Οδηγός για το 2ο διεθνές τουρνουά οχυρών

Anthraxos

Μέλος προσωπικού
Δικαστής
Γεια σας σύμμαχοι,


Αυτός είναι ο οδηγός που σας υποσχέθηκα οτι θα κάνω για να γνωρίζουμε όλοι μας τις κινήσεις που πρέπει να εφαρμόσουμε για να είμαστε προετοιμασμένοι για τις μάχες οχυρών.
Σε αυτό το thread θα παρακαλούσα να μην γράφει κανεις κάτι (προς αποφυγή του spam) για αυτό όποια σχόλια έχετε να κάνετε έχουμε το ‘’Τακτικες’’ (τυχόν σχόλια θα γραφτούν . Πάμε στο ζουμί τώρα!

Αρχικά να πω οτι αυτό το thread έχει 3 ενότητες:

α) Επαγγέλματα-συνταγές-αγορά
β) Αποστολές
γ) Στήσιμο παιχτών-επιλογή χαρακτήρων



Ενα μικρό πρόλογο.Σαν 150 που είμαστε θα χωριστούμε σε μικρές ομάδες οι οποίες όπως θα διαβάσετε παρακάτω θα κάνουν απο μια διαφορετική δουλειά.Καλό θα ήταν να ασχοληθείτε όλοι..γιατι μόνο ομαδικά μπορεί να γίνει κάτι σωστά.


1. Αυτόν τον τομέα θα αναλάβει ο King-Stratos μαζι με siastam . Θα επιλεχθούν 10 άτομα (η και περισσότερα..απο εσας εξαρτάται) τα οποία θα τα βάλουν εμπόριο και θα ψάχνουν για την συνταγή ζώνη πυρομαχικών. Αυτό το κομμάτι προυποθέτει όποιος ασχοληθεί να έχει αρκετό χρόνο στην διάθεση του. Όσο τα 10 άτομα αυτά ψάχνουν για την συνταγή ζώνη πυρομαχικών, 50 άτομα απο μας θα ξεκινήσουν να μαζεύουν προιόντα για να δίνουμε ενισχύσεις σε αυτους που βαράνε στο εμπορικό. Οι ενισχύσεις αυτές θα είναι ταμπάκο για μάσημα και τσάι. Αυτές δίνουν κίνητρο και ενέργεια αντίστοιχα. Τις ενισχύσεις αυτές θα τις πάρουμε από τον κομπογιαννίτη. Πάνω σε αυτό πρέπει να πω οτι θα χρειαστούμε 4 άτομα και για τα 4 επαγγέλματα.
Τώρα..για να ανεβάσουμε το craft των επαγγελμάτων θα χρειαστούμε άλλα 50 άτομα τα οποία θα μαζεύουν ενισχύσεις για αυτό τον σκοπό.

Περισσότερα για την 1η ενότητα θα βρείτε απο κάτω στα επόμενα post.


2. Αποστολές. Εδώ δεν έχω πάρα πολλά να πω, γιατί ακολουθεί από κάτω ενας αναλυτικός οδηγός απο την Belle Bernice .Το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι σε αυτόν τον τομέα θα την βοηθήσει ο hasapakis. Τέλος,εδω θα ασχοληθούν περιπου τα υπόλοιπα άτομα..δηλαδή κάπου στα 30-40. Όποιος τελειώνει με τις αποστολές θα το λέει στα 2 άτομα που είναι υπεύθυνα (Belle Bernice & hasapakis) και ανάλογα θα σας ενημερώνει τι πρέπει να κάνετε στην συνέχεια.


3. Στο τομέα των οχυρών τώρα. Εδω αυτοί που θα ασχοληθούμε είναι fonias14 & Anthraxos . Όταν θα φτάσουμε στον κόσμο που θα γίνει το διεθνές καλό θα ήταν να μην επιλέξετε κανένα είδους χαρακτήρα και να επιγκεντρωθούμε στις 2 παραπάνω παραγράφους( μάζεμα υλικών-αποστολές). Αρχικά θα γίνει μια καταμέτρηση απο όλους να δούμε ότι όλοι πήρατε τα σετ που πρέπει . Μόλις γίνει αυτό και αφού κατασταλλάξουμε πόσους παίχτες χρειαζόμαστε σε κάθε χαρακτήρα θα σας ενημερώσουμε τον καθένα ξεχωριστά πια επιλογή να παρεί (τυχοδιώκτης-στρατιώτης-μονομάχος-εργάτης) . Πάνω σε αυτό το θέμα πρέπει να πω οτι οι περισσότεροι θα παίξετε περίπου ότι παίζατε και στον δικό σας ελληνικό κόσμο, με μικρές αποκλίσεις σε κάποιους παίχτες προφανώς. Οι παίχτες που θα στηθούν πρώτοι θα είναι αυτοί που θα εργάζονται πάνω στον τομέα των αποστολών.



Για να κάνουμε μια σωστή πορεία σαν ομάδα-Ελλάδα θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Για αυτό καλό θα ήταν να δουλέψουμε όλοι ανάλογα με το πόστο που θα πάρει ο καθένα . Όπως είπα καλό θα ήταν να μην επιλέξετε χαρακτήρα πριν ξεκινήσουμε να σας μιλάμε εμεις. Μην αγχώνεστε..πλην μερικών εξαιρέσεων όλοι θα παίξετε στις θέσεις που θέλετε..αρκεί να γίνεται .


-Οι οδηγοί που σας ανέφερα στις ενότητες 1,2 θα προστεθούν άμεσα τις επόμενες ώρες-μέρες.


- Anthraxos
 

Belle Bernice

Μέλος προσωπικού
Social Media Moderator
Καλησπέρα και από εμένα :) Σήμερα θα μάθουμε ποιες αποστολές θα είναι οι κυριότερες και σημαντικότερες να ολοκληρώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για τον απλό και σημαντικό λόγο, επειδή δίνουν σαν ανταμοιβή Ικανότητες και Ιδιότητες.

Καταρχήν μόλις μπούμε στον Κόσμο που θα διοργανώνεται το Τουρνουά, θα είμαστε όλοι 150 Επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να κάνουμε όλων των ειδών τις εργασίες, οι οποίες μπορεί να χρειάζονται σε όλες αυτές τις διαφορετικές αποστολές.


Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι μια συγκεκριμένη αποστολή η οποία όλοι την ξέρουμε και είναι σχεδόν παντού προαπαιτούμενη για να αποδεχτούμε τις επόμενες αποστολές. Φυσικά και μιλάω για την Διάσωση του Σαλούν, Μέρος 2ο. Για να μπορέσουμε να αποδεχτούμε όμως αυτήν την αποστολή θα πρέπει να κάνουμε τις παρακάτω αποστολές με την σειρά την οποία βρίσκονται στα παρακάτω links:

[1]. Διάσωση του Σαλούν, Μέρος 1o (Save the saloon, part 1)
[2]. Προσπάθειες εκκαθάρισης (Cleanup efforts)
[3]. Ανθρωποκυνηγητό (Manhunt)
[4]. Καρδιά φωτιά (Fire heart)


Αφού ολοκληρώσουμε τις παραπάνω αποστολές θα είμαστε επιτέλους
έτοιμοι να αποδεχτούμε την Διάσωση του Σαλούν, Μέρος 2ο (Save the saloon, part 2)

Μια ακόμη πολύ σημαντική αποστολή η οποία δίνει πολλές
πολλές ικανότητες εντελώς δωρεάν είναι η Εκπαίδευση (Education)

Επίσης με όλες αυτές τις ικανότητες και ιδιότητες που θα πάρετε, θα χρειαστείτε και μια ειδική αποστολή για να ξεκλειδώσετε τον Σαμάνο, και να μπορείτε να αλλάζετε εύκολα τις ικανότητες σας :)
Η αποστολή που χρειάζεστε είναι: Ο παππούς του Waupee (Waupee's Grandfather).



Σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχηγών θα επιλέξετε και την Κατηγορία του Χαρακτήρα σας. Μόλις επιλέξετε την κατηγορία θα μπορείτε να αρχήσετε και την Κύρια Αποστολή της Κατηγορίας σας. Αυτή η αποστολή δίνει τις περισσότερες Ιδιότητες-Ικανότητες από κάθε άλλη αποστολή στο παιχνίδι για αυτό καλό θα ήταν να την ξεκινήσετε αμέσως :D

Οι Κατηγορίες που μπορεί να επιλέξει ένας χαρακτήρας είναι:
Τυχοδιώκτης
Μονομάχος
Εργάτης
Στρατιώτης



Στην κατηγορία Τυχοδιώκτης έχουμε την αποστολή Μαύρα βουνά (Black Mountains), στο τέλος αυτής της αποστολής θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 διαφορετικές Πιθανότητες, καλό θα ήταν να πάρετε την "Πιθανότητα 1" ή την "Πιθανότητα 3" καθώς δίνουν τις περισσότερες ικανότητες ως ανταμοιβή. Έτσι κερδίζετε συνολικά 20 Ικανότητες.

Στην κατηγορία Μονομάχος έχουμε την αποστολή Το παιχνίδι της ζωής (Game of life), στο τέλος της αποστολής σας, υπάρχουν και εδώ 3 επιλογές. Καλό θα ήταν να επιλέξετε την 1η Επιλογή - "Κοινή λογική" ή την 2η Επιλογή - "Πίσω κάλυμμα", καθώς δίνουν τις περισσότερες ικανότητες ως ανταμοιβή. Έτσι κερδίζετε συνολικά 2 Ιδιότητες και 10 Ικανότητες.

Στην επόμενη κατηγορία, του Εργάτη, έχουμε την αποστολή Το αγρόκτημα (The farm), επίσης στο τέλος και αυτής της αποστολής, υπάρχουν 3 επιλογές για να διαλέξουμε. Καλό θα ήταν να διαλέξουμε την 2η Επιλογή - "Εμμονή" που είναι η πιο εύκολη, ή να πάρουμε την 3η Επιλογή - "Κατασκευή γέφυρας". Συνολικά από την συγκεκριμένη αποστολή κερδίζουμε 2 Ιδιότητες και 10 Ικανότητες.

Η τελευταία κατηγορία είναι αυτή του Στρατιώτη, η οποία έχει σαν ειδική αποστολή την αποστολή Ο εκδικητής (The avenger). Η αποστολή αυτή μπορεί να θεωρηθεί και η πιο δύσκολη από τις τέσσερις, γιατί χρειάζεται συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας για να ολοκληρωθεί. Στο τέλος αυτής της αποστολής, υπάρχουν 2 διαφορετικές επιλογές. Δεν μας πειράζει όμως τι θα επιλέξετε καθώς και οι δυο δίνουν ακριβώς τις ίδιες ανταμοιβές, με την μόνη διαφορά ότι η 2η Επιλογή - "Ομολογία" δεν χρειάζεται τίποτα για να ολοκληρωθεί και η 1η Επιλογή - "Ο θάνατος του Breagon" μας ζητάει να Νικήσουμε τον Breagon.
Συνολικά από αυτήν την αποστολή θα εισπράξετε 2 Ιδιότητες και 10 Ικανότητες.



Έχοντας τελειώσει τις σημαντικές αυτές αποστολές, πάμε μετά στις λίγο πιο πολύπλοκες, τις οποίες μπορείτε να τις ολοκληρώσετε με όποια σειρά θέλετε, θα σας τις βάλω με σειρά επιπέδου που τα έχει σε αυτό το site, έτσι ώστε να είναι υποθετικά οι πιο εύκολες πρώτες :)

[1]. Το κοπάδι με τα βοοειδή (The cattle herd) [την ολοκληρώνετε μέχρι την αποστολή "Επισκευή φράκτη"]
[2]. Σαματάς στο Tombstone (Tombstone ruckus) [την ολοκληρώνετε μέχρι την αποστολή "Μια βρώμικη συμφωνία"]
[3]. Η οριοθέτηση του Hackett (Hackett's Claim) [την ολοκληρώνετε μέχρι την αποστολή "Ας δοκιμάσουμε ξανά"]
[4]. Τα ρούχα κάνουν τον άντρα (Clothes make the man)
[5]. Άγγελος αγάπης (Angel of love)
[6]. Το μεγάλο ταξίδι (The great journey)
[7]. Το ιδιαίτερο του Henry Walker (Henry Walker's Special)
[8]. Κυνήγι θησαυρού (Treasure hunt)
[9]. Τρόποι επικοινωνίας (Paths if communication)
[10]. Η επιδρομή (The raid) [σε αυτήν την αποστολή μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε 2 περιπτώσεις,
καλύτερα είναι να πάρετε την 1η Περίπτωση - "Η εμφάνιση" γιατί κερδίζετε περισσότερες ικανότητες-ιδιότητες]
[11]. Μονοπάτι των Πνευμάτων (Trail of the spirits) [την ολοκληρώνετε μέχρι την αποστολή "Γιούπι"]
[12]. Η πορεία κατάκτησης του σιδηρόδρομου (The railroad's journey of conquest) [στο τέλος της αποστολής υπάρχουν δυο επιλογές που μπορούμε να διαλέξουμε, θα σας συνιστούσα να επιλέξετε την 1η Επιλογή - "Το χρήμα πρέπει να κινείται", καθώς δίνει 2 Ικανότητες, ενώ η 2η Επιλογή - "Προστάτεψε τους πολίτες!" δίνει μόνο 1 Ιδιότητα]
[13]. Κορδέλα γάμου της Kate (Kate's wedding band) [η συγκεκριμένη αποστολή είναι λίγο δύσκολη γιατί χρειάζεται και συγκεκριμένη ώρα που πρέπει να αποδεχτείτε ένα μέρος της, αλλά και έχει και ως προαπαιτούμενη την ημέρα Τετάρτη]


Συμβουλή μου είναι, αυτές τις αποστολές να τις κάνετε μέχρι να πάρετε την ικανότητα γιατί όσο προχωράτε στις πιο μεγάλες αποστολές θα χρειάζονται και περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν.

Τώρα υπάρχουν μερικές ακόμα που είναι για τους τελειομανείς ή για τους πιο σκλυροπυρινικούς μας συμπαίχτες :p Βέβαια οι συγκεκριμένες δίνουν αρκετά μεγάλες ανταμοιβές, για αυτόν τον λόγο είναι και δύσκολες :)

[1]. Τα Πνεύματα των Ζώων (Animal Spirits)
[2]. Charlie [την ολοκληρώνετε μέχρι την αποστολή "Ανακατασκευή (Rebuilding)"]
Οι συγκεκριμένες δυο αποστολές έχουν ως προαπαιτούμενη την αποστολή Το περιοδεύον τσίρκο (The travelling circus) , οπότε θα πρέπει να ολοκληρώσετε πρώτα το τσίρκο για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές.


Συνολικά αν ολοκληρώσετε όλες τις παραπάνω αποστολές θα έχετε κερδίσει 18 Ιδιότητες, 25 Ικανότητες και τις Ιδιότητες-Ικανότητες που κερδίσατε από την αποστολή της Κατηγορίας σας.
Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνηση ή ακόμη και βοήθεια στην προσπάθεια μας,
παρακαλώ επικοινωνήστε με τον hasapakis ή την Belle Bernice.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Belle Bernice

Μέλος προσωπικού
Social Media Moderator
Τέλος θα σας γράψω εδώ αναλυτικά τι υλικά αλλά και αντικείμενα χρειάζονται για να ολοκληρώσετε αυτές τις αποστολές :)
Θα αρχίσουμε από τα αντικείμενα που είναι πιο λίγα: θα χρειαστούμε ένα Σετ Κυρίου ή Σετ Χορεύτριας ανάλογα με το αν ο παίχτης μας θα είναι άντρας ή γυναίκα. Επιπλέον θέλουμε και ένα Σετ Ινδιάνου, αν και δεν χρειάζονται όλα τα αντικείμενα. Και τώρα έχουμε:

1 Αιχμηρό μαχαίρι bowie
1 Περίεργα κουρέλια
1 Περίεργη πλατύγυρη ρεπούμπλικα
1 Περίεργο παπιγιόν
1 Περίεργα τραχιά παπούτσια
1 Φανταχτερό σκισμένο παντελόνι
1 Φανταχτερή ζώνη με άλογο
1 Μεταλική Σφαίρα
1 Schofield


Ας περάσουμε και στα υλικά, τα οποία μπορεί να φαίνονται λίγα, αλλά είναι λίγα και διαφορετικά οπότε θα χρειαστούν κάποιες ώρες προετοιμασίας :) Αν και θα σας συνιστούσα θα τα μαζεύετε στην πορεία, εκτός από αυτά που είναι σε μεγάλες ποσότητες, είπα να τα βάλω και εδώ οργανωμένα για όποιον ενδιαφέρετε!

1 Σφυρί, 1 Κέρας αγελάδας, 1 Συρματόπλεγμα, 5 Ταμπάκο, 1 Εφημερίδα, 18 Μούρα, 2 Φασόλια, 1 Ζαμπόν, 1 Βαμβάκι, 1 Αφίσα, 11 Ζάχαρη, 11 Φτερό κορακιού, 5 Γαλοπούλα, 130 Ξύλα, 2 Ρολό υφάσματος, 7 Ρολό σύρμα, 3 Πέστροφα, 2 Ημιπολύτιμο λίθο, 7 Σολομό, 5 Ζεστό γεύμα, 6 Ποτήρι νερό, 5 Κανάτες, 1 Πούρο, 1 Κάρβουνο, 1 Εργαλειοθήκη, 1 Χάρτη, 1 Τρόπαιο, 3 Φτυάρι, 2 Σέλα, 5 Δυναμίτης, 5 Σφαίρες, 1 Ρολόι Τσέπης, 1 Βατόμουρο, 1 Ντομάτα, 11 Ρούμι, 1 Θειούχο ορυκτό, 1 Πορτοκάλι, 1 Πατάτα, 1 Νιτρικό άλας, 11 Τεκίλα, 1 Άνθος λωτού, 1 Ελιξίριο, 1 Πίνακα ζωγραφικής, 1 Τρόπαιο ροντέο, 1 Ακατέργαστο ρουμπίνι, 1 Μάσκα, 50 Σιδερένιο καλάμι, 50 Καρφιά, 5 Βαρειοπούλες, 5 Πετρέλαιο, 10 Ουίσκι, 1 Αξίνα, 5 Βότκα, 1 Ηνία αλόγου, 1 Πίπα, 4 Σανό, 10 Φτερό αετού, 1 Είδη Ιεροτελεστίας, 5 Μπριζόλες T-Bone.


Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνηση ή ακόμη και βοήθεια στην προσπάθεια μας,
παρακαλώ επικοινωνήστε με τον hasapakis ή την Belle Bernice.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Belle Bernice

Μέλος προσωπικού
Social Media Moderator
Για καλύτερη επικοινωνία όλων μεταξύ μας στο κόσμο του Τουρνουά, καλό θα ήταν όλοι μας να μπούμε σε ένα ίδιο τσατ, για αυτόν τον λόγο δημιουργήσαμε ένα τέτοιο τσατ στο Discord. Είναι πολύ εύκολο να συνδεθείτε, ακολουθώντας 7 πολύ απλά βήματα.



[1ο Βήμα]. Πηγαίνετε σε αυτό το site (https://discordapp.com/)

[2ο Βήμα]. Θα χρειαστείτε να δημιουργήσετε ένα Account για το πρόγραμμα,
μπορείτε να φτιάξετε ένα από αυτό το link (https://discordapp.com/register)

[3ο Βήμα]. Μπορείτε να έχετε ανοιχτό το πρόγραμμα απλά στον browser
που παίζετε και το west, απλά πατώντας στο κουμπί: "Open Discord" [Παράδειγμα]

[4ο Βήμα]. Αν θέλετε να κατεβάσετε το πρόγραμμα για να μην έχετε ανοιχτή
καρτέλα στο Browser σας, πραγματοποιείτε τα παρακάτω βήματα:
[4.1]. Αν έχετε Windows στον υπολογιστή σας πατάτε απλά το κουμπί:
"Download for Windows" που βρίσκετε στο κέντρο της οθόνης σας. [Παράδειγμα]
[4.2]. Αν έχετε άλλο Λειτουργικό Σύστημα στον υπολογιστής σας πατάτε στο κουμπί:
"Download" στο μενού που βρίσκετε στο πάνω μέρος της οθόνης [Παράδειγμα]

[5ο Βήμα]. Τώρα, αφού έχετε ολοκληρώσει το 3ο ή το 4ο βήμα, και ανοίξετε το πρόγραμμα όσοι το κατεβάσατε, θα πρέπει να έχετε μπροστά σας κάτι τέτοιο [Παράδειγμα] εδώ πατάμε το μεγάλο + που έχει στα αριστερά μας.

[6ο Βήμα]. Θα μας βγάλει σε αυτό το παράθυρο, όπου πατάμε το κουμπί "Join a Server" [Παράδειγμα]

[7ο Βήμα]. Στο επόμενο παράθυρο αντιγράφετε αυτό το link (επικοινωνήστε με Belle Bernice για να σας δώσει το link) το βάζετε στο κουτάκι και πατάτε το κουμπί "Join" [Παράδειγμα]




Για οποιαδήποτε απορία, πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με προσωπικό μήνυμα στο κόσμο του Τουρνουά, στην παίχτρια Belle Bernice.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κορυφή