Συνταγες!

melenmaria

Μέλος
Είδα οτι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και είπα να το ανοίξω...:w

Εδώ θα γράφουμε την αγαπημένη μας συνταγή...

Στο βιβλίο "Σαν νερό για ζεστή σοκολάτα" υπάρχει μία συνταγή
για ορτύκια με τριαντάφυλλα. Το πιάτο είναι σχεδόν αφροδισιακό στο βιβλίο...

ΥΛΙΚΑ:

1 κούπα νερό
2 κουταλάκια του γλυκού λουλούδια ιβίσκου (hibiscus flowers)
3 ίντσες ξύλου κανέλας
2 ολόκληρα γαρύφαλλα (όχι τα λουλούδια)
1 κουταλιά του γλυκού cornstarch (καλομποκάλευρο)
2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους γλυκάνισου (όχι αστεράκι)
5 κάστανα που θα τα κάνετε κιμά
1 pithaya, ή cactus pear, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες (προαιρετικά, αν υπάρχει)
8 ορτύκια
110 γραμμάρια βουτύρου
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Λιγη ζάχαρη
Θαλασσινό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο
Βρώσιμα τριαντάφυλλα και άνθη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, τα λουλούδια του ιβίσκου, την κανέλα, και σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά. Σουρώστε και αποθηκεύσετε το υγρό, βγάζοντας τον ιβίσκο, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Αφήστε το υγρό στην άκρη.

Σε ένα γουδί χτυπήστε τους σπόρους γλυκάνισου, τα κάστανα και το pithaya μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς περίπου ή ανοίξτε το θερμοθάλαμο σας (αν έχετε).

Εν τω μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Βάλτε τα ορτύκια και τηγανίστε σε χαμηλή φωτιά για 15 με 20 λεπτά, μέχρι τα ορτύκια να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και τα υγρά τους να πάρουν ένα πολύ απαλό ροζ χρώμα.

Αλατίστε ελαφρά και βάλτε τα σε ένα πιάτο (ασφαλές για φούρνο). Κρατήστε το βούτυρο στο τηγάνι. Βάλτε τα ορτύκια στο φούρνο και διατηρήστε τα εκεί ζεστά μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα.

Γυρίστε το μάτι σε χαμηλή φωτιά, και ζεστάνετε πάλι το βούτυρο (το ίδιο όπου μαγειρέψαμε τα ορτύκια). Προσθέστε το σκόρδο, μαζί με το μείγμα με το γλυκάνισο, τα κάστανα και το pithaya. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Σβήστε το μάτι και αφήστε το βούτυρο να κρυώσει ελαφρώς για περίπου 3 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ανακατέψτε το cornstarch με το τσάι ιβίσκου (το υγρό που ετοιμάσαμε στην αρχή) και ρίξτε το στο τηγάνι με το βούτυρο. Ξαναζεστάνετε το βούτυρο και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να σφίξει η σάλτα, περίπου 5 λεπτά. Περάστε τη από ένα λεπτό σουρωτήρι για να πετάξετε ό,τι κομμάτια μείνουν στο σουρωτήρι σας. Στο υπόλοιπο ρίξτε το ροδόνερο.

Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα ορτύκια και αφήστε την πιατέλα πάλι στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα ορτύκια να εμποτιστούν καλά με τη σάλτα.

Διακοσμήστε το πιάτο με ροδοπέταλα και άλλα λουλούδια πριν σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη...
 

DeletedUser

Guest
Υπαρχει στα αληθεια ανθρωπος που δεν εχει τηλεφωνο και ενα ντελιβεραδικο στην γειτονια του;Ή που δεν ξερει να βραζει μακαρονια;
Καλη κινηση,ωραιο τοπικ και μακαρι να συνεχισει.
Πεινασα...γκροαρ!
 

DeletedUser

Guest
..δεν μπορουσα να κρατηθω!

μαρια..δες τι ωρα ειναι..
φοραω την παραλαγη μου και παω να σου μαζεψω ορτυκια..

και για να μην πειτε οτι ειμαι εκτος θεματος,θα γραψω και εγω μια συνταγη.

ΥΛΙΚΑ:

1 πακετο μακαρονια
νερο
τυρι ρεγγατο (ξυσμενο) *προσοχη,οχι τριμμενο,ξυσμενο
1 κεφαλι σκορδο
ελαιολαδο
τρεις ντοματες φρεσκιες
πελτες ντοματας ετοιμος
μερικα φυλλα βασιλικου
αλατια και πιπερια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ριχνετε το νερο και τα μακαρονια σε μια κατσαρολα

ολα τα υπολοιπα τα ριχνετε σε μια αλλη κατσαρολα (εκτος απ το τυρι)

αν περισσεψει τιποτα,και δε θυμαστε σε ποια κατσαρολα μπαινει,βαλτε το στην κατσαρολα που ειναι πιο ζεστη

σερβιρετε τα μακαρονια με τη σαλτσα και πασπαλιστε με τυρι

καλη σας ορεξη
 

melenmaria

Μέλος
καλα κατσε να σε παρει γραμμη η τονια, να δεις τι εχεις να παθεις...

-------------------------------

Εντιτ

Μοχιτινγκ!
Σε ψηλό ποτήρι βάζουμε 3-4 κομμάτια lime, 5-7 φύλλα δυόσμο, ένα κουτάλι της σούπας μαύρη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα δάχτυλo χυμό φρεσκοστιμένο lime (προαιρετικά) και συνθλίβουμε με γουδοχέρι. Στη συνέχεια γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο και συμπληρώνουμε με ρούμι μέχρι να φτάσουμε δύο δάχτυλα από το χείλος του ποτηριού. Στο τέλος συμπληρώνουμε με σόδα και αναδεύουμε ελαφρά.
Φυσικά αυτή είναι η ελληνική εκδοχή του αλλα εμενα ετσι μ' αρεσει... :p
 
Τελευταία επεξεργασία:

melenmaria

Μέλος
Ευχαριστιών (Ο Εορτασμός του Henry)
Maya Roalstad: Γεια σου melenemaria, φαίνεται πως έχεις ήδη όλα όσα χρειάζονται για τον εορτασμό του Henry. Τώρα θα μπορούσες να κάνεις επίσης κάτι και για μένα.
Ο Μεξικάνος προσφέρθηκε να μαγειρέψει άλλο ένα πιάτο. Το ονομάζει Chili con Carne... και χρειάζεται ντομάτες, χοιρινό και φασόλια.
Προσπάθησε να τα βρεις και εγώ θα φροντίσω να είσαι στη λίστα των καλεσμένων.


Μεξικάνικο chilli con carne
Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
3 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά κέρατο
2 φακελάκια spice mix for tacos
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
σάλτσα σόγιας
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
τριμμένο cheddartortillas

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τον κιμά μαζί με την πιπεριά & το σκόρδο και τα σβύνουμε με την σάλτσα σόγιας. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματάκια, αλάτι, το μπαχαρικό και τα βράζουμε για 1 ώρα. Στην μισή ώρα ρίχνουμε και τα κόκκινα φασόλια.
Σερβίρουμε με τορτίγιας ή nachos προσθέτοντας και τριμμένο cheddar.
Αν θέλουμε γεμίζουμε τις tortillas τις κλείνουμε τις τοποθετούμε σε πυρέξ και τις βάζουμε στον φούρνο για 5-10 λεπτά σπασπαλίζοντας με το cheddar.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
 
Τελευταία επεξεργασία:

DeletedUser

Guest
Πολλά παγωμένα ποτήρια
Ένα ψυγείο γεμάτο μπύρες



και τον DarkFox.
 

cord

Ex-The West Team
Quesadillas με τυρι και τακος

Υλικα:
1 x τηγανι
1 x μαχαιρι
1 x set Μεξικανου ολοκληρωμενο

8 x καλαμποκι
2 x αλευρι
3 x ποτηρι νερο
2 x κανατα
5 x πατατα
1 x κατσαρολα
1 x ανθος λωτου (για ντεκορ)
1 x λουλουδι ειρηνης (μαργαριτα)
10 x τοματες
2 x πορτοκαλι
5 x γαλοπουλες ή 5 x ζαμπον

Παραγομενο προϊον:
sb3qqb.png

Κουασαντίγιας με τυρι και τακος
(+30% ενεργεια, +10 ανθεκτικοτητα, 5 χρησεις)
 
Τελευταία επεξεργασία:

DeletedUser

Guest
Μιάς και είναι Χρειστουγεννιάτικες μέρες είπα να πω τίποτα Χριστουγεννιάτικο

Κέικ με γλάσσο πορτοκάλι

Υλικά
-160 γρ. βούτυρο
-1 ποτήρι γάλα φρέσκο
-4 κουταλάκια γλυκου baking powder
-Ξύσμα απο ένα πορτοκάλι (την φλούδα).
-6 αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια
-3 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη.
-2 ποτήρια ζάχαρη
-3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μώνο του.

Για το γλάσσο
-χυμό από ένα ζουμερό πορτοκάλι
-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

-Στο μιξερ χτυπαμε την ζαχαρη με το βουτυρο μεχρι να ασπρισει, προσθετουμε το baking powder,τους κροκους των αυγων, το ξυσμα πορτοκαλιου, το γαλα σιγα-σιγα και προτελευταιο το αλευρι.
-Ενω το μιγμα "δουλευεται" χτυπαμε με μια πρεζα αλατι τα ασπραδια των αυγων να γινουν μαρεγκα και τα προσθετουμε και αυτα.
-Οταν τα υλικα αναμιχθουν καλα, εχουμε ηδη βουτυρωσει και αλευρωσει μια φορμα για κεικ και αδειαζουμε σε αυτην το μισο μιγμα.
-Στο υπολοιπο μισο προσθετουμε τις τρεις κουταλιες κακαο και ξαναχτυπαμε στο μιξερ μεχρι να γινει το μιγμα ομοιογενες.
-Ριχνουμε το σοκολατενιο μιγμα πανω απο το προηγουμενο και φουρνιζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 βαθμους για 45 λεπτα περιπου.
-Οταν ξεφουρνισουμε και αφου η φορμα μας γινει χλιαρη, ξεφορμαρουμε.
-Για το γλασσο πορτοκαλι θα χρειαστουμε τον χυμο απο ενα ζουμερο αντιστοιχο φρουτο και 5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη.
-Θα ζεστανουμε το μιγμα σε ενα μπρικι και μολις παρει βραση θα το αποσυρουμε και ανακατευοντας παντα, θα περιχυσουμε το κεικ.

Καλή σας όρεξη και Καλά Χριτούγεννα :))
 

DeletedUser

Guest
μια χαρα το ειπες
δεν το στελνεις κ μια τωρα να χαρω
οι καλεσμενοι μου δεν αφησαν ουτε την αχνη του κουραμπιε...
 

DeletedUser

Guest
Συνταγη για χοτ ντογκ (ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΠΕΙΝΑ)
υλικα
πατερας και μανα
λαχανο
καροτο
μαρουλι
ντοματα
κρεμυδακι βραστο(αμα υπαρχει προσωπο)
ωμο κρεμυδι(αμα δεν υπαρχει)
(επειδη σε κοβω να μην υπαρχει δεν πειραζει)
σοσ
κετσαπ
μουσταρδα
μαγιονεζα

Εκτελεση
http://www.youtube.com/watch?v=XjmS-NXxRPI

πωπωπωπωπω ονειρο ζω μην με ξυπνατε ομορφαντρες μου
 
Κορυφή