Ληστεια Τραπεζας Πολης

  • Δημιουργός θέματος cord
  • Ημερομηνία έναρξης

cord

Ex-The West Team
Εχουμε ετοιμασει μια ιδεα και θα θελαμε και τη γνωμη των παιχτων ωστε να την κανουμε ακομη καλυτερη με τα σχολια, την κριτικη και τις υποδειξεις σας.

Ληστεια Τραπεζας Πολης
Το σκεπτικο ειναι το εξης:
:: Σε τυχαιες πολεις στον χαρτη κατα διαστηματα θα εμφανιζεται μια επιλογη οπου συμφωνα με αυτη, θα ειναι δυνατο μια ομαδα παιχτων να επιτεθουν στη πολη και να ληστεψουν την τραπεζα της, αν τα καταφερουν. Λεμε σε τυχαιες πολεις γιατι γνωριζουμε εκ των προτερων πως ειναι δυσκολο τεχνικα να γινει αυτο για καθε πολη, αλλα αυτο δεν ειναι απολυτο, θα το συζητησουμε και με τους προγραμματιστες και θα δουμε τις δυνατοτητες αργοτερα.

:: Η μηχανη του παιχνιδιου θα λαμβανει υποψη τα διαθεσιμα ποσα του θησαυροφυλακιου τα οποια δεν θα πρεπει να ειναι κατω απο καποιο οριο που θα αποφασιστει καθως και τον αριθμο των κατοικων μιας πολης.

:: Προειδοποιηση 12 ή 24 ωρων αναλογα απο την εξαγγελια της επιθεσης.

:: Οι επιτιθεμενοι εφοσον καταφερουν να κερδισουν θα παιρνουν το 60% των χρηματων της τραπεζας καθως και ομολογα (νεες επιστολες ή σεντουκια με ομολογα), επιτευγματα, και πιθανον αντικειμενα, θηκες κτλ αλλά και νεα αντικειμενα πχ, "το φουλαρι του ληστη" ή κομματια που θα ανηκουν σε ενα νεο σετ, πχ, "το σετ του ληστη" τα οποια θα μπορουν να βρεθουν μονο απο αυτες τις μαχες και ολοκληρωμενο το σετ θα δινει καποια πολυ καλα bonus. Αντιστοιχως και οι αμυνομενοι/κατοικοι της πολης θα λαμβανουν χρηματα ομολογα, επιτευγματα κτλ. Αντιστοιχο σετ και εδω, πχ, το "σετ του μισθοφορου".

:: Θα γινεται μαχη παρομοια με αυτη των οχυρων αλλα σε μικροτερη κλιμακα, λιγοτερους γυρους και με διαφορετικα κριτιρια μαχης (ικανοτητες, bonus κτλ)
Παραδειγμα χαρτη μαχης:[SPOIL]
6q8vpy.jpg
[/SPOIL]:: Oι θεσεις για αμυνα και επιθεση θα ειναι λιγοτερες απο αυτες των μαχων οχυρων, π.χ. 30 αμυνομενοι, 40 επιτιθεμενοι.

:: Οι ικανοτητες που θα χρειαζονται για τη ληστεια θα ειναι και αυτες διαφορετικες και λιγοτερες, για παραδειγμα οι αμυνομενοι θα πρεπει να εχουν στοχευση, αποφυγη, τακτικες και οι επιτιθεμενοι στοχευση, αποφυγη, εμφανιση.

:: Τα bonus, οι κινησεις, καθως και η οχυρωση της πολης/τραπεζας θα αποφασιστουν αργοτερα ή περιμενουμε ιδεες και για αυτο.

:: Με καποιο τροπο θα μπορουσαν να ενσωματωθουν και μονομαχιες στην ολη ιδεα, για παραδειγμα οι ορισμενοι για μονομαχια παιχτες απο τους αρχηγους ομαδων (πχ Λησταρχος για τους επιτιθεμενους, Σεριφης για τους αμυνομενους), θα μπορουν να μονομαχουν σε μονομαχια που θα ειναι ορατη κατα τη διαρκεια της σε ολους τους συμμετεχοντες και η ομαδα του νικητη να λαμβανει καποια επιπλεον bonus, πχ, στοχευσης ή αποφυγης αντιστοιχα. Ιδεες και προτασεις για αυτο ειναι καλοδεχουμενες.

Μπορειτε να κανετε σχολια, προτασεις, ιδεες κτλ ωστε να συζητηθουν και να δουμε πρωτα αν αρεσει κατι τετοιο στους παιχτες αλλα και τους τροπους με τους οποιους μπορει να γινει οσο το δυνατον πιο λειτουργικο. Παρακαλουμε σημειωστε πως αυτη ειναι η αρχικη ιδεα και σιγουρα επιδεχεται αλλαγες και βελτιωσεις.
Αφου εξαντλησουμε το θεμα, και εφοσον διαπιστωσουμε οτι αρεασει στους παιχτες, θα ετοιμασουμε μια ολοκληρωμενη προταση και θα την παρουσιασουμε στο τμημα προγραμματισμου για αξιολογηση.
Τελος, θα παρακαλεσουμε να κρατηθει το θεμα καθαρο και οι αναρτησεις να μην ξεφυγουν σε αλλα θεματα.
Ευχαριστουμε.
 

DeletedUser1514

Guest
+1
επιτελους κατι κ για μονομαχους:))
 

DeletedUser6095

Guest
εμενα δε μου αρεσε τοσο σαν ιδεα, γιατι οι πολεις με οχυρομαχους κυριως οπως η δικη μου, θα χει εμφανες μειονεκτημα σε τετοιες επιθεσεις, αφου ολοι εχουμε ζωη και απεναντι σε στοχο αποφυγη εμφανιση ειμαστε σακος...
επισης θεωρω λιγο αδικο να κλεβει το 60% των χρηματων της τραπεζας, με το ετσι θελω... δεν ειναι οχυρο να πεις θα ξανακανουμε μαχη, ειναι $$ που δεν μαζευεονται ευκολα:dr:dr
 

DeletedUser

Guest
παρα πολυ καλη ιδεα, επιτελους και κατι για τους μονομαχους μακαρι να πραγματοποιηθει
 

melenmaria

Μέλος
και εγω συμφωνω οτι ειναι πολυ ωραια ιδεα,
αλλα οχι γιατι να γινει επιτελους κατι για τους μονομαχους... :p
καλυτερα να μπουν ικανοτητες που ως τωρα δεν ειναι σε μαχες οχυρων ή μονομαχιες.
εξαιρετικες ικανοτητες (<<< ιδεα του μπαμπη) για επιθεση και στησιμο παγιδων για αμυνα για παραδειγμα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

DeletedUser6533

Guest
εμενα δε μου αρεσε τοσο σαν ιδεα, γιατι οι πολεις με οχυρομαχους κυριως οπως η δικη μου, θα χει εμφανες μειονεκτημα σε τετοιες επιθεσεις, αφου ολοι εχουμε ζωη και απεναντι σε στοχο αποφυγη εμφανιση ειμαστε σακος...
επισης θεωρω λιγο αδικο να κλεβει το 60% των χρηματων της τραπεζας, με το ετσι θελω... δεν ειναι οχυρο να πεις θα ξανακανουμε μαχη, ειναι $$ που δεν μαζευεονται ευκολα:dr:dr

φιλε μου και για αυτους δεν ειναι "δικαιο" το να τους νικας στις μαχες οχυρων. ομως θα συμφωνισω μαζι σου το ποσο ειναι πολυ μεγαλο

κατα τα αλλα +1 και απο εμενα
 

DeletedUser4530

Guest
βασικα ειναι καλη ιδεα αν κι εχει καποια "λεπτα" σημεια. ομως θα συμφωνησω με τον Santoryou οτι δεν ειναι καλο το 60% της τραπεζας.

παρατηρησεις:
- αυτοματα χαντακωνει τις οχυρομαχιες διοτι οι πολεις που μαζευουν λεφτα για επιθεσεις σε οχυρα θα τα χανουν μεσα σε λιγα λεπτα οποτε δεν θα μενει δεκαρα τσακιστη για επιθεσεις ειδικα αν οι επιτεθεμενοι ληστες βαση του ποσοστου που θα παρουν βρουν τι ποσο εχει η τραπεζα. ασε που αυτοματα πολλοι θα το γυρισουν σε μονομαχοι οποτε τοτε ειναι που οι οχυρομαχιες θα πιασουν πατο.
- ειναι αδικο διοτι αν κανουν μια επιθεση οι ληστες δεν εχουν να χασουν απολυτως τιποτα ενω αν κερδισουν θα θησαυρησουν. τοτε ποιος ο λογος τελικα να μενει καποιος σε πολη; θα πρεπει χανοντας οι ληστες να χανουνε κι αυτοι κατι ωστε να ειναι και πιο δικαιο αλλα και να μην το γυρισουν ολοι σε ληστες μεχρι να αδειασουν οι πολεις. μην σας πω οτι κι οι κατοικοι οι ιδιοι θα βγαινουν απ την πολη για να χτυπησουν την πολη τους μιας και θα εχουν κερδος κι οχι ζημια στο τελος. οποτε ποιος θα κατσει να αμυνθει και γιατι;


προτασεις:
- ισως θα επρεπε οπως στα οχυρα που για να δηλωσεις μια μαχη χρειαζεται κι ενα αναλογο ποσο χρηματων, να πρεπει κι οι ληστες να θησιασουν κατι αναλογο για δηθεν εξοπλισμο, αλογα κτλ για να υπαρχει ενα μετρο κι ενα αντιτοιμο.
- αν ενας χαρακτηρας-κατασκοπος που θα μπει δηθεν για αγορες σε μια πολη, μπορει να δει το ποσο καθε πολης οποτε και να ενημερωνει αναλογα. προτεινω λοιπον το ποσο της καθε πολης να μπορει να το δουν μονο οι ιδρυτες και κανενας αλλος. ετσι κι αλλιως ειναι αχρηστο να μπορει να το δει ο οποιοσδηποτε αφου δεν χρησιμευει πουθενα αλλου εκτος απο επιθεσεις που ΔΕΝ τις κανουν οι απλοι πολιτες.
- αναφερω μια πληθωρα ικανοτητων για να επιλεγουν συμφωνα με την κατασταση (αμυνα η επιθεση) για να ειναι και λιγο ρεαλιστικο.
για αμυνομενους: στοχευση, κρυψιμο (στα κτιρια της πολης), τακτικη, κατασκευη (οδοφραγματων που εμποδιζουν την επιθεση και βοηθανε στην αμυνα).
για επιτιθεμενους: στοχευση, αποφυγη (βρησκονται σε κινηση σε ανοιχτο χωρο), εμφανιση, ιππασια (μιας κι ερχονται καβαλαρηδες και πανω σε αλογα κανουν την επιθεση).
- το ποσοστο των κλεμενων προτεινω να ειναι 10-20% κι αν καταφερουν να νικησουν στους μισους γυρους να διπλασιαζεται. ο λογος οτι οι κατοικοι την ωρα της επιθεσης καταφερνουν να κρυψουν τα χρηματα, οχι ομως ολα και ειδικα αν γινει στους μισους γυρους λογο ελειψης χρονου οπου και περνουν περισσοτερα οι ληστες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Guest
λοιπον.Το 60% ειναι αδιανοητο ποσο!Τα λεφτα που κλεβονται τα παιρνουν οι μονομαχοι;Αν ναι ειναι αδικο για τους οχυρομαχους που δεν παιρνουν δεκαρα...επιπλεον οπως αναφερθηκε τα οχυρα θα πατωσουν...οι πολεις χωρις μονομαχους θα ποδοπατηθουν...κακη ιδεα που μπορει να γινει καλη με μερικες παραλαγες: οπως οι αμυνομενοι να ειναι περισσοτεροι για να ειναι δυσκολο και oι επιτεθομενοι να πληρωνουν ενα 10% της λειας τους πριν το παρουν...

αν γινει κατι ωστε να ειναι δυσκλο να παρουν τα λεφτα +1
αλλιως -1000000
 

DeletedUser

Guest
ωραια ιδεα θα γεμισουν και οι πολεις με κοσμο

η πολη που θα ηταν ανοιχτη για ληστεια θα μου αρεσει να ειναι μια πολη στην κλειστη κομητεια (αυτη με το τρολ) που θα ειναι πολη του σερβερ με απεριοριστα χρηματα και θα αμυνονται NPC, αν θελουν μπορουν να αμυνθουν και κανονικοι παικτες. αν πας σαν αμυνομενος να βοηθησεις θα περνεις και ενα δωρακι αν φυσικα κερδισει η αμυνα. αναλογα με τους επιτιθεμενους θα ειναι και οι αμυνομενοι και η δυσκολια τους (οι πολεις μπορουν να καταστρεψουν τα λεφτα τους μεσα σε 2 μερες με 40 μαχες και να ειναι παντα κατω απο το οριο οποτε ακυρωνεται σαν ιδεα)

αλλαγη με τα λεφτα: οσα μπορουν να κερδισουν οι ληστες με νικη αλλα τοσα θα χανουν σε περιπτωση ηττας με τα λεφτα να μπαινουν στο θυσαυροφυλακιο της πολης στην κληστη κομητεια. το μεγιστο που μπορουν να ληστεψουν φυσικα καθοριζεται και απο το ποσο που μπορουν να χασουν οι επιτιθεμενοι. αν τα λεφτα ειναι απο τους λογαριασμους των παικτων και οχι απο το θυσαυροφυλακιο της πολης και ειναι συνολικα ειναι πολυ μεγαλο ποσο τοτε τα κερδοι θα μπορουσαν να ειναι μυθικα αναλογης αξιας

για τις ικανοτητες: ειτε θα πρεπει να μετραει και των μονομαχων και των οχυρομαχων ειτε να ειναι ασχετες ικανοτητες
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

cord

Ex-The West Team
Τα νουμερα ειναι ενδεικτικα, μπορει να μην ειναι 60% αλλα πολυ λιγοτερο.

Αν οι οχυρομαχοι αισθανονται "αδικημενοι" μπορουν να καλεσουν στη πολη τους μονομαχους, οποτε αυτο δεν ειναι προβλημα και φυσικα δεν τιθεται θεμα αδικιας.

Επισης, παρομοια ιδεα ειχε κατατεθει και παλιοτερα εδω.
 
Τελευταία επεξεργασία:

DeletedUser6095

Guest
δηλαδη να καλεσουμε οποιον ναναι στην πολη που δε τον ξερουμε κιολας για να μη μας κλεψουν τα λεφτα? η να αλλαξουμε ολοι παλι σκιλλς για να μπορουμε να αμυνθουμε? :hh αυτο που λεει ο κομπε με πολεις νπς ειναι πολυ καλο και θα αξιζε εστω και αρχικα να δουμε τι ψαρια πιανουμε και τι χρειαζεται πανω κατω
 

DeletedUser5555

Guest
μισο ρε παιδια....ας παρω μια πολη που ξερω εγω πως εχει 1.000.000 $

θα μου παρουν τωρα 30 40 ατομα 600.000$?
αν ναι τοτε να υπαρχει ενα οριο στην τραπεζα που να μπορουμε να βαλουμε η να μπορουμε να τα αφερουμε μεχρι τα 10κ πχ...

εγω το θεωρω χαλια ιδεεα...

μονο οι μονομαχοι θα κερδιζουν θα αλλαξουν ολοι σε μονομαχοι ληστες τα οχυρα θα πατωσουν παιχτες οχυρομαχοι θα αλλαξουν και θα χαλασει το παιχνιδι.
 

DeletedUser4356

Guest
-άπειρο!!!
Όχι μόνο θα πατώσει το παιχνίδι (εξ ου κι ότι βγήκε πλέον από την κεντρική σελίδα πόσοι παίκτες είναι ενεργοί ανά κόσμο) αλλά θα δώσει τόση πολυπλοκότητα που ο καθένας πλέον δεν θα ξέρει τι θα κάνει πλέον στο παιχνίδι!
Κράφτ; Αποστολές; Μονομαχίες; Μάχες;Ομόλογα;.... τι;;;
Όσο του προσθέτετε του παιχνιδιού τόσο πιο πολύ αφαιρείται κόσμος...σκεφτείτε το!
Βάλτε μόνο στο μυαλό σας το παιχνίδι στην αρχική του μορφή με τα οχυρά και βγάλτε συμπεράσματα...πόσο πιο ωραίο gameplay είχε...ενώ τώρα.....:cns
 

DeletedUser

Guest
Αν οι οχυρομαχοι αισθανονται "αδικημενοι" μπορουν να καλεσουν στη πολη τους μονομαχους, οποτε αυτο δεν ειναι προβλημα και φυσικα δεν τιθεται θεμα αδικιας.

οι γεματες πολεις τι θα κανουν? θα διωχνουν κοσμο για να φερουν μονομαχους οταν χρειαζεται? οι μονομαχοι της συμμαχιας θα γινονται μπαλακι σε καθε πολη που θα εχει αμυνα? οι μονομαχοι για να ερθουν δεν θα ζητανε αντιτιμο? ο χρονος αναμονης για το μπες βγες απο πολη σε πολη των μονομαχων αλλα και των μελων που ηταν πριν στην πολη θα εκτοξευθει στα υψη. αρα τι θα κανουμε? ή θα βαζουμε σβολους για να μπουμε παλι στην πολη (τουλαχιστον απαραδεκτο) και γινεται μονο στους πριμ κοσμους αν δεν κανω λαθος ή θα χτισουμε μια καινουργια πολη να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο και καθε φορα που θελουμε να βαλουμε επιθεση σε οχυρο θα συμπληρωνουμε οσα χρειαζονται στο θυσαυροφυλακιο.
 

DeletedUser5555

Guest
και κατι αλλο...μερικοι μονομαχοι παιζουν με αντιστασεις...

δλδ τους διωχνετε απο ολα αυτο το πραμα με την ληστια.
 

DeletedUser3436

Guest
η ιδεα υπαρχει εδω και κατι χρονια αν θυμαμε καλα,καλο θα ηταν να τν δουμε υλοποιημενη.Αλλα θα ηταν καλο να παιζουν ρολο πιο πολλες ικανοτητες και να υπαρχουν διαφορετικοι ρολοι.


ps ξερω τραπεζα με 999999999 :p εκει θα παω πρωτα αν γινει
 

DeletedUser

Guest
..

καλησπερα
να επιτελους και μια προταση για τους μονομαχους του παιχνιδιου.
συμφωνω και επαυξανω με την προταση αλλα εχω ορισμενες ερωτησεις και προτασεις
η ομαδα που θα κανει την επιθεση στην τραπεζα θα αποτελειται απο ατομα της ιδιας πολης? απο ατομα αγνωστα μεταξυ τους? απο ατομα της συμμαχιας?
πως θα γινονται αυτα τα ατομα συμορια? η συμορια αυτη θα υπαρχει η θα διαλυεται μετα το τελος της ληστειας?
φυσικα διαφωνω και εγω για το ποσοστο της λειας απο την τραπεζα. ενα ποσοστο της ταξης του 60% ειναι τεραστιο. ο cord συπληρωσε οτι θα ειναι πολυ λιγοτερο. προτρεινω ενα 15 με 20% απο το υπάρχων ποσο της τραπεζας.
και κατι αλλο. πως θα μοιραζονται τα χρηματα στην συμμορια? φυσικα τα περισσοτερα θα παιρνει ο αρχηγος η λησταρχος. οι υπολοιποι οσοι μεινουν ζωντανοι θα εχουν δικαιωμα στο μεριδιο? φυσικα μετα απο νικη εννοειται....
να κανω και αλλη μια προταση για τους κατοικους της πολης. διαβασα οτι πολεις γεματες με οχυρομαχους θα πρεπει να διωξουν κατοικους και να παρουν μονομαχους. για να μην γινει οποιοαδηποτε αλλαγη σε κατοικους πολεων θα προτεινα μια δευτερη κοινοτητα κατοικων που θα αποτελειται απο μισθοφορους μονομαχους οι οποιοι θα εχουν βασικη εργασια την περιφρουρηση της τραπεζας στην πολη που ζουν. μπορουν να ανηκουν σε αλλη πολη αλλα στην πολη που θα ειναι γραμμενοι σαν μισθοφοροι θα εχουν προσβαση μονο στο σαλουν της πολης πουθενα αλλου, για την αποφυγη ρουφιανων. και προτεινω επισης να μετακινουνται χωρις το χρονικο οριο ενταξης πολης που υπαρχει τωρα σε πολεις της συμμαχιας που δεχονται επιθεση απο ληστες
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Guest
+100 απο μενα μακαρι να γινει θα ειναι ολα τα λεφτααααα
 
Κορυφή