βορειοι - νοτιοι | συζητηση

  • Δημιουργός θέματος cord
  • Ημερομηνία έναρξης

DeletedUser

Guest
εγω συμφωνω με τον evender καλητερα καθε πολυ να εχει μια επιλιγη να μπει με τουσ βοριους η με τους νοτιουσ ανεξαρτιατα σε πιο σιμιο του χαρτη θα βρισκετε.
 

DeletedUser

Guest
εγω λεο στο βορειοι και νοτειοι
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Guest
κατά τη γνώμη μου οι 2 πόλεις που θα δημιουργηθούν για κάθε πλευρά θα πρέπει να έχουν κανονική χωρητικότητα και όχι αυξημένη.
ήδη υπάρχουν πάρα πολλές πόλεις αποτελούμενες από ελάχιστα άτομα οπότε φτιάχνοντας 2 μεγάλες πόλεις θα έκανε τα πράγματα χειρότερα.
αντίθετα θα μπορούσε κάθε πόλη να διαλέξει με ποια πλευρά θέλει να συνταχθεί και στη συνέχεια όλες οι πόλεις που θα είναι με τους νότιους π.χ.
να συνεννοούνται και να ενημερώνονται μέσω ενός κοινού φόρουμ. οι ιδρυτικές πόλεις κάθε πλευράς θα μπορούν να απαρτίζονται από κάποιου
είδους συμβούλιο με τους πιο ενεργούς παίκτες που θέλουν να συμμετέχουν και θα εκλεγούν ,όπως προτείνεται ,από όλα τα μέλη κάθε πλευράς.

τα οχυρά στα οποία θα γίνονται οι μάχες της περιπέτειας καλό θα είναι να είναι συγκεκριμένα και να οριστούν από πριν ώστε να μην διαταραχθούν
οι σχέσεις μεταξύ των συμμαχιών.

για να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι απαραίτητο να προστεθεί και το 3ο στρατόπεδο, των ινδιάνων.
αν υπάρχουν μόνο 2 αντίπαλοι είναι πολύ πιθανόν όλες οι πόλεις κάθε συμμαχίας να διαλέξουν την ίδια πλευρά οπότε στο τέλος θα έχουμε
μια από τα ίδια όπως τώρα. και επειδή οι ινδιάνοι στον αμερικάνικο εμφύλιο δεν είχαν ξεκάθαρη στάση, κάποιοι συντάχθηκαν με τους βόρειους,
άλλοι με τους νότιους και άλλοι δεν συμμετείχαν καθόλου, θα ήταν καλό να έχουν μια αυτονομία και οι άλλες 2 πλευρές να προσπαθήσουν
να κερδίσουν την εύνοια τους ώστε να αποκτήσουν πλεονέκτημα.
 

DeletedUser1797

Guest
συμφωνω ... η ιδεα των ινδιανων θα αλλαξει το παιχνιδι.. δεν συμφωνω ομως με την ιδεα για ιδρυση 2 πολεων.. καλυτερα θα ηταν καθε τετραγωνο να ονομαζοταν με μια πολιτεια της αμερικης οπου θα υπηρχαν συμβουλια οπως ηταν τοτε.. και παρα για αρχηγους καλυτερα να υπηρχαν 2 στρατηγοι που θα ηταν καθαρα για θεματα μαχων και οχι διοικησεων του χαρτη..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

dimitrisCh

Μέλος
1) Δύο πόλεις με αυξημένο αριθμό κατοίκων. Θα έλεγα ότι μάλλον θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα:
- Ποιος θα αποφασίσει και με ποια κριτήρια ποιοι παίκτες θα μπουν σε αυτές τις πόλεις:
- Θα αλλοιωθεί ενδεχομένως ο χάρτης κατάταξης των πόλεων, καθώς μάλλον σε αυτές τις πόλεις θα μπουν παίκτες με υψηλά επίπεδα.
- Σε περίπτωση που ιδρυθούν δύο πόλεις με αυξημένο αριθμό κατοίκων, είναι σαφές ποιοι θα λαμβάνουν μέρος στις μάχες οχυρών βορείων-νοτίων και μάλλον θα αποκλείονται εκ των προτέρων οι υπόλοιποι παίκτες.

2) Δύο πόλεις με κανονικό αριθμό κατοίκων, όπου θα υπάρχουν τα επιτελεία των δύο στρατών, βορείων και νοτίων.
- Πιο ρεαλιστική πρόταση, αλλά πάλι τίθεται το ζήτημα, ποιος θα αποφασίσει και με ποια κριτήρια, ποιοι θα ενταχθούν σ΄ αυτές τις πόλεις, και ποιοι θα οριστούν ηγέτες.
- Καλύτερα ίσως θα ήταν, δύο πόλεις ολιγομελείς, στις οποίες θα ενταχθούν μόνον τα επιτελεία.

3) Μάχες οχυρών. Κι εδώ τίθενται ένα σωρό προβλήματα που χρήζουν απαντήσεις:
- Θα γίνεται στρατολόγηση και ποιος και με ποια κριτήρια θα την κάνει; Είδαμε στην προηγούμενη μάχη για τα έπαθλα, ότι για τους αμυνόμενους δεν έγινε στρατολόγηση και πολλοί έμειναν εκτός μάχης και δεν υπήρχε και συντονισμός.
- Σε ποια οχυρά θα γίνονται οι μάχες; Πάλι προκύπτει το πρόβλημα, να ανακοινωθεί μια μάχη σε κάποιο οχυρό, οι παίκτες των πόλεων που έχουν το οχυρό να μην λάβουν μέρος στην μάχη, αν και θεωρητικά αυτοί μπορούν κάνουν την στρατολόγηση.
- Θα μπορεί να υπάρξει το ενδεχόμενο, οι δύο πόλεις να συγκεντρώσουν τα περισσότερα οχυρά στην κατοχή τους, και πάλι αλλοιώνοντας τον χάρτη κατάταξης των πόλεων.
- Ουδέτερες πόλεις, ή πόλεις που δεν θα ενταχθούν στην μια ή στην άλλη πλευρά, θα μπορούν να επιτίθενται σε αυτά τα οχυρά;

Αναφέρει ο cord:
Δεν υπαρχει προθεση να αδικηθει κανεις και φυσικα θα υπαρξουν και αλλες μαχες στη συνεχεια και μαλιστα και μαχες μονο για μικρα επιπεδα οπου δεν θα επιτραπει να λαβουν μερος παιχτες πανω απο καποιο επιπεδο. Μην σας πιανει η θαλασσα αμεσως Ολοι θα παρουν μερος. Απλα δεν ειναι δυνατον να γινονται τα παντα με τη μια. Ολοι θα παρετε, ολοι θα συμμετεχετε, κανεις δεν θα στερηθει της δυνατοτητας να συμμετεχει.

Κι εδώ πάλι μπορεί να προκύψει το εξής παράδοξο: Οι πόλεις που κατέχουν το οχυρό, να το χάσουν, επειδή στην μάχη δεν θα επιτραπεί να παρατάξουν αξιόμαχη άμυνα λόγω περιορισμού επιπέδου, ενώ θα μπορούσαν, με αποτέλεσμα να αισθάνονται αδικημένοι.

4) Διαχωρισμός βορείων και νοτίων. Πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι κάθε πόλη (εφόσον το επιθυμεί) να έχει την δυνατότητα επιλογής. Είναι και πιο δημοκρατικό. Και μάλλον προσομοιώνει πιο ρεαλιστικά την ιστορία του αμερικάνικου εμφύλιου. Κάποιοι πήγαν με τους μεν, κάποιοι άλλοι με τους δε, ενδεχομένως και κάποιοι να έμειναν ανεξάρτητοι ή να προσχώρησαν στην άλλη πλευρά στην πορεία. Δεν γνωρίζω την ιστορία του αμερικάνικου εμφύλιου, αλλά συνήθως έτσι γίνεται στις περιπτώσεις εμφυλίων.
Επίσης εδώ προσφέρεται και η δυνατότητα να υπάρχουν προδότες, κατάσκοποι, ίντριγκες που θα κάνουν πιο συναρπαστικό το παιχνίδι, βόρειοι και νότιοι.

Ανακεφαλαιώνοντας προτείνω να θεσπιστούν σαφείς κανόνες, ώστε στο τέλος να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ευχαριστημένοι από το όλο εγχείρημα και να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες για αδικίες και κάποιοι να στερηθούν της δυνατότητας να μην λάβουν μέρος.
Μην καταλήξει στο τέλος, μόνον μερικοί, που θα αποτελέσουν την ελίτ, να λάβουν μέρος. Όπως γίνεται με τις διάφορες συμφωνίες στους κόσμους, από τις υπέρ-συμμαχίες, οι οποίες κατά φασιστοειδή μέθοδο κατά την γνώμη μου, αποφασίζουν για ολόκληρο τον κόσμο, πότε και πως θα γίνονται μάχες, σήμερα εμείς επίθεση, αύριο εσείς, όχι μεγάλα οχυρά, μία μόνον μάχη, κλπ. Όλα αυτά αλλοιώνουν το παιχνίδι και στερούν από πολλούς την δυνατότητα να λαμβάνουν μέρος στις μάχες οχυρών.
 

cord

Ex-The West Team
To οτι ειπαμε πως θα ιδρυθουν 2 πολεις δεν σημαινει οτι θα το κανουμε κιολας. Και εφοσον δεν συμφωνουν οι παιχτες τοτε μπορουμε να μην το κανουμε η να κανουμε τις 2 αυτες πολεις για να λειτουργουν μονο και μονο ως βαση του Βορειου και Νοτιου αρχηγου ωστε να μην πηγαινουν απο πολη σε πολη.
Αλλα σε ολες τις περιπτωσεις τονιζουμε οτι στις μαχες που θα δηλωνουν ο Νοτιος και ο Βορειος Στρατηγος αντιστοιχα, τη στρατολογηση θα την κανουν αυτοι ωστε να λαβαινουν μερος οσο περισσοτεροι παιχτες τοσο απο διαφορετικες πολεις οσο και απο διαφορετικα επιπεδα. Αλλωστε, θα γινουν αρκετες μαχες και αν καποιος δεν παρει μερος σε μια θα παρει μερος σε καποια αλλη, δεν θα κολλησουμε εκει ελπιζω...
Δεν ειμαστε αρνητικοι στο να δηλωνουν οι πολεις (οχι οι συμμαχιες/υπερσυμμαχιες) με ποια παραταξη θα ειναι. Μπορει 2 πολεις απο ιδια συμμαχια/υπερσυμμαχια στις μαχες αυτες να βρισκονται αντιμετωποι, αυτο θα ηταν ακομη καλυτερο νομιζουμε.
Θα δημιουργηθουν και λιστες ενδεχομενως ωστε να γνωριζουν ολοι ποια πολη ειναι με τους Νοτιους και ποια ειναι με τους Βορειους. Μπορει επισης καποιες πολεις να μη θελουν να ανηκουν σε καμια πλευρα και να λαμβανουν μερος στις μαχες με οποια πλευρα επιθυμουν, και αυτο γινεται αλλα οι πολεις που θα εχουν δηλωσει πλευρα πιθανον να εχουν μια προτεραιοτητα σε αυτο.
Επισης, θα μπορουσαμε τα οχυρα στα οποια θα επιτιθονται οι Βορειοι και οι Νοτιοι αν τα καταλαμβανουν να τα επιστρεφουν στους κατοχους τους (ωστε να μην αλλαξει η καταταξη των πολεων για αυτο το λογο), σκοπος μας δεν ειναι να παρουμε τα οχυρα απο τις πολεις που τα εχουν αλλα οι μαχες που θα γινονται για αυτα. Σε αυτη τη περιπτωση θα μπορουσαμε να κραταμε και σκορ με κερδισμενα/χαμενα οχυρα για να βλεπουμε ποιος θα προηγειται και θα μπορουσαμε να πουμε ακομη οτι οποια πλευρα θα καταλαβει x αριθμο οχυρων αυτη θα κερδισει στο τελος. Και αυτο το συζηταμε αν ειναι.
Επισης, ενδεχεται πριν απο μια μαχη οχυρου, να αποφασιζεται να γινει επιθεση στους αντιπαλους με μονομαχιες ωστε να αποδεκατιστει μια καποια δυναμη για τη μαχη που θα ακολουθησει, αλλα αυτο ειναι μερος της ιντριγκας και των δολοπλοκιων που θα ακολουθησει η καθε πλευρα...
Οι Ινδιανοι θα προστεθουν και αυτοι καποια στιγμη αργοτερα οταν θα εχουν γινει καποιες μαχες πρωτα. Εδω ισως να κανουμε μια πολη η οποια θα δεχεται ως κατοικους μονο οσους παιχτες ειναι Ινδιανοι και απο διαφορετικα επιπεδα, ωστε να γινουν λιγο περισσοτερο δυνατοι γιατι θα εχουν να αντιμετωπισουν 2 "εχθρους". Και αυτο το συζηταμε ομως, αλλωστε αυτο θα γινει αργοτερα οποτε δεν βιαζομαστε τοσο για αυτο το θεμα.
Αυτο που αναφερει ο dimitrisCh για τη θεσπιση κανονων μας βρισκει συμφωνους. Μπορειτε να προτεινετε καποια βασικα πραγματα ωστε να τα δουμε και να κρατησουμε οποιο απο αυτα κριθει απαραιτητο ως κανονας. Για παραδειγμα, δεν θα γινονται μαχες σε περιεργες ωρες (3 το πρωι) αλλα θα θεσουμε μια χρονικη ζωνη, πχ απο τις 9 το βραδυ εως τις 11 το βραδυ που νομιζουμε οτι ειναι οι πιο βατες ωρες για τον περισσοτερο κοσμο.

Οσο προτεινετε διαφορα πραγματα οπως εκαναν προσφατα οι Hattori Hanzo και dimitrisCh, τοσο θα πλησιαζουμε προς τη τελικη μορφη που θα παρει το ολο ενχειρημα...
 

DeletedUser

Guest
μια παρακληση...οι μαχες αν ειναι δυνατον οχι καθημερινες(εκτος παρασκευής).Επισης θα γουσταρα πολυ να υπαρχει ενα ''παιχνιδι κατασκοπων'',οπου για παραδειγμα ενας που ειναι με τους νοτιους να αλλαξει επιτηδες πολη και ετσι να διαρεουν πληροφοριες πχ οπως ειπε ο cord για το ποια πολη θα πανε να βαρεσουν ωστε να αποδυναμωθει για την μαχη ή γαι το ποια τακτικη θα ακολουθησουν στην μαχη...ο χαφιες θα ανταμοιβετε εννοειτε...αν και αυτο μπορει να γινει σε συνεννοηση των παικτων χωρις να ζητηθει απο nathan ή rodrigo
 

DeletedUser

Guest
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΙΡΣΤΕΣ

ανοιξα αυτο το θεμα με αφορμη τους βοριους και τουσ νοτιους που πατε να περασετε στο παιχνιδη. πιστευω οτι ειναι πολη καλη ιδεα και πος θα δοσει εναν αερα ανενοης . επισησ πιστευω οτι ειναι ενα δυσκολο ενχιριμα γιατι θα χριαστει πολη χρονο,αλα πρην γινει αυτο πιστευω οτι θα ηταν ωραιο να γινει ενα θεμα που να γραφει τα εξησ.

1)ποτε αρχισε ο εμφιλιος
2)ποτε τελιοσε
3)πιοι νικισανε
4)τι πιστευαν οι βοριοι
5)τι πιστευαν οι νοτιοι
6)με τι αφορμη ξικινισε ο πολεμος
7)για πιο λογο εγινε αυτος ο διαχορισμος
8)και διαφορα αλα σιμαντικα ετσι οστε να μας κανουν να ποροθουμε πιο πολοι

θα το εκανα εγω με μεγαλη μου ευχαριστη αλα οι γνοσης μου δεν ειναι και τοσο καλες ετσι οστε να μπορω να γραψω ενα ολοκλιρομενω κοιμενο πανω σε αυτο και να απαντισω σε ολα τα εροτιματα..
και επισησ θα γεμιζε με την μια με αθλια σπαμ κριτικαροντασ την ορθογαφια μου
 

DeletedUser

Guest
+1 καλή ιδέα κάνε μια δημοσκόπηση νίκο......
 

DeletedUser

Guest
τα θεματα ενώθηκαν και σας παρακαλώ μην ανοίγετε καινούρια την στιγμή που υπάρχουν ενεργά.

ευχαριστω
 

DeletedUser482

Guest
αν στηρίξουμε το σενάριο σε πραγματικά γεγονότα για να υπάρχει και η συνοχή των επεισοδίων της περιπέτειας θα πρέπει να σκεφτούμε πως ήταν τότε στην δύση.
είναι ρεαλιστικότερο να δημιουργηθούν δύο στρατόπεδα βορείων και νοτίων και οι πόλεις θα δηλώνουν την υποστήριξή τους σε μία από τις δύο πλευρές.
στα στρατόπεδα αυτά διοικητές θα είναι ο νάθαν και κάποιος εκλεγμένος από τις πόλεις (ή ο ροντρίγκο) αλλά δεν θα λειτουργούν ανεξέλεγκτα. θα υπάρχει πενταμελές συμβούλιο που θ' αποφασίζει για τις ενέργειες του στρατοπέδου και ο διοικητής θα υποχρεούται ν' ακολουθήσει την απόφαση του συμβουλίου.
έτσι δεν θα υπάρχει (για κάποιους δύσπιστους) η απόλυτη εμπλοκή των διαχειριστών.
και όταν λέω στρατόπεδο δεν εννοώ μια συντεταγμένη πόλη αλλά ένας χώρος τύπου οχυρού όπου θα συγκεντρώνονται όσοι καλούνται από τις πόλεις για να συμμετέχουν στην παράταξη (ή ακόμα και μοναχικοί) σε διάφορες δραστηριότητες.
οι δραστηριότητες μπορούν να είναι παραπάνω από μία και διαφορετικών επιπέδων και χαρακτήρων.
έτσι όλοι οι χαρακτήρες και τα επίπεδα θα μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη πρόοδο και ανάπτυξη της παράταξης που έχουν επιλέξει.
επίσης έτσι λαμβάνουν μέρος και παίκτες που δεν ανήκουν σε κάποια πόλη.

όσον αφορά τους ινδιάνους είναι μια πολύ καλή ιδέα για την πλοκή της συνέχειας. με τη ίδια μορφή διοίκησης θα έχουν και αυτοί ένα στρατόπεδο με πενταμελές συμβούλιο.
θα πρέπει οι παρατάξεις να προσπαθήσουν να τους δελεάσουν ώστε να τους βοηθήσουν και οι αποστολές να γίνονται ταχύτερα και με καλύτερα αποτελέσματα. ίσως κάποιες ανταμοιβές να είναι καλή διαπραγματευτική αρχή.

με το παραπάνω σκεπτικό έχουμε παίκτες ελεύθερους να παίξουν και ως μέλη μιας πόλης και ταυτόχρονα μιας παράταξης αλλά και σαν μέλη μιας παράταξης χωρίς να είναι μέλη μιας πόλης. επίσης έτσι δεν επηρεάζονται οι ισορροπίες των ήδη υπαρχόντων συμμαχιών.

συγνώμη αν σας κούρασα...

φιλικά

μάνος
 

cord

Ex-The West Team
Ενδιαφεροντα αυτα που λεει ο El Telehi αλλα τεχνικα δεν ειναι δυνατον να ακολουθησουμε οποιαδηποτε ιστορικα γεγονοτα περα ισως απο οσα μπορει να εχουν σχεση με καποιες μεγαλες μαχες που εγιναν. Οσο αφορα στα διαδικαστικα ο Βορειος, Νοτιος και αργοτερα Ινδιανος χαρακτηρας θα εχουν τον απολυτο ελεγχο και αυτο γιατι εαν υπαρχει 5μελες η x-μελες συμβουλιο σε περιπτωση που δεν θα υπαρχει ομοφωνια π.χ. σε επιθεσεις οχυρων η επιδρομες σε αντιπαλες πολεις, την αποφαση θα την παιρνει ο "χαρακτηρας" μας. Σε οτι δεν εχει σχεση με διαδικαστικα θεματα μπορουμε να το συζητησουμε αλλα πολυ επιγραμματικα ο "χαρακτηρας" μας θα εχει τον τελικο λογο αν και δεν νομιζω οτι θα υπαρχουν ουσιαστικες διαφωνιες εφοσον ολοι θα ανηκουν στο ιδιο στρατοπεδο.
Βλεπετε οτι σιγα σιγα βγαινουν αρκετα θεματα προς συζητηση και θα χρειαστει αρκετη σκεψη πριν παρουμε οριστικες αποφασεις.

Εγω ειμαι της αποψης να δημιουργηθουν οι πολεις και ας εχουν μοναδικο κατοικο τον Νοτιο και Βορειο αρχηγο εαν δεν θελετε παιχτες ως κατοικους. Αυτο που θα επιθυμουσαμε, συνοψιζεται στην παρακατω εικονα για το πως σκεφτομαστε τον γεωπολιτικο χαρτη του κοσμου 1 οσο αφορα τους Βορειους και Νοτιους ομως, δεν εχει να κανει με την ηδη διαμορφωμενη κατασταση πολεων και συμμαχιων.
ei58px.jpg

Οι Βορειοι θα επιτιθονται σε οχυρα της μπλε ζωνης και οι Νοτιοι σε οχυρα της κοκκινης ζωνης. Και οταν καποια στιγμη θια κανουν το "λαθος" να επιτεθουν και σε οχυρα της ουδετερης ζωνης, τοτε θα μπουνε και οι Ινδιανοι στο "παιχνιδι"...
Οι μπλε και κοκκινες ζωνες αφορουν μονο τη τοποθεσια των οχυρων και οχι των πολεων.

Η καταταξη των πολεων δεν θα επηρεαστει αφου τα οχυρα σε περιπτωση που καποια πλευρα τα κερδιζει θα τα επιστρεφει. Εκτος βεβαια αν θελετε να το χοντρυνουμε και να γινει πραγματικος πολεμος οπου τα οχυρα θα κρατουνται στην κυριοτητα της πλευρας που θα τα κερδιζει. Αυτο βεβαια πιθανον να εχει ως αποτελεσμα ολοκληρες οι υπερσυμμαχιες να ταχθουν μονο με μια απο τις δυο πλευρες. Θα υπαρξουν διαφοροποιησεις στις καταταξεις αν και στο τελος του πολεμου ολα τα οχυρα θα επιστραφουν στους αρχικους κατοχους τους. Εδω ομως παλι τιθεται το ερωτημα ποτε θα τελειωσει ο πολεμος αυτος! Εμεις παντως ειμαστε προθυμοι να το συζητησουμε και αυτο αν το θελουν οι παιχτες βεβαια...

Επισης, εχουμε σκεφτει σε ειδικο θεμα που θα δημιουργηθει για την πορεια και εξελιξη της ολης καταστασης, να υπαρχουν υπο μορφη κειμενων και καποιοι γριφοι κρυμενοι σε φρασεις/προτασεις οι οποιοι να οδηγουν πχ στην αποκαλυψη τοποθεσιων επιθεσης απο τις εκαστοτε πλευρες χωρις ομως να υπαρχει επιβεβαιωση απο καπου ωστε μεχρι και την τελευταια στιγμη να μην ειναι τιποτα βεβαιο. Ειμαστε υπο σκεψη για αυτο.

Οσο για αυτα που αναφερει ο nikos45
1)ποτε αρχισε ο εμφυλιος
2)ποτε τελειωσε
3)ποιοι νικησαν - ξερουμε ποιοι νικησαν ιστορικα, εδω ομως δεν το ξερουμε
4)τι πιστευαν οι Βορειοι
5)τι πιστευαν οι Νοτιοι
6)με τι αφορμη ξεκινησε ο πολεμος
7)για ποιο λογο εγινε αυτος ο διαχωρισμος
8)και διαφορα αλλα σημαντικα ετσι ωστε να μας κανουν να πορωθουμε πιο πολυ


Στο παρακατω link μπορει να ενημερωθει οποιος θελει περιληπτικα για τον Αμερικανικο εμφυλιο.
Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος
Σε καμια περιπτωση ομως δεν θα εννοηθει οτι οι παιχτες που θα παρουν το μερος των Νοτιων θα χαρακτηριστουν ως "ρατσιστες" ή κατι αλλο μη κοινωνικα αποδεκτο και οποιοσδηποτε κανει τετοιου ειδους σχολια για πολεις ή συμπαιχτες του θα αποβαλεται χωρις αλλη προειδοποιηση. Αυτο θα εκφραστει και ως κανονισμος και θα ειμαστε πολυ αυστηροι ωστε να μην υπαρξει η παραμικρη φραση που να εχει σχεση με τετοια πραγματα γιατι εδω παιζουμε και δεν κανουμε τιποτα παραπανω απο αυτο.

Τελος να αναφερω οτι ο Rodrigo Bueno ειναι ενας φανταστικος χαρακτηρας, δεν υπαρχει ουτε καν σαν παιχτης
στο παιχνιδι, ειναι Μεξικανος και σε καμια περιπτωση δεν ειναι ουτε προκειται να γινει ο αρχηγος των Βορειων.

Θα ηταν καλο επισης να γνωριζουμε και τι πιστευουν οι αρχηγοι των πιο ισχυρων συμμαχιων ωστε να εχουμε και
την αποψη αυτων που εκπροσωπουν τους περισσοτερους παιχτες στον κοσμο 1.
 

DeletedUser

Guest
εγω για να πω την αληθεια δεν θα ηθελα να επηρεαστουν με κανενα τροπο οι συμμαχιες στο παινχιδι.
απο την αλλη ειμαι θετικος στο να γινει κατι σαν το πιο πανω χωρις πολυπλοκιες.λιγα και καλα!
 

DeletedUser

Guest
Συγχαρητήρια στον cord και στην ομάδα διαχείρισης...Η ιδέα τους πραγματικά μου άρεσε και πιστεύω πως θα ήταν πολύ ωραίο αν συμβεί όλο αυτό!!!! :))

Η καταταξη των πολεων δεν θα επηρεαστει αφου τα οχυρα σε περιπτωση που καποια πλευρα τα κερδιζει θα τα επιστρεφει. Εκτος βεβαια αν θελετε να το χοντρυνουμε και να γινει πραγματικος πολεμος οπου τα οχυρα θα κρατουνται στην κυριοτητα της πλευρας που θα τα κερδιζει. Αυτο βεβαια πιθανον να εχει ως αποτελεσμα ολοκληρες οι υπερσυμμαχιες να ταχθουν μονο με μια απο τις δυο πλευρες. Θα υπαρξουν διαφοροποιησεις στις καταταξεις αν και στο τελος του πολεμου ολα τα οχυρα θα επιστραφουν στους αρχικους κατοχους τους. Εδω ομως παλι τιθεται το ερωτημα ποτε θα τελειωσει ο πολεμος αυτος! Εμεις παντως ειμαστε προθυμοι να το συζητησουμε και αυτο αν το θελουν οι παιχτες βεβαια...

Εμένα θα μου άρεσε αν τα οχυρά δεν επιστρέφονταν....:gl
Και η ιδέα με τις υπερσυμμαχιες να πανε σε κάποιες πλευρές είναι καλή!!!:))
 

DeletedUser

Guest
εγω προτεινω στην πολη που θα δημιουργηθει να μπουνε χαρακτηρες, οι οποιοι θα δημιουργηθουν ειδικα γι αυτην τη περισταση και να εχουν και τα ονοματα της στρατιωτικης/πολιτικης ηγεσιας της καθε πλευρας και να τους χειριζονται αν οχι μονο οι διαχειριστες και λοιπα ατομα με μεγαλη εμπειρια στο παιχνιδι, οι οποιοι θα ειναι προθυμοι να αναλαβουν αυτη τη θεση. δλδ να αναλαβουν εκτος του χαρακτηρα τους και αυτον για τον πολεμο.
και ο πολεμος να εξελιχτει κανονικα, πχ αν μια πλευρα κατακτησει και τα τρια οχυρα μιας επικρατεις να γινεται δικη της αυτη η επικρατεια και ουτω καθεξης μεχρι οι βορειοι/νοτιοι να φτασουν στο τελος του πολεμου, δλδ να ειναι πολεμος μεχρις εσχατων και αφου μια πλευρα θα εχει χασει ολα τα οχυρα της, να γινει μια τεραστια μαχη στο αρχηγειο της, το οποιο θα ειναι σαν οχυρο, αλλα με πολυ μεγαλα μπονους και βεβαια το οχυρο να ειναι πολυ μεγαλο. δλδ να ειναι σαν ενα τειχος με πολλους πυργους ενδιαμεσα και λοιπα. και βεβαια να εχει απεριοριστη χωρητικοτητα σε ατομα. ετσι θα ευχαριστηθουμε πολυ αυτη τη μαχη και θα παρουμε αφθονο εξπι. ασε που θα συμμετεχουν ολοι οσοι ερθουν.
εννοειται οτι τα οχυρα θα μενουν στην κατοχη της κανονικης πολης, αλλα υποτιθεται οτι θα μενουν στην κατοχη της εκατοστε παραταξης. δλδ θα λειτουργει ανεξαρτητα απο την καταταξη.
 

DeletedUser

Guest
Η καταταξη των πολεων δεν θα επηρεαστει αφου τα οχυρα σε περιπτωση που καποια πλευρα τα κερδιζει θα τα επιστρεφει. Εκτος βεβαια αν θελετε να το χοντρυνουμε και να γινει πραγματικος πολεμος οπου τα οχυρα θα κρατουνται στην κυριοτητα της πλευρας που θα τα κερδιζει. Αυτο βεβαια πιθανον να εχει ως αποτελεσμα ολοκληρες οι υπερσυμμαχιες να ταχθουν μονο με μια απο τις δυο πλευρες. Θα υπαρξουν διαφοροποιησεις στις καταταξεις αν και στο τελος του πολεμου ολα τα οχυρα θα επιστραφουν στους αρχικους κατοχους τους. Εδω ομως παλι τιθεται το ερωτημα ποτε θα τελειωσει ο πολεμος αυτος! Εμεις παντως ειμαστε προθυμοι να το συζητησουμε και αυτο αν το θελουν οι παιχτες βεβαια...

Επισης, εχουμε σκεφτει σε ειδικο θεμα που θα δημιουργηθει για την πορεια και εξελιξη της ολης καταστασης, να υπαρχουν υπο μορφη κειμενων και καποιοι γριφοι κρυμενοι σε φρασεις/προτασεις οι οποιοι να οδηγουν πχ στην αποκαλυψη τοποθεσιων επιθεσης απο τις εκαστοτε πλευρες χωρις ομως να υπαρχει επιβεβαιωση απο καπου ωστε μεχρι και την τελευταια στιγμη να μην ειναι τιποτα βεβαιο. Ειμαστε υπο σκεψη για αυτο.

Θα ηταν καλο επισης να γνωριζουμε και τι πιστευουν οι αρχηγοι των πιο ισχυρων συμμαχιων ωστε να εχουμε και
την αποψη αυτων που εκπροσωπουν τους περισσοτερους παιχτες στον κοσμο 1.


Cool ιδέα :)):))

Όσο για το δεύτερο,εάν γίνει καλό θα ήταν να μπουν πολύ δύσκολοι γρίφοι,διότι στους μέχρι τώρα ήταν απλά θέμα χρόνου και όχι σκέψης:wk
 

DeletedUser

Guest
Ωραια ολα αυτα που προτεινει ο cord.Και εγω ειμαι τις αποψης να ταχθουν ολοκληρες συμμαχιες με την μια ή την αλλη πλευρα και επισης,τα οχυρα να μην επιστρεφονται για να υπαρχει μεγαλυτερο κινητρο.Μηπως ομως,θα επρεπε να γινει μια δημοσκοπιση στο φορουμ για τα συγκεκριμενα θεματα???
 

DeletedUser

Guest
Εμένα θα μου άρεσε αν τα οχυρά δεν επιστρέφονταν....:gl
Μια χαρά είναι έτσι, καθώς θα έχουν 1 γκρίνια λιγότερη

να γινει μια τεραστια μαχη στο αρχηγειο της, το οποιο θα ειναι σαν οχυρο, αλλα με πολυ μεγαλα μπονους και βεβαια το οχυρο να ειναι πολυ μεγαλο. δλδ να ειναι σαν ενα τειχος με πολλους πυργους ενδιαμεσα και λοιπα. και βεβαια να εχει απεριοριστη χωρητικοτητα σε ατομα. ετσι θα ευχαριστηθουμε πολυ αυτη τη μαχη και θα παρουμε αφθονο εξπι. ασε που θα συμμετεχουν ολοι οσοι ερθουν.

Κάτι σαν το φαράγγι του Helm λες;

Πάντως καλή η ιδέα να χωριστεί ο χάρτης και ανάλογα την θέση της, η πόλη να πάει και στην ανάλογη πλευρά, αφού θέλουμε να αποφύγουμε να καταλήξει να είναι πόλεμος των υπερσυμμαχιών.Αλλιώς δεν θα έχει κάτι το διαφορετικό η όλη υπόθεση και θα είναι περίπου όπως τώρα με τις υπερσυμμαχίες απλά θα έχει μέσα και botakia.

Τώρα σχετικά με τα οχυρά:
1)Αν τα οχυρά θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες αυτό θα έλεγα είναι σωστή κίνηση και δεν θα υπάρξει γκρίνια γι' αυτό.
2)Τώρα το πότε θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες είναι λίγο δύσκολο για 2 λόγους.
2α)Ο πόλεμος μπορεί να πάρει σβάρνα και άτομα που δεν θα ήθελαν να συμμετέχουν για διάφορους λόγους και έτσι όταν χαθεί το οχυρό της πόλης τους(πιο πολύ για τις ουδέτερες τελείως πόλεις μιλάω) λογικά θα το θέλουν γρήγορα πίσω.

και

2β)Αν το αφήσετε να δοθούν τα οχυρά όταν τελειώσει ο πόλεμος ίσως να υπάρξει πρόβλημα αφού τα οχυρά θα είναι πολλά και να γίνουν λάθη ,έτσι μερικές πόλεις μπορεί να χάσουν το οχυρό τους και θα πέσει γκρίνια πάλι.

Οπότε με τα 2 παραπάνω σκεφτείτε το λίγο, αν μπορείτε να πράξετε ανάλογα ώστε να αποφευχθεί το 2β ειδικά, μιας και όλοι άνθρωποι είμαστε και κάνουμε λάθη άρα καλό είναι να είμαστε λίγο προετοιμασμένοι.

Αυτά είχα να πω για τώρα
 
Κορυφή