ΣΟΣ Πολεις-Ακαδημιες

  • Δημιουργός θέματος DeletedUser280
  • Ημερομηνία έναρξης

DeletedUser280

Guest
Είχε ξεκινησει ένα αναλογο θεμα στο πολεις και μελη αλλα επειδή το ψιλοξεσκισαμε το μεταφέρω στο σαλουν του κοσμου 1 για να το συζητησουμε σοβαρά.

Λοιπόν η κατασταση εχει ως εξης:
Πριν απο καμποσες μερες ξεκινησαμε να παίζουμε το west. Στις αρχές όταν δεν υπήρχε ουτε μια πολη στο χαρτη, διαβαζα στο φορουμ τις συζητησεις που γινονταν για το πως θα εξελιχθει το παιχνιδι, ποτε θα χτισουμε πολεις και τι θα κανουμε, σχεδια κλπ.

Τώρα λίγες μέρες μετά, παρατηρώ στο χάρτη ότι ήδη έχει αρχίσει και κοκκινίζει απο την ποσοτητα των πολεων, μπορω να πω μαλιστα οτι κοκκινιζει επικινδυνα γρηγορα. Τα αποτελεσματα ειναι τα εξής:

Αφενός βλέπω οτι τουλάχιστον οι 400 απο τις 800 πολεις δεν εχουν καν συμπληρώσει 5 άτομα κι αφετερου ότι παρολο που υπαρχουν αρκετα μελη χωρις πολη, ο ρυθμος που χτιζονται νεες πολεις αυξανεται ραγδαια.
καθε μερα ξεπεταγονται στο χαρτη 50 πολεις.
Αυτο όπως πολύ ευστοχα παρατηρηθηκε και στο άλλο θέμα θα εχει ως συνεπεια, σε λιγο καιρο οι πολεις απο κοκκινες να γινουν γκρι, μιας και θα ειναι δυσκολο μια πολη με 1 κ 2 μελη να επιβιωσει κόντρα στις κορυφαίες της καταταξης.
και αφου κανενας δεν μπορει να εχει δυο πολεις, αυτο το γκρι θεαμα θα παραμεινει γκρι και θα ειναι πραγματι θλιβερο καθως θα μας δυσκολεψει το παιχνιδι αν ο χαρτης αρχισει να μεγαλωνει απο τα νεα μελη του παιχνιδιου.
Ηδη το φορουμ εχει γεμισει απο μνμτα του στυλ ψαχνω πολη, ή ζητουνται μελη, όχι οτι ειναι κακο, αλλα μήπως δεν θα ωφελουσε σε τιποτα να γεμισει ο χάρτης απο 5000 πολεις; αφου στην ουσια 50 θα ειναι οι γνωστές και υπολογισιμες, αυτες που θα αντεχουν τον ανταγωνισμο.

Τα λέω αυτά επειδή ήδη τέθηκε ζήτημα ακαδημιών, και κατα ποσο η δημιουργια τους ειναι θεμιτη ή οχι.
Οι ακαδημιες γνωριζουμε πολυ καλα πως ειναι εφευρεση των φυλετικών μαχών και χρησιμευουν στη διευρυνση του οριου που θετει το ιδιο το παιχνιδι για τα μελη που μπορει να εχει μια πολη.

Δηλαδη αν μια πολη χωραει μεχρι 50 ατομα, οταν γεμισει δημιουργουμε μια αλλη πολη θυγατρικη της πρωτης και μετα αλλη μια κοκ.

Κάποιοι ειπαν οτι δεν ειναι σωστο να δημιουργηθούν εδω ακαδημιες επειδη θα καταντησουμε το παιχνιδι απο γουεστ να το κανουμε φυλετικες και οτι μετα οι νεοι παικτες δεν θα μπορουν να ανταπεξελθουν. ισως δεν εχουν άδικο, δεν εχουν ομως και δικιο.

Ας υποθεσουμε οτι δεν γινονται ακαδημιες, τι θα συμβει; θα σας πω εγώ.

Θα γεμισει ο χαρτης με ξεμπαρκες πολεις απο φιλοδοξα ατομα που ονειρευονται, και καλα κανουν, οτι θα καταφερουν καποια στιγμη να πλασαρουν την πολη τους στις πρωτες θεσεις της καταταξης,
Δυστυχως οπως πολύ καλα ξερουμε αυτο ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο, μιας και ηδη εχουν αρχισει να ξεχωριζουν οι 20 - 40 πρωτες. ειδικα για παιχτες που θα μπουν αργοτερα στο παιχνιδι θα ειναι ολοτελα ουτοπικο να χτισουν μια πολη με την προοπτική της πρωτιάς. Σιγα σιγα λοιπον οι παικτες θα συνειδητοποιουν και οι ιδιοι οτι δεν μπορουν να ανταπεξελθουν θα ξενερωνουν και τσουπ, θα γεμισει οπως προειπα ο χαρτης με πολεις φαντασματα.
Χωρια που το 95% των πολεων λιγο πολυ θα ειναι αγνωστες και ασημες, δλδ μετριες. και δεν θα εχουν και κανενα λογω υπαρξης, δλδ θα μονομαχει ο ενας παικτης με τον αλλο και στο τελος θα ρουτινιασουν και οι δυο αφου οι πολεις τους δεν θα δουν ποτε προκοπη.

Απο την άλλη αυτο που προτεινω εγω με τις ακαδημιες ειναι το εξης:

Να υπάρχουν το πολύ 50 ή (χ) μητροπολεις στο χαρτη, να υπαρχει κοντρα και μονομαχιες μεταξυ αυτων των πολεων. και οι υπολοιπες να ειναι, ειτε αποικιες-ακαδημιες αυτων των πολεων, ειτε λημερια ληστών για να κανουμε και πιο πικαντικο το παιχνιδι για τους πιστολαδες, ειτε ρε παιδι μου πολεις που εχουν μια διαφορετικη φιλοσοφια. οχι ομως 5000 πολεις καρμπον.

Ετσι θα καταφερουμε τα εξης. θα εχουμε στην ουσια 50 ή (χ) πολεις, 50 φαμιλιες για να το δουμε και γκανγκστερικα, με δικη τους ταυτοτητα, με δικο της πλανο και στρατιγικη η καθεμια. δεν θα χανομαστε αναμεσα σε 5000 ονοματα αλλα θα ξερουμε την καθε πολη με το ονομα της και θα ξερουμε τι και ποιους εκπροσωπει καθε πολη.

Και ετσι και οι μονομαχιες θα ειναι καλυτερες αφου θα ειναι σαν να κανουμε πολεμο συμμοριων. θα τρογωνται ξερω εγω 50 πολεις μεταξυ τους αλλα θα ξερουμε οτι οι πολεμοι θα ειναι 25 ή 40 ή 60, αλλα οχι 10000000. θα κραταμε ρε παιδια ενα λογαριασμο, δεν θα χανομαστε σε ανουσιες μονομαχιες που γινονται μονο για το exp και τα φραγκα.

και οι ιδιοι οι παικτες δεν θα πνιγονται στην αφανεια μιας ασημης πολης αλλα θα ξερουν οτι ειναι μελη της ταδε πολης, της ταδε φαμιλιας αν θελετε, κι ας ειναι σε ακαδημια δεν εχει σημασια, αφου η ιδια πολη ειναι.
Και το παιχνιδι ετσι δεν θα χασει ποτε το ενδιαφερον του αφου οι κοντρες δεν θα σταματησουν ποτε. παντα η μια πολη θα προσπαθει να ξεπερασει την αλλη και το ιδιο και οι παικτες σε οποια βαθμιδα και αν βρισκονται ειτε στη μητροπολη ειτε στην ακαδημια1 ειτε στην ακαδημια2.

σορρυ για το μηκος αλλα αυτο το χαος που επικρατει με εχει προβληματισει ιδιαιτερα και δεν θελω να μεταφερουμε και εδω το χάλι που επικρατει στις φυλετικες.

Παρακαλω οι τοποθετησεις να ειναι σοβαρες και με σαφη επιχειρηματα.
και προς θεου σε ηπιους τονους, απαγορευεται επισης αυστηρα το flaming και οι κοντρες μεταξυ προσώπων, δεν θελουμε να δουμε ποιος την εχει πιο μεγαλη αλλα να βρουμε μια λυση για να μην φτασουμε στο αδιεξοδο.
 

DeletedUser

Guest
oi foboi sou den einai pragmatikoi.

katarxas an exoume poleis fantasmata tha mporei sto hotel na menoume dwrean oi xemparkoi paiktes.

deyteron tha mporoun na tis agorazoun kainouries "omades atomwn" gia na min pw fyles.

kai triton kai kyriotero epeidi ellines eimaste kai 50 symmories na ginoun sto telos tha tis noizei na exoun oso ginetai perissoteres symmaxies metaxy tous wste na parameinoun stin koryfi opote pali tha katalixoume se ypersymmaxies.

emena proswpika mou ti dinei san idea oi akadimies kai i metafora tis filosofias twn fyletikwn maxwn alla i eikona tou mellontos pou dinei o blondy einai mia eikona pou mporei na einai etsi alla den einai sigouro oti tha einai etsi.

as afisoume ti mpourdelopoiisi kai tha doume telika pws tha exelixthei ti. as kanei o kathenas oti tou kobei. nomizw oti einai adynato na doume pws tha einai ta pragmata se 4 mines. tha fanei mono tou pou tha paei to paixnidi.
 

DeletedUser

Guest
μερικοί στην κορυφή μπορούν να το δουν κι αλλιώς. δεν λέω πως δεν συμφωνώ με αυτά που λέτε, αλλά αν γεμίσει ο χάρτης με πόλεις-φαντάσματα, δεν θα υπάρχει χώρος για να χτιστούν καινούριες και έτσι θα υπάρξει μια τάξη μέσα από το χάος που θα υπάρχει για λίγο καιρό. γιατί στις φυλετικές νομίζετε πως δεν υπάρχουν 1000 φυλές και παραπάνω; θα υπάρξει μια περίοδος χάους χειρότερη των φυλετικών, αλλά όπως είπες κι εσύ, θα τα παρατήσουν οι πιο πολλοί και θα μείνουν οι πιο άξιοι. εγώ για παράδειγμα έχω ιδρύσει μια πόλη που ανεβαίνει γρήγορα και οργανωμένα. αν σκεφτούν όλοι πρακτικά δεν θα έχει τέτοια ουσία το παιχνίδι. αν όμως αρχίσει ο χάρτης να γεμίζει με φαντάσματα οι αρχηγικές πόλεις θα έχουν το πάνω χέρι χωρίς αντιπάλους. και σκέψου πως αν μια πόλη είναι άκρα βορειο δυτικά και η αντίπαλή της άκρα νοτιοδυτικά, πώς θα μπορούν αυτές οι δύο να πολεμήσουν;
μέχρι στιγμής καλά είναι τα πράγματα και δεν πρέπει να ανησυχεί κανεις.
 

DeletedUser

Guest
Τώρα λίγες μέρες μετά, παρατηρώ στο χάρτη ότι ήδη έχει αρχίσει και κοκκινίζει απο την ποσοτητα των πολεων, μπορω να πω μαλιστα οτι κοκκινιζει επικινδυνα γρηγορα. Τα αποτελεσματα ειναι τα εξής:

Αφενός βλέπω οτι τουλάχιστον οι 400 απο τις 800 πολεις δεν εχουν καν συμπληρώσει 5 άτομα κι αφετερου ότι παρολο που υπαρχουν αρκετα μελη χωρις πολη, ο ρυθμος που χτιζονται νεες πολεις αυξανεται ραγδαια.
καθε μερα ξεπεταγονται στο χαρτη 50 πολεις.

πάρα πολύ σωστός φίλε μου, η κατάσταση είναι στα όρια του γελίου

να συμπληρώσω οτι ένα ακόμη πρόβλημα που προκύπτει απο αυτήν την ίστορία είναι οτι οι "σωστές" πόλεις αρχίζουν να έχουν πρόβλημα ευρεσης καλών μελών γιατί οι περισσότεροι που είναι ενεργοί και ασχολούνται με το game πάνε κάνουν πόλη και κοιτάνε τα ντουβάρια μόνοι τους
 

DeletedUser

Guest
O blondy ανέλυσε με πολύ σωστό τρόπο τα τεκταινόμενα αλλά "τεινει" όλιγον προς την καταστροφή!

Οι ακαδημίες δεν είναι εφεύρεση των φυλετικών, το έθεσα με τέτοιο τρόπο τις τελευταίες μέρες (ως νουμπίστικη τακτική) για να μην παροτρύνω και άλλους να το κάνουν μαζί μας, θέλαμε να έχουμε ένα προβάδισμα 2-3 ημερών σε αυτήν την κίνηση. οι οικογένειες πόλεων ειναι παγια πολιτική που αξιοποιούν οι επικρατούσες πόλεις στους ξένους κόσμους. Τουλάχιστον εκεί που μπόρεσα εγώ να μπω να παίξω. Μόνο νουμπίστικη τακτική δεν είναι δηλαδή και δεν έχει απαραίτητα σχέση με την ελεεινή κατάσταση των ακαδημιών στις φυλετικές.

Ήδη πετάχτηκε η πρώτη πόλη φάντασμα δίπλα μας. DENNIS-001 στις πόλεις φάντασμα δεν κανεις τιποτα..ειναι μια ανενεργή και άχρηστη πόλη. Είμαι σίγουρος οτι αυτό θα συνεχίσει. Βέβαια αυτό δεν θα επεκταθεί σε όλο το χάρτη, απλά ανά 3-4 κτίστες θα δημιουργείτε και μια κραταιά πόλη.
 

DeletedUser

Guest
πολύ ενδιαφέρον το θέμα, ειδικά για όσους δεν έχουμε καμιά σχέση με το παιχνίδι αυτό, αλλά ερχόμαστε "συστημένοι" από τις φυλετικές.
νομίζω όμως πως ο Κ1 (όπως άλλωστε και ο αντίστοιχος κόσμος των φυλετικών στον ελληνικό σέρβερ) θα είναι καθαρά εκπαιδευτικός... δεν είναι καθόλου κακό αυτό για μένα, μπορεί να καταντήσει ένας "βαρετός" κόσμους για τους έμπειρους, αλλά κάποιοι που θα ασχοληθούν με το παιχνίδι θα μάθουν! και ελπίζω πως θα δημιουργήσουν έναν καλύτερο Κ2!


μιλάτε για πόλεις-ακαδημίες όταν μια πλειάδα παιχτών δεν έχει καν πόλη! και αντίστοιχα όταν πάρα πολλές πόλεις δεν έχουν δυνατότητα να κάνουν πρόσκληση μελών! και με ένα μίνι μαπ που είναι γεμάτο σε θέσεις όπου μπορείς να ιδρύσεις πόλεις! για τη βοήθεια δεν το συζητώ, τα έχω πει αλλού, πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε οδηγούς από ξένους σέρβερ...

για να πω κι εγώ το off topic μου, με ενοχλεί αρκετά η νοοτροπία των απαντήσεων στις ερωτήσεις εδώ... ναι παιδιά είμαστε άσχετοι, οι περισσότεροι δεν έχουμε ΚΑΝ καταλάβει ποιος ειναι ο σκοπός του παιχνδιού, εγώ ακόμη δεν είμαι μέλος πόλης και ψάχνομαι....
δεν είναι ανάγκη να ειρωνεύεστε... σε κάθε ερώτηση, όσο χαζή κι αν σας φαίνεται, δώστε τουλάχιστον ΜΙΑ σοβαρή απάντηση, και μετά σπαμάρετε και κοροϊδέψτε όσο θέλετε! (η αναζήτηση στο φόρουμ πιστέψτε με δε σου δίνει πάντα αυτά που προσδοκείς....από τα 5 θέματα που υπάρχουν, σπάνια θα βρεις σοβαρή απάντηση μέσα!)
 

DeletedUser184

Guest
meli

file se auto exeis dikaio alla oi megales poleis den dexonte meli gia paradeigma 5-6 level alla 10-12
 

DeletedUser

Guest
file se auto exeis dikaio alla oi megales poleis den dexonte meli gia paradeigma 5-6 level alla 10-12

φίλε μου πολύ καλά κάνουν και δέχονται μόνο skilled παίκτες, εξάλλου κάθε πόλη θέλει να διακριθεί....
το θέμα είναι πως νέοι παίκτες όπως η πάρτη μου, θα ξενερώσουν τελείως αν οι "παλιοί" δεν δίνουν συμβουλές.... και στα πιο γελοία πράγματα, γιατί όχι;

ο σκοπός νομίζω δεν είναι να γίνει ένας κόσμος με 100 έμπειρους παίκτες, ο σκοπός είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι (δεν έχω ιδέα τι παιχνίδι είναι αυτό βέβαια, μιλάω πάντα βάσει των φυλετικών....)
 

DeletedUser280

Guest
δεν θα απαντησω εδω για τις ακαδημιες, απλα να πω μονο οτι ουτε την καταστροφη θελω να φερω, ουτε πειραματοζωο σκοπευω να γινω για να απολαυσουν καποιοι καλυτερα τον κοσμο 2,

κι ουτε το χω σκοπο της ζωης μου να δινω σοβαρες απαντησεις σε ερωτησεις που εχουν απαντηθει 100 φορες. εγω δλδ που εφαγα 2 μερες να διαβασω τη βοηθεια και ολα τα θεματα του φορουμ πριν αρχισω να ρωταω ειμαι μαλακας;


επισης οπου αναφερθηκα στις φυλετικες το εκανα μονο σαν παραδειγμα, οχι οτι οι φυλετικες ειναι προτυπο που πρεπει να ακολουθησουμε προς θεου.

α και οβερμαιντ οι πολεις φαντασμα μπορουν ενεργοποιηθουν ξανα.
 

DeletedUser

Guest
νομίζω, πως η κατάσταση των ακαδημιών/θυγατρικών είναι αναπόφευκτη, καθώς είναι παράλογο να πιστεύουμε πως ακόμη και εμείς οι ίδιοι δεν θα θελήσουμε να επεκτείνουμε την "αυτοκρατορίας" μας.

ωστόσο νομίζω πως το θέμα των ακαδημιών/θυγατρικών θα πάρει μια διαφορετική τροπή στο παιχνίδι ή τουλάχιστον εγώ ο ίδιος θα προσπαθήσω να κάνω.

αυτό που θέλω να πω είναι το εξής: πλέον οι παίκτες μαζεύονται σε μία πόλη και όχι όπως στις φυλετικές που κάθε παίκτης έχει διακόσιες. πλέον δηλαδή έχουμε κάνουμε με πιο ρεαλιστικές απεικονίσεις των όρων πόλεων, καθώς για πρώτη φορά εισάγεται η λέξη πολίτης. οπότε μόλις θα δημιουργείται μια πόλη αυτόματα θα δημιουργείται ο όρος "έθνος"

π.χ εγώ ιδρύω μια πόλη με όνομα <<παπαλούτσα>> μετά από αφού θέλω να επεκτείνω την δύναμη της πόλεως μου θα στείλω ένα έμπιστο άτομο να ιδρύσει μια άλλη πόλη με το όνομα <<παντόφλα>>, συγχρόνως όμως θα γράψω στο προφίλ της φυλής ότι είμαστε ένα ενιαίο κράτος/χωρα η οποία ονομάζεται <<βουργουνδία>>(πως την θυμήθηκα την λέξη αυτή δεν ξέρω) η οποία έχει ως πρωτεύουσα την <<παπαλούτσα>> και οι υπόλοιπες πόλεις που την απαρτίζουν την χώρα είναι η <<παντοφλα>>, η τάδε ,η τάδε ....


και έτσι λύνουμε το πρόβλημα των ακαδημιών, και εισάγουμε καινοτομίες που θα πας προκαλέσουν περισσότερο το ενδιαφέρον!

όλα αυτά που έγραψα ταιριάζουν και στην καρτέλα "ιδέες" αλλά ήθελα πιο πολύ να απαντήσω στο θέμα όσον αφορά τις ακαδημίες.
 
Κορυφή