Γύρος II

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

innogames

Νέο Μέλος
Μέλος προσωπικού
Δείξτε μας την αγαπημένη σας συνταγή για τούρτα γενεθλίων στον πραγματικό κόσμο και μετατρέψτε την σε μια συνταγή δημιουργίας στο "The West".

Κανόνες:

  1. Οι γενικοί κανόνες διαγωνισμού αυτού του διαγωνισμού ισχύουν για τον γύρο ΙΙ.
  2. Σε αυτόν τον γύρο μπορείτε να κερδίσετε το Κολιέ 15ων γενεθλίων.
    15_b_day_neck.png
  3. Για να συμμετάσχετε στον γύρο, δώστε τη συνταγή σας για την Τούρτα Γενεθλίων του The West.
    1. Ο στόχος σας είναι να βρείτε μια συνταγή για την Τούρτα Γενεθλίων του The West χρησιμοποιώντας μόνο προϊόντα εντός του παιχνιδιού. Η συνταγή πρέπει να περιέχει: υλικά, λεπτομέρειες προετοιμασίας και μπόνους που θα δίνατε στην τούρτα σας. Να είστε δημιουργικοί!
    2. Μπορείτε να προσθέσετε μια φωτογραφία της τούρτας σας, ωστόσο δεν απαιτείται.
  4. Η απάντηση πρέπει να δοθεί ως απάντηση σε αυτό το θέμα.
    1. Σε περίπτωση που πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα συνημμένο (παράδειγμα: φωτογραφία της τούρτας σας) βεβαιωθείτε ότι είναι ορατό στο φόρουμ χωρίς να ανοίξετε τρίτη σελίδα. Τα συνημμένα που παρέχονται ως σύνδεσμοι προς τη τρίτη σελίδα δεν θα ληφθούν υπόψη ως απάντηση.
  5. Κάθε παίκτης που απάντησε και πληροί τα παραπάνω κριτήρια κερδίζει μια ανταμοιβή.
  6. Οι απαντήσεις μπορούν να ληφθούν μέχρι την 4η Μαΐου 2023 13:00.

Καλή Τύχη!
Η Ομάδα του The West
 

ObamaUSA

Μέλος
Τούρτα Γενεθλίων του The West:

Ρίχνουμε 2 ποτήρια με νερό, 2 ζάχαρη, 1 Ουίσκι, και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 2 βάζα με ωμά αβγά, 2 ζάχαρη και 2 βατόμουρα, και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με 1 ρολό σύρμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα.
Απλώνουμε 1 βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το τοποθετούμε στον φούρνο και περιμένουμε 20 λεπτά.
Τα υλίκα που χρειαζόμαστε είναι:
2 ποτήρια με νερό
4 ζάχαρες
1 ουίσκι
2 βάζο με ωμό αβγό
2 βατόμουρα
1 ρολό σύρμα
1 βούτυρο
Το μπόνους που θα δίνει η τέλεια τούρτα είναι: Ενέργεια και Bonus πόντων υγείας.
 
Υλικά για Τούρτα Γενεθλίων του The West.
10000* Βότκα + 6000* Καυτές πιπεριές + 4000* πράσινες πιπεριές + 5000* χυμός κάκτου + 10000* Ουίσκι + 5000* Μούρα.
πολτοποιούμε τις πιπεριες και τα μουρα, ριχνουμε τη βοτκα το ουίσκι και το χυμό κάκτου σε ένα τεράστιο βαρέλι, προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μούρα, το αφήνουμε να οριμάσει καλα για 15 χρόνια.
Στην πορεία, για τη βάση της τούρτας θέλουμε,
5000* Αλεύρι + 1000* Ζάχαρη + 1000* Κόκκος + 2000* ποτήρι νερό.
Αφου φτιαχτεί και η βάση της τουρτας, τα αναμειγνείουμε όλα μαζί και το τελικό αποτέλεσμα, μαγικό και οχυρικό...
ΕΠΊΔΡΑΣΗ: Μπόνους Οχυρου +1000 ηγεσία, +5000 στόχο, +50000000 προσευχή και +1000000% τύχη.
 
τα υλικα που θα χρειαστουθμε για την τουρτα της αγριας δυσης ειναι:
Αλεύρι χ1
Βάζο με ωμό αυγο χ5
Μπουκάλι με γάλα χ1
Ζάχαρη
Φρέσκα μούρα χ10
Φρέσκα βατόμουρα χ10
βουτυρο χ1
εκχύλισμα εσπεριδοειδών χ1
και λίγη σοκολατα γαλακτος απο την μάγια ( [item=52112000] )

Σε μία κατσαρόλα βαζουμε το βουτυρο και το γαλα μεχρι να φτασουν σε σημειο βρασμού.

Θα προσθέσουμε την ζαχαρη μεχρι να λιώσει και ανακατευουμε καλα .

κατεβαζουμε το μειγμα απο την φωτια

Προσθέτουμε τα αυγα ένα ενα και ανακατευουμε γρηγορα.

Υστερα το αλευρι σιγα σιγα με καλο ανακατεμα μεχρι το μειγμα μας να γινει σφυχτό και λειο.

προσθέτουμε το εκχυλισμα, για μια τελευταια φορα ανακατευουμε και βαζουμε το μειγμα στο καλουπι ψησιματος που πρωτα εχουμε βουτυροσει και αλευρωσει.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμους για 40 λεπτακια

Φτιαχνουμε ενα μπεν μαρι να λιωσουμε την σοκολατα γαλακτος απο την μαγια που μας δινει ενεργεια και κινητρο βαζουμε και λιγο γαλα και ανακατεβουμε καλα.

Μόλις βγαλουμε την τούρτα απο το καλουπι γλασάρουμε με το μειγμα μας απο σοκολατα γαλακτος και μόλις κρυωσει λιγο φτιάχνουμε σχεδιο τα ''15'' χρονια και ''χρόνια πολλά the west'' με τα μούρα και τα βατόμουρα αναλαξ για ομορφια και η τουρτα μας ειναι ετοιμη για σερβιρισμα!!!

(Μηνν μου κρατησετε κομματι ειμαι σε διατροφη :p )
 

otojim

Νέο Μέλος
1 ζαχαρη , 1 γαλα , 2 αλευρι , καλουπι ψησιματοσ , 2 βουτηρο , 2 μαρμελαδα , 15 κερασια , ξυλινη βαση τουρτασ .
αυξηση ενεργειας 20 % , ποντοι υγειασ 40% αυξηση κινητρου 10 %
 

ka8enas

Νέο Μέλος
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΟΥΡΑ KAI ΓΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

2 1/2 κούπας αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
2 αυγά
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα βούτυρο
1 κούπα νερό

Για το Γλάσο :

1 κούπα ζάχαρη
3 κ.γ. πορτοκαλί
2 κ.γ. μέλι

Γέμιση και διακόσμηση:

2 κούπες μαρμελάδα βατόμουρα
1 κούπα φρέσκα μούρα
1 κούπα φρέσκα βατόμουρα

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά (αλεύρι,αλάτι)

2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά (γάλα,βούτυρο,αυγά,ζάχαρη)

3. Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.

4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 στρόγγυλα ταψάκια 20 εκ. Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψιά σε 2 ίσα μέρη.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να τοποθετούμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και να βγαίνει καθαρή.

5. Βγάζουμε από το φούρνο τα παντεσπάνια και τα αφήνουμε για 10 λεπτά στο πάγκο. Έπειτα τα ξεφορμάρουμε και όταν κρυώσουν τελείως τα κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι στη μέση για να έχουμε 4 παντεσπάνια.

Για το Γλάσο :

Σε ένα μπολ με ένα πιρούνι ανακατεύουμε την ζάχαρη με το πορτοκαλι.

Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με το κουτάλι να γυαλίσει.

Αν το θέλουμε πιο σφιχτό, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη κοσκινισμένη και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

Αν το θέλουμε πιο ρευστό, προσθέτουμε λίγο επιπλέον χυμό πορτοκαλι ή λίγο νερό.

Αν προσθέσεις επιπλέον ζάχαρη θα βγει πιο σφικτό και θα έχεις πιο σταθερό αποτέλεσμα.

Συναρμολόγηση

1. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε 1 από τα παντεσπάνια. Μετά γεμίζουμε με μαρμελάδα βατόμουρο .
2. Τοποθετούμε ένα παντεσπάνι από πάνω και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία όπως το 1ο μέχρι να τελειώσουν τα παντεσπάνια.

περιχύνουμε με το γλασο και διακοσμούμε με τα φρέσκα μούρα και βατόμουρα όπως μας αρέσει

στο συγκεκριμενο γλυκο θα εδινα μπονους ταχυτητας 150% για 15 χρήσεις και 15% εμπειρία

ka8enas
 
Συστατικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι μούρα (μείγμα από μούρα και βατόμουρα)
1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο (δημιουργία κομπογιαννίτη = 2 τριαντάφυλλα + 2 ουίσκι)
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
15 πούρα (αντί για κεράκια)

Οδηγίες
1) Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C.

2) Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με βούτυρο (δημιουργία μάγειρα = 1 μπουκάλι με γάλα).

3) Σε μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι νερό. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

4) Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.

5) Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε 1/2 φλιτζάνι γάλα, 2 αυγά, το χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο.

6) Προσθέτουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά στα στεγνά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.

7) Προσθέτουμε απαλά 1 φλιτζάνι ανάμεικτα μούρα στο μείγμα.

8) Ρίχνουμε το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα του κέικ.

9) Περιχύνουμε το σιρόπι ζάχαρης πάνω από το κέικ.

10) Ψήνουμε το κέικ για 35-40 λεπτά περίπου

11) Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στο ταψί πριν το μεταφέρουμε στη σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

12) Τοποθετούμε τα 15 πούρα στο κέικ, τα ανάβουμε κ τα σβήνουμε για να γιορτάσουμε τα 15 χρόνια του West

13) Καταβροχθίζουμε !

Μπόνους
200% εμπειρία μέχρι να καταναλωθεί ολόκληρο το κέικ
200% επαναφορά ενέργειας μέχρι να εξαντληθεί όλη η ζάχαρη από τον οργανισμό μας
1000% ταχύτητα μέχρι να εξαντληθεί όλη η ζάχαρη από τον οργανισμό μας
Μπόνους χαρακτήρα μέχρι να ξαναφτιάξουμε την ίδια συνταγή
 

Lucky Luciano

Νέο Μέλος
ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥΡΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
10x Μούρα
10x Βατόμουρα
1x Ρούμι
5x Αλεύρι
2x Ποτήρι νερό
5x Ζάχαρη
2x Μπουκάλι γάλα
1x Βούτυρο
1x Καλούπι ψησίματος
1x Ξύλινο σύρμα
1x Ξύλινη βάση τούρτας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για να φτιάξουμε την βάση της τούρτας αναμιγνύουμε 4 Αλεύρι, 2 Ποτήρι νερό, 1 Βούτυρο και 1 Ζάχαρη και το μείγμα το βάζουμε στο καλούπι ψησίματος.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα αναμιγνύουμε 10 Μούρα, 10 Βατόμουρα, 1 Ρούμι, 1 Αλεύρι, 5 Ζάχαρη, 2 Μπουκάλι γάλα και τα χτυπάμε με το ξύλινο σύρμα.
Αφήνουμε σε δροσερό μέρος να δέσει.
Τοποθετούμε τη βάση της τούρτας στην ξύλινη βάση τούρτας και απλώνουμε την κρέμα.
Έτοιμη η τούρτα μας, όποιος την τρώει παίρνει 20% Ενέργεια και 20% Υγεία.
 

remington-13-

Μέλος
Η συνταγή μας θέλει λίγο τρέξιμο για να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.... Οπότε για να καταφέρουμε να κάνουμε το παντεσπάνι πρέπει να μαζέψουμε τα εξής υλικά.....
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
Ένα μπουκάλι γάλα
Βούτυρο
Και δύο ποτήρια νερό....

Ξεκινάμε με 2 ωρεςάλεσμα σπόρων εφόσον μαζέψουμε το αλεύρι μας συνεχίζουμε με δύο ώρες μάζεμα ζαχαροκάλαμο... Το μόνο μέρος που μπορούμε να βρούμε γάλα είναι σωστό οδηγό πρωτάρηδων στο κέντρο...
Πηγαίνουμε σε ένα φίλο μας μάγειρα και μας φτιάχνει λίγο βούτυρο με το γάλα που περισσεύει..... Μετά επειδή θα κεράσουμε και τούρτα στους εργάτες που κάνουν τοποθέτηση γραμμών τρένου ζητάμε λίγα ποτήρια νερό.....
Οπότε με ένα καλό ανακάτεμα έχουμε το τέλειο παντεσπάνι μας!!!!!

Η τούρτα μας αποτελείται από τρία μέρη το παντεσπάνι το γλάσο και τα φρούτα...

Τώρα που καταφέραμε να φτιάξουμε το παντεσπάνι μας ας ξεκινήσουμε για το γλάσο....
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι
Δύο μπουκάλια γάλα
Βούτυρο
Ζάχαρη
Οπότε μαζεύουμε μπόλικο γάλα από τον οδηγό πρωτάρηδων τρέχουμε στο φίλο μας τον μάγειρα να μας φτιάξει το ωραίο βούτυρο και μαζί με τη ζάχαρη τα χτυπάμε σε ένα πολυμίξερ χειροκίνητο διότι ρεύμα δεν υπάρχει ακόμα στο west και δημιουργούμε μία γυαλιστερή και σφιχτή κρέμα τυριού την οποία θα απλώσουμε πάνω από το παντεσπάνι μας....
Τέλος θα χρειαστούμε φρέσκα μούρα και βατόμουρα έτσι παίρνουμε ένα καλό κλαδευτήρι και τρέχουμε στα δέντρα να κάνουμε μάζεμα μούρων και μάζεμα βατόμουρων από δύο ώρες γιατί κάποια θα τα φάμε πόσο εργαζόμαστε χιχι...
Τα τοποθετούμε πάνω από πολύ νόστιμο γλάσο που φτιάξαμε και η τούρτα μας είναι έτοιμη...
Λυπάμαι κύριε διαχειριστές οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν την τούρτα μας θα ναι οι εργαζόμενοι του σιδηροδρομικού σταθμού και μετά η σειρά σας!!!
Bonus τούρτας!!
100%ενεργεια
60%τυχη
100%πόντους υγειας
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2023-05-03-14-46-45-367_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-05-03-14-46-45-367_com.android.chrome.jpg
    453,2 KB · Προβολές: 34
Τελευταία επεξεργασία:

Aseos

Νέο Μέλος
Η τούρτα των 15 χρόνων "φιλίας"

Υλικά

5 x Ζάχαρη
3 x Μπουκάλι με γάλα
5 x Αλεύρι
3 x Βάζο με ωμό αυγό
3 x Μούρα
3 x Ποτήρι νερό
1 x Κατσαρόλα μαγειρέματος
1 x Καλούπι ψησίματος
2 x Τεκίλα
2 x Ρούμι
3 x Βότκα
5 x Ουίσκι
8 x Δυναμίτης

Λεπτομέρειες προετοιμασίας
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε γάλα, αυγά, αλεύρι, ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν. Με την πρώτη βράση αδειάζουμε τεκίλα, ρούμι, βότκα και για σβήσιμο ουίσκι. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα καλούπι ψησίματος και περιμένουμε να φουσκώσει. Σερβίρετε πάνω σε δέσμη δυναμίτη.

Μπόνους
+100 Ζωώδες ένστικτο
 

*pantheon*

Νέο Μέλος
συνταγή μας θέλει λίγο τρέξιμο για να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.... Οπότε για να καταφέρουμε να κάνουμε το παντεσπάνι πρέπει να μαζέψουμε τα εξής υλικά.....
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
Ένα μπουκάλι γάλα
Βούτυρο
Και δύο ποτήρια νερό....

Ξεκινάμε με 2 ωρεςάλεσμα σπόρων εφόσον μαζέψουμε το αλεύρι μας συνεχίζουμε με δύο ώρες μάζεμα ζαχαροκάλαμο... Το μόνο μέρος που μπορούμε να βρούμε γάλα είναι σωστό οδηγό πρωτάρηδων στο κέντρο...
Πηγαίνουμε σε ένα φίλο μας μάγειρα και μας φτιάχνει λίγο βούτυρο με το γάλα που περισσεύει..... Μετά επειδή θα κεράσουμε και τούρτα στους εργάτες που κάνουν τοποθέτηση γραμμών τρένου ζητάμε λίγα ποτήρια νερό.....
Οπότε με ένα καλό ανακάτεμα έχουμε το τέλειο παντεσπάνι μας!!!!!

Η τούρτα μας αποτελείται από τρία μέρη το παντεσπάνι το γλάσο και τα φρούτα...

Τώρα που καταφέραμε να φτιάξουμε το παντεσπάνι μας ας ξεκινήσουμε για το γλάσο....
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι
Δύο μπουκάλια γάλα
Βούτυρο
Ζάχαρη
Οπότε μαζεύουμε μπόλικο γάλα από τον οδηγό πρωτάρηδων τρέχουμε στο φίλο μας τον μάγειρα να μας φτιάξει το ωραίο βούτυρο και μαζί με τη ζάχαρη τα χτυπάμε σε ένα πολυμίξερ χειροκίνητο διότι ρεύμα δεν υπάρχει ακόμα στο west και δημιουργούμε μία γυαλιστερή και σφιχτή κρέμα τυριού την οποία θα απλώσουμε πάνω από το παντεσπάνι μας....
Τέλος θα χρειαστούμε φρέσκα μούρα και βατόμουρα έτσι παίρνουμε ένα καλό κλαδευτήρι και τρέχουμε στα δέντρα να κάνουμε μάζεμα μούρων και μάζεμα βατόμουρων από δύο ώρες γιατί κάποια θα τα φάμε πόσο εργαζόμαστε χιχι...
Τα τοποθετούμε πάνω από πολύ νόστιμο γλάσο που φτιάξαμε και η τούρτα μας είναι έτοιμη...
Λυπάμαι κύριε διαχειριστές οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν την τούρτα μας θα ναι οι εργαζόμενοι του σιδηροδρομικού σταθμού και μετά η σειρά σας!!!
Bonus τούρτας!!
100%ενεργεια
60%τυχη
100%πόντους υγειας
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2023-05-03-14-46-45-367_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-05-03-14-46-45-367_com.android.chrome.jpg
    453,2 KB · Προβολές: 31

ΕΡΩΤΑΣ

Μέλος

Τούρτα σοκολάτα με κόκκινα βατόμουρα και ρούμι


150 γραμ. σοκολάτα [item=51364000]
50 γραμ. βούτυρο [item=52029000]
50 ml γάλα [item=2432000]
50 ml ρούμι [item=1826000]
7 αβγά [item=2450000] , [item=50489000]
50 γραμ. ζάχαρη [item=703000]
40 γραμ. αλεύρι [item=745000]
250 -300 γραμ. κόκκινα βατόμουρα [item=1811000]

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Αλείφετε καλά την φόρμα με το βούτυρο

Ζεσταίνετε νερό σε κατσαρόλα στο όριο του βρασμού, τοποθετείτε πάνω της ένα μπολ (μπεν μαρί) και μέσα τα κομμάτια της σοκολάτας να λιώσουν. Προσθέτετε ένα-ένα κομμάτι το βούτυρο, ανακατεύοντας και στη συνέχεια το γάλα και το ρούμι.
Σε άλλο μπολ κτυπάτε τα ασπράδια προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη.

Ρίχνετε έναν-έναν τους κρόκους και το αλεύρι ανακατεύετε να έχετε ένα ενιαίο μείγμα και το μεταφέρετε σιγά-σιγά στο μπολ με το βούτυρο και τη σοκολάτα. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ενσωματώνετε τα δυο μείγματα με τις λιγότερες δυνατόν κινήσεις.
Αδειάστε το μισό μείγμα στη φόρμα και βάλτε ομοιόμορφα σε μια στρώση τα μισά βατόμουρα. Αδειάστε την υπόλοιπη ποσότητα και βάλτε πάνω της τα υπόλοιπα βατόμουρα.

Ψήστε στον καλά προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Θα πρέπει βάζοντας ένα μαχαίρι στη μέση να βγαίνει σχεδόν στεγνό, όχι εντελώς όμως. Μεταφέρετε την τούρτα σε σχάρα, την αφήνετε να κρυώσει και αφαιρείτε την φόρμα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε στα γρήγορα μια σάλτσα από βατόμουρα (έξτρα ποσότητα) ως εξής: Πολτοποιείτε τα βατόμουρα στο μπλέντερ, σουρώνετε και προσθέτετε λίγη ζάχαρη (να είναι η σάλτσα όσο γλυκιά σας αρέσει) και 1 κ.σ. ρούμι. Την σερβίρετε χωριστά.


ΜΠΟΝΟΥΣ 200% ΤΑΧΥΤΗΤΑ (για να προλάβουμε την τουαλέτα από το κόψιμο)
 

o ksaderfos

Νέο Μέλος
συνταγη πορτοκαλοπιτα. υλικα : καλουπι ψησιματος, ζαχαρη ,μπουκαλι με γαλα (βουτυρο), κανατα γεματη νερο (κανατα, & ποτηρι νερο), αλευρι, πορτοκαλια, μελι (πρεσσα για μελι & τριανταφυλλο) ή κηρηθρα μελλισων, σοκολατα γαλακτος , ρουμι. εκτελεση; κοβουμε τα πορτοκαλια σε λεπτες φετες και τα βουταμε στο μελι και το ρουμι. (τα μουλιαζουμε). στο αλευρι προσθετουμε ζαχαρη (αχνη), βουτυρο και κανατα γεματη νερο και φτιαχνουμε ζυμη. την βαζουμε στο καλουπι ψησιματος και σε δυνατο φουρνο για 15 λεπτα. απλωνουμε τα πορτοκαλια σε λεπτο στρωμα και προαιρετικα λυωνουμε σοκολατα γαλακτος και περιχυνουμε! BONUS =κατα την διαρκεια του υπνου εχουμε τριπλασιο ρυθμο αναγεννησης ποντων υγειας και ενεργειας!
 

johnfage

Μέλος
Υλικά:
-Αλεύρι x5
-Βάζο με ωμό αυγό x4
-Ζάχαρη x8
-Βατόμουρα x15
-Μούρα x6
-Σιρόπι Σφενδάμου x1
-Βούτυρο x3
-Ρούμι x1
-ξύλινο σύρμα x2
-Μαχαίρι x1
-Κομμένος Πάγος x4

Παρασκευή:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε με ενα ξύλινο σύρμα το βάζο με τα ωμά αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν.Ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μίγμα ανακατεύουμε και ψήνουμε (πατεσπάνι).Χτυπάμε με ένα άλλο σύρμα το βούτυρο και τη ζάχαρη και βάζουμε στην συνέχεια βάζο με ωμό αυγό,κόβουμε με μαχαίρι τα μούρα και τα βατόμουρα και στο τέλος ρίχνουμε το ρούμι (κρέμα).Στο τέλος παίρνουμε το πατεσπάνι ρίχνουμε μετά το μείγμα της κρέμας και το βάζουμε μαζί με τον κομμένο πάγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Η τούρτα θα έχει μπόνους:
+100 πόντους εργασίας
+20% Εμπειρία
+5% Βελτιωμένη Πιθανότητα Εύρεσης
και θα μπορείς να φτιάχνεις 1 τούρτα ανα 4 μέρες.
 

CR-M

Μέλος
ΤΟΥΡΤΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ

Για το κουλί
150 γρ. βατόμουρα
75 γρ. ζάχαρη

Για το παντεσπάνι
10 αυγά
170 γρ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
χυμό πορτοκαλιού, από 1/2 πορτοκάλι
80 γρ. αλεύρι


Για τη βουτυρόκρεμα
300 γρ. βούτυρο
200 γρ.ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
200 γρ. φρέσκα μούρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κουλί βατόμουρου
Σε ένα τηγάνι, εκτός φωτιάς, βάζουμε τα βατόμουρα, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσουν.
Αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, τη μισή ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε τον κάδο στο μίξερ και προσθέτουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Μόλις αφρατέψει το μείγμα με τους κρόκους, συνεχίζουμε να χτυπάμε, προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι, σίγα σιγά το αλεύρι, μία πρέζα αλάτι, το ¼ από τη μαρέγκα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30x40 εκ., απλώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε όλο το μείγμα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι, αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και καλύπτουμε με μια πετσέτα. Ραντίζουμε την πετσέτα με λίγο νερό και τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό με την πετσέτα ενδιάμεσα. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη βουτυρόκρεμα
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια, την άχνη και χτυπάμε καλά με το φτερό για 3-4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψει η βουτυρόκρεμα.
Βάζουμε το κουλί στη βουτυρόκρεμα και χτυπάμε με το φτερό για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το μπολ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ με απαλές κινήσεις.

Για τη σύνθεση
Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι, αφαιρούμε την πετσέτα και απλώνουμε τα 2/3 από τη βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια του. Απλώνουμε σποραδικά τα μισά φρέσκα μούρα. Αφήνουμε τα υπόλοιπα για το σερβίρισμα.
Κόβουμε τρεις ίσες λωρίδες από τη μικρή πλευρά. Τυλίγουμε τη μία λωρίδα σε ρολό και την βάζουμε στην άκρη της δεύτερης λωρίδας. Τυλίγουμε σε ρολό και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με την τρίτη λωρίδα μέχρι να έχουμε ένα μεγάλο ρολό.
Απλώνουμε την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια και σερβίρουμε με τα υπόλοιπα μούρα.

Θα ήθελα να έχει μπόνους ενέργειας 50% Κίνητρο δουλειάς 25%
 

*El Profesor*

Παλαίμαχος

Τούρτα γενεθλίων με γκανάς σοκολάτας​

Για τα παντεσπάνια.

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο
στους 180°C στον αέρα.

-Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το
φτερό στη δυνατή ταχύτητα το (βούτυρο) με
τη (ζάχαρη) μέχρι να αφρατέψουν και το μείγμα να
ασπρίσει και να διπλασιαστεί σε όγκο

-Ρίχνουμε ένα ένα τα (αυγά) περιμένοντας
να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας κάθε φορά πριν
προσθέσουμε το επόμενο (αυγό).

-Τέλος, προσθέτουμε το (εκχύλισμα
εσπεριδοειδών)και το (αλεύρι).

-Συνεχίζουμε να χτυπάμε ίσα ίσα μέχρι να
ομογενοποιηθεί το μείγμα.

-Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 4 στρογγυλά
ταψάκια διαμέτρου 20 εκ. και στρώνουμε
τον πάτο τους με λαδόκολλα.

-Αφαιρούμε από τον κάδο και αδειάζουμε
το μείγμα στα ταψάκια.

-Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά ή
μέχρι μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε
μέσα να βγαίνει στεγνή.
-Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα
αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν πάνω σε σχάρα για 15
λεπτά και μετά τα αφαιρούμε από τα ταψάκια και τα
αφήνουμε να κρυώσουν
καλά πάνω στη σχάρα, για περίπου 1 ώρα.
φτερό το βούτυρο να αφρατέψει.
-Προσθέτουμε την κοσκινισμένη (ζάχαρη) σε 2 δόσεις
και μετά την πρώτη δόση ρίχνουμε το (γάλα) και
το (εκχύλισμα εσπεριδοειδών)
-Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το φτερό μέχρι το
μείγμα μας να αφρατέψει και να πάρει πολύ όγκο. Είναι
έτοιμο όταν η (ζάχαρη) έχει χαθεί σχεδόν μέσα στην
κρέμα.
.Μοιράζουμε τη βουτυρόκρεμα σε πέντε ίσα μέρη.

Για την γκανάς
-Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια
και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
-Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα
σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση
και να αρχίσει να κοχλάζει.
-Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ
με τη σοκολάτα και αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα
να πάρει θερμοκρασία η σοκολάτα
-Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να
ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και
να έχουμε μια λεία γκανάς.

Τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας μας το ένα από τα τρία παντεσπάνια.
Απλώνουμε με μια σπάτουλα το 1/5 από τη βουτυρόκρεμα.
Προσθέτουμε από πάνω άλλο ένα παντεσπάνι μας και απλώνουμε πάλι το 1/5 από τη βουτυρόκρεμα.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με το τρίτο και το τέταρτο παντεσπάνι.
Καλύπτουμε γύρω γύρω και πάνω με την βουτυρόκρεμα και κάνουμε λεία την επιφάνεια με τη
βοήθεια μιας μεγάλης σπάτουλας ή ενός μαχαιριού.
Βοηθάει αν έχουμε την τούρτα πάνω σε μια ειδική βάση.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα μέχρι να σφίξει καλά η βουτυρόκρεμα.
Με το scoop παγωτού παίρνουμε την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα και σχηματίζουμε 3 μπάλες πάνω στην τούρτα.
Διακοσμούμε με διάφορα καραμελάκια, mini pretzel ή γλειφιτζούρια της αρεσκείας μας.
«Καπακώνουμε» τις μπάλες με ένα χωνάκι παγωτού.
Διακοσμούμε με την γκανάς, τοποθετούμε το κεράκι, και σερβίρουμε.

100ζιμια
 

Συνημμένα

  • the west 15.png
    the west 15.png
    254,6 KB · Προβολές: 37
Τελευταία επεξεργασία:

Anthraxos

Μέλος προσωπικού
Δικαστής
Για το παντεσπάνι
6 αυγα
200γρ ζάχαρη
125γρ αλευρι
2 πρέζα/ες αλάτι
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. λικέρ φρούτων

Για το αφράτο παντεσπάνι
2 ποτήρια με γάλα
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
1 άνθως λωτού

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα.
Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε δυο όμοια ταψάκια 22 εκ. ή ταψάκια μιας χρήσεως στρογγυλά 23 εκατ.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλατι.
Σε καθαρό μπολ με μίξερ χειρός χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο για περίπου 5΄.
Σε ένα άλλο καθαρό μπολ ή στον κάδο του μίξερ με καθαρά εργαλεία χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές που στέκονται, περίπου για 2΄.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχειδόν και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα ώστε να γυαλίσει καλά η μαρέγκα.
Ρίχνουμε την αφράτη μαρέγκα στα χτυπημένα αβγά.
Απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα.
Προσθέτουμε το λικέρ φρούτων και ανακατεύουμε απαλά με μαλακή σπάτουλα, για να μη χάσουμε τον όγκο των αυγών.
Τέλος, ρίχνουμε το λιωμένο και κρύο βούτυρο.
Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτα
Αφαιρούμε με προσοχή τη λαδόκολλα

Για την κρέμα καραμέλα
Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και 1 πρέζα αλατιού σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση.
Ανακατεύουμε τα υλικά με σύρμα ή μαλακή σπάτουλα σε μέτρια φωτιά
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και να σφίξει ελαφρά.
Αφού κρυώσουν τα παντεσπάνια κόβουμε κάθε κομμάτι οριζόντια
Κάνουμε στρώσεις παντεσπάνι-καραμέλα και κολλάμε το ένα παντεσπάνι πάνω στο άλλο.
Τέλος περιχύνουμε όλη την υπόλοιπη κρέμα καραμέλα πάνω στην τούρτα.
Παγώνουμε την τούρτα καραμέλα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 1 ώρα.
Σερβίρουμε οποτε θελουμε. Για ομορφιά κοτσάρουμε και 2-3 λωτούς
Η συγκεκριμένη τούρτα θα δίνει μπόνους +200 αντίσταση σε μάχη οχυρού.
 
Τελευταία επεξεργασία:

nionio7s

Μέλος
τούρτα Κέικ με βατόμουρα

Υλικά συνταγής
500γρ. αλεύρι
250γρ. βούτυρο
440γρ. ζάχαρη
4 αυγά
270ml γάλα
300γρ. βατόμουρα
ξύσμα πορτοκαλιού

Διαδικασία συνταγής
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και τα αυγά να έρθουν επίσης σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε, τμηματικά, τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και τέλος, το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη μια φόρμα στρόγγυλη κέικ ή 2 μακρόστενες. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 45 με 50 λεπτά.
Αφήνουμε για 10 λεπτά το κέικ να κρυώσει. Ύστερα, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σκεπάζουμε αφού κρυώσει εντελώς.
Όταν θέλετε να σερβίρετε καλύπτετε το κέικ με τα βατόμουρα και πασπαλίζετε το γλυκό με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Κορυφή