melenmaria
Μέλος
Είδα οτι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και είπα να το ανοίξω...:w
Εδώ θα γράφουμε την αγαπημένη μας συνταγή...
Στο βιβλίο "Σαν νερό για ζεστή σοκολάτα" υπάρχει μία συνταγή
για ορτύκια με τριαντάφυλλα. Το πιάτο είναι σχεδόν αφροδισιακό στο βιβλίο...
ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα νερό
2 κουταλάκια του γλυκού λουλούδια ιβίσκου (hibiscus flowers)
3 ίντσες ξύλου κανέλας
2 ολόκληρα γαρύφαλλα (όχι τα λουλούδια)
1 κουταλιά του γλυκού cornstarch (καλομποκάλευρο)
2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους γλυκάνισου (όχι αστεράκι)
5 κάστανα που θα τα κάνετε κιμά
1 pithaya, ή cactus pear, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες (προαιρετικά, αν υπάρχει)
8 ορτύκια
110 γραμμάρια βουτύρου
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Λιγη ζάχαρη
Θαλασσινό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο
Βρώσιμα τριαντάφυλλα και άνθη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, τα λουλούδια του ιβίσκου, την κανέλα, και σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά. Σουρώστε και αποθηκεύσετε το υγρό, βγάζοντας τον ιβίσκο, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Αφήστε το υγρό στην άκρη.
Σε ένα γουδί χτυπήστε τους σπόρους γλυκάνισου, τα κάστανα και το pithaya μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς περίπου ή ανοίξτε το θερμοθάλαμο σας (αν έχετε).
Εν τω μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Βάλτε τα ορτύκια και τηγανίστε σε χαμηλή φωτιά για 15 με 20 λεπτά, μέχρι τα ορτύκια να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και τα υγρά τους να πάρουν ένα πολύ απαλό ροζ χρώμα.
Αλατίστε ελαφρά και βάλτε τα σε ένα πιάτο (ασφαλές για φούρνο). Κρατήστε το βούτυρο στο τηγάνι. Βάλτε τα ορτύκια στο φούρνο και διατηρήστε τα εκεί ζεστά μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα.
Γυρίστε το μάτι σε χαμηλή φωτιά, και ζεστάνετε πάλι το βούτυρο (το ίδιο όπου μαγειρέψαμε τα ορτύκια). Προσθέστε το σκόρδο, μαζί με το μείγμα με το γλυκάνισο, τα κάστανα και το pithaya. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Σβήστε το μάτι και αφήστε το βούτυρο να κρυώσει ελαφρώς για περίπου 3 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ανακατέψτε το cornstarch με το τσάι ιβίσκου (το υγρό που ετοιμάσαμε στην αρχή) και ρίξτε το στο τηγάνι με το βούτυρο. Ξαναζεστάνετε το βούτυρο και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να σφίξει η σάλτα, περίπου 5 λεπτά. Περάστε τη από ένα λεπτό σουρωτήρι για να πετάξετε ό,τι κομμάτια μείνουν στο σουρωτήρι σας. Στο υπόλοιπο ρίξτε το ροδόνερο.
Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα ορτύκια και αφήστε την πιατέλα πάλι στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα ορτύκια να εμποτιστούν καλά με τη σάλτα.
Διακοσμήστε το πιάτο με ροδοπέταλα και άλλα λουλούδια πριν σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη...
Εδώ θα γράφουμε την αγαπημένη μας συνταγή...
Στο βιβλίο "Σαν νερό για ζεστή σοκολάτα" υπάρχει μία συνταγή
για ορτύκια με τριαντάφυλλα. Το πιάτο είναι σχεδόν αφροδισιακό στο βιβλίο...
ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα νερό
2 κουταλάκια του γλυκού λουλούδια ιβίσκου (hibiscus flowers)
3 ίντσες ξύλου κανέλας
2 ολόκληρα γαρύφαλλα (όχι τα λουλούδια)
1 κουταλιά του γλυκού cornstarch (καλομποκάλευρο)
2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους γλυκάνισου (όχι αστεράκι)
5 κάστανα που θα τα κάνετε κιμά
1 pithaya, ή cactus pear, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες (προαιρετικά, αν υπάρχει)
8 ορτύκια
110 γραμμάρια βουτύρου
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Λιγη ζάχαρη
Θαλασσινό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο
Βρώσιμα τριαντάφυλλα και άνθη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, τα λουλούδια του ιβίσκου, την κανέλα, και σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά. Σουρώστε και αποθηκεύσετε το υγρό, βγάζοντας τον ιβίσκο, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Αφήστε το υγρό στην άκρη.
Σε ένα γουδί χτυπήστε τους σπόρους γλυκάνισου, τα κάστανα και το pithaya μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς περίπου ή ανοίξτε το θερμοθάλαμο σας (αν έχετε).
Εν τω μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Βάλτε τα ορτύκια και τηγανίστε σε χαμηλή φωτιά για 15 με 20 λεπτά, μέχρι τα ορτύκια να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και τα υγρά τους να πάρουν ένα πολύ απαλό ροζ χρώμα.
Αλατίστε ελαφρά και βάλτε τα σε ένα πιάτο (ασφαλές για φούρνο). Κρατήστε το βούτυρο στο τηγάνι. Βάλτε τα ορτύκια στο φούρνο και διατηρήστε τα εκεί ζεστά μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα.
Γυρίστε το μάτι σε χαμηλή φωτιά, και ζεστάνετε πάλι το βούτυρο (το ίδιο όπου μαγειρέψαμε τα ορτύκια). Προσθέστε το σκόρδο, μαζί με το μείγμα με το γλυκάνισο, τα κάστανα και το pithaya. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Σβήστε το μάτι και αφήστε το βούτυρο να κρυώσει ελαφρώς για περίπου 3 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ανακατέψτε το cornstarch με το τσάι ιβίσκου (το υγρό που ετοιμάσαμε στην αρχή) και ρίξτε το στο τηγάνι με το βούτυρο. Ξαναζεστάνετε το βούτυρο και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να σφίξει η σάλτα, περίπου 5 λεπτά. Περάστε τη από ένα λεπτό σουρωτήρι για να πετάξετε ό,τι κομμάτια μείνουν στο σουρωτήρι σας. Στο υπόλοιπο ρίξτε το ροδόνερο.
Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα ορτύκια και αφήστε την πιατέλα πάλι στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα ορτύκια να εμποτιστούν καλά με τη σάλτα.
Διακοσμήστε το πιάτο με ροδοπέταλα και άλλα λουλούδια πριν σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη...