Μετακίνηση σε κόσμους

cord

Ex-The West Team
Λογω της μεγαλης συζητησης που εχει γινει σε ολες τι χωρες περι συγχωνευσης κοσμων, παρουσιαζουμε παρακατω το πως βλεπει η εταιρεια το ολο θεμα, αρχικα με την μετακινηση σε κοσμους.
Με τη φραση μετακινηση σε κοσμους, εννοειται πως οι παιχτες θα μπορουν να μετακινησουν τον χαρακτηρα τους σε καποιον αλλον κοσμο της ιδιας χωρας. Για παραδειγμα, αν ενας παιχτης παιζει στον κοσμο 3, θα μπορει να μετακινησει τον χαρακτηρα του σε καποιον αλλον κοσμο.

- Μπορω να μετακινησω τον χαρακτηρα μου σε καθε κοσμο? Μπορω επισης να μετακινησω τον χαρακτηρα μου απο μη premium σε premium κοσμο ή το αντιθετο?
[premium κοσμοι στην Ελλαδα ειναι οι Arizona (.gr6), Buffalo (.gr7), Colorado (.gr8), Dallas (.gr9) και El Paso (.gr11) ]

Οχι εξ' ορισμου. Ο καθε Community Manager σε συνεργασια με ολη την ομαδα αλλα και λαμβανοντας υποψη την αποψη της κοινοτητας, θα εινα σε θεση να δημιουργησει "διαδρομες μετακινησης", που σημαινει οτι θα αποφασισει, πάντα και με τη συμφωνη γνωμη της εταιρείας, απο ποιον σε ποιον κοσμο θα μπορουν να γινονται οι μετακινησεις αυτες. Θα υπαρχουν φυσικα και ανακοινωσεις εντος παιχνιδιου για το αν οι παιχτες θα μπρουν να μετακινηθουν απο τον κοσμο που παιζουν.

- Αν μια διαδρομη υπαρχει, πρεπει να μετακινησω/μεταφερω τον χαρακτηρα μου και τι γινεται εαν στον κοσμο που μπορω να μετακινηθω, εχω ηδη εναν χαρακτηρα?
Καταρχην, φυσικα και δεν χρειαζεται οι παιχτες να μεταφερουν καθε χαρακτηρα, η αποφαση ειναι των παιχτων, αλλα θα πρεπει να εχουν υποψη οτι η ιδεα της μετακινησης εχει σαν στοχο να υπαρχουν οσο το δυνατον περισσοτεροι παιχτες στον ιδιο κοσμο/κοσμους και να αφαιρεθουν οι παλιοι και "αδειοι" κοσμοι. Αν εχετε εναν παιχτη σε κοσμο που θελετε να μεταφερετε εναν παιχτη απο αλλον κοσμο, θα πρεπει να διαγραψετε τον χαρακτηρα αυτον πρωτα. Δεν θελουμε να το κανουμε αυτο αυτοματα (με τη χρηση script) για να αποφυγουμε πιθανα λαθη που θα γινουν για τους παιχτες σε λαθος μετακινησεις ή διαγραφες. Οποτε, εαν ενας παιχτης για παραδειγμα θελησει να μετακινηθει απο τον κοσμο 4 στον κοσμο 1 θα πρεπει να διασφαλισει οτι στον κοσμο 1 δεν εχει αλλον χαρακτηρα.

- Τι θα περιλαμβανει η μετακινηση?
Τον χαρακτηρα με ολα τα στατιστικα του, τις ικανοτητες/ιδιοτητες του, αποθεματα, επαγγελμα, συνταγες που εχει μαθει και ποντους αυτων, αποστολες, επιτευγματα, αβαταρ και εαν υπαρχουν, ρυθμισεις premium.

- Τι δεν θα περιλαμβανει η μετακινηση?
Τα μηνυματα τηλεγραφειου, οχυρα, πολη/εις. Αυτο σημαινει οτι οι παιχτες που θα μετακινηθουν σε αλλον κοσμο, αφηνουν τη πολη τους και τη συμμαχια τους και στον νεο κοσμο που θα πανε, θα ειναι χωρις πολη.

- Πως θα γινεται η μετακινηση αυτη?
Θα υπαρχει η σχετικη επιλογη στη σελιδα των ρυθμισεων εαν υπαρχει διαθεσιμη διαδρομη στον εκαστοτε κοσμο. Σε περιπτωση που ενας παιχτης επιλεξει να μετακινησει τον χαρακτηρα του σε αλλον κοσμο, θα πρεπει να σιγορευτει οτι δεν εχει εκκρεμοτητες με δημοπρασιες ή αλλες ενεργειες που απαιτουν την ολοκληρωση τους πριν τη μετακινηση (οπως γινεται και με την διαγραφη χαρακτηρα). Επισης, οι παιχτες θα πρεπει να διασφαλισουν οτι στον νεο κοσμο που επιλεξουν να πανε, δεν θα υπαρχει αλλος δικος τους χαρακτηρας (συμφωνα με τους κανονισμους πρεπει καθε χρηστης να εχει μονο εναν χαρακτηρα/λογαριασμο/παιχτη ανα κοσμο). Εαν εχει τοτε θα πρεπει να τον διαγραψει για να μπορεσει να γινει η μετακινηση. Σε αυτη την περιπτωση, το μοναδικο προβλημα ειναι οτι θα υπαρχει μια αναμονη 5 ημερων για την διαγραφη. Αφου ολα γινουν οπως πρεπει, ο χαρακτηρας θα μπει σε κατασταση μετακινησης κατι που σημαινει οτι δεν θα υπαρχει η δυνατοτητα login και στους 2 κοσμους μεχρι να ολοκληρωθει η διαδικασια, η οποια θα εκτελειται συνηθως τη νύχτα.

Αλλες σημειωσεις
:: Αν καποιος παιχτης μετακινησει τον χαρακτηρα του π.χ. απο τον κοσμο 5 στον κοσμο 1, τοτε δεν θα μπορει να τον μετακινησει παλι στον κοσμο 5.
:: Οι διαδρομες μετακινησης που θα δημιουργηθουν θα εχουν σκοπο να μετακινησουν οι παιχτες τους χαρακτηρες τους σε αλλους κοσμους με περισσοτερους παιχτες.
Παραδειγμα: Θα μπορει ενας παιχτης να μετακινηθει απο τους κοσμους 2, 3, 4, 5 σε καποιον αλλον, 1, 6, 7 ας πουμε, αλλα δεν θα μπορει να επιστρεψει στους 2, 3, 4, 5.
:: Παρακαλουμε σημειωστε οτι η μετακινηση χαρακτηρων σε κοσμους δεν εχει αμεση σχεση με την συγχωνευση των οποιων κοσμων αρχικα.
:: Ο αρχικος προγραμματισμος ειναι η ιδεα αυτη να ενσωματωθει στο παιχνιδι με την εκδοση 1.36 η οποια ενδεχεται να περαστει στο παιχνιδι τον Μαϊο, αναλογα βεβαια και με τις γνωμες των κοινοτητων σε ολες τις χωρες οπου παιζεται το παιχνιδι.
:: Υπαρχουν βεβαια ακομη ερωτησεις που περιμενουμε ολοι απαντησεις οπως: Tι γινεται στην περιπτωση που καποιος παιχτης στον κοσμο που παιζει στην καταταξη ειναι νουμερο 1 και στον νεο κοσμο που θα παει νουμερο 1 ειναι καποιος αλλος παιχτης? Σε ποια θεση θα τοποθετηθει εκει και βαση ποιας λογικης? Αυτα και αλλα ερωτηματα τετοιας φυσης θα απαντηθουν σταδιακα εδω.

Αυτη ειναι η βασικη ιδεα οπως την περιγραψαμε παραπανω.
Το θεμα θα μεινει ανοιχτο ωστε να το συζητησουμε ολοι μαζι και κυριως οι παιχτες, να απαντησουμε σε οσες ερωτησεις γινεται αλλα και να δουμε πως την βλεπουν οι παιχτες αυτη την ιδεα οπως εχει σχεδιαστει.
Ολες τις σημαντικες αλλα και μαζικες γνωμες/αποψεις θα τις μεταφερουμε στην εταιρεια.

Θα παρακαλουσαμε να κρατησουμε το θεμα αυτο οσο πιο καθαρο γινεται. spam και απρεπεις χαρακτηρισμοι θα διαγραφονται / επεξεργαζονται απο την ομαδα διαχειρισης του forum.

______________________________________________________________
Ενδεχεται να γινει επεξεργασια στο παραπανω κειμενο, με τις οποιες σχετικες υποσημειωσεις.


edit (12/4/2012, 17:04) > Ο χρονος που χρειαζεται ενας παιχτης για να αλλαξει πολη, δεν θα μεταφερθει στον νεο κοσμο που ο παιχτης θα επιλεξει, οποτε ενας παιχτης που μεταφερεται σε αλλον κοσμο θα μπορει να μπει σε πολη αμεσως εφοσον το επιθυμει. To ιδιο θα ισχυει και για το 48ωρο σε περιπτωση που φυγει απο τον ενα κοσμο ενω ειναι λιποθυμος απο μονομαχια. Στον νεο κοσμο που θα παει δεν θα ληφθει υποψη και ο παιχτης θα μπορει να κανει και να δεχεται μονομαχιες αμεσως.
 
Τελευταία επεξεργασία:

DeletedUser4241

Guest
ερωτηση

αν πχ στον κοσμο 1 με λενε Α και στον αριζονα με λενε Β,
μπορω να μεταφερω και τον Α από τον Κοσμο 1 στον Αριζόνα
κ να μεταφερω τα αποθεματα (όσα έχουν δυνατοτητα δημοπρασιας) απο τον ενα στον αλλο
κ να διαγραψω αυτον που δε θελω?
 

DeletedUser5114

Guest
Μπραβο στα παιδια της διαχειρισης μακαρι να μπορεσει να πραγματοποιηθει
 

cord

Ex-The West Team
OxiaDimoutsouni > Aν εχεις εναν παιχτη στον κ1 και αλλον εναν στον κοσμο 6 αλλα με διαφορετικα ονοματα, αυτο δεν εχει σημασια γιατι ο χρηστης που τους εχει ειναι ο ιδιος. Οποτε για να γινει η μετακινηση αυτη θα πρεπει ο χαρακτηρας του κοσμου 6 να διαγραφει, και ετσι αν ο Α θελει να παει στον κοσμο του Β, ο Β πρεπει να διαγραφει με ολα τα αποθεματα που εχει.
Η μετακινηση ειναι αυτουσια δηλαδη παιρνεις εναν παιχτη απο εναν κοσμο και τον πηγαινεις σε αλλον (αναλογα με τις διαδρομες που θα ειναι διαθεσιμες) ως εχει, με ολα τα αποθεματα του και γενικα οπως ειναι ο παιχτης με τα στατιστικα του κ.τ.λ. Δεν μπορεις να δωσεις αντικειμενα του παιχτη που θα διαγραψεις σε παιχτη που θα μεταφερεις ομως, συμφωνα με τα οσα γνωριζουμε εως τωρα.
 

DeletedUser

Guest
καλησπέρα

εχω μονο ένα παράπονο σε αυτο και είπατε ποσ θα απαντηθει σταδιακά

απλος εγω προσπαθο να μπο στη 30αδα τις καταταξης στο buffalo
ελπίζω με αυτες τις μετακινισεις να μιν μου παρουν τη θέση μου στη καταταξη γιατι αυτο θα φενετε πολυ αδικο σε παιχτες που προσπαθουν να μπουν σε μια καλη κατάταξη και σπαταλανε σβολουσ για αυτο!:cns:cns:cns
 

DeletedUser3473

Guest
αν και σαν ιδεα ειναι πολυ καλη, εχει καποια αδυναμια...
η αδυναμια τις ειναι οτι δεν δινει κινητρο στους παικτες να δεχτουν να διαγραψουν
καποιον χαρακτηρα τους (ουσιαστικα για αυτο προκειτε),

αν εγω εχω 1 παικτη 120 λβλ στον κ4 με τα λεφτα του και την πλουσια γκαρνταρομπα του... και εναν παικτη 115 λβλ στον κ1 επισης μετα λεφτα του και την γκαρνταρομπα του... γιατι να θελω να χασω εναν απ τους 2?
αν μου δινανε την δυνατοτητα να κρατησω αποθεματα και ισως λεφτα...
κυριος ομως αποθεματα θα το σκεφτομουν πολυ σοβαρα,
αυτο ειναι που πρεπει να σκεφτει σοβαρα η εταιρια αν θελει να εχει επιτυχια το σχεδιο συγχωνευσης/καταργησης κοσμων.
δωστε κινητρο στους παικτες... απλα πραγματα....
 

DeletedUser

Guest
Μια πολυ εξυπνη κινηση της εταιρειας..Ελπιζω να βγει σε καλο..
Ειναι σημαντικο πλεον να μαζευτουμε πλεον πολυς κοσμος σε 1-2 κοσμους..
Καλυτερο παιχνιδι..πιο συναρπαστικο..
Σιγουρα υπαρχουν πολλα ερωτηματα..και πολλες οι λεπτομερεις σε πολλους τομεις που πρεπει να τακτοποιηθουν φανταζομαι..μιας που ξερουν οι προγραμματιστες..

Περιμενω με αγωνια να δω εξελιξεις..Σιγουρα προκειτε για κατι πολυ ανατρεπτικο..
 

cord

Ex-The West Team
Aυτο που αναφερει ο **ougk** ειναι λογικο και εν μερη σωστο.
Παχτης που εχει ετοιμο χαρακτηρα ηδη (με την εννοια του επιπεδου 120, πολλα χρηματα, αποθεματα κτλ) σε κοσμο που ενδεχομενως να ηθελε να μετακινησει εναν αλλον χαρακτηρα του απο αλλο κοσμο ο οποιος ειναι περιπου το ιδιο τοτε ειναι λογικο να μην θελησει να το κανει. Ο χαρακτηρας αυτος λοιπον, μπορει να παραμεινει στον κοσμο που βρισκεται χωρις να μετακινηθει σε αλλον κοσμο. Βεβαια, στον ενα κοσμο ο χαρακτηρας μπορει να ειναι στημμενος για μαχες οχυρων και στον αλλον για μονομαχιες, αποστολες κ.τ.λ. Αυτη ειναι μια σημαντικη διαφορα αναμεσα στους 2 χαρακτηρες καθως επισης και το τι αποθεματα μπορει να εχουν οι 2 χαρακτηρες, π.χ. ο ενας χαρακτηρας μπορει να διαθετει καποια σπανια οπλα μονομαχιας/οχυρων που ο αλλος να μην διαθετει. Γι' αυτο και οι παιχτες θα πρεπει να ζυγισουν καλα ολες τις παραμετρους για το αν θελουν να μετακινησουν τον χαρακτηρα τους απο τον εναν κοσμο σε καποιον αλλον σε σχεση με το πως τους αρεσει να παιζουν (μαχες οχυρων, μονομαχιες, αποστολες, τουρλου-τουρλου κ.τλ.)
Ειναι πολλοι οι συνδιασμοι χρηστων με παιχτες σε διαφορους κοσμους, γι αυτο και τα συζηταμε εδω ωστε ερωτηματα που θα προκυψουν να τα υποβαλουμε και εμεις με τη σειρα μας εκει που πρεπει ωστε να βρεθει η καλυτερη δυνατη λυση.
Σημειωστε οτι συζηταμε για την μετακινηση των χαρακτηρων η οποια ειναι εθελοντικη (κανεις παιχτης δεν ειναι υποχρεωμενος να την κανει) και οχι για συγχωνευση κοσμων η οποια (συγχωνευση) εχει σχεση με την μετακινηση αλλα οχι άμεση ακομη.
 

DeletedUser

Guest
σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο και μαζευτούν 2 με 3 χιλιάδες άτομα για παράδειγμα στον κ5 θα ταν ωραίο να σκεφτεί η εταιρία και την αύξηση των ατόμων που μπορούν να συμμετέχουν σε μια μάχη βέβαια σε περίπτωση που δεν πετύχουν οι μετακινήσεις θα ταν καλό να μειωθούν τουλάχιστον στα μεγάλα τα οποία στους κόσμους 3 και 4 που παίζω είναι απλησίαστα...
 

DeletedUser4241

Guest
Μπορει το οτι ενα ατομο να εχει διαφορετικα ονοματα να μη λεει κ πολλά, αλλά αυτό σημαινει ότι σε κάθε χαρακτήρα όσους σβολους έχει δεν τους μοιραζεται με άλλους κόσμους, οπότε αν εγώ μεταφέρω ενα χαρακτηρα απο ενα κοσμο σε αλλο θα πρέπει να καταναλώσω κ τους σβώλους μου πριν διαγράψω ενα χαρακτήρα.
Είναι αυτό που λέει κ ο ουγκ, οτι δεν εχω κίνητρο να διαγράψω τον Α ή τον Β χαρακτήρα.
 

DeletedUser5285

Guest
Δεν υπαρχει κινητρο για κανεναν να μεταφερει χαρακτηρα. Δε θα εχει αποτελεσμα μια τετοια κινηση. Παγια αποψη μου ειναι η συγχωνευση των κοσμων 2,3,4,5 σε εναν νεο και ο καθε παιχτης να κρατα ενα χαρακτηρα επιλεγοντας αποθεματα απο ολους οσους ειχε στους προηγουμενους κοσμους
 

DeletedUser2677

Guest
αρκετα σπανιο αλλα θα συμφωνησω με τον απο πανω μου..
η συγχωνευση θα εχει νομιζω πολυ περισσοτερα οφελη απο οτι η μεταφορα..
αλλα χωρις τα αποθεματα μας, νομιζω κανεις δεν θα αλλαξει κοσμο..
 

DeletedUser6448

Guest
Η μετακίνηση απο τον εναν κόσμο στον άλλον θα ήταν απλά μια αποτυχία.
Υποτίθεται το ολο εγχείρημα γίνεται για να υπάρχουν πιο ενεργοί κόσμοι και με περίσσοτερο πληθυσμό.
Με τη μετακίνηση απο και ως που επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο;;;;
Κάνένας δεν θα πάρει τον παίχτη του στον οποίο επενδυσε και χρόνο και χρήμα.Θα μείνει εκεί που είναι.
Το μόνο που μπορεί να οδηγήσει σε πιο ενεργούς κόσμους θα ήταν η συγχωνευση τους.
Άλλωστε δν νομίζω να αρέσει σε κάποιον να παιζει σε κόσμο με 800 άτομα οπως στον 2(γι αυτους που παίζουν σε όλους τους κόσμους κυριως αναφέρομαι)
 

jimperix7

Νέο Μέλος
Kαλημερα και χρονια πολλα σε ολους,ειμαι και εγω της αποψης οτι δεν πρεπει να γινει μετακινηση παικτων απλα μια συνχωνευση κοσμων χωρις παικτες και να μπορουν να μεταφερουν αποθεματα απο οποιον κοσμο υπο συνχωνευση πιστευουν οτι εχουν τα καλυτερα πραγματα.
Στον κ1 υπαρχουν περιπου 100 παικτες που εχουν ριξει χρονο και χρημα,αν επιτρεψετε την μετακινηση και φυγουν 10-20 απο αυτους για κ6-κ7 απλα θα ρημαξετε και τον κ1(το αντιθετο δυσκολα θα παιξει γιατι οσοι εχουν μαθει μονοωρα και φουλ πριμιουμ δυσκολα θα το αφησουν)

Οσο περναει ο καιρος μετανοιωνω ολο και περισσοτερο που δεν αφησαμε τον κ1 χωρις προσθετα πριμιουμ.~!
 

DeletedUser

Guest
Αν καταλαβα καλα η μετακινηση θα γινει ΠΡΟΣ τον κοσμο 1, 6 και 7.
Κατι που θα τονωσει κυριως τον 1 μιας και ειναι πιο κοντα στους υπολοιπους(2ωρα).
Εγω προσωπικα αν μου αρεσει το σεναριο και οι προυποθεσεις που θα εχει η μεταφορα σκεφτομαι να μεταφερθω στον 1 (6 και 7 εχω χαρακτηρες).
Περιμενω τις εξελιξεις.
Επισης κατι που εχει αναφερθει ξανα, ενας δωρεαν σαμανος για τις μεταφορες θα ηταν πολυ καλο να γινει (να αφαιρεθουν οι ποντοι για μια φορα ωστε να ξαναστησουμε τον χαρακτηρα μας).
 

melenmaria

Μέλος
Δεν νομιζω παιχτες που παιζουν Κ1 θα τον αφηναν ευκολα για να πανε Κ6 ή Κ7..
Τα μονοωρα θα μπορουσε να ειναι ενας λογος αλλα οι κοσμοι αυτοι ειναι με φουλ πριμιουμ. Αν καποιος ειχε σκοπο να σκασει φραγκα για να προχωρησει σε εναν τετοιο κοσμο θα ειχε ξεκινησει εξ αρχης σε αυτους.
Σιγουρα και στον Κ1 σκανε λεφτα αλλα αυτη η αγορα ικανοτητων πραγματικα ανοιγει μεγαλο χασμα μεταξυ πριμιουμ και μη πριμιουμ παιχτων.
Η καλυτερη λυση για μενα ειναι η μετακινηση και μετα η συγχωνευση των 2,3,4 & 5.
 

DeletedUser4995

Guest
Νομίζω πως όλοι έχουμε μπερδευτεί με αυτό το θέμα! Εγώ απ' ότι κατάλαβα από το αρχικό ποστ οι μετακινήσεις θα έχουν ως εξής από κόσμους με δύωρα κ χωρίς φουλ πρεμιουμ (2,3,4,5) προς κ1 και από Αριζόνα-Μπούφαλο! Αν π.χ. ένας παίκτης από Αριζόνα με αγορασμένες ικανότητες έρθει κ1, αν μην τι άλλο ο κόσμος έχει καταστραφεί! Προβλέπω αν γίνει κάτι τέτοιο ότι όλοι οι κόσμοι στο τέλος θα γίνουν φουλ πρέμιουμ για να υπάρξει ισορροπία! Κάτι το οποίο το απεύχομαι! Αν και όποτε γίνει αυτό το εγχείρημα, παίζω ή δεν παίζω ακόμα, θα μαι εδώ για να το σχολιάσω!

Καλές γιορτές!!!
 

DeletedUser1514

Guest
gia να καταλαβω,θα σβησετε κοσμους 2345?
γιατι εγω πχ παιζω σε σε 3 π αυτους
κ μεχρι τωρα δεν σβηνω κανενα σεβωμενος το χρονο κ τυχων σβολους στον καθεναν απ αυτους
και χω
κ2,τυχω,250κραφτ ,200χ$ ,200ομολογα κ χ αντεικημενα...
κ3,στρατο,200κραφτ,100χ$,500ομολογα κ ψ αντικειμενα...
κ4,μονο ,100 κραφτ,500χ$,350ομολογα κ ω αντικειμενα...

αν δεν τους κλεισετε γιατι να το κανω εγω,τι κερδιζω,ποιο το κινητρο...
θα το χα κανει,δωστε μου για να δωσω,αφηστε μου να διαλεξω τα ιτεμς μου,
τα $$$ μου,τον χαρακτηρα μου κ τις ιδ-ικαντ μου,αλλιως τον αφηνω κει φαντασμα να κοιμαται σε πετρες μαζι με μερικους ακομα,θα το χα κανει...ντελ
δωστε μου κινητρο....
 

DeletedUser1797

Guest
συγχωνευση να γινει! ΟΧΙ μετακινηση.. γιατι ετσι θα γινουν κοσμοι με 500 ατομα και κοσμοι με 4000!
 
Κορυφή