Πρόταση Ονομασίας Νέου Κόσμου

  • Δημιουργός θέματος DeletedUser735
  • Ημερομηνία έναρξης

DeletedUser735

Guest
Με αφορμή την εκκίνηση του νέου σέρβερ και με την τροπή που έχει πάρει το παιχνίδι τα τελευταία χρόνια έχω να κάνω μία πρόταση προς την ομάδα διαχείρισης.

Ο νέος κόσμος θα πρέπει να ονομαστεί Finito.
Με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται η αλφαβιτική σείρα η οποία τηρείται από την εκκίνηση του Arizona και υστέρα ενώ ταυτόχρονα δίνεται ο κατάλληλος τόνος που θα έπρεπε να έχει ο νέος κόσμος.

Γιατί όμως Finito?

Διότι όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα οτι το the-west, πρωτίστως στους ελληνικούς σέρβερ και δευτερευόντως στους παγκοσμίους, πνέει τα λοίσθια. Παρακάτω θα προσπαθήσω να εξήγησω ποιές είναι οι ενδείξεις αυτές.

Ας ξεκινήσουμε από την εταιρία και συγκεκριμένα το κομμάτι της ανάπτυξης του παιχνιδιού. Βλέπουμε συνεχώς ανακοινώσεις από τον CoMa για επερχόμενες "αναβαθμίσεις". Οι "αναβαθμίσεις" αυτές περιλαμβάνουν συνήθως λοταρίες, μερικές διορθώσεις αδιάφορων bugs και κάποιες επίσης αδιάφορες αποστολές. Η εταιρία προσπάθησε να κάνει πιο ενδιαφέρουσες τις αποστολές όταν αυτές ξεκίνησαν να δίνουν πολύτιμα items. Βέβαια τοποθετούσε παράλληλα στο shop μερικά ακόμα items ωστέ να δημιουργηθεί ένα εξαιρετικό σετ, το οποίο όμως κόστιζε έναν εξαιρετικό αριθμό σβόλων. Για αυτό το θέμα θα επανάλθω αργότερα σε αυτό το κείμενο.

Συνεπώς, αν θέλουμε να μιλήσουμε για μια πραγματική αναβάθμιση, θα πρέπει να ανατρέξουμε στην εισαγωγή των περιπετειών ως νέο χαρακτηριστικό, πριν δύο(2) χρόνια! Ακόμα και αυτό το χαρακτηριστικό έμεινε παγωμένο καθώς από την εισαγωγή του δεν έχει ανανεωθεί κανένα χαρακτηριστικό του.

Σα να μην έφτανε αυτή η στασιμότητα, ενημερωνόμαστε από το forum του beta πως ένας εκ των κυριότερων σχεδιαστών της εταιρίας (Muf-Muf) άφησε το καλοκαίρι το the-west για ένα άλλο παιχνίδι της εταιρίας.

Προσφάτως, σε κάποια αναβάθμιση, ένα κομμάτι των αλλαγών αφορούσαν τα οχυρά. Προφανώς και δεν άλλαξε κάποιο κομμάτι του gameplay παρά μόνον η φόρμουλα υπολογισμού. Τα πρώτα αποτελέσματα των μαχών δείχνουν ότι η αλλαγή αυτή θα αποτελέσει ένα μεγάλο κάζο. Ας κάνουμε όμως λίγη υπομονή...

Επιπλέον, σε λίγες μέρες ετοιμαζόμαστε για την πέμπτη λοτταρία της χρονιάς. Αναμένονται κάποια νέα σετ. Στο σύνολο τους τα φετινά μόνο σετ θα είναι περίπου 15-17. Τρομακτικός αριθμός. Αν προσθέσουμε και κάποια αντικείμενα που ήταν διαθέσιμα προς όλους μέσω του shop ο αριθμός αυτός είναι ακόμα μεγαλύτερος. Επομένως, μιλάμε για μια τροποποίηση του παιχνιδιού σε ένα τεράστιο παζάρι. Η εταιρία προσθέτει έναν μεγάλο αριθμό αντικειμένων που έχουν μετατρέψει σε σχεδόν άχρηστα τα μαγαζιά της πόλης. Οι παίχτες μεταπωλούν ή ανταλλάσουν τα αντικείμενα που βρίσκουνε στις λοτταρίες και έτσι κυλάει ο χρόνος στην Άγρια Δύση.

Με βάση όλα τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς πως όποιος παίχτης έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί έναν μεγάλο αριθμό σβόλων αποκτάει ένα τρομερό προβάδισμα σε σχέση με τους υπόλοιπους παίχτες. Πολλές φορές το προβάδισμα αυτό είναι αγεφύρωτο. Δεν κατηγορώ κανέναν παίχτη που υπερκαταναλώνει σβόλους, αλλά την εταιρία που όχι απλά δεν θέτει φραγμούς αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση σβόλων. Είναι φυσικό ο στόχος της εταιρίας να είναι το κερδός αλλά υπάρχει ένα όριο στο οποίο νιώθεις οτι είσαι μόνο ένα πορτοφόλι για αυτήν. Το όριο αυτό η εταιρία το έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό.

Αν και σίγουρα υπάρχουν κι άλλα πράγματα που θέλω να καταλογίσω στην εταιρία αυτήν την στιγμή δεν μου έρχεται κάτι.
Ας μιλήσουμε τώρα για την κατάσταση των ελληνικών σέρβερ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω προσωπικά σαν παίχτης είναι το ότι δεν χρησιμοποιώ bots. Παρατηρώντας πόσο πιο εύκολο είναι το παιχνίδι για παίχτες που χρησιμοποιούν bots για την ανάπτυξη του μπόταρχου (του βασικού τους παίχτη) μπαίνεις στον πειρασμό να χρησιμοποιήσεις και εσυ bots. Ειδικότερα, όταν βλέπεις οτι αυτοί οι παίχτες δεν τιμωρούνται νιώθεις και χαζός που προσπαθείς να παίξεις δίκαια. Οι υποψίες μου για το ποιοί παίχτες χρησιμοποιούνε bots είναι δικό μου θέμα και δεν μπορεί να γίνει δεχτή η απάντηση της διαχείρισης πως αν γνωριζώ ποιός έχει bots πρέπει να το αναφέρω. Αντίθετα η ομάδα διαχείρισης θα πρέπει να εξασφαλίζει την τήρηση των κανονισμών.

Υπάρχουν κι άλλες απόψεις για το τι φταίει για την κατάντια των ελληνικών σέρβερ. Καθώς όμως τις περισσότερες δεν τις εστερνίζομαι, δεν μπορώ να τοποθετηθώ για αυτές.

Μετά από όλα αυτά έχετε ακόμα αμφιβολίες για το όνομα Finito?


ΥΓ. Γνωρίζω πως ένα μεγάλο μέρος του μηνύματος μου είναι εναντίον των κανονισμών του φόρουμ. Σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό αν πρέπει να γράψω ένα τέτοιο μήνυμα. Συνήθως κάνω και εγώ τα παράπονα μου στο τσατ του παιχνιδιού όπως οι περισσότεροι παίχτες. Πρέπει όμως να υπάρχει κάποια μορφή διαμαρτυρίας και στο φόρουμ ώστε να υπάρξουν ελάχιστες ελπίδες τα παράπονα μας να εισακουστούν στην εταιρία. Αν το θέμα μείνει ανοιχτό ελπίζω να γίνει μία ωραία συζήτηση για τα προβλήματα του παιχνιδιού.
 

DeletedUser6210

Guest
Μόνο και μόνο το γεγονός ότι φτιάχνουν έναν ακόμη κόσμο με full premium system ενώ καλά καλά ούτε καν 800 ενεργοί παίχτες δεν είμαστε στον κόσμο 1 κάτι δείχνει...


Άντε να δούμε πόσο θα αντέξει πια αυτό το παιχνίδι έτσι όπως κατάντησε
 

Anthraxos

Μέλος προσωπικού
Δικαστής
Φουλ πρεμιουμ ηταν και οι προηγουμενοι..δεν εχει να λεει κατι αυτο..Μονο φουλ πρεμιουμ βγαινουν.
 

Anthraxos

Μέλος προσωπικού
Δικαστής
Για μενα προσωπικα το ανοιγμα ενος νεου κοσμου δεν νομιζω οτι βοηθαει το παιχνιδι.Ποια η διαφορα με τους αλλους κοσμους δηλαδη?...Καλυτερα τα καινουργια ατομα που θα κανουν εγγραφη εκει, να εκαναν εγγραφη σε καποιον ενεργο κοσμο του west ετσι ωστε να συντηρουνται και εκεινοι οι κοσμοι.Το να ανοιξει ενας κοσμος με 200 ατομα που παιζουν ηδη the west και 50-100 καινουργιους δεν νομιζω οτι προσφερει κατι γενικα...τσαμπα χωρο στον server της ιννο θα τρωει ο Fargo :p
 

Issildour

Νέο Μέλος
Καλησπέρα παίδες


Το "Finito" ταιριάζει γάντι!
Δυστυχώς τα όσα αναφέρει ο psamdio, δεν είναι υπερβολές.
Συγχωρήστε με προκαταβολικά, για το μέγεθος του κειμένου.


Τα επεισόδια της InnoGames TV εχουν πολλούς μήνες να συμπεριλάβουν κάτι από το West.
Μια ουσιαστική αναβάθμιση ή κατι το οτιδήποτε θα μας εδινε την ελπιδα οτι κάποιος ασχολείται μ'αυτό το παιχνιδι.
Και εδώ υπάρχει ο προβληματισμός αν υπάρχει κάποιος "βασικός/μόνιμος" σχεδιαστής στο The-West. Ή αν εναλλάξ κάποιοι εκ των προγραμματιστών των υπολοίπων παιχνιδιών της εταιρίας, κάνουν την "αγγαρεία" κάθε φορά, στο να σχεδιάσουν 3-4 σετάκια για κάθε λοτταρία.

Έχει καταντήσει πραγματικά παιχνίδι συλλογών και γκαρνταρόμπας.
Κάθε 2 μήνες "εκδήλωση" με νέα άχρηστα ή χρήσιμα ρούχα.
Τα άχρηστα για να πιάνουν χώρο, τα χρησιμα για να ακυρωνουν ολα τα προηγουμενα.
Ευτυχως γελαμε με σετ που δινουν στόχευση/αντανακλαστικά/ανθεκτικοτητα και...ηγεσια!!!!
Οτι πρεπει για μαζεμα βατομουρων!!!!!

Και καταληγουμε στο οτι η εταιρια πλεον, δινει την εντυπωση οτι κανει τις "αρπαχτες" της.
Αρπαχτες με καθε λοτταρια, αρπαχτες με σετάκια τυπου "μουντιάλ 14", "colcord", "μαυρης παρασκευης", "Ράιτ"...

Φυσικά και αναγνωρίζω οτι σαν εταιρία πρέπει να έχει σκοπό το κέρδος, και συμφωνω μάλιστα μ'αυτο.
Ωστόσο το γεγονός οτι αντιμετωπιζόμαστε ως "ενα ακόμα πορτοφόλι" μαζι με την εντυπωση που μας δινουν ενος παρατημενου παιχνιδιου, ειναι πολυ κακοι οιωνοι.
Κυλησε ο τεντζερης και βρηκε το καπάκι... και το finito πλησιάζει.


Παλιοτερα ο μονος λογος για να αγοράσεις σβολους ηταν το Premium. Και άξιζε! Και αξίζει!
Μονο που τοτε (αν δεν κανω λαθος) δεν υπηρχε "μπονους συνδεσης". Ουτε και δωρακι καποιο "μετάλλιο" απο τις εκαστοτε λοτταριες ή το Λουνα Παρκ.
Αν κανω λαθος συγχωρηστε με.
Μεχρι το 2013 που μπηκε η πρωτη λοτταρια και τα πρωτα σετ, η Ιννο ηταν για κλεισιμο????
Οι ισολογισμοι τους ηταν αρνητικοι???

Το The-West ειχε βγει "Game of the Year" τα ετη 2008 και 2011.
Μεχρι το 2011 ποσες "εκδηλωσεις" ειχαν βγει???
Ποσες "αρπαχτες" ειχαν γινει?
Τι ηταν αυτο που το εκανε "κορυφαιο" παιχνιδι εκεινα τα χρονια???


Η μονη διαφορα με το να ανοιξει ενας νεος κοσμος, ειναι οτι ενας νεος παιχτης θα μπορει να ειναι "ανταγωνιστικος" (θεωρητικα τουλαχιστον) με ολους τους υπολοιπους γιατι θα ξεκινησουν ολοι απο την ιδια βαση.
Δεν θα του υπολειπονται 70 εκατομμυρια εμπειρια και καμια 50αρια ικανοτητες/ιδιοτητες (απο επαναληψιμες εορταστικες αποστολες) απο τον πρωτο της καταταξης καθως και κατι δεκαδες σετ.
Τον ΝΕΟ παιχτη που θα βρουμε...???? Γιατι προβλεπω να γεμιζει ο Fargo με ολους οσους παιζουμε ηδη.


Το αν θα ειναι full-premium ή οχι περναει στα "ψιλα γραμματα".
Αν ερημωσει κι αυτος ο κοσμος,θα ανοιξει η διαδρομη Fargo->Colorado, και οχι για Κ1.

Επισης θα ηθελα εδω να πω και κατι ακομα. Εχει να κανει με τα "μυθικα" οπλα που κερδιζει ο νικητης μιας εκδηλωσης.
Κακα τα ψεματα, αυτο ολο ειναι μια δημοπρασια. (να πω αλλη μια αρπαχτη???)
Ποσο δικαιο ειναι να εχει κριθει μια τετοια δημοπρασια στον κ1/κ8 στα 500 ευρω (τυχαια ποσα) και να ερχετε με μεταφορα καποιος με τα ιδια οπλα απο τον κ4 που τα πηρε μ'ενα 50αρικο????
Ποσο δικαιο ειναι, να εχει γεμισει ο Κ1/Κ8 τετοιου ειδους οπλα απο ολους τους "νεκρους" κοσμους, και οι παιχτες που παιζουν στους κοσμους αυτους(1 και 8) να εχουν να αντιμετωπισουν απο 2-3 οπλα Καταιγιδα, Wild Bill, Ανατολης, Ατμου, Μανιτου...??(ειναι και πολλα και δεν τα θυμαμαι)

Μετα απο καθε λοτταρια ξεφυτρωνουν εξτρα οπλα σε κ1.
Τωρα θα ξεκινησει και στον κ8.
Για Κ9 δεν γνωριζω.
Οι υπολοιποι κοσμοι ανηκουν στους "νεκρους" (ας μην γελιομαστε)
Οπως και να το δειτε ειναι αδικο, για ολους τους παιχτες του κοσμου οπου καταλληγουν απο μεταφορα τετοια οπλα!
Καλο θα ηταν, αν καποιος θελει να μεταφερθει, να μπορει να παρει ΟΛΑ τα πραγματα του εκτος αυτων των οπλων.
Ο ενδιαφερόμενος ας πρεπει να διαλεξει απο το διλημμα "νεκρος κοσμος και οπλα/ενεργος κοσμος χωρις αυτα".
Αλλα το να παιρνει μαζι του καποιος τα οπλα που κερδισε "τσαμπα" σε εναν νεκρο κοσμο, και να τα φερνει σ'ενα κοσμο οπου πιθανως 50-100 παιχτες να εχουν ριξει πολυ παραπανω χρηματα/σβολια στην εν λογω λοτταρια, ειναι απλα αδικο.
(ειναι αδικο, ακομα κι αν ο παιχτης απο το νεκρο κοσμο τα "πληρωσε" ακριβοτερα... αλλα ας μην το αναλυσω αλλο)


Θα διαφωνησω με τον psamdio στο σημειο που λεει για τις "παγωμενες" περιπετειες.
Πραγματι δεν εχει αλλαξει κατι απο οταν μπηκαν.
Αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητα αρνητικο.(τις αλλαγες τις εχει φοβηθει το ματι μας)

Το προβλημα με τις περιπετειες, δεν ειναι οτι εμειναν στασιμες, αλλα οτι πλεον καταντησαν παιχνιδι για οσους εχουν συγκεκριμενα οπλα/ρουχα. Οι υπολοιποι κανουμε τις γλαστρες και "φιλικη συμμετοχη" για να φτασουν τα 6/8/10 ατομα.


Τα οχυρα τη παλευουν δυσκολα τελευταια...
Φυσικα εδω υπαρχει και ζητημα των παιχτων/συμμαχιων του καθε κοσμου.
Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι η εταιρια ειναι αμοιρη ευθυνων (αν το λεω σωστα).
Η φορμουλα αλλαξε, το αν θα εχει θετικα ή αρνητικα αποτελεσματα θα φανει συντομα.
Σιγουρα ομως δεν ειναι αυτη η αλλαγη που θα εκανε ατομα να επιστρεψουν στις μαχες.
Προηγουμενες αλλαγες/αναβαθμισεις εφεραν σημαντικες απωλειες στα οχυρα. Αντε να δουμε τωρα τι θα γινει.
Επισης στο ελληνικο the-west, καθε φορα που ξεκιναει "εκδηλωση" τα οχυρα ερημωνουν!
Ολοι μαζευουν λουλουδια/πυροτεχνηματα/καρδουλες κτλ... και οχυρα finito (να συνηθιζουμε και το ονομα).
Και η Ιννο δεν μας αφηνει με παραπαπονο. Καθε εναμιση μηνα εκδηλωση.


Απο τις μονομαχιες απεχω και δεν γνωριζω τι συμβαινει.

ΟΛΑ τα υπολοιπα ειναι απλα γαρνιτουρα. Ανθρωπος που παιζει το συγκεκριμενο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ παιχνιδι για να κανει κατασκευη/εμποριο/συλλογες/αποστολες/μαζεμα ζαρζαβατικων ή οτιδηποτε "σολο",εχει χασει το νοημα του παιχνιδιου.
Ή απλα βρηκε λαθος παιχνιδι.
 

DeletedUser

Guest
Αν και λιγο αργα θα πω και εγω τη γνωμη μου για το θεμα και μιας και μιλαμε για νεκρους κοσμους θα το γραψω απο τον παλιο μου χαρακτηρα για να μπω στο mood και θα προσπαθησω να μιλησω και για τις 2 πλευρες

Και θα αρχισω ρωτωντας..ολα αυτα τα οποια εχουν ειπωθει απο ολα τα παιδια πανω η κατα τους καιρους εντος chat παιχνιδιου η forum εχουν φτασει ποτε στα ματια κανενος "creator" η "manager" του παιχνιδιου ωστε να μας δωθουν καποιες απαντησεις σε ολα αυτα τα ερωτηματα?(γιατι δεν νομιζω οτι και οι ξενοι κοσμοι να εχουν διαφορετικα προβληματα),γενικα εχει ιδρωσει κανενα αφτι η τσαμπα τα λεμε κιολας?

Ο λογος που παιζουμε οσοι παιζουμε ακομα ποιος ειναι? οτι χαιρομαστε το παιχνιδι οπως ειναι τωρα η τοτε? γιατι εγω προσωπικα παιζω ακομα και ξεκινησα καινουριο χαρακτηρα παλι πριν απο περιπου 3,5 χρονια γιατι μεγαλωσα παιζοντας το παιχνιδι οταν εβγαινε Game Οf Τhe Υear και ετσι το εχουμε κρατησει στο μυαλο μας οσο και αν καθημερινα προσπαθειτε για το αντιθετο(και μιλαω και για creators και για παιχτες στους κοσμους) και ειναι κριμα να βλεπουμε παλιους παιχτες να μπαινουν στο παιχνιδι μετα απο χρονια και να μενουν 1 βδομαδα το πολυ επειδη το παιχνιδι εχει γινει ετσι οπως εχει γινει

Επισης,ποσο καιρο περιμεναμε καινουριες αποστολες που δεν εβγαινε σχεδον καμια? και τωρα ξαφνικα βγαινουν ολες μαζεμενες οι οποιες ζητανε πολλα και "περιεργα" πραγματα-μερικες σε μικρο διαστημα- και οπως ειπαν και απο πανω για να τις τελειωσουμε παμε στα "παρακαλια"

Για να περασουμε και στο θεμα του Fargo, πρεπει ντε και καλα καθε ενα χρονο να ανοιγει καινουριος server?Ειδατε οτι επιασε παρα πολυ σαν κοσμος και ο El Paso και ειπαμε να παμε για το καλο σερι?που εχει κλεισει κανα χρονο ο κοσμος η παραπανω και ειναι σαν τον Κ2-5 με ελαχιστους ενεργους παιχτες,0 οχυρα,0 μονομαχιες?Τι θα πετυχουμε λοιπον?Θα μπουν 50 καινουρια ατομα στον νεο κοσμο(που θα μεινουν δηλαδη) και αυτα σε κανα 2 χρονια που θα ανοιξουν οι μεταφορες θα πανε Colorando η σε οποιο κοσμο παιζει φασαρια εκεινη την περιοδο

Μιλαμε πλεον για μια εταιρια και ενα browser game το οποιο βγαζει 2000 σβολια απο παιχτες σε λιγες ωρες με σετακια οπως ραιτ και εχει να κανει μια ουσιαστικη αναβαθμιση με ΑΛΛΑΓΕΣ ποσο καιρο?παλια τους βαζαμε premium και μας εβαλαν να φοραμε παντελονια, τωρα ριχνεις του κοσμου τους σβολους και για δωρο εχεις αλλη μια λοτταρια για να ριξεις και αλλους

Απο την αλλη αυτο που ξεχναμε ολοι μας ειναι οτι μιλαμε για μια εταιρια η οποια απο τη στιγμη που βλεπει οτι εχει κερδος σε καθε λοτταρια,καινουριο κοσμο,σετ θα συνεχισει να το κανει γιατι απλα την συμφερει..και ολοι μας να κατσουμε και να γραψουμε,να μιλησουμε,να συζητησουμε μαζι τους για αυτο δεν θα αλλαξει τιποτα δυστυχως..Δηλαδη λεμε τωρα οτι αυτοι που ασχολουνται με το The-West , το συντηρουν/αναβαθμιζουν δεν ξερουν οτι η κατασταση ειναι αθλια?η μηπως ειναι μονο εδω γιατι δεν μας εχει μεινει φραγκο?

Μηπως απλα το The-West ειναι ενα ξεχασμενο game, το οποιο ειναι στο τελος της λιστας με νεα παιχνιδια την εταιριας να εχουν παρει τις πανω θεσεις ? Ας ελπισουμε οχι

Με λιγα λογια λοιπον επειδη κουρασα πολυ, τα σετ θα συνεχισουν να ερχονται σε μεγαλυτερο βαθμο καθε χρονο, νεοι κοσμοι θα ανοιγουν καθε χρονο και ειτε ονομαζονται Finito η Fargo θα εχουν ακριβως το ιδιο αποτελεσμα και εμεις θα συνεχισουμε να λεμε ακριβως τα ιδια πραγματα καθε φορα σε forums και chats ελπιζοντας να μας ακουσει καποιος.

Τα λεμε λοιπον του χρονου στο post για τον Finito
 

black.thunder

Μέλος
Όλες οι συμαντικές παρατηρήσεις που κάνουν οι παίχτες μεταφέρονται στην εταιρία.
 

DeletedUser4530

Guest
Όλες οι συμαντικές παρατηρήσεις που κάνουν οι παίχτες μεταφέρονται στην εταιρία.

οποτε μαλλον δεν "αφουγκραζεται" (η εταιρεια) τοσο οσο θελουμε να πιστευουμε, συμφωνα με τις πραξεις τους εντος παιχνιδιου!

και για να προβληματισω λιγο...
δεν εχω δει ποτε κανενα βιντεακι της ιννο. ομως συμφωνα με την περιγραφη στα ποστ των περιεχωμενων εκαστοτε βιντεο, εχει να αναφερθει το the west απο τις 31/10/15 δηλαδη ενας χρονος ακριβως εχει περασει και δεν εχει αναφερει η εταιρεια κατι για το the west. οχι πως δεν γινονται πραγματα.....
αν κανω λαθος διορθωστε με και ζητω προκαταβολικα συγνωμη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κορυφή