Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμος the-west.gr

  • Δημιουργός θέματος joahna
  • Ημερομηνία έναρξης
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

DeletedUser4509

Guest
Μεθυσμένη συνταγή βασιλόπιτας. (West ver.1.0.0)

Μάζεμα υλικών:

1) 400γρ ζάχαρη===>Πάμε και κάνουμε μάζεμα ζαχαροκάλαμων και βρίσκουμε 4 ζάχαρες (δηλαδή 400γρ)
2) 50γρ ζάχαρη άχνη===>Με 1 ζάχαρη και αφού κάνουμε 30 λεπτά κατασκευή ανεμόμυλου και μας δίνει 50γρ ζάχαρη άχνη.
3) 6 αβγά===>Πάμε με τα σάπια αβγά -που έχουμε από το Πάσχα- στην Maya και αυτή μας δίνει 6 κανονικά αβγά.
4) 600γρ αλεύρι που φουσκώνει μονο του===>Κάνουμε άλεσμα σπόρων ώσπου να μαζέψουμε 6 αλεύρια.Πάμε στον Ινδιάνο Waupee και αυτός μετά από μια προσευχή κάνει τα 6 αλεύρια (600γρ) να φουσκώνουν μονα τους!!!
5) 1 ποτήρι κονιακ===>Βρίσκουμε 1 μπουκάλι ουίσκι από τι μισθοφορική δουλειά και από την τοποθέτηση ραγών τρένου 1 ποτήρι νερό.Με αυτά τα δυο στο invetory πάμε στον barman και αυτός από την κάβα του μας ανταλλάσσει το ουίσκι με ένα ποτήρι κονιακ.
6) 1 ποτήρι νερό===>Aπό την τοποθέτηση ραγών τρένου.
7) 300γρ βούτυρο===>Εδώ θα παιδευτούμε λίγο.Πάμε στην κατασκευή πηγαδιού και βρίσκουμε μια κανατα. Πεταγόμαστε για 2 ώρες στον αγελαδάρη μαζί με την κανατα στα αποθέματα μας και αντί για T-bone βρίσκουμε μια κανατα με γαλα.Πάμε προστασία αποίκων και βρίσκουμε μια κατσαρόλα μαγειρέματος. Βάζουμε την κανατα με γαλα στα αποθέματα μας και με 10 ξυλα, μια εφημερίδα και μια κατσαρόλα μαγειρέματος στο inventory πάμε στον Waupee.Αυτός μας παίρνει όλα τα παραπάνω (10 ξυλα, εφημερίδα, κανατα με το γαλα, κατσαρόλα μαγειρέματος).Ο Waupee βάζει το γαλα από την κανατα στην κατσαρόλα μαγειρέματος,την βάζει πάνω στα ξυλα και με την εφημερίδα για προσάναμμα το ζεσταίνει.Αφού περάσουν 24 ώρες πάμε πάλι στον φίλο μας τον Ινδιάνο και μας δίνει... 300γρ βούτυρο.
8) 300γρ γαλα===>Ομοίως με την παραπάνω διαδικασία πάμε και βρίσκουμε μια κανατα από την κατασκευή πηγαδιού και με την κανατα πάνω μας πάμε στον αγελαδάρη και μετά από 1 ώρα αυτη τη φορα μας δίνει μια κανατα γαλα μισογεματη (300γρ).Αυτή την κρατάμε έτσι όπως είναι.
9) Κομμάτι σοκολάτας===>Αν έχουμε το βραβείο από τον Άγιο Βαλεντίνο (που είναι μια σοκολάτα στα βραβεία) πάμε και μιλάμε στον Henry και αυτός μας δίνει μια κανονική σοκολάτα.Αν έχουμε γυναικείο χαρακτήρα πάμε στην Maya και μας δίνει αυτή τη σοκολάτα (σε γυναικείους χαρακτήρες το εικονίδιο του βραβείου είναι ένα τριαντάφυλλο.)
10) Ξύσμα πορτοκαλιού===>Εδώ πρέπει να έχουμε κοφτερό ξυράφι και μαζί με ένα πορτοκαλι στα αποθέματα μας και πάμε πάλι στον ινδιάνο Waupee.Αυτός τα παίρνει και μας δίνει λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
11) 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού===>Πάμε με 2 πορτοκαλια στον Σερίφη John Fitzburn.Αυτός μας λέει ότι μονο αν έχουμε 50 σθένος θα έχουμε τη δύναμη να στύψουμε τα πορτοκαλια.Αφού πληρούμε τις προδιαγραφές χάνουμε τα 2 πορτοκαλια και παίρνουμε 1 ποτήρι με χυμό πορτοκαλιού.
12) 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη===>Με ένα σφυρί στα αποθέματα μας κάνουμε 1 ώρα κόψιμο δέντρων και βρίσκουμε τη κοπανισμένη μαστίχα.
13) 1 πρέζα αλάτι, 2 κουταλάκια baking powder, 1 κουταλάκι σοδα===>Για να τα πάρουμε αυτά πάμε μια πίπα (από τη δουλειά συμφωνίες ειρήνης), 10 ταμπάκο και κάνουμε 4 ώρες εμπόριο με ινδιάνους.Οι ινδιάνοι αφού καπνίσουν την πίπα για 4 ώρες ευχαριστημένοι μας δίνουν το αλάτι, το baking powder και τη σοδα.


Ξεκινάμε για την πολη φάντασμα:

Εκεί βρίσκουμε τον Bob Builder (χτίστης).Αυτός μας λέει ότι πρέπει να έχουμε κάποια υλικά για να χτίσουμε έναν ξυλόφουρνο και μας ζητα:
50 πέτρες
1 φτυάρι
10 κομμάτια λάσπης


Μαζεύουμε τα υλικά, του τα πάμε και αυτός χτίζει στην πολη φάντασμα έναν ξυλοφουρνο!!!

Στον ξυλόφουρνο (πρώην πολη φάντασμα) τώρα βρίσκουμε τον Matches Boom (πυρομανής).Αυτός μας ζητα υλικά για να βάλει φωτιά κάτω από τον ξυλόφουρνο έτσι ώστε να προθερμανθεί.Αναζητάμε πλέον:
20 ξυλα
5 κάρβουνα
1 εφημερίδα
1 πετρελαιο
2 γρανιτες


Τα βρίσκουμε και ο πυρομανής φίλος μας γελώντας βάζει κάτω τα κάρβουνα, τα ξυλα από πάνω,τα περιλούζει με το πετρελαιο και βάζει φωτιά στην εφημερίδα χτυπώντας τους δυο γρανιτες.Πετα την εφημερίδα κάτω από τον ξυλόφουρνο όπου έχει βάλει τα ξυλα, κάρβουνα και πετρελαιο και αρπάζει φωτιά.Ύστερα φεύγει τρέχοντας προς το δασος με τους γρανιτες στο χερια φωνάζοντας "!Έρχομαι Μανούλα!"(?)

Μετά εμφανίζεται η Vefa Ta'panta Cook (μαγείρισσα) και μας λέει να βρούμε 3 κατσαρόλες μαγειρέματος, 2 ουίσκια, 1 παλιό χρυσό νόμισμα και να τις πάμε σε αυτήν μαζί με τα υλικάγια την βασιλόπιτα.(Αυτά που είχαμε μαζέψει πιο πάνω):
400γρ ζάχαρη
50γρ ζάχαρη άχνη
6 αβγά
600γρ αλεύρι που φουσκώνει μονο του
1 ποτήρι κονιακ
1 ποτήρι νερό
300γρ βούτυρο
300γρ γαλα
Κομμάτι σοκολάτας
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζωμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλάκια baking powder
1 κουταλάκι σοδα


Βρίσκουμε ότι μας ζήτησε από τις αντίστοιχες δουλειές μισθοφορική δουλειά, προστασία αποίκων αντίστοιχα έχουμε και το νόμισμα από την αποστολή Μυρίζει θησαυρός (για αυτό μας μένει και το νόμισμα στο τέλος τις αποστολής και δεν ξέρουν όλοι τι να το κάνουν ;))Πάμε στην μαγείρισσα και μαζί της αρχίζουμε τη συνταγή για την βασιλόπιτα (επιτέλους)

1) Αρχίζοντας παίρνουμε τη μια κατσαρόλα μαγειρέματος και βάζουμε μέσα τα 300γρ βούτυρο, τα 400γρ ζάχαρη και τα 50γρ ζάχαρη άχνη.Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνει ένας συμπαγής χυλος.Επειδή κουράστηκε το χερι μας η Vefa μας δίνει ένα ποτηράκι ουίσκι.Προσθέτουμε τη μια πρέζα αλάτι, τα 2 κουταλάκια baking powder και το ένα κουταλάκι σοδα.Ανακατεβουμε.
2) Σε άλλη κατσαρόλα χτυπάμε τα 6 αβγά, προσθέτοντας σιγά σιγά τα 600γρ αλεύρι (που φουσκώνει μονο του).Για να πάρουμε δύναμη να συνεχίσουμε πίνουμε άλλο ένα ποτηράκι ουίσκι, μισό όμως μην πάθουμε και τιποτα.
3) Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε και το γαλα... οοοοολο.
4) Μετά με τα δυο μας τα χεράκια ανακατεύουμε τα μίγματα από τις δυο κατσαρόλες για να γίνει η ζύμη.
5) Πίνουμε ένα ποτηράκι ουίσκι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ρίχνοντας το ποτήρι με το νερό στη ζύμη και το ποτήρι με το κονιακ στο στόμα μας.
6) Αφήνουμε τι ζύμη να ξερουραστει για λιγουλάκι. !χικ!
7) Αφού έχουμε πάρει παραμάσχαλα το μπουκάλι με το... ουίσκι ακούμε το παράπονο της Vefa, ότι δηλαδή δεν είναι σε κανένα Saloon φέτος για να δείχνει στον κόσμο τις συνταγές τις.
8) Αφού περάσει ένα τεταλτο... όχι ολακλερο τεταλτο τις ώρας προσπαθουμε να σηκωθουμε και να βρούμε τη ζύκμη.
9) Αφού την κρατάμε στα χεράκια μας... !χικ! της βαράμε 2-3 σφαλιάρες αναφωνώντας "ατιμουτσικο"
10) Πίνουμε το χυμό πορτοκαλιού (μπλιάχ) για να ξενερώσουμε λίγο και ρίχνουμε το... ξύσμα πορτοκαλιού στη ζυκλη... και ανακλατεβουμε Κ@Λ@ !χικ!
11) Παίρνουμε το άλλο μπλουκλαλι ουιζκιν, βγάζουμε το ρέγουλο και πεινούμε λιγακι.Ουάου!Είναι γεγονός έχουμε... 2 κομμάτια ζύμης τωκλα!!! Διαλεγουμε το ενα απο τα δυγιο...
12) ...Τρώμε λίγο σοκολακλιτσα και αφού πιούμε λιιιιγο ουίσκι την θρυμματίζουμε κάτω... οπ λάθος! Πάνω από τι ζυγκλι. !χικ!
13) Κάνουμε... ότι σχήμα μπλοκλουμε εκείνη τι στικμή και γυρίζουμε την... !χικ! ανάποδα.Παίρνουμε το χρυσο νομισκλα στο χεράκι μας... !χικ! το κοιταμε... το ξανα κοιταμε... και μετα αποφασιζουμε... !χικ! το ζουλάμε μέσα στη πίκλα... αν βγει από την άλλη! μην φοβάστε! !χικ! με το ψεσιμο δεν θα φαίνεκλαι και πολι.
14) Μα καλά πως έχω ζύμη στα μαλλιά μου?Αυτή η χοντρή με την πόδια γιατι γελάει συνεχεια?
15) Κατεβάζουμε οοοολο το ουίσκι -για να μην κάνουμε μισές δουλειές- και με τι ζυκλι στα χεράκια μας :D ψάχνουμε να βρούμε το ξυλοφουρνοοοοοοο, οπ !χικ!
16) Αφού χαιδεψουμε και φιλήσουμε στοργικά τη βικιλοπικλα της λέμε απειλητικά "Εσύ !χικ! κάτσε εδώ!!!" και την τοποθετείτε μέσα στον.... ξυλοφουρκο. !χικ-χικ! Πο το κεφαλι μου.
17) Ρίχνετε ένα κατούρημα (προαιρετικο βημα)
18) Πάτε στην πιο κοντινή πολη και με το set του προσκυνητή προσπαθείτε να πείτε στον καλο θεούλη να γίνει αυτό το πράγμα βασιλόπιτα.


Και του χρόνου.
Ελπίζω να το διαβάσατε όλο, πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.
 

DeletedUser1050

Guest
Γράμμα προς τον Αη-Βασίλη στο χωριό κάπου βόρεια... αυτό... που έχει ξωτικά με πεταχτά αφτιά κι ηλίθιο χαμόγελο κι φωτάκια...


Αγαπημένε μου Αη-Βασίλη...
σου γράφω μετά από λίγα χρόνια, καθ'ότι οι φίλοι μου από την Έκτη Δημοτικού με spoilerίασαν και μου είπαν πως δεν υπάρχει Αη-Βασίλης - δηλαδή εσύ. Στην αρχή αντέδρασα, αλλά μετά αφού το ισχυρίστηκε και η κυρία Βίκυ - ναι, αυτή που μυρίζει συχνά ναφθαλίνη - τότε έβαλα τα κλάματα κι το έσκασα από το σχολείο. Αφού είχα βουρκώσει από το κλάμα, δεν έβλεπα που πήγαινα, έτσι κι με πάτησε αυτοκίνητο καθώς περνούσα απέναντι από το Παντείο στην Συγγρού (ήταν ένα Golf 1.2 μοντέλο του 2000 σε σκούρο χρώμα) κι έχασα το δεξί πόδι (φτου) με το οποίο έκανα πολύ καλό σουτ.
Έτσι κι με απέβαλλαν από την ομάδα ποδοσφαίρου "Τα Λαχανάκια".

Η μαμά προσπάθησε να με παρηγορήσει αλλά δεν μπορούσε γιατί δεν βρίσκεις κι πόδια στο Jumbo. Έτσι πέρασαν δύο χρόνια, βλέποντας tv στο κρεβάτι λόγω ανάρρωσης. Είχα πλέον παχύνει στα 120 κιλά, είχα βγάλει σπυράκια, κι έπρεπε να βάλω κι σιδεράκια κι από όλα αυτά απέκτησα κι μεγάλο κόμπλεξ. Μετά από μπόλικες ταινίες που είδα στην TV (θα παραδεχτώ πως έβλεπα και το extra3 κι το ALTER στις 1:00 κι μετά), είδα τον θρύλο του Hannibal Lecter...

Έτσι, άρχισα να ταξιδεύω κάπου στην Ιταλία με τον Παντάξιο, τον πιστό μου υπηρέτη για να τον βρω, μπας κι μου έδινε κανένα πόδι που του περίσσευε κι να με συναρμολογήσει. Πέρασα ένα χρόνο στην Βόρεια Ιταλία κι μετά καθώς ταξίδευα προς την Σικελία έπεσα σε ενέδρα. Προς μεγάλη μου έκπληξη, ήταν ο Αννίβας! Έτσι κι μας πήγε σπίτι του - μια καλύβα σε ένα ξέφωτο με πτώματα που μου τράβηξαν την προσοχή λόγω ποδιών. Κι μετά είχαμε μια συνεννόηση μπουζούκι κι έτσι ο πιστός μου Παντάξιος κατέληξε νεκρός κι εγώ με ένα πόδι κι ένα χέρι (σπιτ). Ευτυχώς, την γλίτωσα στο τσακ. Με το χοροπηδητό με το ένα πόδι έφτασα στην Ρώμη όπου κι με φρόντισαν αφιλοκερδώς. Μετά, αφού ανάρρωσα πήγα στο Βατικανό να δω την έλευση του Πάπα. Κι μετά κάτι έγινε ρε φίλε, μια τετραμελής παρέα, τρεις άντρες κι μια γυναίκα προκάλεσαν χαμό εκεί πέρα. Ο ξανθός της παρέας έκαψε την τιάρα του Πάπα - ξέρεις, το "καπέλο" του - κι έγινε χαμός! Πίστεψαν πως πέθανε ο Πάπας κι άρχισα να λέω ότι δεν ήταν έτσι κι πως ένας αλήτης φορούσε την τιάρα του Πάπα. Έτσι, με έσπασαν στο ξύλο (φτου) κι κατέληξα με ένα πόδι, ένα χέρι κι ένα αφτί.

Χωρίς δεύτερη κουβέντα, πήγα στο κέντρο κι πήρα ελικόπτερο κι πήγα Θεσσαλονίκη. Αποβιβάστηκα στο κέντρο, δίπλα στον Τερκενλή της Αριστοτέλους. Μύριζε τσουρέκι, μούρλια! Είχε γεύση κάστανο. Κι απέναντι τα PATAFRITA με τις υπέροχες μερίδες (πήρα seafood). Καθώς έτρωγα, πήγα σε μια καφετερία δίπλα στο KissFish του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Ήταν πολλοί Θεσσαλονικοι μαντράχαλοι κι αμόρφωτες ξανθιές κι βλέπανε σε μια samsung plasma TV 42" inch. Ήταν γεγονός. Έπαιζε η Θρυλάρα με τον μΠΑΟΚ. Ήμασταν 0-0 κι βρισκόμασταν στα 89 λεπτά του ματς. Κι τότε ο Ρίμπο έβαλε ΓΚΟΛΑΡΑ κι άρχισα να ξεφωνίζω από χαρά ουρλιάζοντας "Λάβε ταύτα νοσόντες νουμπς" κι όλοι από το βαρύ πένθος με κοίταξαν με μισό μάτι. Περιττό να πω πως (φτου) κατέληξα με ένα πόδι, ένα χέρι, ένα αφτί κι ένα μάτι.

Τέλος πάντων, μετά πήρα το λεωφορείο 3 από το κέντρο για τα εκδοτήρια του ΟΣΕ. Έκλεισα εισιτήριο για τις 24:00 το βράδυ κι θα έφτανα Αθήνα στις 7:00 το πρωί. Όμως, λόγω περιορισμένων κινητικών ικανοτήτων, άργησα για την επιβίβαση κι έτσι το έχασα το τρένο. Αλλά ήρθε ένας κοκκινομάλλης πιτσιρικάς με φακίδες κι κάτι μου έλεγε για ένα αυτοκίνητο που μπορεί να πετάει. Ήμουν σε απόγνωση κι δεν σκεφτόμουν καθαρά. Έτσι, τον ακολούθησα κι όταν δέσαμε ζώνες, ο πιτσιρικάς πάτησε ένα ασημένιο κουμπί κι τότε πραγματικά το γαλάζιο αυτοκίνητο πέταξε!:blk Ήταν ωραία επάνω, αλλά κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάτι έπαθε κι έτσι άρχισε να κατρακυλάει στον αέρα κι τρακάραμε στην Ακρόπολη ρίχνοντας δύο κολώνες κάτω. Πολλά παιδιά από το δίπλα βουναλάκι, μεταξύ τους κι ο Azazel, ήρθαν να δουν τι συνέβη. Κι εγώ κατέληξα με ένα πόδι, ένα χέρι, ένα αφτί, ένα μάτι κι χωρίς μύτη. (φτου)


Τέλος πάντων, ήρθε η μάνα μου στο σταθμό Λάρισσης κι φύγαμε. Καθώς μπαίναμε στην λεωφόρο Βουλιαγμένης μια μαυρομάλλα από μπροστά άρχισε να ξεφωνίζει σαν χαζή λέγοντας ότι θα γίνει ένα τροχαίο ατύχημα. Η μάνα μου από το φόβο της σταμάτησε, ασφάλισε το αυτοκίνητο κι βγήκε για να μάθει πληροφορίες. Εγώ κούνησα το αριστερό αφτάκιι που μου απέμεινε με το δεξί χέρι μου - ένδειξη αγνόησης - κι έβαλα μπρος γιατί σε μισή ώρα θα έβγαινε σε torrent το επόμενο επεισόδιο της σειράς Supernatural κι πραγματικά ήταν τρελό cliff-anger, ο Ντιν έμπλεξε πολύ άσχημα. Έτσι, πήγα στην Βουλιαγμένης συνεχίζοντας κι τότε το μπροστινό φορτηγό με κάτι ξύλα δεμένα στραβοδήγησε κι βγήκε εκτός έλεγχου. Έγινε τρομερό τροχαίο ατύχημα, πολλές καραμπόλες στη σειρά κι εγώ κατέληξα (φτου) χωρίς πόδια, ένα χέρι, ένα αυτί, ένα μάτι κι χωρίς μύτη.

Μετά το ατύχημα άρχισα να σέρνομαι προς την Αργυρούπολη κι μετά πρόσεξα πως πολλοί άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν πέρα-δώθε σαν τρελοί κι έπεφταν κάτι πύρινα πράγματα. Έτσι άρχισα να σέρνομαι γρήγορα κι βιαστικά κι έπεσα πάνω σε έναν σταυρωμένο άνθρωπο με το σήμα του superman στο στήθος κι μου έλεγε να φύγω. Έτσι συνέχισα κι τότε ένας μετεωρίτης έπεσε δίπλα μου με αποτέλεσμα να μείνω χωρίς πόδια, ένα χέρι (φτου), ένα αυτί (φτου), ένα μάτι, χωρίς μύτη κι χωρίς μαλλιά.

Επιτέλους, έφτασα στο σπίτι μου, ήπια ένα καφεδάκι με 2 κουταλιές ζάχαρη, έβαλα να δω το supernatural (είχαμε filler γαμώτο, τζάμπα έχασα το ένα πόδι κι τα μαλλιά μου) ώσπου ήρθαν κάτι μάγοι κι μου τράβηξαν τις τρίχες από το αριστερό αφτί που μου απέμεινε κι τις βάλανε σε ένα πουγκί. Μετά πήραν όλοι την μορφή μου, με άρπαξε ένας με μια σχισμή - νομίζω πως τον λέγανε Λούπιν - κι καβαλήσαμε κάτι σκουπόξυλα. Κρατιόμουν με το ένα χέρι με το ζόρι. Μέτα έγινε μια μάχη στον αέρα ρε παιδί μου κι ήταν ένας μαυρομάλλης με μακριά μαλλιά ως τον ώμο κι είπε "Σεκτουμσέμπρα" κι έτσι (φτου) έμεινα με ένα χέρι, ένα μάτι κι χωρίς μαλλιά, πόδια, μύτη κι αφτιά.

Έτσι έπιασαν τα χρόνια μου κι τώρα σου γράφω μήνυμα__/\______/---,____z---

...έλα σόρι, η αδελφή μου με κοροΐδευε που σου έγραφα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχεις κι μου τράβηξε το γράμμα κι έτσι έγινε η μουντζούρα. Λοιπόν, τώρα σου γράφω με ένα μάτι κι ένα χέρι που μου απέμειναν (φτου) κι θα ήθελα κάποιες χάρες:

1) Ένα αδερφάκι για την Μαιρούλα γιατί δεν έχω κανένα (είμαι μοναχογιός) όπως κι αυτή κι ξέρω πολύ καλά πως θα ήθελε να είχε ένα ακόμη.
2) Δύο γάντια του μποξ για να προστατεύεται η Μαιρούλα από το αδερφάκι που θα της δώσεις.
3) Πολυφωνικά ηχεία Sony για την ξαδερφούλα μου.
4) Μιας κι δεν έχει υπολογιστή κι η ξαδερφούλα μου, πάρε κι έναν υπολογιστή, δεν κάνει τίποτα. Απλά να έχει 4GB ram.
5) Σετ κουρέα για τον θείο μου. Χτένες, ξυριστική μηχανή 60MhZ, κι όλα καλά.
6) Ένα ποδήλατο για την γιαγιά μου που έχει πρόβλημα ισορροπίας.
7) Ένα ζευγάρι κιάλια (η Τατιάνα Στεφανίδου μένει στο κάτω δρόμο από εμάς κι κάνει μπάνιο top-less στην πισίνα της όταν λείπουν τα κανακάρια της, ο Νικόλας κι η Λυδία με τα οποία παίζω πετροπόλεμο).
8) Κι εγώ μπουκάλα; Όχι! Θέλω κάτι ψηφιακό, ψεύτικο πράγμα... Ένα ψηφιακό όπλο που παγώνει τα όπλα των άλλων κι να νικάω ψηφιακούς εχθρούς... Είδες Άγιε Βασίλη μου; Κοιτάω για όλους πρώτα κι στο τέλος εμένα που δεν ζήτησα κι δα τίποτα!

Αυτά... Σε φιλώ (σμακ-σμουτς) :))
Τέντυ Τζενεραλόπουλος


ΥΓ: Το ποδήλατο να έχει καναρινί χρώμα (ταυτίζομαι πλήρως με τον πρωταγωνιστή της ταινίας "Το Καναρινί Ποδήλατο" για αυτό.. τόσα προβλήματα έχω... κι αυτός το ίδιο...).

ΥΓ2: Τα δώρα να είναι στο δέντρο μου.





(φτου)*= φτύνω στο γράμμα να φαίνεται ότι έκλαιγα όσο έγραφα το γράμμα ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser3473

Guest
επειδη ειμαι πολυ κουλ :gl ατομο...θα σας δωσω 4 (ΝΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ) συνταγες για βασιλοπιτα!!!

μια για καθε χαρακτηρα...
εεχμμμ...ξεκιναμε

Βασιλοπιτα τυχοδιωκτη:
Κανουμε 8 2ωρα εξορυξη ασημιου, μαζευουμε περιπου 350 Χ 8 = 2.800 $
φοραμε το ταχυτερο σετ που εχουμε και παμε στο κοντινοτερο ζαχαροπλαστειο
(ναι σωστα καταλαβατε...αυτο με τα τσουρεκια που δεν μπορει να αντισταθει
κανεις...και βγαινουν ΜΟΝΟ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ρεεεεεεε χαχαχαχαχ)
αγοραζουμε την καλυτερη και πιο ΝΟΣΤΙΜΗ βασιλοπιτα και μετα
συνεχιζουμε να κανουμε αποστολες περιμενοντας τα χριστουγεννα...

Βασιλοπιτα χτιστη:
Λιωνουμε ολη μερα στην δουλεια χτιζοντας την πολη μας,
αφου εχουμε ριξει το κινιτρο στο 5% κανουμε καμια δουλεια του ποδαριου
δεξια κι αριστερα προσεχωντας παντα μη σκασει μυτη κανενας και μας ξαπλωσει....
κατα τις 23-24 δεκεμβριου και αφου εχουμε φαει το ξυλο τις φαιας αρκουδας
εχουμε καταφερει να μαζεψουμε (εκτος απο ξυλο) και μερικα λεφτακια
για να παμε και εμεις στο γνωστο ζαχαροπλαστειο
(ναι σωστα καταλαβατε...αυτο με τα τσουρεκια που δεν μπορει να αντισταθει
κανεις...και βγαινουν ΜΟΝΟ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ρεεεεεεε χεχεχεχε)
και να αγορασουμε μια βασιλοπιτα,
φευγωντας προσεχουμε μην μας την εχει στημενη κανενας απ εξω και μας
λιποθυμισει... οποτε παπαλα η βασιλοπιτα...θα πεινασουν τα παιδακια μας....

Βασιλοπιτα στρατιωτη:
κανονιζουμε μια στημενη μαχη οχυρου μαζι με μερικα κοροιδα που θα βαλουν τα λεφτα...
αφου φυσικα εχουμε "κανονισει" με τον ιδιοκτητη του γνωστου ζαχαροπλαστειου
(ναι σωστα καταλαβατε...δεν θα λεμε συνεχεια τα ιδια...αυτο με τα τσουρεκια
που δεν μπορει να αντισταθει κανεις...και βγαινουν ΜΟΝΟ στην
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ρεεεεεεε χιχιχιχιχι)
να βαλει δωρο μια βασιλοπιτα για τον επιζωντα τις μαχης, παμε απο νωρις στο οχυρο,
πιανουμε θεση πισω πισω και φυσικα εχουμε κανει σαμανο και εχουμε βαλει
οτι σκιλς δεν χρειαζονται για μαχη οχυρου σε ποντους υγειας
(φυσικα εχουμε αγορασει τα καλυτερα ρουχα και οπλο για μαχη οχυρου) και εχουμε
φτασει 20.000 ποντους ζωης...παρ ολα αυτα προσεχουμε για να εχουμε...
βρισκομαστε παντα ενα κλικ πισω απ ολους... και γενικα φωναζουμε επιθεση
πηγαινοντας προς τα πισω...στο τελος η βασιλοπιτα ειναι δικη μας!!!!!!

Βασιλοπιτα μονομαχου:
φοραμε τα καλυτερα ρουχα και οπλο μονομαχιας που εχουμε...
λιωνουμε στον υπνο για 48 ωρες συνεχομενα για να ειμαστε φρεσκοι
και με αφρατα μαγουλακια σαν του... (χμμμ θα καταλαβει αυτος)
και πηγαινουμε στο γνωστο ζαχαροπλαστειο
(ναι λεμε.... σωστα καταλαβατε...αηδια καταντησε...αυτο με τα τσουρεκια
που δεν μπορει να αντισταθει κανεις...και βγαινουν ΜΟΝΟ στην
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ρεεεεεεε χοχοχοχοχο)
στηνομαστε απ εξω...ταχα μου δηθεν οτι κοιταμε την βιτρινα....και καλα....
και μολις βγει ο χτιστης που λεγαμε πιο πανω...τον κανουμε μπλε μοβ στο ξηλο...
περνουμε την βασιλοπιτα...και παμε να ταισουμε την φαμιλια... :w

that's all folks

καλα χριστουγεννα να εχετε και ευτυχισμενος ο καινουριος χρονος!!! :wk
 

DeletedUser2581

Guest
να και απο μενα μια επιστολη:

Αγαπητε μου Αγιε Βασιλη,
φετος ημουν πολυ καλο παιδακι.Απο μικρος πιστευα σε εσενα αλλα πολλοι με κοροίδευαν και ελεγαν πως εισαι στην φαντασια μου και πως ειμαι προβληματικος και φαντασιοπληκτος.Πιστευα και πιστευω πως υπαρχεις.Πολλες φορες τα παιδια του σχολειου εφερναν ψευτικα οπλα στο σχολεια με μικρες πλαστικες σφαιρες και με απειλουσαν οτι θα με παιξουν και θα πληγωθω βαρια.Ημουν πολυ μικρος και το πιστευα.Τωρα αν και εχω μεγαλωσει δεν παυω να πιστευω σε εσενα οτι και αν λενε οι αλλοι.Πολλες φορες εξαιτιας αυτων των παιδιων δεν ηθελα να παω στο σχολειο και οταν πηγαινα σπιτι εκλαιγα.Γι αυτο λοιπον Αγιε μου Βασιλη θα ηθελα ενα οπλο που θα κανει τα οπλα να παγωνουν και να μην μπορουν να πυροβολησουν.Επισης Αγιε μου Βασιλη εκανα και μια καλη πραξη.Ειχαμε βασιλοπιτα στο σπιτι και ενας ξενος γερος και κουρασμενος μας χτηπυσε την πορτα.Ηταν Παραμονη Πρωτοχρονιας.Οι αλλοι ειχανε φαει την βασιλοπιττα τους και ειχα μεινει εγω.Ο γερος μας ζητησε λιγη βασιλοπιτα.Το τελευταιο κομματι που ηταν το δικο μου δεν διστασα να του το δωσω αλλα μας ειπε πως ολοι η οικογενεια του πεινουσε και θα εδινε τα παντα για μια βασιλοπιττα.Ετσι αγιε μου Βασιλη θα ηθελα ενα μαχαιρι που οταν κοβεις την βασιλοπιττα αυτη να μην χανετε ετσι ωστε να δωσουμε σε ολοες τις οικογενεις που πεινουν.
Με αγαπη Axyronas.
(εαν δεν γινονται και τα δυο διαλεξτε εσεις πιο νομιζετε οτι ειναι το καλυτερο.)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Guest
Μια κρυα, καταχιονισμένη Χριστουγεννιάτικη μερα, ο Tony Flass αποφάσισε να στείλει ενα γραμμα στον Αγιο Βασίλη... Πήρε λοιπόν ενα χαρτί-μελάνι και ενα φτερο απ'τις χήνες της λιμνης απεναντι και αρχισε...

Αγαπημενε μου Αγιε Βασιλη,

Με λένε Tony Flass το γενος Clouds. Μενω σε ενα μικρό παλαιό σπιτάκι στο 2ο χιλιόμετρο Βαφτισμένου - MAFIA DALTON CITY. Δυστηχως το σπιτακι μου δε αποτελειτέ παρα μονο απο 3 δωματια :(. Το σαλονι, τη κρεεβατοκάμαρα των γωνιών μου και τη τουαλέτα!! Εγω κοιμαμε στο καναπέ... βλέπεις οι καθως πηγαινε ο πατέρας μου μια μερα με το τρένο να πληρώσει στον εργολάβο για το σπίτι μας του επιτεθηκε 1 ληστής... Ευτηχως όμως ήταν εκεί καποιος κυριος με μαυρη κάπα που πίσω ελεγε Anodinos και δεν προλαβαν να του τα πάρουν ολα... το περίεργο όμως είναι πως και ο ληστής φορούσε μια ολοιδια κάπα με το ονομα Anodinos απο πίσω... Ετσι με τα λίγα δολάρια που του εμειναν ο πατηρ μου δεν μπορεσε να πληρωσει για ολόκληρο σπιτι αλλα για μονο 3 δωματια.

Θα αναρωτιέσαι βεβαια γιατί στα γράφω τωρα ολα αυτα... Ισως να εχεις ψιλιαστει κιολας το λόγο... Θελω λοιπόν να σου συζήτησω, αν όντως ήμουν καλό παιδάκι αυτο το χρόνο να φτιάξεις σε οοοοολα τα παιδάκια του κόσμου απο ενα παιδικό δωμάτιο... τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο...

Με ελπίδα να εκπληρωθεί η επιθυμία μου,
Tony Flass


Ετσι τελείωσε το γραμμα του, το διπλωσε καλά καλά και αφου φόρεσε το πανωφόρι του για να μη κρυώσει πήρε το γραμμα για να το ταχυδρομήσει... Ο κρύος αέρας τον χτυπούσε καταμουτρα και σχεδόν εκλαιγε παρακαλώντας συγχρόνως απο μέσα του τον Α. Βασίλη να το εκπληρώσει το θέλημα του... Ετσι εριξε το γραμμα στο χρηματοκιβώτιο ψελίζοντας παράλληλα "Μακάρι να φτασει σε εσενα Αγιε Βασίλη και να ημουν αρκετα καλό παιδάκι για να φτιάξεις τα δωμάτια". Επειτα γυρισε στο σπίτι του και ξάπλωσε στο καναπέ του ηρεμα για να αποκοιμηθεί...
 

DeletedUser

Guest
Γραμμα προς Αη-Βασιλη!
Προς:Το κεντρο του κοσμου εκει που ειναι δηλαδη ο ΑΗ -Βασιλης !
Ο ΑΗ- Βασιλης δεν ζει σε μια χωρα.. ζει και μεσα στις καρδιες μερικων ανθρωπων που πιστευουν σε αυτο για ολη τους τη ζωη αδιαφορωντας για το τι λενε οι αλλοι....
Πολυαγαπημενε μου Αγιε- Βασιλη!
Τι κανεις φανταζομαι εισαι κουρασμενος με τις λιστες που σου στελνουν ολα τα παιδια ε???? Παρ ολα αυτα εσυ συνεχιζεις το εργο σου θελωντας να ικανοποιησεις ολα τα παιδια του κοσμου.(οχι δεν εννοω και τους παππουδες μας) Σημερα καθως βρισκομουν εξω στο δρομο ακουγα συνεχεια παιδια να λενε οτι δεν υπαρχεις και οτι υπαρχεις μονο μεσα στην φαντασια καποιων παιδιων. Εγω ομως δεν το πιστευω με τιποτα ...Ειμαι απολυτα σιγουρος οτι υπαρχεις και θα κανεις παντα το καλο σε αυτο τον κοσμο.Αυτο που θα ηθελα να σου ζητησω με παρα πολλη αγαπη και σεβασμο ειναι να μου δωσεις ενα οπλο το οποιο να παγωνει τα αλλα οπλα ετσι ωστε να σταματαω οπου βρισκω κακο και εγκληματα
ΕΙμαι πεπεισμενος να ακολουθησω το εργο σου και να ενωσω τον κοσμο. Αυτο το οπλο θα μπορει να παγωνει τα αλλα αληθινα οπλα με σφαιρες παρ ολα αυτα ομως θα ενωνει και θα ειναι γεματο σε θερμοτητα στις καρδιες των ανθρωπων αφου με αυτο το οπλο θα σταματαω παντα το κακο!
Επισης θα ηθελα (αν βεβαια μπορεις και θελεις) και ενα μαχαιρι!
Οχι ομως μαχαιρι που να πληγωνει αλλα ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ που θα ενωνει γιατι μ αυτο το μαχαιρι θα κοβω συνεχεια βασιλοπιτα και ετσι δεν θα λειψει ποτε απ το σπιτι μας!Ολοι συγγενεις θα τρωνε και κανεις δεν θα λεει ποια ΟΧΙ ΕΓΩ δεν θα φαω αλλο θα αφησω του μικρου το τελευταιο κομματι.
ΓΙατι φιλαναθρωπια δεν ειναι να δινεις οταν εχεις πολλα αλλα οταν εχεις ενα και μοναδικο
Αυτα λοιπον θα ηθελα να μου φερεις
Σε ευχαριστω
sorkos.
 

DeletedUser

Guest
(Γραμμα προς Αη - Βασιλη)


Aγαπητε Αη – Βασιλη,

Eιμαι ενα αγραμματο φτοχικο πεδακι. Δεν εχο παι σχολιο. Οτι ξερω το εμαθα απο την γιαγια μου και τωρα πια εχει πεθανει. Δεν ξερο αν θα την ξαναδο ποτε, ηταν η μονη που με σκεφτοταν και με καταλαμβεναι. Τορα πια εχο μονο τους γονεις μου και τα 5 μου αδελφια. Απο ολους αυτους κανενας δεν ασχολιτε μαζι μου...
Η γιαγια μου, μου ειχε πει οτι υπαρχεις στα αλιθεια και πως καθε χριστουγεννα ερχεσε! Ετσι σου στελω αυτο το γραμμα για να σε παρακαλεσο κατι. Θελω αγαπιτε Αη – Βασιλη να με κανεις τηλεωραση! Μια απλη τηλεωραση σαν ολες της αλλες.
Αν με κανις τηλεωραση τοτε θα εχω μια καλητερι ζωη. Ολοι θα ασχολουντε μαζι μου, θα με προσεχουν μην χαλασο και καθε βραδυ θα ερχοντε ολοι γιρω μου και θα μιλαμε σαν μια ομορφη πραγματικι οικογενεια. Ολοι θα αφιερονουν πολλη χρονο μαζι μου, οχι οπος τορα!
Μεχρι τορα ιξερα πος φερνις δορα, πολλα δορα. Για εμενα ομος θελο απλος να μου κανεις αυτο το χατιρι. Μονο αυτο.

Σε ευχαριστω πολυ Αη – Βασιλη.ελπιζο να σε σιναντισο καμια φορα και να με παρις μαζι σου μακρια απο αυτο τον κοσμο.θελο να ζισο μαζι σου στον δικο σου κοσμο, αν δεν γινετε να γινο τηλεωραση!

Περιμενο με ανιπομονισια το δικο μου δορο!!!

Με αγαπη,
Element X
 

DeletedUser

Guest
Υλικά:
260 γρ. πορτοκάλι πούλμπα
250.γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι
5 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
5 σταγόνες μαστιχέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι

Εκτέλεση:
Παίρνουμε 2-3 πορτοκάλια τα πλένουμε και τα βράζουμε για μία ώρα. Τα κόβουμε σ ε κομμάτια αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε μαζί με το ελαιόλαδο. Κτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το μαχλέπι και το μαστιχέλαιο. Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα τσέρκι υψηλό διαμέτρου 26 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μία ώρα. Αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
 

DeletedUser

Guest
To τρελλο γραμμα

Aγαπητέ Άγιε Bασίλη, πρώτα πρώτα θέλω να σε ευχαριστήσω για το περσινό σου δώρο που ήταν μια ωραιότατη ρυτίδα στο μεσόφρυδο και έχω να σου πω ότι αν φέτος επιχειρήσεις να μπεις απ' την καμινάδα μου θ' ανάψω τζάκι και θα σε κλάψουν οι τάρανδοι.

Kατά τα άλλα, όπως τα ξέρεις. Eτοιμαζόμαστε για γιορτές καπάκι Xριστούγεννα-Πρωτοχρονιά και θα περάσουμε κα-τα-πλη-κτι-κά όπως κάθε χρόνο. Tις ημέρες των παραμονών θα επωφεληθούμε από το συνεχές ωράριο των καταστημάτων για να ξεχυθούμε σύσσωμοι στα μαγαζιά και να ψωνίσουμε ό,τι να' ναι και μετά θα κουβαλάμε τα ό,τι να' ναι μας φορτωμένοι με τις σακουλάρες πάνω κάτω στη Σκουφά, ψάχνοντας δύο ώρες για ταξί. Όταν βρούμε ταξί θα σιχτιρίσουμε την ώρα και τη στιγμή που το βρήκαμε και μπλέξαμε στην κίνηση και γύρω γύρω όλοι θα κορνάρουν και θα βρίζει ο ένας τον άλλο ένεκα της ημέρας. Tο βράδυ της παραμονής των Xριστουγέννων, θα βγούμε έξω για να τιμήσουμε τη γέννηση του Θεανθρώπου και θα στριμωχτούμε κι εμείς στη φάτνη με τα ζώα, δηλαδή στο Rex, στην Aθηνών Aρένα, στο Bοτανικό και σε άλλα μέρη. Kαι θα φοράμε όοολες το «μικρό μαύρο φόρεμα». Kαι όοοολοι οι άντρες θα καπνίζουν μια τεράστια γιορτινή πουράκλα που θα βρωμάει και θα ζέχνει.
Ύστερα, αφού χορέψουμε τσιφτετέλι και πιούμε ό,τι σκατο-ποτό κυκλοφορεί σε μολότοφ στην αγορά, θα γυρίσουμε στο σπίτι για να ξεράσουμε και να περιμένουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Tην παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα ξαναξεχυθούμε στα μαγαζιά να ξαναψωνίσουμε τα ό,τι να 'ναι που περίσσεψαν απ' τα Xριστούγεννα και θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας πτώματα για να ετοιμαστούμε άρον άρον για το ρεβεγιόν. Tο πιο ευχάριστο απ' όλα είναι ότι επιτέλους θα συναντηθούμε όοοοολοι μαζί γιατί θα εγκλωβιστούμε στο Σύνταγμα και στην Kηφισίας πρωτοχρονιάτικα και θα καπνίζουμε μέσα στα αυτοκίνητα με αναμμένο το κλιματιστικό και όλα θα είναι ένα σίχαμα. Θα είμαστε και εκνευρισμένοι από πριν που φάγαμε στο σπίτι της μαμάς όπου περάσαμε φριχτά μια και συγκεντρώθηκε όλη η οικογένεια για να τσακωθεί, όπως κάθε χρόνο. Eπίσης όπως κάθε χρόνο, το φαγητό θα είναι χάλια, γιατί το κρέας της γαλοπούλας είναι απαίσιο και σκληρό και άμα κρυώσει γίνεται σαν βατραχοπέδιλο. Παρ' όλα αυτά, θα καταβροχθίσουμε τον άμπακο με έμφαση στη γέμιση και στη βασιλόπιτα και θα σκάσουμε και μετά θα νυστάζουμε και θα θέλουμε να χωρίσουμε τους γκόμενούς μας, γιατί φυσικά αυτοί φταίνε που τραβιόμαστε στη μέση της νύχτας σαν τους ηλίθιους, και στο μεταξύ όλα τα μαγαζιά θα είναι γεμάτα από κόσμο που καλωσορίζει το νέο χρόνο με ξέφρενο ενθουσιασμό, πράγμα το οποίο δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω. Aυτό το στίχο «πάει ο παλιός ο χρόνος ας γιορτάσουμε παιδιά» πρέπει να τον έχει γράψει ο Φόρεστ Γκαμπ γιατί μόνο αν είσαι ο Φόρεστ Γκαμπ γιορτάζεις που λιγοστεύει κατά ένα χρόνο η ζωή σου και θα σε φάει το μαύρο χώμα μια ώρα αρχύτερα. Aυτά. Όσο για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν μας θα το περάσουμε κι αυτό φα-ντα-στι-κά ξαναζουλιγμένοι στα μπουζούκια ή στα κουλά κυριλέ κλαμπ με τους πορτιέρηδες Mίστερ Γ..ω και τις πορτιέρησες Mις Tσιμ...κι , όπου θα πιούμε πετρέλαιο και θα πάρουμε και μερικά ναρκωτικά για το καλό. Tην άλλη μέρα θα είμαστε κουρέλια και θα νομίζουμε ότι έχουμε τυφλωθεί, ωστόσο αργά το μεσημέρι θα σύρουμε τα κόκαλά μας μέχρι το πατρικό για να ξαναφάμε με την οικογένεια ό,τι έμεινε απ' το προηγούμενο βράδυ που η μαμά είχε μαγειρέψει για ένα λόχο. Mετά θα κάνουμε φύλο και φτερό τη χτεσινή βασιλόπιτα για να βρούμε το φλουρί που δεν θα βρεθεί ποτέ γιατί θα το έχει καταπιεί ο παππούς με το πρωινό του ρόφημα. Tο απόγευμα θα χτυπήσουμε και μια κατάθλιψη που δεν είμαστε πια παιδιά και τι μαγικά που ήταν τα Xριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά κάποτε. Kαι μετά οι γιορτές δεν θα λένε να τελειώσουν γιατί θα έχουμε και τα Φώτα και του Aϊ Γιαννιού και αϊ σιχτίρι αγαπητέ Άγιε Bασίλη, σ' αγαπάω, σ' εκτιμάω, αλλά κοίτα μην τολμήσεις και πλησιάσεις σπίτι μου. Φέτος θέλω μόνο Kαλικάντζαρους. Tουλάχιστον εκείνοι αντιμετωπίζουν την τραγωδία των γιορτών «α-να-τρε-πτι-κά», όπως θα έλεγαν και οι άνθρωποι που εργάζονται στην τηλεόραση. Kαι τώρα κλείνω γιατί πρέπει να γράψω και σ' άλλο κουλό άγιο. Σε κάνα μήνα έχουμε Bαλεντίνο...:D:D:D:) το θελω πολλη αυτο το οπλο μονο εσυ μπορεις να μου το δωσεις,αν σου αρεσε βεβαια το γραμμα μου!!!!! καλα ΧΡΙΣΤΟΓΕΝΝΑΑΑΑΑΑΑΑ και καλη συνεχεια στο παιχνιδι σε ολους του χρονου παλι εδω θα ειμαστε οπιοω χασει δεν χρειαζετε να απογοητευτει
αντε και το 2011!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Guest
Ενα γραμμα 1000 λεξεις

«Καλέ μου Αϊ Βασίλη δεν ξέρω αν έχεις χρόνο να διαβάσεις και το δικό μου γράμμα. Εγώ όμως στο στέλνω πιστεύοντας πως είμαι καλό παιδί, δεν κάνω αταξίες, είμαι καθαρός και αγαπώ πολύ την οικογένειά μου». Επειδή, όμως, ο χρόνος του Αγίου είναι περιορισμένος λόγω του φόρτου εργασίας εκτός από τα ξωτικά και τα ΕΛΤΑ έχουν αναλάβει να τον βοηθήσουν.

Έτσι, εδώ και 17 χρόνια τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δέχονται τα γράμματα που προορίζονται για τον Αϊ Βασίλη και φροντίζουν να του τα παραδώσουν εγκαίρως, ώστε το κάθε παιδί να βρει το δώρο που ζήτησε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο. Αφορμή για τη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων στάθηκαν τα εκατοντάδες γράμματα που λάμβαναν κάθε χρόνο οι υπάλληλοι. Γράμματα με διεύθυνση παραλήπτη την Καισαρεία, το σπίτι του Αγιου Βασίλη, το τρίτο σύννεφο αριστερά, τη Λαπωνία ή τον Βόρειο πόλο. Πλέον έχουν το δικό τους γραμματοκιβώτιο και παραδίδονται με ασφάλεια στον Αγιο Βασίλη.

Από τον οποίο ζητούν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Το νέο game boy, που βρίσκεται στον πρώτο διάδρομο στο αριστερό ράφι του μαγαζιού με τα παιχνίδια. Τη Barbie βασιλοπούλα- χωριατοπούλα, το σκυλάκι που περπατάει και γαβγίζει, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα ποδήλατο. Αλλά οι επιθυμίες δεν περιορίζονται μόνο στα υλικά αγαθά.Εγω θελω ομως το παγωμενο οπλο

Θέλουν ένα φίλο, ένα αδελφάκι, μια δουλειά για τον μπαμπά, ειρήνη, υγεία, φαγητό και νερό για όλα τα παιδιά του κόσμου. Οι πόλεμοι, οι φυσικές καταστροφές, οι στεναχώριες που υπάρχουν εντός και εκτός σπιτιού επηρεάζουν βαθιά κάθε παιδί. «…φέτος υπάρχουν πολλά παιδιά άστεγα… γι’ αυτό αν δεν μπορείς να μου πάρεις αυτό το δώρο πάρε μου κάτι άλλο», γράφει ο δεκάτριαχρονως Kωστας γνωστος ωw και the black ghost
Η υπηρεσία των ΕΛΤΑ για τον Αϊ Βασίλη εκτός απ’ ότι δέχεται τα γράμματα απαντά κιόλας σ’ αυτά. Μετά το τέλος των γιορτών κάθε παιδί λαμβάνει ένα γράμμα και ένα συμβολικό δώρο από τον Αγιο. Και η συγκεκριμένη απάντηση είναι σημαντικότερη από κάθε δώρο, καθώς για αρκετούς από τους λιλιπούτειους παραλήπτες αυτό είναι το πρώτο γράμμα που δέχονται.
Και τι γράμμα!!! Ένα γράμμα βγαλμένο από τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα παραμύθια…
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Guest
Η λιστα μας

αγαπειτε αη billy,
σου γραφω να σου πω οτι τωρα τελευταια ο waupee τρελαθηκε για αυτο οταν ςρ θα ερχεσε απο τα μεροι μας φερε και κανα ηρεμιστικο γιατι δεν τον βλεπω καλα.Ο William herson μου ειπε να του φερεις ενα χερι ο barman Henry ζητησε ενα πληντιριο πιατων γιατι βαργιεται να πλενει τα ποτηρια ο μεθιστιακας ο john ζητησε ενα dimple καλα η mayia περα βρεχει ζητησε μια lamborgini.Τωρα η σειρα μου εγω θελω το παγωμενο οπλο αν και επειδη ειμαι πολη καυτος θα λιωσει:w δεν πειραζει δωστο μου και τα βολεβω εγω

με εκτιμιση ο/η the black ghost
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Guest
ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΓΙΕ ΒΑΣΙΛΗ

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη φέτος ήμουν καλό παιδί .Σε περιμένω την πρωτο-
χρονιά. Σου έχω ετημάσει γάλα διέτης και μελομακάρονα διέτης για να μην παχύνεις. Σου είχα φτιάξει κι άλλα, αλλά η λαίμαργοι ινδιάνοι :ind τα έφαγαν όλα.:sad.Πέρυσι σου είχα φτιάξει ολόκληρο πιάτο με μελομακαρονα, αλλά οι αρκούδες τα έφαγαν ολα τώρα καταλαβα γιατί δεν ηρθες πέρυσι σε κυνηγάγανε. Φέτος θα κάνω περιπολία :bn.Και πρόπερση σε περίμενα :tmbl αλλά δεν ήρθες ελπίζω φέτος να έρθης .


Με αγάπη astrapogiannos.....
 

DeletedUser315

Guest
Αγαπητέ Αι Βήτα

Καταρχάς εγω να ξεκαθαρίσω απ την αρχη οτι δεν πιστεύω πως υπάρχεις
μιλάμε δεν υπάρχεις
αλλα παρόλα ταύτα επειδή πιστεύω και στους θρύλους καμια φορά (αν και εσένα σε κόβω για λαγό παρόλο το παραπλανητικό κοκκινακι) θα σου γράψω ετουτο δω το γραμμα που θα ειναι ολιγόλογο σαφές.
Φαντάζομαι θα παρεις ενα σορο γραματα με κατεβατα και χιλιες δυο μπούρδες
αλλα επειδή εισαι και γατονι σίγουρα θα χεις κανα Anti-spam καλικάντζαρο που θα κανει την βρόμικη δουλειά.Το δικο μου γραμμα ομως θα το κανει delegate.
Για να μη μακρηγορώ λοιπόν επειδή τα πολλα λόγια ειναι φτώχεια
και απο φτώχεια αλλο τίποτα αυτό το καιρό καθωτις εχουμε μια οικονομική στενότητα βρε αδερφε
θελω 2 πραματα απο σενα
ενα μαχαίρι για το κοπή τη πίτα
και ενα παγωμένο πιστόλι γιατι μάχαιρα έδωσες , πιστόλα δεν θα λάβω?

άντε και καλές δουλείες
anodinos

Συνταγή βασιλοπιτας
Υλικά

2 ρολα συρμα
1 καμπανα
3 μπισκοτακια
3 μπουκαλια ουισκι
Μια Μαγια (Roalstad) όπως ξέρουμε απαιτείτε για να φουσκώσει το μιγμα μας


Εκτέλεση

Βάζουμε τα μπισκότα πανω στο τραπέζι
στήνουμε ενα αυτοσχεδιο μηχανισμό συναγερμου με το εξης τροπο: με το ρολο συρμα το βαζουμε να
περνά απο καθε πόρτα και παράθυρο του δωματίου που ειναι τα μπισκότα
και αυτο το συνδέουμε με την καμπάνα
σκοπος μας ειναι οταν ο Αι Βασίλη παει να φαει τα μπισκότα εμεις να ειδοποιηθούμε
αμέσως παμε και του πιάνουμε κουβέντα
ως ευγενικοί άνθρωποι που ειμαστε τον κερνάμε ενα ουισκακι
αλλα επειδη ενα ίσον κανενα τον κερνάμε και ενα 2ο
καθως αρχιζει και ζεστενετε το κλημα του γεμίζουμε και ενα 3ο
του βαζουμε ακομα ενα λεγοντας πως ειναι για τον δρομο
του λεμε οτι εχουμε και ενα μπουκαλι ουισκι 20ετιας και οτι θα μας εκανε την τιμη να το πιουμε μαζι
αν παει να φυγει εκει μπαίνει στο παιχνιδ η Μαγια η οποιο τον ξαναγυρίζει πισω
αμέσως ακολουθεί ακομα ενα ποτηράκι και ακομα ενα μέχρι να αδειασουν 3 μπουκάλια
και ετσι καταφέρνουμε να τον κάνουμε πιτα
την γνωστη σε ολους μας βασιλό-πιτα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Guest
συνταγη βασιλοπιτας

βασιλόπιτα - τσουρέκιΜιας και ήρθε το νέο έτος 2011 και μαζί με τις ευχές, το έθιμο επιβάλλει βασιλόπιτα, εδώ είμαστε εμείς για μια εύκολη συνταγή βασιλόπιτας - τσουρέκι!
Την έφτιαξα και έχει μεγάλη επιτυχία!!

Υλικά

* 1 νόμισμα
* 1 κιλό αλεύρι
* 3 κουταλιές μαγιά μπίρας
* 2 φλυτζάνια τσαγιού φρέσκο βούτυρο
* 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
* 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
* 6 αυγά λίγο σουσάμι
* αλάτι
* μαχλέπι
* μαστίχα
* (προαιρετικά: αμύγδαλο γλυκό κομμένο για από πάνω)


Εκτέλεση

* Ανακατεύουμε καλά τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και λίγο αλεύρι να γίνουν σαν κουρκούτι και αφήνουμε το μίγμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
* Βράζουμε το μαχλέπι και τη μαστίχα με λίγο νερό να πάρει τη γεύση τους, στραγγίζουμε το μαχλέπι και κρατάμε το νερό.
* Κάνουμε έναν λάκκο στο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το λιωμένο νερό (2 φλυτζάνια τσαγιού), τ' αυγά, τη ζάχαρη, το κουρκούτι που φτιάξαμε πριν, το νερό από το μαχλέπι και τέλος λίγο αλάτι.
* Αρχίζουμε το ζύμωμα παίρνοντας λίγο-λίγο ώστε να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
* Τη βάζουμε σε αλευρωμένο μέρος, την σκεπάζουμε και τη αφήνουμε να φουσκώσει λίγο.
* Αρχίζουμε μετά από λίγα λεπτά να ξαναζυμώνουμε και πλάθουμε την πίτα.
* Την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και την αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
* Την ψαλιδίζουμε λίγο πάνω για να της κάνουμε σχέδιο σαν γιρλάντα την αλείφουμε με λίγο αυγό, την πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και για όποιον θέλει αμύγδαλο γλυκό κομμένο.
* Την ψήνουμε στους 150° C, πάνω κάτω αντίσταση, για περίπου μια ώρα, μέχρι να πάρει ρόδινο χρώμα στην επάνω πλευρά, αφού βάλουμε ένα νόμισμα στην κάτω μεριά!


καλη μου τυχη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Guest
Σας παρακαλω εδώ θα γράφετε μόνο τα γράμματα ή τις συνταγές

Οτιδήποτε αλλο θα μεταφερθεί στην Συζήτηση

Υπευνθυμίζουμε ότι μπορείτε να στείλετε ειτε γραμμα είτε συνταγή.

Αν κάποιος εχει αναρτησει και τα δυο δεν θα λαβουμε υπόψην κανενα

ευχαριστω
 

DeletedUser

Guest
«Καλέ μου Αϊ Βασίλη δεν ξέρω αν έχεις χρόνο να διαβάσεις και το δικό μου γράμμα. Εγώ όμως στο στέλνω πιστεύοντας πως είμαι καλό παιδί, δεν κάνω αταξίες, είμαι καθαρός και αγαπώ πολύ την οικογένειά μου». Επειδή, όμως, ο χρόνος του Αγίου είναι περιορισμένος λόγω του φόρτου εργασίας εκτός από τα ξωτικά και τα ΕΛΤΑ έχουν αναλάβει να τον βοηθήσουν.

Έτσι, εδώ και 17 χρόνια τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δέχονται τα γράμματα που προορίζονται για τον Αϊ Βασίλη και φροντίζουν να του τα παραδώσουν εγκαίρως, ώστε το κάθε παιδί να βρει το δώρο που ζήτησε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο. Αφορμή για τη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων στάθηκαν τα εκατοντάδες γράμματα που λάμβαναν κάθε χρόνο οι υπάλληλοι. Γράμματα με διεύθυνση παραλήπτη την Καισαρεία, το σπίτι του Αγιου Βασίλη, το τρίτο σύννεφο αριστερά, τη Λαπωνία ή τον Βόρειο πόλο. Πλέον έχουν το δικό τους γραμματοκιβώτιο και παραδίδονται με ασφάλεια στον Αγιο Βασίλη.

Από τον οποίο ζητούν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Το νέο game boy, που βρίσκεται στον πρώτο διάδρομο στο αριστερό ράφι του μαγαζιού με τα παιχνίδια. Τη Barbie βασιλοπούλα- χωριατοπούλα, το σκυλάκι που περπατάει και γαβγίζει, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα ποδήλατο. Αλλά οι επιθυμίες δεν περιορίζονται μόνο στα υλικά αγαθά.Εγω θελω ομως το παγωμενο οπλο

Θέλουν ένα φίλο, ένα αδελφάκι, μια δουλειά για τον μπαμπά, ειρήνη, υγεία, φαγητό και νερό για όλα τα παιδιά του κόσμου. Οι πόλεμοι, οι φυσικές καταστροφές, οι στεναχώριες που υπάρχουν εντός και εκτός σπιτιού επηρεάζουν βαθιά κάθε παιδί. «…φέτος υπάρχουν πολλά παιδιά άστεγα… γι’ αυτό αν δεν μπορείς να μου πάρεις αυτό το δώρο πάρε μου κάτι άλλο», γράφει ο δεκάτριαχρονως Kωστας γνωστος ωw και the black ghost
Η υπηρεσία των ΕΛΤΑ για τον Αϊ Βασίλη εκτός απ’ ότι δέχεται τα γράμματα απαντά κιόλας σ’ αυτά. Μετά το τέλος των γιορτών κάθε παιδί λαμβάνει ένα γράμμα και ένα συμβολικό δώρο από τον Αγιο. Και η συγκεκριμένη απάντηση είναι σημαντικότερη από κάθε δώρο, καθώς για αρκετούς από τους λιλιπούτειους παραλήπτες αυτό είναι το πρώτο γράμμα που δέχονται.
Και τι γράμμα!!! Ένα γράμμα βγαλμένο από τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα παραμύθια…


τη copas ελεος:dr:dr:dr:dr
 

DeletedUser

Guest
Η λιστα μας

Αγαπητε αη billy,
σου γραφω να σου πω οτι τωρα τελευταια ο waupee τρελαθηκε για αυτο οταν ςρ θα ερχεσε απο τα μεροι μας φερε και κανα ηρεμιστικο γιατι δεν τον βλεπω καλα.Ο William herson μου ειπε να του φερεις ενα χερι ο barman Henry ζητησε ενα πληντιριο πιατων γιατι βαργιεται να πλενει τα ποτηρια ο μεθιστιακας ο john ζητησε ενα dimple καλα η mayia περα βρεχει ζητησε μια lamborgini.Τωρα η σειρα μου εγω θελω το παγωμενο οπλο αν και επειδη ειμαι πολη καυτος θα λιωσει:w δεν πειραζει δωστο μου και τα βολεβω εγω.ΑΑΑΑ 3εχασα να σου πω ο billy to τυφλο γερακι ο συνονοματος σου ζητησε φακους επαφις μπλε χρωμα αν γινετε.

με εκτιμιση ο/η the black ghost
 

DeletedUser

Guest
Καλη μου επιτυχια:))

Προς:Αι-Βασιλη(Αν και ξερω οτι σαν πνευμα εισαι παντου και μας βλεπεις ολους μας)

Αγαπητε Αι-Βασιλη,αυτη τη χρονια δεν ημουν και το καλυτερο παιδι...Γι αυτο δεν θα ζητησω τιποτα για μενα...Το μονο που θελω ειναι να βοηθησεις ολους αυτους τους Ινδιανους και τους φτωχους Λευκους που υποφερουν...
Καθε μερα γυρνώντας σπιτι μου βλεπω εξω στα στενα της πολης φτωχους ανθρωπους(και Ινδιανους και Λευκους)oι οποιοι παρακαλανε για ενα κομματι ψωμι εστω και ψυχουλα...Πολλοι απο αυτους εκβιαζονται απο τους πλουσιους και ενω δουλευουν κατω απο αθλιες συνθηκες στο τελος διωχνονται χωρις καμια ανταμοιβη για τις υπηρεσιες τους...Δεν ειναι λιγοι αυτοι που πεθαινουν απο ασιτια και διψα δουλευοντας σκληρα μεσα στα χωριαφια των πλουσιων...Μεσα στους νεκρους ειναι και παιδια...ειναι κριμα...ειναι απανθρωπο...δεν μπορει να συνεχιστει...Εκτος απο τους φτωχους υπαρχουν πολλοι Ινδιανοι οι οποιοι καθε μερα ξυλοκοπουνται και διωκονται απο τις μικρες παραγκες τους και αναγκαζονται να καταφευγουν σε σπηλιες μεσα στα δαση...Πολλοι απο αυτους ειναι φιλοι μου...Προσπαθησα αρκετες φορες να τους βοηθησω αλλα το μονο που καταφερα ηταν να φαω μια αδεσποτη σφαιρα στον δεξι μου ωμο απο τους λευκους...Ειναι κριμα να βλεπεις δεκαδες βουρκωμενα ματακια παιδιων να ξυλοκοπουνται και πολλα απο αυτα να αντικριζουν τους ιδιους τους τους γονεις νεκρους...δεν μπορει να συνεχιστει...Ο μονος λογος που σου γραφω αυτο το μηνυμα ειναι για να βοηθησεις αυτους τους ανθρωπους...εγω δεν θελω τιποτε απο εσενα,κανενα δωρο...το μονο που θελω ειναι να βοηθησεις αυτους που καθημερινα ζουν στην φτωχια,την πεινα,την εξαθλιωση...Σε παρακαλω,δωσε στους φτωχους που δεν εχουν να φανε τιποτα αυτο το θρυλικο οπλο που λεγεται οτι οσο και να κοβεις μια Βασιλοπιτα δεν τελειωνει ποτε...επισης,δωσε στους καημενους τους Ινδιανους που καθε μερα πεφτουν νεκροι απο σφαιρες λευκων το μυθικο οπλο που παγωνει τα οπλα των εχθρων...κανε κατι για να τους βοηθησεις...ειναι το μονο που θελω αυτα τα Χριστουγεννα...η μοναδικη μου επιθυμια ειναι να δω χαρουμενους και ευτυχισμενους ολους αυτους που καθημερινα ταλαιπωρουνται...Σε ευχαριστω Αι-Βασιλη...

Rocker44...
 

melenmaria

Μέλος
Αγαπημενε μου Αγιε Βασίλη...

Φυσικά ξερεις ποσο καλο κοριτσι ημουν την χρονια που περασε γι αυτο θα σου ζητησω παρα πολλα πραγματα...
1. Στον nautilus το τριτο κλειδι. Πολλοι το χρειαζονται αλλα ενας το αξιζει.
2. Λευτεριά στον PalukiLuke. Γρήγορα....
3. Στον Πάνο από όλα εναν ταρανδο γιατι γινεται χειροτερος κι απο τον bioanni αν δεν εχει κάτι.
4. Ανεξαντλητο θησαυροφυλάκιο στα κοάλα που δεν εχουν τιποτα για τις δυσκολες μερες του χειμώνα.
5. Να μη δοθεί αλλο μετάλλιο γκουρου.
6. Εναν φακο επαφης στον Tatanka Yotanka.
7. 1000 σβωλους σε ολους. Τι άγιος εισαι?
8. Αγαπη και αγαπη και αγαπη!!!
9. Μια εβδομαδα διακοπες για σενα... και αν θες παρε με μαζι σου :wk


Εισαι υπεροχος Αγιε μου Βασιλη!!!

Με λεν Μαρια και ημουν το καλυτερο κοριτσι... Αληθεια!
 
Τελευταία επεξεργασία:

DeletedUser

Guest
Συστατικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις(εννοείται για φαγητό)
80gr μαγιά
400gr ζάχαρη(η δίαιτα έλαβε τέλος!)
5 αυγά(μονο απο κοτα αλανιαρα)
250gr βούτυρο αγελ. φρεσκο(προεραιτικα απο γουρουνι)
1|2 φακελάκι μαστίχα(βγαλτε το φακελακι)
1|2 φακελάκι μαχλεπι(χωρις σαλεπι)
250gr φρέσκο γάλα(προτηνεται απο παπια)
1 φλιτζανάκι γλυκάνισο βρασμένο και σουρωμένο(το ποτο κανει κακο...)
σησάμι ξανθό [προεραιτικα](μαδιστε το κολουρι)
ζάχαρη αχνή
φιστικί αιγινής θρυμματισμένο(οχι αραπικο) ΒHMATA 1. Σε ένα βαθύ κατσαρολακι λιώνετε την μαγιά με 2 κ.σ. ζάχαρη, 2 κ.σ. αλεύρι κι ένα φλιτζάνι χλιαρό γαλα. Ανακατευετε καλά και την σκεπάζετε μέχρι να φουσκώσει.

2.Σε μια λεκάνη(μην πλυνεται τα ποδια σας)ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο λιωμένο, τη μαστίχα, το μαχλεπι και το γλυκάνισο.

3.Αρχίζετε να ζυμώνετε πολύ καλά αφού βάλετε και την μαγιά η οποία πρέπει να έχει φουσκώσει πολύ (σχεδόν να τριπλασιαστεί).
4.Ζεσταίνεται το υπόλοιπο γάλα και προσθέτετε στο ζυμαρι. Ζυμωνετε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια σας.

5.Σκεπαζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε σε μια ζεστή γωνία για 8 ώρες.

6.Βάζετε την ζύμη στο βουτυρωμενο ταψί αλείφετε με ένα αυγό.

7.Πασπαλίζετε με αχνή ζάχαρη και φιστικιά (προαιρετικά).

8. Ψήνετε γύρω στα 50 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180*(σε περιπτωση που σας καει τοτε πολυ απλα χρησιμοποιήστε αλυσοπριονο) 9.μπιξτε το φλουρι σε ενα σημειο της βασιλοπιτας(για να ξερεται σε ποιο κομματι θα ειναι για να το πάρετε εσεις!)
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Κορυφή