Το τέλος μιας εκστρατείας

dimitrisCh

Μέλος
Και τώρα που η φιλόδοξη εκστρατεία μας στην Ευρώπη έφτασε στο τέλος της, η οποία μόνο με την μικρασιατική εκστρατεία μπορεί να συγκριθεί, ( λες υπερβολές μήτσο, αλλά ας φτιάξουμε καταρχάς κλίμα ), τώρα που τα όπλα σίγησαν, και μετά τους ποταμούς αίματος που χύθηκαν από τους Έλληνες οχυρομάχους, στην ομολογουμένως γενναία προσπάθειά τους να συγκρατήσουν με αυτοθυσία τις ορδές των «βάρβαρων» Ευρωπαίων, οι οποίοι παρεμπιπτόντως, ζούσαν σε δέντρα και καλύβες και τρέφονταν με βελανίδια, όταν εμείς οι «πολιτισμένοι» σφαζόμασταν αναμεταξύ μας στην Ιψό και σε όλη την Ασία, και που τόλμησαν να ταπεινώσουν αυτά τα τέρατα των ελληνικών κόσμων, αυτούς τους τρισμέγιστους οχυρομάχους, αυτοί οι βάρβαροι, και πήραν τα σκαλπ μας και τα περιφέρουν πανταχού σε ολάκερη την Ευρώπη, ας επιστρέψουμε στους θαυμαστούς μας ελληνικούς κόσμους, ας επουλώσουμε τις πληγές μας, ας ηρεμήσουμε και ας δούμε, με θάρρος τόλμη και γοητεία, αλλά κυρίως με ωριμότητα, τι είναι αυτό που αποκομίσαμε από όλη αυτήν την εκστρατεία. Και ίσως να μην λέω υπερβολές, γιατί στην περίπτωση της μικρασιατικής εκστρατείας, τους στρατηγούς τους εκτέλεσαν στο τέλος, στην περίπτωση της δικής μας εκστρατείας, ορισμένοι βιάστηκαν να τους εκτελέσουν πολύ νωρίς, διαρκούντος του τουρνουά, γιατί ως γνωστόν, πάντα φταίνε οι άλλοι. Η κόλαση είναι οι άλλοι, σύμφωνα με τον Ζαν Πωλ Σαρτρ. Και χωρίς τους άλλους, η μοναχικότητα, είναι ο παράδεισος. (δεν θυμάμαι ποιος το είπε αυτό)

Ας δούμε καταρχάς τι κερδίσαμε από αυτό το τουρνουά. Σίγουρα μάθαμε πολλά σε αυτό το τουρνουά, τα οποία δεν γνωρίζαμε περί μαχών, νέες στρατηγικές, νέες τακτικές, γίναμε πολύ σοφότεροι, έτσι πιστεύω. Πρώτα απ΄ όλα μάθαμε πως παίζουν μάχες οι ξένοι.

Και νομίζω ότι μετά τις πρώτες μάχες, έπεσε αμέσως στην αντίληψη των αρχηγών, ότι οι ξένοι στρατολογούσαν με διαφορετικό τρόπο από ότι εμείς.
Στρατολογούσαν τους μονομάχους, όχι όλους, αλλά αυτούς με πλήρη ηγεσία και με 0 ζωή με βαθμό «λοχαγός». Και φυσικά αυτό δεν το έκαναν αυτό, όπως εσφαλμένα πιστεύουν μερικοί, για να παίρνουν ευνοϊκότερες θέσεις οι μονομάχοι στο πεδίο, όταν γίνεται κίνηση, αλλά γιατί ο λοχαγός πυροβολεί αμέσως μετά από τους στρατηγούς, και έχει την πιθανότητα, όταν πυροβολήσει σε τυχοδιώκτες, να κάνει εύστοχη και μεγάλη ζημιά και ενδεχομένως κρίτικαλ στον τυχοδιώκτη, πριν τις δύο βολές που θα πιάσει το μπόνους του τυχοδιώκτη. Αν πιάσει το μπόνους του τυχοδιώκτη, δεν έχει καμία σημασία η βολή του μονομάχου πλέον. Έτσι γίνεται κατανοητό γιατί οι τυχοδιώκτες μας έπεφταν τόσο εύκολα. Το έζησα προσωπικά στην πρώτη μάχη όταν κρατούσα πεδίο και δεχόμουν μόνο βολές από μονομάχους εχθρούς κυρίως και μετά έπιανε το μπόνους, αλλά ήδη η ζημιά που γινόταν με 2 βολές ήταν σημαντική και με πιθανότητα 50% κρίτικαλ γινόταν πιο σημαντική. Και το έζησα και στην τελευταία μάχη στον πύργο εργατών, όταν πάλι μόνο μονομάχοι με πυροβολούσαν.
Επίσης στρατολογούσαν τους υπόλοιπους μονομάχους με ζωή, τους στρατιώτες και τους εργάτες με βαθμό «στρατιώτης». Ακριβώς γιατί αυτές οι κατηγορίες χαρακτήρα δεν έχουν κάποια ιδιαίτερα μπόνους.
Επίσης στρατολογούσαν τους τυχοδιώκτες και τους offline με βαθμό «στρατολόγηση», δηλαδή αστρατολόγητους. Άκουσον, άκουσον! Αστρατολόγητοι; Ποιος Έλληνας οχυρομάχος θα το διανοηθεί αυτό. Ο λόγος που το έκαναν αυτό είναι για να πυροβολούν και να κινούνται τελευταίοι οι τυχοδιώκτες. Οι τυχοδιώκτες έχουν μικρότερες πιθανότητες ευστοχίας αλλά και όταν κινηθούν τελευταίοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να προωθηθούν κατά την κίνηση σε ένα πεδίο, είτε αυτό πρόκειται για κάποιο εξωτερικό πεδίο, είτε αυτό πρόκειται για πύργο, είτε αυτό πρόκειται για το πεδίο της σημαίας, αφού αυτό το πεδίο θα το έχουν εκκαθαρίσει με τις βολές τους με την σειρά, οι μονομάχοι, οι στρατιώτες και εργάτες, και τέλος οι τυχάδες και θα κινηθούν. Όσον αφορά τους offline, ναι ακούγεται παράξενο, αλλά οι offline δεν είναι για να καλύπτουν τους online, αλλά είθισται εις την αλλοδαπήν να χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για να κερδηθεί η μάχη και φροντίζουν για την προστασία τους.
Επίσης στο τέλος στρατολογούσαν με βαθμό «έφεδρος» αυτούς που δεν θα έμπαιναν στην μάχη, ακριβώς για να μην τους βάλει το σύστημα.
Όλα αυτά ήταν φυσικό να τα δουν οι αρχηγοί αμέσως με την πρώτη σύσκεψη, κι έτσι έγινε και δεν το αμφισβητεί κανένας αυτό.

Επίσης κοιτάζοντας την κατανομή ζωής των Ελλήνων οχυρομάχων διαπιστώνει και ο πιο αδαής, ότι ήμασταν αν όχι η μοναδική, τουλάχιστον από τις λίγες χώρες, οι οποίες είχαν στην ομάδα παίκτες με ζωή από 3000 μέχρι 6000. Και δεν είχαν οι ξένοι τέτοιους παίκτες, γιατί δεν έχει καμια θέση παίκτης με αυτό το στήσιμο στα οχυρά. Ο μονομάχος, είτε θα έχει 0 ζωή και πλήρη ηγεσία για να είναι ελεύθερος σκοπευτής, είτε θα παίξει με πλήρη ζωή. Αυτό έκαναν οι ξένοι. Σε εμάς οι οδηγίες που δόθηκαν ήταν, οι μονομάχοι να είναι με ~4000 ζωή. Πιστεύω ότι ήταν λάθος αυτό. Δεν είχαμε την πολυτέλεια να έχουμε πολλούς μονομάχους, αλλά μπορούσαμε να στήσουμε μια ολιγομελή ομάδα μονομάχων ως «φονικά όπλα». Τώρα, εάν αυτό το εφαρμόζαμε, το πιο πιθανό θα ήταν να φτάσουμε στο σημείο να μαλώνουν οι μονομάχοι μεταξύ τους, γιατί αυτός κι όχι εγώ. Και δεν έχουμε και την πολυτέλεια να έχουμε μονομάχους δοκιμασμένους στην πράξη με αυτό το στήσιμο στους ελληνικούς κόσμους. Και ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε και παίκτες με όπλα επιπέδου 4 και 5, που είχε η πλειοψηφία των ξένων μονομάχων και μη. Βέβαια ούτε και οι ξένοι μονομάχοι έχουν αυτό το στήσιμο στους κανονικούς κόσμους, γιατί αυτό το στήσιμο μονομάχου δεν έχει καμία θέση στα μικρά οχυρά, που έχει επικρατήσει πλέον να παίζονται οι μάχες, όταν οι μάχες γίνονται σε μεγαλύτερα, τότε ναι έχουν θέση αλλά και πάλι σε περιορισμένο αριθμό. Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες.
Και φυσικά οι ξένοι είχαν τους στρατιώτες στημένους με πλήρη ζωή ως επί το πλείστον και τους τυχοδιώκτες επίσης με πλήρη ζωή, πλην αυτών με ένδυση Bob Dalton.
Αυτός ο κόσμος είχε ιδιαιτερότητες και μας δίδαξε πολλά. Κυρίως όμως μας δίδαξε, ότι δεν γνωρίζουμε πως παίζονται οι σύγχρονες μάχες.
Όλα αυτά τα είδαν αμέσως οι αρχηγοί και δεν το αμφισβητεί κανένας αυτό.

Επίσης κοιτάζοντας τις μάχες των ξένων, είδαμε ότι δεν υπάρχει πλέον ελπίδα να κρατηθεί πεδίο εκτός του οχυρού από τυχοδιώκτη, γιατί οι ζημιές είναι μεγάλες και η ζωή μπορεί να φθαρεί σε ένα γύρο, αν δεν πιάσει το μπόνους του τυχοδιώκτη. Και οι ξένοι το δοκίμασαν και δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ναι μεν στην πρώτη επίθεση μας οι Ούγγροι το εφάρμοσαν, αλλά δυστυχώς μας έλλειπαν 20 παίκτες και φυσικά οι υπόλοιποι που παίζαμε δεν ήμασταν και με το βέλτιστο στήσιμο. Με διαφορετικό στήσιμο και με πλήρη επίθεση σίγουρα θα ήταν πολύ διαφορετικό το αποτέλεσμα εκεί στα πεδία. Όταν ο τυχοδιώκτης με δυσκολία καταφέρνει να μην πέσει και να κρατήσει πύργο, πως είναι δυνατόν να κρατήσει πεδίο; Η καλύτερη άμυνα ίσως είναι άμυνα με γεμάτα τα τείχη και με τις βολές να μοιράζονται. Θα φανεί στην πράξη αυτό κατά πόσο ισχύει ή όχι.
Διαπιστώνει επίσης κάποιος, ότι οι ξένοι χρησιμοποιούσαν με διαφορετικό τρόπο τους offline απ' ότι εμείς. Στην επίθεση δεν τους έστελναν προς τους πύργους, κυρίως τους έστελναν στα τείχη. Κι όταν τους έστελναν στους πύργους ήταν στρατολογημένοι ως «στρατολόγηση» δηλαδή αστρατολόγητοι, πρώτον γιατί δεν έχουν στόχο στον παίκτη που κόβει τον πύργο και δεύτερον για να κινούνται τελευταίοι και θα φροντίσουν οι άλλοι να κατεβάσουν τον πύργο για να ανέβουν οι offline.
Όλα αυτά δεν ήταν δυνατόν να μην υποπέσουν αμέσως στην αντίληψη και την διορατικότητα των αρχηγών, και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί αυτό.

Μπορεί να γράψει κανείς σελίδες ολόκληρες για τον διαφορετικό τρόπο που έπαιζαν οι ξένοι, σε σχέση με τον τρόπο που συνηθίζουμε να παίζουμε εμείς στους δικούς μας «Μεγάλους» κόσμους. Αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα όμως είναι, ότι εμείς παίζουμε με ξεπερασμένες στρατηγικές και τακτικές, με τις οποίες δεν έχεις πλέον καμία ελπίδα να κερδίσεις μάχη.
Δεν είναι η κατάλληλη ώρα των αριθμών, για να φανεί το πόσο ανεπαρκείς είναι οι γνώσεις μας περί οχυρών. Αλλά λίγο πολύ οι περισσότεροι μάθαμε πολλά.

Λίγα θα γράψω και για την συμπεριφορά μας στο τουρνουά. Δείξαμε όλοι την ανωριμότητα μας. Αυτό μόνο. Κι αν υπάρχει κάτι που έχω να προσάψω στους αρχηγούς, είναι αυτό μόνο που συνέβη στην τελευταία μας μάχη. Όταν είσαι αρχηγός κι αναλαμβάνεις ευθύνες, δείχνεις ανωτερότητα και τις αναλαμβάνεις μέχρι τέλους, και δεν πηδάς από το πλοίο που κινδυνεύει να βυθιστεί, αλλά ενίοτε ο καπετάνιος επιλέγει να βουλιάξει μαζί με το πλοίο του. Για την υστεροφημία του το κάνει αυτό. Γιατί η πλειοψηφία των παικτών μας πίστεψαν σε μια αξιοπρεπή εμφάνιση, μέχρι και την ύστατη μάχη και ήθελαν να προσπαθήσουν να δώσουν ότι καλύτερο μπορούσαν και πιστεύω ότι το έπραξαν και μπράβο τους. Και το έκαναν το καθήκον τους με όλο αυτό το μπάχαλο που επικρατούσε στο τσατ.

Τι μας έλλειπε κυρίως στο τουρνουά; Εγώ πιστεύω ότι αυτό που μας έλλειπε ήταν το πάθος για την νίκη. Αυτό το πάθος έπρεπε να καλλιεργηθεί στα τσατ και στο φόρουμ, να φροντίσουν οι αρχηγοί γι αυτό με συνεχή συνεργασία με τους παίκτες. Να ανεβάσουν το ηθικό. Να φροντίσουν να δημιουργήσουν μια καλή ατμόσφαιρα. Να δέσουν τους παίκτες σαν ομάδα. Κι όταν λένε ορισμένοι, ότι αρχηγοί ήταν απόντες, αυτό ακριβώς εννοούν ότι έλειπε. Και οι ξένες ομάδες σίγουρα τα ίδια προβλήματα με εμάς θα είχαν, ενδεχομένως να είχαν και περισσότερα. Με κόντρες από τους κανονικούς κόσμους. Ως άνθρωποι είμαστε όλοι μας εκ φύσεως εγωιστές. Βρήκαν όμως την δύναμη να τα αφήσουν κατά μέρος αυτοί και να παίξουν με ένα στόχο. Να είναι όσο μπορούν καλύτεροι. Εμείς δυστυχώς αυτό που κάναμε, ήταν να βρίσκουμε και να τονίζουμε αυτά που μας χωρίζουν κι όχι αυτά που μας ενώνουν.

Δεν αρκεί μόνο να διοργανώνεις μάχες και να στρατολογείς ως αρχηγός. Φροντίζεις και για το καλό κλίμα στην ομάδα. Και για να αποδώσουμε «τα του καίσαρος τω καίσαρι», δεν στέλνεις ένα κυκλικό, που λέει «αν δεν σας αρέσουν οι φάτσες των αρχηγών, να μην έρθετε στις μάχες, να παίξουμε έστω εμείς οι 60», ένα κείμενο που μόνο με επιείκεια θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος ως «ατυχές», ωσάν να ήταν το αποτέλεσμα ενός κειμένου που βγήκε από μια σύσκεψη εν μέσω κρασοκατάνυξης.

Κι εδώ θα πρέπει να τονίσουμε και την διαφορετική νοοτροπία των ξένων συντονιστών: Οι ξένοι όταν δίνουν οδηγίες, το ζητάνε ευγενικά και ενίοτε συνοδεύεται με ένα «παρακαλώ» και δεν διατάσσουν. Δεν είναι πραγματικοί στρατηγοί οι συντονιστές. Απλώς αναλαμβάνουν μια ευθύνη να φέρουν σε πέρας μια μάχη. Έμεινα έκπληκτος σε ξένο κόσμο, όταν κάποτε μου είπε σε ψίθυρο συντονίστρια, με την οποία παίζουμε τόσα χρόνια μαζί και κατακτήσαμε τόσους κόσμους και συντονίζει και στο τουρνουά, «σ' ευχαριστώ που κάνεις όλες τις αλλαγές που σου δίνω» και δεν ήξερα τι να της απαντήσω κι απλώς της είπα ότι κάνω το αυτονόητο. Πόσο διαφορετικά σκέφτονται αυτοί οι ξένοι!

Τα μεγάλα κείμενα κουράζουν. Και το παρόν έχει γίνει ήδη ένα κουραστικό κείμενο. Προσπάθησα να τα γράψω όσο πιο απλά μπορούσα, ώστε να είναι κατανοητά. Ελπίζω να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση και να κρατηθεί ένα επίπεδο από όλους μας. Δεν θα ήθελα να γίνει εσφαλμένα αντιληπτό από μερικούς ότι αυτά που έγραψα, τα έγραψα για να αποδοθούν ευθύνες σε κάποιους.
 

DeletedUser4356

Guest
Ενδιαφέρουσες και πολύ σωστές οι επισημάνσεις σου Δημήτρη και μάλιστα πολύ "ψαγμένες" και στο μέλλον πολύ χρηστικές.

Όσον αφορά το κομμάτι σου στο κυκλικό περί φατσών κτλπ , καλό θα ήταν να καταδείξεις και το ποιός το έγραψε και πίστεψέ με δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.

Έμαθα γενικότερα -και θα συνεχίσω να το κάνω- να υποστηρίζω τις απόψεις μου όσο λάθος κι αν είναι....τις υποστηρίζω μέχρι τέλους και με οποιοδήποτε τίμημα. Ναι θα ήθελα να παίζαμε 60-70 σωστοί οχυρομάχοι και όχι αυτό το πράγμα, να σχολιάζονται εν μέσω μαχών και συντονισμού για το αν ήταν καλό το πλάνο, για τα μούτρα του συντονιστή (δεν σε είδα όμως Δημήτρη να κατηγορείς τον Scorpion64 που πρόσβαλλε εμμέσως τον συντονιστή και κατά την διάρκεια της μάχης), για το αν οι οχυρομονομάχοι πρέπει να παίζουν με λίφε ή χωρίς, για το αν κάποιος πετάει αητό και τέτοια ευτράπελα.
Άρα εμμέσως πλην σαφώς ΝΑΙ θα προτιμούσα όλοι οι επικριτές οι κακόβουλοι (γιατί απλά παίζουμε/νε σε διαφορετική συμμαχία σε άλλους κόσμους) να ήταν πραγματικά ΑΠΟΝΤΕΣ....γιατί ήταν η σαβούρα της βάρκας (και αυτό το επίθετο θα το υποστηρίξω).

Τέλος μέσα από όλο αυτό το παιχνίδι αποκόμισα τα εξής οφέλη:
1) Ποτέ ξανά "γέτι" (να δω τους επικριτές πόσα απίδια μπορούν να βάλουν στον σάκκο....θα γελάσω πραγματικά)
2)Φυσικά θα ξαναλάβω μέρος κάτω από τις εντολές του οποιουδήποτε νέου "γέτι"
3)Ένα μεγάλο μπράβο και στα 10 "γέτια" που δουλέψαμε κάτω από έντονη πίεση και με υποχθόνια άτομα που ήθελαν το "καλό" της ομάδας.
4)Ο Ελληνάρας ποτέ δεν πεθαίνει....παρά παρακαλάει να πεθάνει ο διπλανός του
 

DeletedUser735

Guest
Καλησπερα Δημητρη και καλησπερα σε ολα τα παιδια,

Δυστυχως( ή μηπως ευτυχως?) δεν συμμετειχα στο διεθνες τουρνουα. Δεν δηλωσα καν γιατι το επιπεδο του χαρακτηρα μου δεν μου το επετρεψε.

Οποτε σαν αλλος ακυρος δεν θα ασχοληθω με τα τι και με τα πως του τουρνουα αλλα με ενα κομματι περι τακτικης που ανεφερες και το οποιο νομιζω οτι χρηζει διερευνησης.

Το κομματι αφορα για το κοψιμο πεδιου και ειναι αυτο.

Επίσης κοιτάζοντας τις μάχες των ξένων, είδαμε ότι δεν υπάρχει πλέον ελπίδα να κρατηθεί πεδίο εκτός του οχυρού από τυχοδιώκτη, γιατί οι ζημιές είναι μεγάλες και η ζωή μπορεί να φθαρεί σε ένα γύρο, αν δεν πιάσει το μπόνους του τυχοδιώκτη. Και οι ξένοι το δοκίμασαν και δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ναι μεν στην πρώτη επίθεση μας οι Ούγγροι το εφάρμοσαν, αλλά δυστυχώς μας έλλειπαν 20 παίκτες και φυσικά οι υπόλοιποι που παίζαμε δεν ήμασταν και με το βέλτιστο στήσιμο. Με διαφορετικό στήσιμο και με πλήρη επίθεση σίγουρα θα ήταν πολύ διαφορετικό το αποτέλεσμα εκεί στα πεδία. Όταν ο τυχοδιώκτης με δυσκολία καταφέρνει να μην πέσει και να κρατήσει πύργο, πως είναι δυνατόν να κρατήσει πεδίο; Η καλύτερη άμυνα ίσως είναι άμυνα με γεμάτα τα τείχη και με τις βολές να μοιράζονται. Θα φανεί στην πράξη αυτό κατά πόσο ισχύει ή όχι.

Κοψιμο πεδιου εξω απο το οχυρο γινεται συνηθως στα πεδια πανω απο το πανω τειχος.
Αυτη η αμυντικη τακτικη ειχε εδραιωθει ηδη απο τα χρονια που επαιζα εγω διοτι επρεπε να κοπει η "επελαση" των επιτιθενων προς το πανω τειχος, το οποιο εκεινα τα χρονια ηταν η αχιλλειος πτερνα των αμυνων.
Βεβαια τοτε οι επιτηθεμενοι πηγαινανε και απο τις δυο μεριες (οποτε ο μονος ευκολος τροπος να ενωθουνε ηταν να συναντηθουν στο πανω τειχος και να ενωσουν τα πυρα τους), δεν υπηρχαν μπονους χαρακτηρων για τα οχυρα και οπωσδηποτε οι ζωες δεν ηταν στο ιδιο επιπεδο με το σημερινο.

Επισης η κινηση να κοβει τυχοδιωκτης πεδιο και γυρω του να μαζευονται καμια δεκαρια μαχητες ειναι ΛΑΘΟΣ εξ ορισμου. Τα οχυρα εχουν μπονους λατρειες μου για να τα πιανουμε και οχι για να σκονιζονται. Απλα εκει δεν τρως βολες οποτε βολευει να κατσεις. Και τωρα γυρναμε στο ποστ που εγραψες πριν απο λιγες μερες και επικροτησα εντονα.

Μηπως τελικα αυτη η στρατηγικη ειναι αναχρονιστικη και θα επρεπε να μπει στο χρονοντουλαπο της ιστοριας μαζι με το winchester ακριβειας?

Καποια στιγμη θα ξεστραβωθω στο westforts να δω τι παιζει γενικα.
Με χαρα μου να καουμε μαζι και να μου δωσεις τα φωτα του απο τους διεθνης σερβερ :))
 

DeletedUser7250

Guest
Καλη μας συνεχεια και ελπιζω μετα απο αυτο να υπαρχει συνενωση και οχι διαιρεση.

Για καλή μας τύχη δεν θα υπάρξει διαίρεση, αφού διαίρεση με το μηδέν δεν ορίζεται. Και από μηδενικά έχουμε υπερπαραγωγή.
 

DeletedUser5084

Guest
Για καλή μας τύχη δεν θα υπάρξει διαίρεση, αφού διαίρεση με το μηδέν δεν ορίζεται. Και από μηδενικά έχουμε υπερπαραγωγή.

αχαχαχαα, δε παιζεσαι τρόλερ, κλαιω :lf

Σωστος ο Μητσος! περιεκτικη και λεπτομερης η ανάλυση του τουρνουα
 

DeletedUser6095

Guest
Ναι θα ήθελα να παίζαμε 60-70 σωστοί οχυρομάχοι και όχι αυτό το πράγμα, να σχολιάζονται εν μέσω μαχών και συντονισμού για το αν ήταν καλό το πλάνο, για τα μούτρα του συντονιστή (δεν σε είδα όμως Δημήτρη να κατηγορείς τον Scorpion64 που πρόσβαλλε εμμέσως τον συντονιστή και κατά την διάρκεια της μάχης)

γιαυτο ελεγες στο διονυση να μην ξαναπατησει σε μαχη, γιαυτο σε πειραξε ο σκορπιον64 που ειπε τον κοχιμπα κοχιμπα κοχιμπουλη και δε σε πειραξε που ο γκοστ ραιντερ εφυγε γιατι δε μιλαει με τον κοχιμπα απο αλλο κοσμο.
 

DeletedUser7250

Guest
Ο Δημήτρης έκανε μία καταπληκτική ανάλυση, 100% facts και από κάτω προέκυψε μία έκθεση διαφόρων ψυχολογικών συνδρόμων. Στην οποία όλοι έχουν δίκιο. Δεν θα μπορούσαν να μην είχαν άλλωστε.
 

dimitrisCh

Μέλος
@Revolver Ocelot
Στο μήνυμα έγραφε αν δεν απατώμαι (ότι «οι αρχηγοί αποφάσισαν» ή κάπως έτσι τέλος πάντων, γιατί έχει διαγραφεί πλέον και δεν υπάρχει), εκτός, κι αν ο συντάκτης συνέταξε αυτό το κείμενο μόνος του στο όνομα όλων των αρχηγών. Δεν υπάρχει πιστεύω κάποιος λόγος να καταδείξω τον συντάκτη του μηνύματος και δεν είναι η ουσία αυτή, αλλά ότι το εν λόγω μήνυμα υποδαύλισε κι άλλο το ήδη τεταμένο κλίμα που είχε δημιουργηθεί. Η κοινή λογική λέει, ότι δεν απαντάμε εν θερμώ.

Όσον αφορά το περιστατικό με τον παίκτη που πρόσβαλε τον συντονιστή:
Δεν θα καθίσουμε να σχολιάζουμε και να επικρίνουμε τι έκανε ο κάθε παίκτης σ' αυτήν την διοργάνωση. Θα χρειαζόταν να γράφουμε βδομάδες.
Ασφαλώς κι είναι κατακριτέες αυτές οι ενέργειες των παικτών που δημιουργούν εντάσεις την ώρα της μάχης και βάλλουν κατά του συντονιστή. Κι ο συντονιστής οφείλει να του υποδείξει ευπρεπώς, ότι αν έχει κάποιο πρόβλημα, μπορεί να το συζητήσουν μετά την μάχη, και εάν επιμείνει τον αγνοεί και συνεχίζει την δουλειά του, η οποία να σημειώσουμε ότι γινόταν υπό δύσκολες συνθήκες, αφού κόλλαγαν τα πάντα. Ψυχραιμία χρειάζεται.
Το έκανα και πήρα και θέση, ειδικά στον Dallas, γιατί ορισμένοι παίκτες, που δεν ήταν παρόντες, είχαν σχηματίσει μια λανθασμένη άποψη για το τι συνέβη τότε.

Τέλος, ακόμη κι η σαβούρα της βάρκας χρειάζεται για να ισορροπεί και να μην αναποδογυρίζει η ίδια η βάρκα. :p

@psamdio
Τα επάνω πεδία στα μεγάλα οχυρά είναι πολύ πιο εύκολο να κρατηθούν αφού πυροβολούν πολύ λιγότεροι παίκτες σε αυτά τα πεδία λόγω του χάρτη. Στην πρώτη μας επίθεση στο τουρνουά ένας αντίπαλος μονομάχος με 11Κ ζωή κράτησε το πεδίο μέχρι να σπεύσουν ενισχύσεις. Στα μεσαία και στα μικρά αλλάζουν κατά πολύ οι συσχετισμοί. Ειδικά στα μικρά και επειδή τα πεδία που βάλλονται είναι περισσότερα, μάλλον δεν είναι εφικτό να κρατηθούν εκτός ίσως από μερικούς γύρους μέχρι να γίνει ανασύνταξη των αμυνομένων.
Κυρίως αναφερόμουν στα κάτω πεδία που ο χάρτης είναι περίπου ο ίδιος σε όλα τα οχυρά. Εκεί πυροβολούν πολλές δεκάδες παίκτες και εάν δεν πιάσει το μπόνους του τυχοδιώκτη μπορεί να δεχθεί 50 και πλέον βολές.
Στο τουρνουά δοκιμάστηκαν διάφορες τακτικές στην άμυνα. Λίγο πολύ όλες δεν κατάφεραν να κρατήσουν άμυνα, είναι κι άλλοι οι παράγοντες που δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα στην επίθεση. Ίσως θα μπορούσε να γίνει κάποιος συνδυασμός αυτών των τακτικών.
 

DeletedUser6104

Guest
το σιγουρο ειναι οτι ουτε γετι εχουμε ουτε τιποτα!κατι απαντησεις τραγικες που δινουν!εναν σωστο ηθελα να δω αλλα δεν παιζει!!!!!να μας αποκαλει σαβουρα ποιος?αρχηγος τουρνουα?εγω ανταποδιδω..οποιος δεν ειχε βαρυ στομαχι ας καθοτανε σπιτι του!η αποψη του καθε παιχτη πρεπει να περναει, μας αρεσει η οχι. δεν ειμαστε ολοι κλικα για καποιον λογο!!!!!!!η καραμελα του καντο καλυτερα σταματαει στο τι δωσατε καποια ατομα αξιολογοι (αποψη του cord)! μια ομαδα διαλημενη με ηττες ηττες ηττες αυτο δωσατε και μπραβο σας αφου αυτο μπορουσατε...προδωσατε ομως και παιχτες που ηρθανε μεχρι το τελος!αυτα ειχα να πω η αποψη μου ειναι γνωστη για τα γετια απλα με επιβεβαιωσαν με τον τροπο του πουθενα!dimitrisch εισαι απλα ο καλυτερος μακαρι λιγοι να περναν κατι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


:w:w
 

DeletedUser7045

Guest
Η ανάλυση του Δημήτρη και εδώ και στο τομέα το σχετικό με τις μετακινήσεις κόσμων , είναι αναλύσεις που πρεπει να τις διαβάσουμε όλοι . Θα παρακαλούσα τους ποιό έμπειρους και φυσικά αυτούς που προσπάθησαν να μας οργανώσουν ,να κάνουν παρόμοιες αναλύσεις . Όμως θα πρότεινα να ξεχάσουμε όλες τις προστριβές και να κοιτάξουμε στο μέλον. Είμαστε μιά πολύ μικρή κοινότητα για να έχουμε "διαφορές" και θεωρώ ότι είναι καλό να σταματήσουμε να σχολιάζουμε πάνω σε αυτές , έγινε κατανοητό σε όλους ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι προσωπικές αντιδικίες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser6632

Guest
ειρηνη αδεφια
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser6637

Guest
ενα μεγαλο μπραβο στους noobοστρατηγους μας.......δεν ηταν ενας.......ουτε δυο.........αλλα ηταν δεκα...........κ οι δεκα λοιπον ειστε για κλαματα.......κ ποσο μαλον οι εφτα που δεν εκλεγηκατε με ψηφοφορια κ δεχτηκατε τις θεσεις...τοσο μεγαλοι παιχταραδες εισαστε ........εχετε τοσο μεγαλο θρασος που αντι να σωπατε βγαζετε κ γλωσσα......δεν ξερω αν ειμαι πατσαβουρης η ενα μεγαλο μηδενικο΄΄΄΄αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν ειμαι μπουκομενος.............κ απορω πραγματικα πως καποιος μπουκομενος απο τον ιο της γριπης πως βρισκει το σθενος κ το θρασος να βγαζει γλωσσα κ να επιμενει,ενω ειναι κ μπουκομενος κ πικραμενος μαζι!


ο εξυπνος παραδεχεται
ο πονηρος ελισεται
ο κουτος επιμενει!!!
 

DeletedUser4530

Guest
δεν ελαβα μερος στο τουρνουα οποτε δεν ξερω καταστασεις. ομως...
- οπως σωστα ειπε ο δημητρης... ενα πλοιο οταν εχει φουρτουνα χρησιμοποιει σαβουρα. ισως θα πρεπει να βλεπουμε με αλλο ματι και πιο θετικα την σαβουρα.
- ειμαστε ζωντανοι οργανισμοι και εχουμε την πολυτελεια να προσαρμοζομαστε αναλογα τις αναγκες και τις συνθηκες που εχουμε να αντιμετωπισουμε. η γραθια στο μαχαιρι δεν ωφελει τον ζωντανο οργανισμο. ισα ισα τον πληγωνει σε αντιθεση με το αψυχο μαχαιρι που δεν παθαινει τιποτα.
- καταλαβετε οτι ειναι ενα παιχνιδι και δεν υπαρχει κατι να μοιρασουμε εκτος απο διασκεδαση. αντι λοιπον να λεγονται κακιες θα ηταν σοφοτερο να ακουμε τι εχει να πει ο συμπαικτης μας και να τον στηριζουμε οπως θα στηριζαμε κι εναν φιλα μας. αν εχει λαθος το συζηταμε μαζι του δεν το πεταμε στα μουτρα του διοτι θα βλεπουμε το ιδιο λαθος τοτε καθε φορα!

το αρχικο μηνυμα του δημητρη εχει να μας δειξει πολλα και δεν αναφερομαι μονο στις τακτικες.
επισης την κολαση και τον παραδεισο τα εχουμε μεσα μας. αυτο που βγαζουμε δεν το αποβαλουμε απο πανω μας αλλα αυτο μας επιστρεφει πολλαπλασιο.... στο χερι μας ειναι τι θα βγαλουμε για να επιστρεψει!

ευχομαι σε επομενη διοργανωση να τα παμε καλλυτερα!!!
 

DeletedUser7103

Guest
καλημερα σε ολα τα παιδια.
καταρχας δημητρη αριστο το ποστ σου..πιστευω εισαι απο τους πιο ψαγμενους εδω οχι μονο για το ποστ αλλα εχω δει πολλες απαντησεις σου.
ημουν μεχρι το τελος του τουρνουα και σε ολες τις μαχες ον.
χωρις αμφιβολια μαθαμε ολοι αρκετα απο το τουρνουα που δεν τα ξεραμε,και ηδη τα υιοθετησαμε στους κοσμους που παιζουμε, αρα ο κοπος μας εκει ανταμειφθηκε,για μενα τουλαχιστον.
αυτο που θελω να πω και εγω ειναι οτι ναι δεν ειχαμε ομαδικοτητα καθολου.μεταφερθηκε το κλιμα απο τους ελληνικους σερβερ εκει,πολυ κακο και μας κοστισε.
αυτο που θα ηθελα απο τους αρχηγους..πρωτα να τα εβρισκαν μεταξυ τους...για ενα κοινο σκοπο...να γινονταν ομαδα..και μετα αυτο το κλιμα της ομαδας να το μετεφεραν σε εμας...να μας συσπειρωναν..να δενομαστε...δεν λεω θα βγαιναμε πρωτοι..αλλα σιγουρα θα ειχαμε καλυτερα αποτελεσματα..
δεν θα πω τπτ αλλο για κανενα πιστευω ο καθενας ξερει τα λαθη του.
καλη συνεχεια σε ολους και ελπιζω το παθημα να μας εγινε μαθημα
 

DeletedUser6637

Guest
Ενδιαφέρουσες και πολύ σωστές οι επισημάνσεις σου Δημήτρη και μάλιστα πολύ "ψαγμένες" και στο μέλλον πολύ χρηστικές.

Όσον αφορά το κομμάτι σου στο κυκλικό περί φατσών κτλπ , καλό θα ήταν να καταδείξεις και το ποιός το έγραψε και πίστεψέ με δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.

Έμαθα γενικότερα -και θα συνεχίσω να το κάνω- να υποστηρίζω τις απόψεις μου όσο λάθος κι αν είναι....τις υποστηρίζω μέχρι τέλους και με οποιοδήποτε τίμημα. Ναι θα ήθελα να παίζαμε 60-70 σωστοί οχυρομάχοι και όχι αυτό το πράγμα, να σχολιάζονται εν μέσω μαχών και συντονισμού για το αν ήταν καλό το πλάνο, για τα μούτρα του συντονιστή (δεν σε είδα όμως Δημήτρη να κατηγορείς τον Scorpion64 που πρόσβαλλε εμμέσως τον συντονιστή και κατά την διάρκεια της μάχης), για το αν οι οχυρομονομάχοι πρέπει να παίζουν με λίφε ή χωρίς, για το αν κάποιος πετάει αητό και τέτοια ευτράπελα.
Άρα εμμέσως πλην σαφώς ΝΑΙ θα προτιμούσα όλοι οι επικριτές οι κακόβουλοι (γιατί απλά παίζουμε/νε σε διαφορετική συμμαχία σε άλλους κόσμους) να ήταν πραγματικά ΑΠΟΝΤΕΣ....γιατί ήταν η σαβούρα της βάρκας (και αυτό το επίθετο θα το υποστηρίξω).

Τέλος μέσα από όλο αυτό το παιχνίδι αποκόμισα τα εξής οφέλη:
1) Ποτέ ξανά "γέτι" (να δω τους επικριτές πόσα απίδια μπορούν να βάλουν στον σάκκο....θα γελάσω πραγματικά)
2)Φυσικά θα ξαναλάβω μέρος κάτω από τις εντολές του οποιουδήποτε νέου "γέτι"
3)Ένα μεγάλο μπράβο και στα 10 "γέτια" που δουλέψαμε κάτω από έντονη πίεση και με υποχθόνια άτομα που ήθελαν το "καλό" της ομάδας.
4)Ο Ελληνάρας ποτέ δεν πεθαίνει....παρά παρακαλάει να πεθάνει ο διπλανός του


επισης ο ελληναρας ποτε δε λεει οχι σε μια θεση που του δινουν χωρις αξιοκρατικες διαδικασιες,,ασχετως αν την αξιζει η οχι!
 

DeletedUser6632

Guest
«Ο Έλλην δύο δίκαια ασκεί φιλελευθέρως: Ουρείν τε και συνέρχεσθαι, εις όποιο θέλει μέρος»... Γ. Σουρής
 

DeletedUser6637

Guest
«Ο Έλλην δύο δίκαια ασκεί φιλελευθέρως: Ουρείν τε και συνέρχεσθαι, εις όποιο θέλει μέρος»... Γ. Σουρής

εσυ τι δεν κανεις απο τα δυο?
ανοιξες φιλοσοφικη κουβεντα τωρα

τσιτσιρισαν οι τριχες της πανω κεφαλης μου!
 

cord

Ex-The West Team
Απο εσας εξαρταται να καταλαβετε ολοι μαζι τι πηγε λαθος και να φροντισετε να το διορθωσετε στο επομενο τουρνουα στο οποιο οι αρχηγοι αυτοι τη φορα θα επιλεγουν απο την ομαδα διαχειρισης, θα ειναι λιγοτεροι και χωρις ψηφοφορια μια και αυτοι που εσεις ψηφισατε απο οτι φανηκε δεν σας ικανοποιησαν.
Το προβλημα ομως δεν εντοπιζεται στο ποιοι θα ειναι αρχηγοι απο οτι ειδα. Πειθαρχια και υπακοη στις εντολες, οποιες και αν ειναι αυτες, ειτε συμφωνουμε ειτε οχι. Αυτο θα πει ομαδα αλλωστε.
 

DeletedUser6104

Guest
οχι cord....!!!!!!το δικο μας γουστο ειτανε νομιζω καλυτερο απο το δικο σας! :w
 
Κορυφή