Γύρος II

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

sot k

Νέο Μέλος
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 4-5’ να γίνουν κρέμα.

Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά (βαζο με αυγα), να τα πίνει το μείγμα, πριν προσθέσουμε το επόμενο.

Σκάβουμε τον κάδο με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν σωστά τα υλικά.

Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και χτυπάμε τα υλικά για λίγα δευτερόλεπτα, να ενσωματωθεί το αλεύρι.

Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και με μια σπάτουλα απαλά ανακατεύουμε το μείγμα.

Ισομοιράζουμε το κέικ στις δυο έτοιμες φόρμες.

Ισιώνουμε την επιφάνεια για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Χτυπάμε την φόρμα στον πάγκο για φύγει ο αέρας που τυχόν εγκλωβίστηκε.

Τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα και ψήνουμε για περίπου 25 με 30′

Είναι έτοιμα όταν ροδίσουν, φουσκώσουν και ξεκολλήσουν από τις φόρμες. Προσοχή πάντα ελέγχουμε την καρδιά του αν ψήθηκε, μπήγοντας την λάμα ενός μαχαιριού αφού περάσει ο χρόνος ψησίματος.

Αφήνουμε να σταθούν για 10′ στην φόρμα.

Τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.

Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως

Χτυπαμε το γαλα και την ζαχαρη να γινει σαντιγι.

Βάζουμε 1 κουταλιά σαντιγί στο κέντρο της πιατέλας.

Ακουμπάμε επάνω το ένα κέικ.

Αφαιρούμε λεπτή φέτα από την επιφάνεια του ώστε να ρουφήξει την μαρμελάδα.

Κάνουμε μια στρώση την μαρμελάδα αφήνοντας κενό 1 εκατοστό περιμετρικά.

Βάζουμε την σαντιγί με κορνέ ή με κουτάλι.

Ακουμπάμε επάνω το δεύτερο κέικ.

Γαρνίρουμε το κεικ με ολόκληρα μούρα.

+15 Δυναμη
+15 Κινητικοτητα
+15 Χαρισματικοτητα
+15 Επιδεξιοτητα
+15% Επαναφορα
+15% Ταχυτητα
 

Holmes

Νέο Μέλος
1 μπουκαλι με γαλα
200γρ ζάχαρη
100μλ νερο
σιροπι σφενδαμου

Βράζουμε το νερο με την ζαχαρη για 4λ και αφηνουμε το σιροπι να κρυώσει,
Χτυπαμε στο μιξερ το γαλα με την ζαχαρη.
Σε μια πιατελα βαζουμε το σιροπι και απλωνουμε την σαντιγι απο πριν που φτιαξαμε.
Αφου γεμισει η πιατελα το βαζουμε στο ψυγειο για 2 ωρες και ριχνουμε οταν το βγαλουμε λιγο σιροπι σφενδαμου απο πανω.
μπονους θα ηθελα να δινει 100% ενεργεια για 24 ωρες
 

Vesemir

Νέο Μέλος
140γρ μπισκοτα
80γρ βούτυρο
400γρ σοκολατα γαλακτος
150μλ γαλα

Ανακατευουμε σε ενα μπολ τα μπισκοτα σοκολατας και το βουτυρο.
Απλωνουμε το μειγμα σε μια πιατελα
ΤΟ βαζουμε ψυγειο για 10λ
Σε ενα μπολ βαζουμε το γαλα και την σοκολατα γαλακτος. Το βαζουμε κατω απο φωτια και ανακατευουμε να λιωσει η σοκολατα
Αδειαζουμε την κρεμα στο μειγμα με την πιατελα που ειχαμε στο ψυγειο..το βαζουμε ψυγειο και το αφηνουμε 2 ωρες.
Το βγαζουμε απο το ψυγειο και τρωμε.

+10/10 στα οχυρα και 50% ζωη αναπληρωση.
 

stabil

Νέο Μέλος
stabil, κόσμος 1
υλικά: καλούπι ψησίματος χ 1 , ξύλινο σύρμα χ 1 ,ζάχαρη χ 7, βούτυρο χ 2 , αλεύρι χ 2 , τρούφα χ 3, σιρόπι απο σφένδαμο χ 3, βάζο με ωμό αυγό χ 1.
ζεστάνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
χτυπάμε με το ξύλινο σύρμα ,το αυγό μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι και, το βούτυρο.
ρίχνουμε την τρούφα σε όλο το μίγμα ,τα ανακατεύουμε ,τα βάζουμε στο καλούπι ψησίματος και το βάζουμε στο φούρνο για 35 λεπτά.
όταν το βγάλουμε από το φούρνο ,του ρίχνουμε και το σιρόπι από σφένδαμο.
Δημιουργία τούρτα τρούφας με σιρόπι σφένδαμου.
εμπειρία 1000 πόντους.
αυξημένη πιθανότητα τύχης 10% για 2 ώρες.
 

fibos2

Νέο Μέλος
1 1⁄2 λίτρο γάλα
6-8 κουτ. σούπας ζάχαρη
250γρ βουτυρο
1⁄2 πακέτα μπισκότα σοκολατας
1 σοκολατα

Ξεχωρίζουμε 1 κούπα από το γάλα.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα την σοκολατα και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου περίπου 24 εκ. σε μια πιατέλα
Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια.
Τα ρίχνουμε στο τσέρκι
Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Θρυμματίζουμε τα άδεια μπισκότα στο μπλέντερ σε σκόνη. Βγαζουμε απο το ψυγειο την πιατελα και τα ριχνουμε πανω στην τουρτα.
+7 μπονους επιθεσης και 7 μπονους αμυνας
 

jimakos13

Νέο Μέλος
Υλικα

8 ωμα αβγά
600γρ ζάχαρη
500γρ αλεύρι
200γρ. βατομουρα
200γρ. μουρα
300ml γαλα
300ml νερο
30ml xυμος πορτοκαλιου
1 σφηνακι ρουμι
προερετικα χρυσοσκονη

Προετοιμασια

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμους

1.Χτυπάτε στο μίξερ 5 αβγά 200γρ ζάχαρη για 5 λεπτα και στη συνεχεια προσθετουμε 500γρ αλευρι ανακατευοντας πιο αργα μεχρι να ομογενοποιηθεί το μιγμα.

2.Το αδειάζουμε σε ενα καλουπι ψησηματος και το ισιώνοντας με μια σπάτουλα.στην συνεχεια το βαζουμε στο φουρνο να ψηθει για 20-30 λεπτα.

3.αφου ψηθει το αφηνουμε να κρυωσει το παντεσπανι και στην συνεχεια το κοβουμε σε 2 λωριδες.

4.σε μια κατσαρολα βραζουμε 300ml νερο με 400 γραμμαρια ζαχαρι και 30ml χυμο πορτοκαλιου.

5.για την κρεμα βαζουμε 100 γραμαρια βατομουρα και 100 γραμμαρια μουρα σε μια κατσαρολα μαζι με 2 ποτηρια νερο να βρασουν.αφου βρασουν τα πολτοποιουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν εντελως.

6.για την μαρεγκα χτυπαμε τα ασπραδια απο 3 αυγα μαζι με 100 γραμμαρια ζαχαρη μεχρι να αφρατεψει και γιαλυσει.μετα προσθετουμε ενα σφηνακι ρουμι και ανακευουμε για 3 λεπτα περιπου,
αφου ετοιμαστει κραταμε την μιση στην ακρη και την αλλη μιση την ριχνουμε στο μιγμα με τα φρουτα που φτιαξαμε προιγουμενος.

7.για να συναρμολογισουμε την τουρτα απλα βαζουμε σε μια ξυλινη βαση τουρτας μια λωριδα απο το παντεσπανη,βαζουμε απο πανω μια στρωση απο την κρεμα που εχουμε ετοιμη και στην συνεχεια επαναλαμβανουμε με μια ακομα
λωριδα παντεσπανι και κρεμα.

8.αληφουμε την τουρτα με την υπολοιπη μαρεγκα που ειχαμε αφησει και την βαζουμε στο ψηγειο να παγωσει για μια ωρα.

9.πριν την σερβιρουμε βαζουμε απο πανω τα υπολοιπα μουρα και βατομουρα και αν εχουμε βρει χρυσοσκονη προσθετουμε ελαφρως απο πανω.

τα μπονους που θα επερνε η τουρτα σε οποιον παιχτη την δοκιμαζε θα ηταν τα εξης ;
αυξηση ενεργειας 100%
αυξηση ζωης 100%
αυξηση κινητρου δουλειας 50%
 
Τελευταία επεξεργασία:

Billys-1234

Νέο Μέλος
Υλικά
  • 4x Πορτοκάλια
  • 10x Ποτήρι νέρο
  • 1x Αλεύρι
  • 14x Ζάχαρη
  • 1x Λάδι φιδιού
  • 3x Βάζο με ωμό αυγό
  • 2x Κατσαρόλα μαγειρέματος
  • 1x Μαχαίρι
  • 1x Μαρμελάδα
  • 1x Κάρδιες από ζάχαρη

Λεπτομέριες προετοιμασίας (Για σιρόπι)
Χρησιμοποίουμε το μαχαίρι για να αφαιρέσουμε το ξύσμα απο τα 2 πορτοκάλια.
Αδειάζουμε τα 5 ποτήρια νέρο μάζι με τη μισή ζάχαρη στη κατσαρόλα μαγειρέματος και τα βάζουμε για βράσιμο.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη στίβουμε τα 2 πορτοκάλια στη κατσαρόλα και αφήνουμε το σιρώπι να κρυώσει

Λεπτομέριες προετοιμασίας (Για βάση)
Στη δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το αλεύρι, τα υπολοιπα 5 ποτηρια νέρο, το λάδι φιδιού, το ξύσμα απο τα πορτοκάλια, αδειάζουμε τα βάζα με τα ωμά αύγα και ανακατευούμε μέχρι να πήξει το μίγμα.
Στη συνέχεια αφήνουμε το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίο για δύο ώρες μέχρι να φουσκόσει.
Ζεσταίνουμε τη κατσάρολα σε σιγανή φωτιά για 4 ώρες ώστε να γίνει σαν κέικ.

Λεπτομέριες προετοιμασίας (Για το γλάσο)
Ανακατεύουμε τη μαρμέλαδα, με την άλλη μισή ζάχαρη και το χυμό απο τα 2 πορτοκάλια που μας απέμειναν.

Λεπτομέριες προετοιμασίας (Σύσταση)
Αφαιρούμε με το μαχαίρι την ψημένη ζύμη (κέικ) από τη κατσαρολά και το περιχύνουμε με το σιροπί.
Αφήνουμε το σιρόπι να ποτήσει τη βάση μας για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε το γλάσο στη κορυφή της βάσης και σχηματίζουμε decor που μας αρέσει χρησιμοποιόντας τις καρδιές απο ζάχαρη.
Χρησιμοποίοντας το μαχαίρι κόβουμε τη τούρτα σε κομάτια και σερβίρουμε.

Bonuses (Διάρκεια 8 ώρες)
+15 Στοχευση και +15 Σημάδι (το έχει ήδη μαρμελάδα)
+500% Ταχύτητα
+33% Bonus εμπερίας απο δουλειές και μονομαχίες
 

sniperjohn2

Μέλος

Τούρτα Γενέθλιων The West​

Υλικά​

5 βαζα με ωμο αυγο
15 ζάχαρη
20 αλεύρι
10 καβουδισμενος καφες
1 ξυλινο συρμα
1 καλουπι ψησιματος
5 βουτυρο
1 αιχμηρο μαχαιρι Bowie
3 κατσαρολα μαγειρεματος
1 κουταλα
50 κομματια παγου
5 πιατα αναπληρωτη σεφ

Για το σιρόπι:​

10 ποτηρια νερό
10 ζάχαρη

Για τη γέμιση​

5 καβουρδισμενος καφες
5 ποτηρια γαλα
1 βουτυρο

Για τη διακόσμηση:​

40 βατομουρα

Εκτέλεση​

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι:​

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το καβουρδισμενο καφε και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα. Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο καλουπι ψησιματος και το ψήνουμε για 20 – 30 λεπτά. Δεν ανοίγουμε τον φούρνο σε αυτό το διάστημα. Όταν ψηθεί, βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο και αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά. Το ξεφορμάρουμε πάνω στον πάγκο εργασίας και με το αιχμηρο μαχαίρι Bowie το κόβουμε προσεκτικά σε δύο οριζόντιες φέτες.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:​

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:​

Βαζουμε τον καβουρδισμενο καφε σε ένα μπολ. Φέρνουμε το γάλα σε βρασμό σε μέτρια φωτιά και το ρίχνουμε στον καβουρδισμενο καφε . Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε με το ξυλινο συρμα , μέχρι να λιώσει ο καβουρδισμενος καφες και να γίνει ένα λείο μείγμα.
Χτυπάμε σε μια κατσαρολα μαγειρεματος με το ξυλινο σύρμα το γαλα μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Την προσθέτουμε στο μεγμα με τον καβουρδισμενο καφε και γαλα ανακατεύουμε απαλά με τη κουταλα . Μεταφέρουμε το 1/3 από το μείγμα σε ένα άλλη κατσαρολα μαγειρεματος και το βάζουμε αναμεσα στα κομματια παγου .

Συναρμολογούμε την τούρτα γενεθλίων:​

Βάζουμε τη μία φέτα παντεσπάνι σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο τη σιροπιάζουμε. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα παντεσπάνι και τη βρέχουμε με σιρόπι. Απλώνουμε μ σε όλη την επιφάνεια της τούρτας και στα πλαϊνά μέρη το μείγμα της γέμισης που είχαμε βάλει στον παγο. Βάζουμε την τούρτα στο παγο για 2 ώρες τουλάχιστον για να σταθεί. Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε την τούρτα απο πανω με τα βατομουρα .
Χρονια πολλα The West να τα εκατοστησεις
 

KRONOS

Νέο Μέλος
Οδηγίες:
Εορταστική Τούρτα 15 χρόνων
Επίπεδο 250/300/350

[Καλαμποκάλευρο]x1 [Κανάτα γεμάτη νερό]x1 [Διακόσμηση επιδορπίου]x2 [Κέικ]x1 [Μία ξύλινη βάση τούρτας]x1

κάνουμε προσευχή 15' να μη καεί

+30% Εμπειρία
 
Τελευταία επεξεργασία:

LeBron23

Μέλος

Υλικά​

  • 130 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ.καρβουρδισμενο καφε
  • 20 γρ. και 1 κ.σ. αλευρι απο καλαμπόκι
  • 6 βαζα με ωμο αυγο
  • 320 γρ. και 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ή 1/3 ποτηρι με νερό
  • 100 γρ. ουίσκι
  • 400 γρ. κομπόστα μούρων
  • 400 γρ. κομπόστα βατόμουρων
  • μισο μπουκάλι με γαλα
  • ξυσμα απο πορτοκάλια

Εκτέλεση​

  • Φτιάχνουμε το παντεσπάνι:
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τον καφε και 20 γρ. καλαμποκαλευρο και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με 170 γρ. ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν πολύ καλά και αφρατέψουν. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά τα κοσκινισμένα στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 24 εκ. (για να ξεφορμαριστεί εύκολα το παντεσπάνι) και το ψήνουμε για 10 λεπτά.* Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει πολύ καλά μέσα στη φόρμα. Κατόπιν το κόβουμε οριζοντίως με οδοντωτό μαχαίρι σε 3 ισόπαχους δίσκους.
  • Φτιάχνουμε το σιρόπι:
  • Σε κατσαρόλα βράζουμε 100 γρ. ζάχαρη με το νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το νερό. Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ουισκι.
  • Φτιάχνουμε τη γέμιση:
  • Σε ένα ποτήρι διαλύουμε 4 κ.σ. από το υγρό της κομπόστας μούρων και βατόμουρων με 1 κ.σ. καλαμποκαλευρο. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο υγρό σε κατσαρολάκι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι 2 κ.σ. ζάχαρη,το ξυσμα πορτοκαλιου και το διάλυμα του καλομποκαλευρου. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να δέσει το μείγμα για περίπου 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπολοιπα μουρα και βατομουρα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά.
  • Φτιάχνουμε τη σαντιγί:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με 50 γρ. ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαντιγί.
  • Συναρμολογούμε την τούρτα μπλακ φόρεστ:
  • Τοποθετούμε σε πιατέλα το παντεσπάνι της βάσης. Ρίχνουμε από πάνω 3 κ.σ. σιρόπι και καλύπτουμε με τη γέμιση. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, το βρέχουμε με τη μισή ποσότητα από το σιρόπι που έχει περισσέψει και απλώνουμε από πάνω τα 3/4 από τη σαντιγί. Ολοκληρώνουμε με το τελευταίο παντεσπάνι το οποίο βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί την κορυφή και περιμετρικά. Γαρνίρουμε την τούρτα με τρίμμα καβουρδισμενου καφε.
θα εδινα +2 προσευχη γιατι μονο ετσι θα τρωγοταν

lebron23,houston
 
Τελευταία επεξεργασία:

iosteo

Μέλος
Τούρτα Γενεθλίων του The West, υλικα:
4 βαζο με ωμο αυγο
4 ζαχαρι
5 αλευρι
3 βουτυρο
10 μουρα
10 βατομουρα

Παρασκευη:
Βαζουμε το αλυρη την ζαχαρι και τα αυγα σε ενα μπολ και τα ανακατευουμε μεχρι να γινουν ολα ενα σωμα.
μετα τα βαζουμε στον φουρνο για 35 λεπτα και στο τελος βαζουμε τα βατομουρα και τα μουρα!

Μπονους τουρτας

100% ενεργεια
30% τυχη
30% ευρεση προιοντων
 
Τελευταία επεξεργασία:

DRAGSTAR

Νέο Μέλος

Υλικά​

Για το παντεσπάνι:​

  • 1 ζάχαρη
  • 1 αλεύρι
  • 3 καβουρδισμένος καφές
  • 2 βάζο με ώμο αυγό

Για το σιρόπι:​

  • 5 ποτήρι νερό
  • 5 ζάχαρη

Για τη γέμιση:​

  • 5 καβουρδισμένος καφές
  • 2 μπουκάλι με γάλα
  • 2 βάζο με ώμο αυγό
  • 1 βούτυρο

Για τη διακόσμηση:​

  • 1 διακόσμηση επιδορπίου

Εκτέλεση​

Με πολλή φαντασία φτιάχνουμε το παντεσπάνι σε 1κατσαρολα μαγειρέματος
ανακατεύουμε τα υλικά για το σιρόπι
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση
και στο τέλος προσθέτουμε τη διακόσμηση

Η ΤΟΥΡΤΑ ΤΩΝ 15 ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
200 πόντους εργασίας
45 βελτιωμένη πιθανότητα εύρεσης
45 αυξημένη τύχη
45 εμπειρία για δουλειές και μονομαχίες
 

SupaHotFire

Νέο Μέλος
6 αυγά
100 γρ ζαχαρη
400 γραμμ. λιωμένη σοκολάτα
80 ml λικέρ φρουτων
μπισκοτα σοκολατας

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ, σε παχύρρευστη μορφή.
Λιώνουμε την σοκολατα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε.
Ρίχνουμε στα αυγά λίγη λίγη και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία τη χλιαρή πλέον λιωμένη σοκολατα.
Προσθέτουμε το λικέρ φρουτων.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στο μείγμα το 1/3 της χτυπημένης κρέμας και το διπλώνουμε απαλά.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα 22 εκ
Αδειάζουμε το μείγμα. Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί και βάζουμε βραστό νερό να καλύπτει τα 3/4 της φόρμας
Ψήνουμε στους 170οC
Σπαμε τα μπισκοτα σοκολατας και τα ριχνουμε απο πανω.
θα ηθελα να δινει σιγουρα μπονους εμπειριας +50% για 24ωρες
 

star80

Νέο Μέλος
τούρτα με βρώμη, σοκολάτα και βατόμουρα
 

Συνημμένα

  • τουρτα βατόμουρο της star80.pdf
    515,7 KB · Προβολές: 36

mogur1

Νέο Μέλος
mogur1
Colorado

Υλικά west​

Κατσαρόλα μαγειρέματος

Αλεύρι

Φωτιά

Κανάτα γεμάτη νερό

Ξύλινο σύρμα

Ξυλοκάρβουνα

Βάζο με ωμό αυγό

Βούτυρο

Πορτοκάλια

Βατόμουρα

Μούρα

Καλούπι ψησίματος

Εκχύλισμα εσπεριδοειδών





Λεπτομέρειες προετοιμασίας​

Σε μια κατσαρόλα μαγειρέματος τοποθετούμε αλεύρι (μισό από το τσουβαλάκι) και μια κανάτα γεμάτη νερό. ανακατεύουμε με ξύλινο σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

Στη συνέχεια βάζουμε φωτιά, σιγανή στην αρχή και ρίχνουμε ξυλοκάρβουνα για να διατηρηθεί. Ρίχνουμε δυο βάζα με ωμό αυγό στην κατσαρόλα μαγειρέματος, μισό κομμάτι βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες στην κορυφή του μείγματος στύβουμε δύο πορτοκάλια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα

Ανακατεύουμε λίγο πιο γρήγορα και κόβουμε σε κυβάκια 5 βατόμουρα και 3 μούρα, και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μείγμα.

Συνεχίζουμε αργό ανακάτεμα γιατί φτάνουμε στο τελικό στάδιο.

Βγάζουμε την κατσαρόλα μαγειρέματος απ τη φωτιά. Και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί.

Σε ένα καλούπι ψησίματος ρίχνουμε μερικές σταγόνες ροδόνερο και αλείφουμε τον πάτο.

Μεταφέρουμε το μείγμα από την κατσαρόλα ψησίματος στο καλούπι ψησίματος ενώ τοποθετούμε στη φωτιά επιπλέον ξυλοκάρβουνα για το ψήσιμο.

Πριν τοποθετήσουμε το καλούπι ψησίματος στη φωτιά ραντίζουμε την επιφάνεια του μίγματος με εκχύλισμα εσπεριδοειδών.

Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 45 λεπτά.

Καλή σας επιτυχία



Μπόνους τούρτας

200% αυξημένη τύχη για 24 ώρες
 

dionisis21

Νέο Μέλος
1683134174168.png


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, και ταυτόχρονα καθαρίζουμε την κολοκύθα. Τοποθετούμε την κολοκύθα πάνω σε 2 στρώσεις κεικ, και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί πορτοκαλί κρούστα. Αφήνουμε την τούρτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε με υγρό ζωής.

Υλικά:
Κεικ
Κολοκύθα
Υγρό ζωής

Μπόνους απλότητας
 

DaNOO13

Νέο Μέλος
Υλικά :

Για το σιρόπι :​
  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ρούμι
Για το παντεσπάνι :​
  • 5 βάζο με ωμό αυγό
  • 130 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ αλεύρι
  • 1 κ.γ πορτοκάλι
  • 1 βούτυρο (για το ταψί)
Για την κρέμα :​
  • 400 γρ μπουκάλι με γάλα
  • 400 γρ ζάχαρη
  • 10 μούρα
  • 1 κ.γ πορτοκάλι

Μέθοδος εκτέλεσης :

Για το σιρόπι :

  • Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα , το νερό, τη ζάχαρη, το ρούμι και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά .
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη .
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά

Για το παντεσπάνι :

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο στον αέρα .
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη, και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα .
  • Απλώνουμε βούτυρο σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. και απλώνουμε στη βάση λαδόκολλα . Απλώνουμε βούτυρο και στη λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη .
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη .
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το πορτοκάλι και το αλεύρι, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, με απαλές κινήσεις, για να μην χάσει τον όγκο του το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά .

Για την κρέμα :

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το πορτοκάλι, το γάλα, την ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να γίνει σαν σαντιγί.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και τον αφήνουμε στην άκρη .

Για τη σύνθεση :

  • Απλώνουμε 3 φύλλα λαδόκολλας στο σκεύος σερβιρίσματος, δημιουργώντας ένα τρίγωνο, για να μείνει καθαρή η επιφάνεια κατά τη διάρκεια του στησίματος της τούρτας .
  • Βάζουμε 1 κ.γ. από την κρέμα που ετοιμάσαμε στο κέντρο του σκεύους σερβιρίσματος, ανάμεσα από τα τρία φύλλα λαδόκολλας, ώστε να κρατήσει σταθερή την τούρτα καθώς θα τη στήνουμε .
  • Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια σε 3 ίσα κομμάτια και τοποθετούμε το ένα στο σκεύος σερβιρίσματος .
  • Απλώνουμε σε ένα πινέλο λίγο από το σιρόπι, το 1/4 από την κρέμα, και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι .
  • Απλώνουμε σιρόπι, άλλο 1/4 από την κρέμα, και καλύπτουμε με το τρίτο παντεσπάνι .
  • Απλώνουμε το υπόλοιπο σιρόπι και το ¼ από την κρέμα .
  • Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και στολίζουμε την τούρτα περιμετρικά .
  • Στολίζουμε με τα μούρα και σερβίρουμε .

Μπόνους Τούρτας :

100% ταχύτητα
0.5 ιππασία ανά επίπεδο
0.5 πόντοι υγείας ανά επίπεδο
0.5 σθένος ανά επίπεδο
0.5 εμφάνιση ανά επίπεδο
 

selakano

Μέλος
Τούρτα Γενεθλίων 15 ΧΡΟΝΩΝ του The West

ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΡΤΑΣ: ΠΟΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ

ΥΛΙΚΑ
1)1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ
2) 1/2 ΚΙΛΟ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ και 2 πορτοκάλια σε ξυσμα
3) ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ
4)300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
5) 1 ΚΑΝΑΤΑ ΜΕ ΝΕΡΟ
6) 2 ΒΑΖΑ ΜΕ ΩΜΑ ΑΥΓΑ
7) 1 ΚΙΛΟ ΛΑΔΙ (TOY SEQUAΗ) ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
8) 3 ΤΕΜΑΧΙΑ ΖΥΜΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-6 κομμάτια και κάνουμε μικρές πιτούλες όσο ένα μικρό πιατάκι,
λαδώνουμε την κάθε πιτούλα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ, τη μία επάνω στην άλλη, τις σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ελαιολασο και τις αφήνουμε 1 ώρα μέσα στο λάδι.

Απλώνουμε ένα τραπεζομάντιλο σε ένα στρογγυλό τραπέζι.

Παίρνουμε τις πιτούλες τις στραγγίζουμε από το λάδι και τιςανοίγουμε λίγο, λίγο με τα χέρια, την απλώνουμε στο κέντρο του τραπεζιού και αρχίζουμε να τεντώνουμε το φύλλο όσο μπορούμε (και αν σχιστεί λίγο δεν μας πειράζει).

Θα γίνει πολύ λεπτό το φύλλο, στο τελείωμα μένει λίγο χοντρό σαν κορδόνι στην άκρη, αυτό το αφαιρούμε.

Αφηνουμε 3 ωρες το φυλλο που δημιουργησαμε να στεγνωσει, και ετοιμο το φυλλο κρουστας.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΣ


Για το σιρόπι πορτοκαλόπιτας​

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 4 λεπτά.
Από την ώρα που παίρνει βράση το σιρόπι, δεν ανακατεύουμε.
Αφού βράσει το σιρόπι, προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τη μαρμελάδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.

Για την ζουμερή πορτοκαλόπιτα​

Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, λιγο ξύσμα από τα πορτοκάλια, τη μαρμελάδα, τα αυγά, και την κρέμα .
Ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα και να γίνει μια αφράτη κρέμα που δεν θα ξεχωρίζουν τα υλικά.

ΣΥΝΘΕΣΗ - ΨΗΣΙΜΟ
Τυλίγουμε τα φύλλα κρούστας σε ρολό και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε λεπτές φέτες.

Ανοίγουμε, χωρίζουμε και απλώνουμε τα κομμένα φύλλα προκειμένου να ξεραθούν τα κομμάτια περισσότερο. Τώρα τα φύλλα μοιάζουν με κορδέλες. Πρέπει να διαχωριστούν μεταξύ τους σωστά ώστε να βραχούν σωστά ένα – ένα όταν θα τα προσθέσουμε μέσα στην κρέμα της πορτοκαλόπιτας.

Ρίχνουμε τα στεγνά κομμάτια από τα κομμένα φύλλα λίγα λίγα κάθε φορά στην κρέμα. Πιέζοντας τα φύλλα μέσα στα υγρά, φροντίζουμε να βραχούν καλά όλα τα κομμάτια φύλλων.

Συνεχίζουμε να προσθέτουμε λίγα-λίγα τα κομματιασμένα φύλλα κρούστας, μέχρι όλα μαζί να γίνουν μια μάζα, χωρίς να σχηματίζονται μπάλες κολλημένων φύλλων. Αν όμως συμβεί αυτό, τις διαλύουμε με δύο πηρούνια, διαχωρίζοντάς τα φύλλα.

Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για 10 λεπτά. Περιμένουμε μέχρι να ποτίσουν τα φύλλα.

Αδειάζουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψί, σε μία στρώση και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι, να είναι παντού ισόπαχη.

Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια, κάνοντας μια ελαφριά κρούστα.

Όπως την βγάζουμε καυτή από το φούρνο, την περιχύνουμε σιγά-σιγά με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως και να ρουφήξει το σιρόπι.

καθαριζουμε μερικα πορτοκαλια και τα κοβουμε σε σχημα μισοφεγγαρου, με τα οποια στοιζουμε την πιτα μας (τουρτα)

Η εύκολη πορτοκαλόπιτα κόβεται αφού κρυώσει και πιεί όλο το σιρόπι της,

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ

ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΟΥΡΤΑΣ
+150 ΠΟΝΤΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
+30% ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
+30% ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΚΙΝΗΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 72 ΩΡΕς

ΑΥΤΑ. ΣΑΣ ΚΛΕΙΝΩ, ΠΑΩ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ...
 

Fadomas

Νέο Μέλος
ΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ CASTELO
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αλεύρι
300 γρ. βούτυρο αρκετά μαλακό
240 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγού
6 ασπράδια αυγού
120 γρ. γάλα
ξύσμα απο 1 πορτοκάλια


Υλικα για την κρΕμα
500 γρ. τυρί CASTELO
100 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη άχνη


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Εκτέλεση για τη βΑση ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ
Ανακατεύουμε το βούτυρο με 150 γρ. από τη ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους στο μείγμα βουτύρου ομογενοποιούμε και προσθέτουμε το αλεύρι. Στο τέλος ρίχνουμε το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια με τα υπόλοιπα 50 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 ταψάκια βουτυρωμένα και αλευρωμένα διαμέτρου 20 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Εκτέλεση για την κρΕμα
Στον κάδο του μίξερ μαλακώνουμε το βούτυρο με το 1/3 της ζάχαρης. Όταν σχηματιστεί μια λεία κρέμα προσθέτουμε την υπόλοιπη άχνη και την κρέμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 8 λεπτά. Χωρίζουμε την κρέμα σε 3 ίσα μέρη. Σε μια πιατέλα βάζουμε τη μια βάση, απλώνουμε τη μια ποσότητα κρέμας, καλύπτουμε με τη δεύτερη βάση και με τη δεύτερη κρέμα. Τελειώνουμε με την τρίτη βάση και καλύπτουμε όλο το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρουμε με φρούτα εποχής.
 

mantolinos

Νέο Μέλος
Καλησπέρα, για την συνταγή θα έπαιρνα : 1 1/2ποτήρια νερό, 4 κούπες αλεύρι 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη, 500 γρ. βούτυρο . Θα τα χτυπούσα ολα μαζί με ένα ξυλινο σύρμα θα πρόσθετα βατόμουρα ξύσμα απο πορτοκάλι και θα την τοποθετούσα μέσα σε ένα καλούπι ψησίματος και θα την κάλυπτα με μια γλυκιά βάση ,από πάνω θα έβαζα και κομμάτια από βατόμουρα.Θα την έψηνα σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά , καλή μας όρεξη.
Το μπόνους που θα της έδινα θα ήταν 25% αύξηση ενέργειας.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Κορυφή