Τουρτα με βατομουρα
Υλικα
Για το παντεσπανι
- 5 αβγα
-1 ποτηρι γαλα
-1 ποτηρι ζαχαρη
- ξυσμα ενος πορτοκαλιου
- βουτυρο για το ταψι (1 καλουπι ψησιματος)
Για τη γεμιση και επικαλυψη
- 200 γρ φρουτα του δασους μουρα ή βατομουρα
3 ασπραδια αβγων
1 πρεζα ζαχαρη
500 ml γαλα καλα χτυπημενο να γινει κρεμα
1 σφηνακι σιροπι σφενδαμου
για τη διακοσμηση 100 γρ μουρα
Εκτελεση
Προθερμενετε το φουρνο στους 175 βαθμους.
Βουτυρωνετε το καλουπι ψησιματος
Χτυπατε με το συρμα αυγα ζαχαρη και το ξυσμα πορτοκαλιου μεχρι το μειγμα να ασπρισει
προσ8ετετε το αλευρι κοσκινισμενο
ανακατευετε απαλα
το στρωνετε στο βοτυρωμενο ταψι
και ψηνετε μεχρι να ροδισει
το ξεφουρνιζετε και οταν κρυωσει λιγο το κοβετε σε 5 ομοιες λωριδες
Για τη κρεμα: βραζετε τα φρουτα με 100 γρ νερο μεχρι να λιωσουν
χτυπατε τα ασπραδια σε μαρεγκα
το γαλα με ζαχαρη να γινει κρεμα
προσθετετε τη μαρεγκα στη κρεμα και το σιροπι σφενδαμου και ανακατευετε απαλα
τελος ριχνετε και το μειγμα των πολτοποιημενων μουρων
και το βαζετε στο ψυγειο 1 ωρα
Συναρμολογηση
σε ξυλινη βαση τουρτας
1 λωριδα παντεσπανι αλοιφουμε τη κρεμα μουρων
και επαναλαμβανουμε μεχρι να τοπο8ετη8ουν ολες οι λωριδες παντεσπανι στο τελος
βαζουμε και τη τεκευταια κρεμα
και στολιζουμε τη τουρτα με τα φρεσκα μουρα.
την αφηνουμε μια ωρα στο ψυγειο
Ιδιοτητες τουρτας
για 15 χρησεις
+15% ευστοχια σε μαχη οχυρου και μονομαχιες
+15% αποφυγη σε μαχη οχυρου και μονομαχιες
+15% ηγεσια σε μαχη οχυρου και μονομαχιες
+15% κρυψιμο σε μαχη οχυρου και μονομαχιες
+15% παγιδες σε μαχη οχυρου και μονομαχιες
+15% υγεια σε μαχη οχυρου και μονομαχιες
+15% εμπειρια σε μαχη οχυρου και μονομαχιες
HUPPY 15TH BIRTHDAY