Γύρος II

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

hiroaki

Νέο Μέλος
Task02-item.png

1. Υλικά:
  • Βάζο με ωμό αυγό (1)
  • Βούτυρο (1)
  • Αλεύρι (1)
  • Ποτήρι Νερό (1)
  • Ζάχαρη (2)
  • Ρούμι (1)
  • Μπουκάλι με γάλα (1)
  • Πορτοκάλια (1)
  • Μούρα (15)
  • Κατσαρόλα Μαγειρέματος (3)
  • Ξύλινο Σύρμα (2)
  • Μία κουτάλα (1)
  • Μαχαίρι (1)
  • Καλούπι ψηφίσματος (2)
  • Φωτιά (2)
2. Προετοιμασία:
2α. Παντεσπάνι
Τοποθετούμε σε Κατσαρόλα Μαγειρέματος το ωμό αυγό και ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά με ξύλινο σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να πάρει τη μορφή κρέμας. Απλώνουμε βούτυρο σε καλούπι ψησίματος και ρίχνουμε την κρέμα που δημιουργήσαμε. Προσθέτουμε αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα με απαλές κινήσεις. Ψήνουμε το μείγμα μας σε φωτιά για μισή ώρα.​
2β. Σιρόπι
Ρίχνουμε σε Κατσαρόλα Μαγειρέματος ένα ποτήρι νερό, ζάχαρη και ρούμι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και μετά αφήνουμε το σιρόπι μας στην άκρη να κρυώσει καλά.​
2γ. Κρέμα
Τοποθετούμε σε Κατσαρόλα Μαγειρέματος το γάλα, ζάχαρη και ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε το μείγμα μας με ξύλινο σύρμα μέχρι να σφίξει και να γίνει σαν σαντιγί.​
2δ. Σύνθεση
Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια σε 3 ίσα κομμάτια με το μαχαίρι. Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι στη βάση ενός καλουπιού ψησίματος. Προσθέτουμε λίγο από το σιρόπι μας και το 1/3 της κρέμας μας και καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι. Προσθέτουμε σιρόπι και 1/3 της κρέμας και καλύπτουμε με το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι. Προσθέτουμε το υπόλοποι σιρόπι και την κρέμα και στολίζουμε περιμετρικά με τα μούρα.​

3. Μπόνους
  • Αύξηση κινήτρου μονομαχίας: 100%
  • Αύξηση ενέργειας: 100%
  • Αύξηση κινήτρου δουλειάς: 100%
  • Bonus πόντων υγείας: 100%
Task02-popup.png
 

lelele

Μέλος
Το τζιζκέικ της lelele:
Για τη βάση
Χρειάζεται: - άλεσμα σπόρων (1 ώρα)
- μάζεμα ζαχαροκάλαμων (1 ώρα)
- μπουκάλι με γάλα (1/1)
Αποτέλεσμα: γλυκά μπισκότα. Τα στρώνουμε όμορφα και προχωρούμε για την κρέμα.
Για την κρέμα
Χρειάζεται: - οδηγός πρωτάρηδων (3 ώρες)
- μπουκάλι με γάλα (5/5)
Αποτέλεσμα: κρέμα γάλακτος και τυρί κρέμα
- μάζεμα μούρων (1 ώρα)
- τοποθέτηση ραγών τρένων (2 ώρες)
Αποτέλεσμα: χυμός μούρων. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και απλώνουμε πάνω στη βάση. Αρωματίζουμε με το χυμό μούρων.
Για τη σάλτσα μούρων
Χρειάζεται: - μούρα (20/20)
- μάζεμα ζαχαροκάλαμων (2 ώρες)
- ποτήρι νερό (2/2)
Αποτέλεσμα: υπέροχη σάλτσα. Την απλώνουμε πάνω στο τζιζκέικ και να το αποτέλεσμα:
1.jpg


Μπόνους: αύξηση ενέργειας 100%
αύξηση κινήτρου δουλειάς 30%
 

alabamas

Νέο Μέλος
Tούρτα γενεθλίων 15 χρόνων West Σοκολάτα Μπισκότο

Συστατικά West

Για το παντεσπάνι:

150γρ Σοκολάτα – 200γρ Βούτυρο – 1 φλυτζάνι Ζάχαρη – 2 κουταλιές Μέλι – 2 φλυτζάνια Αλεύρι – ½ φλυτζάνι Κακάο σε σκόνη – 3 αυγά αμερικάνικου κοκκινολαίμη – 1/4 Μπουκάλι με Γάλα – 1 Πρέζα Αλάτι – 10γρ Σουπερμαντολίνη (Baking Powder)

Για το σιρόπι:
100γρ Ζάχαρη – ½ Ποτήρι Νερό – 10ml Πρίμιουμ Ρούμι.

Για την επικάλυψη:

1/2 Μπουκάλι με Γάλα - 200γρ Βούτυρο – 400γρ Μπισκότο Σοκολάτας - 30γρ Ζαχαρούχα Αμύγδαλα.

Για στολισμό:
15 Κερί.

Λοιπά Υλικά:
Πέτρες – Κατσαρόλα Μαγειρέματος – Τσακμάκι – Μαχαίρι - Ξύλινο Σύρμα – Κουτάλι – Ένα κομμάτι λάσπη – Ξύλα – Καλούπι Ψησίματος –Βούρτσα σκόνης – Ξύλινη Βάση Τούρτας – Τηγάνι αναπληρωτή Σεφ - Σετ ρούχων Φούρναρη - Φτυάρι Φούρναρη.

Οδηγίες Παρασκευής :

Με πέτρες και λάσπη φτιάχνουμε τον πέτρινο φούρνο μας :). Βάζουμε τα ξύλα και τα ανάβουμε με το τσακμάκι να προθερμανθεί.
Φοράμε το σετ Φούρναρη.
Σε κατσάρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι.
Φτιάχνουμε μια εστία φωτιάς με ξύλα και τοποθετούμε την κατσαρόλα για να λιώσουν τα υλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο ,την σουπερμαντολίνη και το αλάτι.Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα κι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Το αδειάζουμε στα 2 καλούπια και ψήνουμε για 30 λεπτά.Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν.
Σε μια άδεια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τοποθετούμε στην φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη βράζουμε για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και αφήνουμε για 10′ να γίνει χλιαρό. Τότε, προσθέτουμε μέσα το ρούμι.
Περιμένουμε να κρυώσει και μετά βουτώντας την βούρτσα σκόνης στο σιρόπι και βρέχοντας σταδιακά γύρω γύρω τα παντεσπάνια ολοκληρώνουμε το σιρόπιασμα.
Ρίχνουμε σε μια άδεια κατσαρόλα 500ml γάλα. Ρίχνουμε 200γρ βούτυρο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε στην φωτιά μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στην κατσαρόλα που έχουμε ήδη ρίξει το γάλα και ανακατεύουμε με το ξύλινο σύρμα για 3 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα γάλακτος και γίνει σφικτή σαντιγί. Τρίβουμε τα μισά μπισκότα σοκολάτας και τα ανακατεύουμε με την σαντιγί.
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στην ξύλινη βάση τούρτας.
Αλείφουμε μια στρώση σαντιγί – τριμμένα μπισκότα.
Βάζουμε από πάνω το 2ο παντεσπάνι και κάνουμε άλλη μία στρώση σαντιγί και τριμμένα μπισκότα και αλείφουμε εξωτερικά την τούρτα με το υπόλοιπο μείγμα.
Στολίζουμε την σοκολατένια τούρτα γενεθλίων με τα υπόλοιπα ολόκληρα μπισκότα σοκολάτας και διακοσμούμε με τα ζαχαρούχα αμύγδαλα.
Τέλος βάζουμε στην κορυφή τα κερiά. Χρόνια Πολλά!!!

Bonus Τούρτας : +500 πόντους εργασίας.
 

Obstlostarier

Μέλος
Συστατικά:
  • 150γρ αλεύρι
  • 75γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 150γρ φρούτα του δάσους
Οδηγίες:
  1. Πηγαίνετε στο saloon του Henry και προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C, αλευρώνοντας παράλληλα ένα ταψί για το κέικ.
  2. Βάλτε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
  3. Σπάστε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ και προσθέστε τα στο μπολ με το αλεύρι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  4. Προσθέστε τα φρούτα του δάσους και ανακατέψτε απαλά για να τα κατανείμετε ομοιόμορφα.
  5. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε το για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει.
  6. Αφήστε το κέικ να κρυώσει πλήρως πριν το σερβίρετε σε ξύλινη πιατέλα.
Πρόσθετα:
  • Αύξηση ενέργειας 50%
  • Αύξηση μοτιβάσεων εργασίας 30%

Ingredients:
  • 150g flour
  • 75g sugar
  • 2 eggs
  • 150g berries
Instructions:
  1. Go to Henry's saloon and preheat the oven to 180°C, while greasing a baking molt.
  2. Put flour and sugar in a bowl and mix well.
  3. Crack the eggs in a separate bowl and add them to the bowl with flour and sugar. Stir until well combined.
  4. Add the berries and gently fold them in to distribute them evenly.
  5. Pour the batter into the prepared baking molt and bake for approximately 25-30 minutes or until golden brown.
  6. Allow the cake to cool completely before serving it on a wooden cake platter.
Bonuses:
  • 50% energy increase
  • 30% work motivation increase
 

Chief *Kounelos*

Μέλος

Τούρτα raspberries​

ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ

Για το κουλί
150 γρ. σμέουρα (raspberries)
75 γρ. ζάχαρη

Για το παντεσπάνι
10 αυγά
170 γρ. ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
χυμό πορτοκαλιού, από 1/3 πορτοκάλι
80 γρ. αλεύρι

Για τη βουτυρόκρεμα
300 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη

Σερβίρουμε με 200γρ φρέσκα μούρα.

ΥΛΙΚΑ

τηγάνι χ1
σμέουρα/raspberries
χ15
ζάχαρη χ200
βάζο με ωμά αυγά χ10
Ένα άδειο βάζο χ1
μια κουτάλα χ3
κατσαρόλα χ2
πορτοκάλι χ1
αλεύρι χ3
Βούτυρο χ2
καλούπι ψησίματος χ2
κάρβουνα χ4
αφίσα χ1
μούρα χ50

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Για το κουλί

Σε ένα τηγάνι, εκτός φωτιάς, βάζουμε τα raspberries, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.

Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσουν.

Αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι
Παίρνουμε ένα βάζο με ωμά αυγά..και ένα άδειο βάζο

Χωρίζουμε τα ασπράδια(βάζο με ωμά αυγά) από τους κρόκους(Ένα άδειο βάζο)

Βάζουμε τα ασπράδια, τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε με μια κουτάλα στη κατσαρόλα με δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Αφήνουμε στην άκρη..

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, το ξύσμα από το πορτοκάλι και χτυπάμε πολύ καλά με μια κουτάλα με δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Μόλις αφρατέψει το μείγμα με τους κρόκους, συνεχίζουμε να χτυπάμε, προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι, σίγα σιγά το αλεύρι και το ¼ από τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με δυνατή ταχύτητα για 5 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βουτυρώνουμε(Βούτυρο) ένα καλούπι ψησίματος απλώνουμε όλο το μείγμα..Έπειτα το κλείνουμε με ενα δευτερο καλουπι ψησιματος απο πανω και ριχνουμε αναμμένα κάρβουνα επανω στο δευτερο καλουπι για να ψηθει και απο πανω..

Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το επάνω καλούπι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι, τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό με μια αφίσα (που εχουμε βρεξει για να μην μας στεγνωσει το παντεσπάνι) ενδιάμεσα. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη βουτυρόκρεμα
Βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια, την ζάχαρη και χτυπάμε καλά με μια κουτάλα για 7 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψει η βουτυρόκρεμα.

Βάζουμε το κουλί στη βουτυρόκρεμα και χτυπάμε με τη κουταλα για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

Για τη σύνθεση
Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι, αφαιρούμε την αφίσα και απλώνουμε τα 2/3 από τη βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια του. Απλώνουμε σποραδικά τα μισά φρέσκα μούρα. Αφήνουμε τα υπόλοιπα για το σερβίρισμα.

Κόβουμε τρεις ίσες λωρίδες από τη μικρή πλευρά. Τυλίγουμε τη μία λωρίδα σε ρολό και την βάζουμε στην άκρη της δεύτερης λωρίδας. Τυλίγουμε σε ρολό και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με την τρίτη λωρίδα μέχρι να έχουμε ένα μεγάλο ρολό.

Απλώνουμε την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια και σερβίρουμε με τα υπόλοιπα μούρα.

BONUS: +90% εμφανιση
+90% μαγεία
+200% τύχη
 
Τελευταία επεξεργασία:

Belle Bernice

Μέλος προσωπικού
Social Media Moderator
Συστατικά:
  • 5x Ποτήρι νερό
  • 4x Αλεύρι
  • 3x Ζάχαρη
  • 3x Μπουκάλι με γάλα
  • 2x Πατάτες
  • 2x Μούρα
  • 2x Βατόμουρα
  • 1x Πορτοκάλι
  • 1x Βάζο με ωμό αυγό

Φτιάχνοντας βούτυρο:
  • Έχοντας αφεραίσει το άμυλο από τις δύο πατάτες μας την προηγόυμενη ημέρα, σε μια μικρή κατσαρόλα, χτυπάμε ελαφρά μαζί το άμυλο των πατατών και λίγο γάλα μέχρι να ενωθούν πλήρως.
  • Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει τη σύσταση της παχύρρευστης κρέμας.
  • Ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
  • Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, χτυπάμε την κρέμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να πήζει και να σχηματίζει μαλακές κορυφές. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 5-7 λεπτά.
  • Συνεχίζουμε να χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να φαίνεται κοκκώδης και να χωριστεί σε μπουκίτσες από βούτυρο και βουτυρόγαλα. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου άλλα 5-7 λεπτά.
  • Μόλις το βούτυρο γίνει σε μεγαλύτερους σβώλους και το υγρό διαχωριστεί καθαρά, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι με επένδυση για να στραγγίξει το υγρό (το βουτυρόγαλα) μακριά από το βούτυρο.
  • Ξεπλύνουμε το βούτυρο με ένα ποτήρι από το κρύο νερό για να αφαιρέσυομε το υπόλοιπο βουτυρόγαλα.
  • Αυτό θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε το βούτυρο φρέσκο για περισσότερο και να φτιάξουμε περισσότερες τούρτες.

Φτιάχνοντας το γλάσο:
  • Σε ένα μπολ, συνδυάζουμε την μία ζάχαρη και λίγο από το άμυλο που μας έμεινε.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για αρκετά λεπτά, μέχρι να γίνει μια λεπτή σκόνη.
  • Σταματάμε και χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να σπάσουμε τυχόν σβώλους που μπορεί να έχουν σχηματιστεί.
  • Ανακατεύουμε ξανά το μείγμα μέχρι να γίνει τελείως λείο.
  • Μόλις η ζάχαρη άχνη είναι έτοιμη, την κοσκινίζουμε μέσα από ένα λεπτό διχτυωτό κόσκινο για να αφαιρέσουμε τυχόν εναπομείναντα κομμάτια.
  • Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη και λίγο από το βούτυρο μαζί μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε σταδιακά λίγο γάλα και ξίσμα από το πορτοκάλι, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Φτιάχνοντας την Τούρτα:
  • Προθερμάνουμε το φούρνο με όλα τα ξύλα και κάρβουνα, μέχρι να έχει δυνατή φωτιά (ένας ειδικός θα έλεγε περίπου στους 180°C) και βουτηρόνουμε δύο ταψιά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τις τρεις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τέσσερα αυγά ένα-ένα από το βάζο με ωμά αυγά μας, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε το όλο αλεύρι μας.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του βουτύρου, εναλλάξ με το γάλα από το ένα μπουκάλι μας,
  • και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Προσθέτουμε στο ένα από αυτά τα δύο μούρα για να πάρει ένα κόκκινο χρώμα και τα δύο βατόμουρα στο άλλο για να πάρει ένα μπλε χρώμα.
  • Ρίχνουμε κάθε μείγμα σε ένα από τα προετοιμασμένα ταψιά μας.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο κάθε κέικ.
  • Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν στα ταψιά για 5-10 λεπτά πριν τα αφαιρέσουμε και τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  • Μόλις κρυώσουν, τοποθετούμε το ένα από τα κέικ σε μια πιατέλα. Απλώνουμε μια στρώση γλάσου πάνω από το μπλε κέικ.
  • Τοποθετούμε το κόκκινο κέικ πάνω από το μπλε κέικ, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω για να το στερεώσουμε στη θέση του.
  • Προσθέτουμε ένα μικρό καουμπόικο καπέλο και διακοσμητικά σήματα σερίφη και πέταλου πάνω από το κέικ.
  • Κόβουμε και σερβίρουμε τη λαχταριστή τούρτα γενεθλίων μας του The West!

Μπόνους:
  • Αύξηση ενέργειας: 20%
  • Αύξηση κινήτρου δουλειάς: 15%
  • Αύξηση κινήτρου μονομαχίας: 15%
    • 100 Κατασκευή
    • 100 Αποφυγή
    • 100 Στόχευση
    • 100 Ηγεσία
    • 100 Εμπόριο
  • Χρήσεις: 10
 

Mononoke

Νέο Μέλος
Επετειακή Τούρτα Γενεθλίων

Υλικά:

Αλεύρι: 5
Ζάχαρη: 5
Βατόμουρο: 3
Βάζο με ωμό αυγό: 2
Πορτοκάλι: 3
Ουίσκι: 1

Λεπτομέρειες προετοιμασίας:

Το μυστικό βρίσκεται στον συνδυασμό των βατόμουρων και του αλκοολούχου… Σε απαλή φωτιά αναδεύουμε τα βατόμουρα με το ουίσκι, την ζάχαρη και 2 αυγά, με τελευταία πινελιά τρίμμα πορτοκαλιού… Καλή απόλαυση!

Επίδραση:

+15% αυξημένη πιθανότητα τύχης
+15% βελτιωμένη πιθανότητα εύρεσης
+15% εμπειρία για δουλειές, μονομαχίες και μάχες οχυρού
Διάρκεια: 4 ώρες

3384CB1E-69AB-4860-B33D-69E0E8D159DD.jpeg
 

Janne Da Arc

Νέο Μέλος
ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
ΥΛΙΚΑ:
10 [Ποτήρι νερό], 10 [Αλεύρι], 6 [Βάζο με ωμό αυγό], 4 [Μπουκάλι με γάλα], 8 [Ζάχαρη], 1 [Βούτυρο], 10 [Βατόμουρα]

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:
5-6 προσευχές και 8 ώρες πυρόσβεση (για παν ενδεχόμενο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με [Ξύλινο σύρμα], ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και τοποθετούμε σε [Μία ξύλινη βάση τούρτας].

BONUS: 50% μείωση χρόνου εργασίας

τουρτα γενεθλιων.png
 

-GEOG-

Νέο Μέλος
-GEOG-
Colorado
Γύρος ΙΙ - Διαγωνισμός γενεθλίων 2023

Τούρτα Γενεθλίων του The West

Υλικά


10 ξυλοκάρβουνο (από μάγειρας 10 ξύλο + 10 πέτρα)

1 μαγειρικό ξύλο κοπής (από σταυλίτης 1 ξύλο)

Για παντεσπάνι

15 καρότα

3 βούτυρο (από μάγειρας 3 γάλα)

10 ζάχαρη

5 βάζο με ωμό αυγό

10 αλεύρι

Για frosting

1 βούτυρο

3 ζάχαρη


Λεπτομέρειες προετοιμασίας

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τρίβουμε μέσα σε ένα μπολ τα καρότα περνώντας τα από τρίφτη.
  • Τα τυλίγουμε σε μια πετσέτα και τα στύβουμε πολύ καλά ώστε να φύγει όλη η υγρασία των καρότων.
  • Βάζουμε το τριμμένο καρότο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Στο μίγμα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 3 φόρμες με διάμετρο 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν για 1 ώρα πάνω σε μια σχάρα.
Για το frosting

Ανακατεύουμε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.

Για την σύνθεση

  • Απλώνουμε λίγο από το frosting σε μια πιατέλα σερβιρίσματος ώστε να κολλήσει πάνω το παντεσπάνι.
  • Κόβουμε την πάνω πλευρά από τα παντεσπάνια ώστε να δημιουργήσουμε μια επίπεδη επιφάνεια. Δεν την πετάμε! Την κρατάμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
  • Στήνουμε τα παντεσπάνια με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω.
  • Τοποθετούμε σε μια πιατέλα το ένα παντεσπάνι και απλώνουμε με ένα κουτάλι το 1/3 από το frosting.
  • Στο κέντρο βάζουμε λίγα κομμάτια από το παντεσπάνι που κόψαμε ώστε να πατήσει από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι χωρίς να απλώσει η κρέμα.
  • Προσθέτουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, απλώνουμε 1/3 από το frosting, και βάζουμε λίγα κομμάτια από το κομμένο παντεσπάνι.
  • Στο τέλος βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι και απλώνουμε το υπόλοιπο 1/3 από το frosting.
  • Σερβίρουμε με τα κομμάτια από το κομμένο παντεσπάνι

Μπόνους

5 Χαρισματικότητα

20 Κρύψιμο

15 Ηγεσία

15 Εμφάνιση

Χρήσεις 5

Τούρτα καρότου.jpg
 

*SLANGO*

Νέο Μέλος
*SLANGO*
Κόσμος 1
Διαγωνισμός γενεθλίων 2023
Γύρος ΙΙ : Τούρτα Γενεθλίων του The West

Τούρτα Espresso

Υλικά


8 ξυλοκάρβουνο (από μάγειρας 8 ξύλο + 8 πέτρα)

1 μαγειρικό ξύλο κοπής (από σταυλίτης 1 ξύλο)

1 τηγάνι (από οπλοποιός 1 σιδερένιο καλάμι + 1 σφυρί)

Για παντεσπάνι

30 καβουρδισμένος καφές

2 βούτυρο (από μάγειρας 2 γάλα)

1 γάλα

20 ζάχαρη

6 βάζο με ωμό αυγό

10 αλεύρι

Για frosting

2 βούτυρο

30 καβουρδισμένος καφές

10 ζάχαρη



Λεπτομέρειες προετοιμασίας

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το γάλα, τον καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο καφές.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά για να αφρατέψει το μείγμα.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, και τον καβουρδισμένο καφέ και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε τα στερεά υλικά σε έναν κάδο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ με πολύ απαλές κινήσεις ώστε να μην πέσει ο όγκος του.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 φόρμες 20 εκ. που έχουμε αλείψει με βούτυρο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.
Για το frosting

Ανακατεύουμε το βούτυρο, τον καβουρδισμένο καφέ και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.

Για την σύνθεση

  • Απλώνουμε λίγο από το frosting σε μια πιατέλα σερβιρίσματος ώστε να κολλήσει πάνω το παντεσπάνι.
  • Κόβουμε την πάνω πλευρά από τα παντεσπάνια ώστε να δημιουργήσουμε μια επίπεδη επιφάνεια. Δεν την πετάμε! Την κρατάμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
  • Στήνουμε τα παντεσπάνια με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω.
  • Τοποθετούμε σε μια πιατέλα το ένα παντεσπάνι και απλώνουμε με ένα κουτάλι το 1/3 από το frosting.
  • Στο κέντρο βάζουμε λίγα κομμάτια από το παντεσπάνι που κόψαμε ώστε να πατήσει από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι χωρίς να απλώσει η κρέμα.
  • Προσθέτουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, απλώνουμε 1/3 από το frosting, και βάζουμε λίγα κομμάτια από το κομμένο παντεσπάνι.
  • Στο τέλος βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι και απλώνουμε το υπόλοιπο 1/3 από το frosting.
  • Στολίζουμε με τους κόκκους καφέ και σερβίρουμε.


Μπόνους

5 Χαρισματικότητα

15 Σθένος

15 Σημάδι

15 Εμφάνιση

15 Τακτικές

Χρήσεις 3


Τούρτα Espresso.jpg
 

Indig0

Νέο Μέλος
Δείξτε μας την αγαπημένη σας συνταγή για τούρτα γενεθλίων στον πραγματικό κόσμο και μετατρέψτε την σε μια συνταγή δημιουργίας στο "The West".

Κανόνες:

  1. Οι γενικοί κανόνες διαγωνισμού αυτού του διαγωνισμού ισχύουν για τον γύρο ΙΙ.
  2. Σε αυτόν τον γύρο μπορείτε να κερδίσετε το Κολιέ 15ων γενεθλίων.
    15_b_day_neck.png
  3. Για να συμμετάσχετε στον γύρο, δώστε τη συνταγή σας για την Τούρτα Γενεθλίων του The West.
    1. Ο στόχος σας είναι να βρείτε μια συνταγή για την Τούρτα Γενεθλίων του The West χρησιμοποιώντας μόνο προϊόντα εντός του παιχνιδιού. Η συνταγή πρέπει να περιέχει: υλικά, λεπτομέρειες προετοιμασίας και μπόνους που θα δίνατε στην τούρτα σας. Να είστε δημιουργικοί!
    2. Μπορείτε να προσθέσετε μια φωτογραφία της τούρτας σας, ωστόσο δεν απαιτείται.
  4. Η απάντηση πρέπει να δοθεί ως απάντηση σε αυτό το θέμα.
    1. Σε περίπτωση που πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα συνημμένο (παράδειγμα: φωτογραφία της τούρτας σας) βεβαιωθείτε ότι είναι ορατό στο φόρουμ χωρίς να ανοίξετε τρίτη σελίδα. Τα συνημμένα που παρέχονται ως σύνδεσμοι προς τη τρίτη σελίδα δεν θα ληφθούν υπόψη ως απάντηση.
  5. Κάθε παίκτης που απάντησε και πληροί τα παραπάνω κριτήρια κερδίζει μια ανταμοιβή.
  6. Οι απαντήσεις μπορούν να ληφθούν μέχρι την 4η Μαΐου 2023 13:00.

Καλή Τύχη!
Η Ομάδα του The West
Τούρτα Γενεθλίων του The West

θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
Για το παντεσπάνι:
-5 ποτήρια με ωμό αβγό.
-1 φλιτζάνι ζάχαρη.
- 500 gr Αλεύρι.

- 15 gr καβουρδισμένο καφέ.
-200 gr Βούτυρο
Για την γέμιση και την επικάλυψη:
- 1 μπουκάλι γάλα 200ml.
- 100 ml σιρόπι απο σφένδαμο.
- 2 κουταλάκια του γλυκού ρούμι.
-200 gr Μόυρα.
-1000gr βατόμουρα.
-1000 gr ζάχαρη.
-160 gr Βούτυρο
- Τον χυμό απο 1 πορτοκάλι.
-15 ml Vodka.

Διαδικασία

Βήμα 1ο

Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC.Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.Χτυπάτε στο μίξερ τα ωμά αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά να ασπρίσει το μίγμα και να πάρει όγκο,προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε άλλο 1 λεπτό. Σταματάτε το μίξερ, βάζετε το Αλεύρι και τον καβουρδισμένο καφέ σε σουρωτήρι και το κοσκινίζετε πάνω από το μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί.
Βήμα 2ο
Παίρνετε το ρηχό ταψί του φούρνου σας και το στρώνετε με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος. Απλώνετε πάνω του ομοιόμορφα το μίγμα και ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζετε και μετά από λίγο αναποδογυρίζετε το παντεσπάνι μαζί με το χαρτί και αφού το αφαιρέσετε προσεκτικά το κόβετε στη μέση από την μικρή του πλευρά και το χωρίζετε σε δύο δίσκους.
Βήμα 3ο
Για το μίγμα μαρμελάδας:Βάζετε σε χαμηλή φωτιά μια κατσαρόλα και προσθέστε την ζάχαρη και τα βατόμουρα.Βράζετε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει. Προς το τέλος προσθέστε το χυμό του πορτοκαλιού, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί και κολήσει.Σβήνετε την φωτιά καιαφήνετε την κατσαρόλα στην άκρη.
Για την επικάλυψη: Αδείαζετε το γάλα σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και σιγά σιγά προσθέστε τα μούρα και το βόυτυρο καθώς ανακατέυτε.Αφήστε το μίγμα να ομογενοποιηθέι σε σταθερή φωτιά και στο τέλος ενσωματώστε το σιρόπι από σφένδαμο και το ρούμι.
Βήμα 4ο
Για να στήσετε την τούρτα: Τοποθετείτε το πρώτο δίσκο από παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος και το βρέχετε με Vodka χρησιμοποιώντας πινέλο. Όταν το απορροφήσει κάνετε μια στρώση από την μαρμελάδα μας. Σκεπάζετε με το δεύτερο δίσκο από παντεσπάνι, βρέχετε με Vodka και αφού το απορροφήσει, απλώνετε το μίγμα της επικάλυψης.Διακοσμείτε την τούρτα με βατόμουρα και σερβίρετε!

Bonus Τούρτας
+ 4 Δύναμη
+ 4 Κινητικότητα
+ 4 Επιδεξιότητα
+ 4 Χαρισματικότητα
+ 48 στήσιμο παγίδων
+ 48 στόχευση
+ 48 αποφυγή
+ 25 ζημία σε Bots (Bonus τομέα μάχης οχυρού)
+ 25 Αντίσταση σε Bot (Bonus μάχης οχυρού)
+15 % πιθανότητα χρίσιμου χτυπήματος σε Bot (Bonus μάχης οχυρού)
+20% πιθανότητα αποφυγής βολής απο Bot (Bonus τομέα μάχης οχυρού)
 
Τελευταία επεξεργασία:

Pathfinder31

Νέο Μέλος
Υλικά:
-Αλεύρι x4
-Βάζο με ωμό αυγό x3
-Ζάχαρη x4
-Βατόμουρα x5
-Μούρα x8
-Σιρόπι σφενδάμου x1
-Βούτυρο x2
-Βότκα x1
-Ξύλινο σύρμα x1
-Μαχαίρι x1
-Καλούπι ψησίματος x1

Παρασκευή:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, χτυπάμε με ένα ξύλινο σύρμα το βάζο με τα ωμά αυγά με την ζάχαρη και το βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα καλούπι ψησίματος και ψήνουμε. Κόβουμε με το μαχαίρι τα μούρα και τα βατόμουρα. Αφού ψηθεί το μείγμα μας ρίχνουμε επάνω την βότκα και το σιρόπι σφενδάμου. Βάζουμε επάνω τα κομμένα μούρα και βατόμουρα το αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμο να σερβίρουμε.

Τα μπόνους της τούρτας είναι:
+150πόντοι εργασίας
+40% υψηλότερο εισόδημα
+50% βελτιωμένη πιθανότητα εύρεσης
Διάρκεια 8 ώρες
και θα μπορεί κανείς να φτιάχνεις μία τούρτα κάθε 7 ημέρες.
 

snag

Νέο Μέλος
Χρησιμοποιώ την ζάχαρη που βρίσκω απο το μάζεμα ζαχαροκάλαμων με το βούτυρο απο τις δημιουργίες του μάγειρα. Τα χτυπάω με το ξύλινο σύρμα απο τις δημιουργίες . Έπειτα προσθέτω το γαλα απο το μπουκάλι με γαλα καθώς και τα αυγά απο το βαζο με αυγα και συνεχίζω να χτυπάω.
Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι απο το άλεσμα σπόρων και εχω ενα αφράτο μείγμα.
Τοποθετώ μια βαση τούρτας απο τον μάγειρα σε ενα καλούπι ψησίματος απο οπλοποιό, ρίχνω επάνω το μείγμα και το ψήνω σε κάρβουνα.
Μόλις ψηθεί γαρνίρω με μοίρα και φράουλες και η τούρτα ειναι έτοιμη.
 

knightmaregr

Μέλος προσωπικού
Community Manager
Δεν υπάρχει συγκεκριμένα σωστή απάντηση, όσες απαντήσεις πληρούν τα κριτήρια που έχουμε θέσει κερδίζουν.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Κορυφή