Κ1 Τολμη και Γοητεια (vol 2)

  • Δημιουργός θέματος DarkFox
  • Ημερομηνία έναρξης

DeletedUser

Guest
Πλησιαζει Δεκεμβρης και θα αρχισουν τα κρυα.
Το οποιο σημαινει κλεισιμο στο σπιτι.

Αν και πλεον δεν εχουμε λεφτα για πετρελαιο, μπορουμε να ζεσταθουμε
ειτε (αν ειμαστε τυχεροι και εχουμε) αναβοντας το τζακι απο τα ξυλα που σουφρωσαμε απο το βουνο,
ειτε με κουβερτες,
ειτε παιζοντας west, ωστε να μας ανεβει το αιμα στο κεφαλι με αυτα και με αυτα που γινονται.

Ετυχε να ειμαι για ψωνια σε μια τυχαια πολη (γεματη σαλια) και παλι τυχαια διαβασα και το φορουμ τους.

Καποια δικα τους φορουμ, καποια απο αλλους, καποια κοινα.
Πολλα πραγματα παντως. Τα συναισθηματα μου ειναι αναμεικτα.

Δεν ξερω αν θα πρεπει να γελασω με την κατασταση που επικρατει, ή να αηδιασω, ή γενικα τι να κανω.

Προς το παρων θα προτιμησω να ακολουθησω την ιδεολογια του μπικινοχαβαλε και τις γραφες του bbf, γιαυτο κιολας κανω και τουτο το ποστ.

Ο χειμωνας προβλεπεται βαρυς και ασηκωτος.
Οπως και για τις μαχες οχυρων.

Γιατι ας μην κοροιδευομαστε, οι περισσοτεροι εχουν επικεντρωθει πανω σε αυτο. Αν και προφανως δεν υπαρχει μονο αυτο.

Αρχικα θα πρεπει να κανουμε λογο για τις συμμαχιες που κανουν παιχνιδι.

Υπαρχουν βεβαια και προσπαθειες ατομικες (πχ, ενας γερμαναρας, ο kevin986, που μας εχει λιωσει ολους στον τομεα της ηγεσιας. Gratz noob),

ή απο μεμονωμες πολεις (πχ, η Underground Μπινίκι, αποτελει προτυπο ερευνητικο κεντρο, τωρα το τι ερευνα ειναι ενα αλλο θεμα.)

ή οικογενεια πολεων (πχ, τα κοαλα, τα σπανε btw)

και τελος τις συμμαχιες, τις υπερσυμμαχιες και τις τιτανοτεραστιομεγιστοενωσεις. (πχ, DMU, HD, ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ, Σαλιαρηδες, KTG, CCP, GU, 300 κτλ κτλ)

Τωρα για τα ατομικα επιτευματα, δεν εχουμε να πουμε και πολλα, γιατι σπανια αναγνωριζονται, ή υπαρχει λογος να αναγνωριστουν.

Για τις μεμονωμες πολεις, παλι το ιδιο, γιατι συνηθως εχουν μονο μεχρι και 5 ή 10 μελη, κανουν αισθηση μονο αν εχουν μεσα απειρους μονομαχους.

Ολο το ζουμι ειναι στις οικογενειες πολεων και στις συμμαχιες.

Ετσι επιστρεφω στο θεμα του φορουμ στον κ1.

Εχω πραγματικα απειρες αποριες και ευελπιστω να μου τις απαντησει καποιος ή καποιοι.

Καποιος που παιζει στον κοσμο 1, μπαινει σε μια πολη, ωστε να κανει το παιχνιδι του πιο ευκολο και πιο ευχαριστο, ετσι αρχικα υπαρχουν οι ατομικοι στοχοι του καθε παικτη,

η πολη που θα μπει εχει τους δικους της στοχους, οι οποιοι, (συνηθως) ειναι συλλογικοι και αποσκοπουν στο καλο των κατοικων της, Ωστε να κανουν το παιχνιδι τους πιο ευκολο και πιο ευχαριστο.

Αναλογα τους στοχους που εχει η καθε πολη, θα αποφασισει αν θα συμφιλιωθει με καποια αλλη πολη, ή αν θα ενωθει με καποια αλλη πολη ή αν θα προσαψει καποιες συμφωνιες με καποια αλλη πολη. Ολα αυτα για να ικανοποιηθουν οι στοχοι της καθε πολης. Ετσι το πιο συνηθες ειναι να σχηματισει μαζι με καποιες αλλες πολεις, μια οικογενεια πολεων.

Η καθε οικογενεια πολεων, εχει καποιους συλλογικους στοχους που αποσκοπουν στο να κανουν το παιχνιδι πιο ευχαριστο και πιο ευκολο στους κατοικους που αποτελουν τις πολεις, που αποτελουν την οικογενεια των πολεων.

Βεβαια, υπαρχουν φορες που μια οικογενεια πολεων, δεν μπορει να ανταπεξελθει στις αναγκες τις εποχης, και αποτυγχανει να ολοκληρωσει τους συλλογικους στοχους που ειχαν θεσμοθετηθει με την δημιουργια της.

Ετσι, η οικογενεια των πολεων, επικοινωνει με καποια ή καποιες αλλες οικογενειες πολεων, ωστε να δημιουργησουν μια συμμαχια. Μια συμμαχια που αποτελει θεωριτικα την επιλυση στο προβλημα της αποτυχιας, δειχνοντας, τον δρομο προς την επιτυχια.

Ετσι μια συμμαχια, εχει καποιους συλλογικους στοχους που εχουν σαν σκοπο το να κανουν πιο ευκολο και πιο ευχαριστο το παιχνιδι στους παικτες που αποτελουν τις πολεις, που αυτες οι πολεις αποτελουν τις οικογενειες των πολεων, οι οποιες οικογενειες αποτελουν την συμμαχια.

Υπαρχουν δε περιπτωσεις, που μια συμμαχια, δεν μπορει να ανταπεξελθει στην ολοκληρωση των στοχων που ειχαν καθοριστει με την δημιουργια της.

Με αποτελεσμα, ειτε οι συμμαχιες να διαλυονται (lol) , ειτε αυτες οι συμμαχιες, με σκοπο να ολοκληρωσουν τους στοχους τους, που ειναι να κανουν πιο ευκολο και πιο ευχαριστο το παιχνιδι στους παικτες, συνεργαζονται με αλλες συμμαχιες για ολοκληρωσουν αυτον τον σκοπο. Καταληγοντας να δημιουργουν μια ΥΠΕΡσυμμαχια.

Μια ΥΠΕΡσυμμαχια που εχει σκοπο να κανει πιο ευκολο και πιο ευχαριστο το παιχνιδι στους παικτες που αποτελουν τις πολεις, οι οποιες πολεις αποτελουν τις οικογενειες των πολεων, που αποτελουν τις συμμαχιες, οι οποιες ενωθηκαν.
Το παραπανω αν και κουραστικο ,ειναι και κατι που ισχυει.

Πολεις, οικογενειες πολεων, συμμαχιες, υπερσυμμαχιες και ολα αυτα τα καλουδια, υπαρχουν για να κανουν το παιχνιδι πιο ευκολο και πιο ευχαριστο για εκεινους που παιζουν.

Αρα, εχουμε κατι ευλογο προφανως και ετσι παραθετω την πρωτη ερωτηση.

Τα συλλογικα συμφεροντα μιας υπερσυμμαχιας, μιας συμμαχιας, μιας οικογενειας πολεων ή μιας πολης, ειναι οντως υπερ ολων των παικτων που τις αποτελουν;

Ο ανταγωνισμος και ο συναγωνισμος.

Ο συναγωνισμος τηνει να εκλειψει βασικα στον κ1, ετσι θα αναφερθω μονο στον ανταγωνισμο.

Ο ανταγωνισμος για αυτους που ανταγωνιζονται, δηλαδη για αυτους που παιζουν για να γινουν καλυτεροι απο καποιον αλλον, για αυτους που αγωνιζονται εναντιον καποιου αλλου, μπορει να διαγνωστει σε πολλα επιπεδα.

Ο ανταγωνισμος μπορει να υπαρξει σε ατομικο επιπεδο (πχ, καποιος να θελει να ειναι πρωτος στην καταταξη, ή να θελει να ειναι πρωτος στις μονομαχιες, ή να ειναι πρωτος στην ιππασια ή απλα να ειναι αρκετα ανταγωνιστικος ωστε να αναγνωριζεται απο τους αλλους κτλ κτλ)

Μετα ανταγωνισμος μπορει να ειναι σε επιπεδο πολεων (πχ, τα μελη της πολης να θελουν να ειναι η πολης τους πρωτη στην καταταξη ή να ειναι πρωτη σε ποντους μονομαχιων)

Υστερα ο ανταγωνισμος μπορει να ειναι σε επιπεδο οικογενειων των πολεων. Δηλαδη μια οικογενεια πολεων, να θελει να δειξει οτι ειναι καλυτερη απο μια αλλη οικογενεια πολεων. (πχ, κανοντας ομαδικες επιθεσεις μονομαχιων, ή να τους παιρναει σε ποντους σε καποια καταταξη)

Τελος εχουμε τον ανταγωνισμο των συμμαχιων.

Τον αγωνα καποιου μελους μιας πολης που ανηκει σε μια αλλη οικογενεια πολεων, η οποια ανηκει σε μια συμμαχια που ισως να αποτελει μια υπερσυμμαχια, εναντιον του αντιπαλου μελους μιας πολης που ανηκει σε μια αλλη οικογενεια πολεων, η οποια ανηκει σε μια συμμαχια που ισως να αποτελει μια υπερσυμμαχια.

Δηλαδη, ολα τα μελη μιας συμμαχιας εναντιον ολων των μελων μιας αλλης συμμαχιας, ανταγωνιζονται μεταξυ τους, συγκεκριμενα αγωνιζονται εναντιον ο ενας του αλλου, με σκοπο να αποξειξουν οτι η πολη τους, που ανηκει σε μια οικογενεια πολεων, η οποια ανηκει σε μια συμμαχια, ειναι καλυτερη απο την αντιπαλη πολη που ανηκει σε μια οικογενεια πολεων, η οποια ανηκει σε μια συμμαχια. Καταληγοντας οτι η συμμαχια στην οποια ανηκουν, ειναι καλυτερη απο του αντιπαλου. Ο αγωνας του ενος εναντιον του αλλου μπορει να ειναι σε θεματα καταταξης, σε θεματα μονομαχιων, σε θεματα μαχων, σε θεματα διπλωματιας, σε θεματα ποσοτητας, σε θεματα ποιοτητας και σε θεματα δυναμικου. Σε οτιδηποτε που μπορει να αναδειξει οτι η συμμαχια του ειναι καλυτερη απο του αλλου.

Ενας που γουσταρει τις μονομαχιες, για να χαρει τις μονομαχιες, να απολαυσει το μερος του παιχνιδιου με το οποιο του αρεσει να ασχολειται, πρεπει να προσπαθησει να ειναι καλυτερος απο τον αλλον.
Γιατι η ηττα ειναι πικρα και η νικη γλυκα.
Υπαρχουν φορες που και η ηττα ειναι αναγκαια, γιατι μεσα απο την ηττα, βοηθαει τον μονομαχο να γινει καλυτερος, να παρει εμπειριες ωστε την επομενη φορα να μην χασει. Επισης αμα χασει δεν θα μπορει να αναπτυχθει και στο παιχνιδι, διοτι ουτε exp θα λαβει ουτε μαρουλι.
Η νικη φερνει εμπειρια, λεφτα και φημη. Η φημη προσελκυει αλλους μονομαχους που θελουν να νικησουν τον καλο μονομαχο, ωστε να δειξουν οτι ειναι καλυτεροι. Ολος αυτος ο κυκλος ειναι το κινητρο του μονομαχου να κανει μονομαχιες, απο τις οποιες θα λαβει χαρα και ικανοποιηση.

Καποιος θελει να ειναι πρωτος στην καταταξη. Αυτο σημαινει οτι καποιος θα ειναι δευτερος και καποιος θα ειναι τριτος και καποιος τεταρτος και παει λεγοντας. Για να πας απο τριτος, δευτερος και απο πεμπτος, τεταρτος, πρεπει να γινεις καλυτερος απο εκεινον απο ανταγωνιζεσαι. Παραλληλα, αυτος που ανταγωνιζεσαι για να τον ξεπερασεις, σε ανταγωνιζεται ταυτοχρονα ωστε να παραμεινει καλυτερος ή και να γινει ακομα πιο καλος ωστε να περασει εκεινον που ειναι καλυτερος απο κεινον.
Αυτος ο κυκλος ειναι το κινητρο για κεινον που προσπαθει να γινει αρκετα καλος, ωστε να ειναι καλυτερος απο τους αλλους, με αποτελεσμα να βγει πρωτος.

Καποιος που παιζει καλα στα οχυρα, δηλαδη που κανει πολυ μεγαλες ζημιες, που λιποθυμαει αρκετους, που ξεφευγει απο τα πυρα των αντιπαλων με μαεστρια, αργα η γρηγορα θα γινει το αντικειμενο συζητησης απο καποιον αλλον, που θα θελει να γινει καλυτερος απο κεινον, ωστε στην επομενη μαχη οχυρου, να μην πεθανει απο τα πυρα του, αλλα να γινει το αντιθετο. Πολλοι παικτες μαζι, που μπορουν να παιζουν καλα στα οχυρα, ωστε να κανουν καλες ζημιες και πολλες λιποθυμιες, μπορουν να φερουν ευκολα την νικη σε μια μαχη οχυρου. Και κατα επεκταση, την νικη στην συμμαχια, που ανηκουν οι παικτες των πολεων που εκαναν την επιθεση, ή που εκαναν την υπερασπιση. Η νικη στην μαχη του οχυρου, κανει τους μεν ευτυχης που νικησαν και τους δε δυστυχης που εχασαν.

Η ερωτηση γιατι να υπαρχει ανταγωνισμος, ειναι ανοητο να υπαρχει.
Ο ανταγωνισμος ειναι το κινητρο, ο μοχλος, η αιτια, ωστε καποιος να κανει κατι.

Εννοειται οτι υπαρχει καλος και κακος ανταγωνισμος. Αλλα ας μην το ξεχωρισουμε προς το παρων.

Το θεμα ειναι οτι ο ανταγωνισμος, ειναι η δυναμη που ωθει τον παικτη να κανει κατι καλυτερο απο καποιον αλλον.

Το αποτελεσμα του ανταγωνισμου ειναι πραγματικα εκπληκτικο.

μπορει να φερει εναν παικτη πρωτο στην καταταξη ή και δευτερο ή και τελευταιο,
μπορει να φερει μια πολη πρωτη στις μονομαχιες ή σε σημειο να διαλυθει λογο αβασταχτων καθημερινων επιθεσεων απο αλλη πολη,
μπορει να κανει μια οικογενεια πολεων να ειναι ενα τερας στις μαχες οχυρων ή να εχει σαν αποτελεσμα να μην υπαρχει καμια κατοχη σε οχυρο,
μπορει να κανει μια συμμαχια να εχει τετοιο κυρος που ο καθενας θα ηθελε να ανηκει σε εκεινη ή να την κανει παραμερισμενη απο ολους.



Ειναι ενα δικοπο μαχαιρι,το οποιο υπαρχει και το χρησιμοποιουμε ολοι. Συνειδητα ή υποσυνειδητα. Ο καθενας για τον δικο του σκοπο και στοχο, με τον δικο του τροπο.
Και απο ολα αυτα, γεννιεται η εξης απορια.

Μπορει καποιος να επιβαλει σε καποιον αλλον να μην ειναι ανταγωνιστικος; Μπορει να του επιβαλει να μην ευχαριστηθει το παιχνιδι οπως εκεινος νομιζει καλυτερα;


Υπαρχει ενα ακομα θεμα. Το οποιο λεγεται κανονες του παιχνιδιου. Μην ξεχναμε οτι παιζουμε ενα παιχνιδι. Το οποιο εχει κανονες και ατομα που ειναι εδω για να τους επιβαλουν. Παιζοντας το παιχνιδι, αποδεχομαστε αυτους τους κανονες, αλλιως ειμαστε ελευθεροι να φυγουμε, να παμε αλλου.
Ετσι, θα πρεπει να τηρουμε τους κανονες του παιχνιδιου, παραλληλα με την ευρεση της διασκεδασης μας, της ψυχαγωγιας μας και της ικανοποιηση του ανταγωνιστικου μας πνευματος που υπαρχει συνειδητα ή μη.

Οι κανονες, στο συνολο τους, ειναι πολυ σαφης. Αλλα πολυ ευκολο να παραερμηνευτουν.

Στις μονομαχιες πχ. δεν μου επιτρεπεται να κανω μονομαχια για να νικησω ή να χασω εσκεμενα. Ή να χτπησω καποιον απο την ιδια συνδεση με μενα. Αλλα μου επιτρεπεται να χτυπησω καποιον ξενο.
Επισης μου επιτρεπεται να τον χτυπαω καθε μια ωρα.
Ουσιαστικα, αμα θελω μπορω να χτυπαω καποιον καθε μια ωρα και 10 λεπτα. Επειδη ετσι μου αρεσει.
Ειναι κατα των κανονων; Οχι φυσικα.
Ενω ομως ειμαι νομιμος βαση των κανονων του παιχνιδιου, ταυτοχρονα με βαφτιζουν κομπλεξικο, ηλιθιο, καθυστερημο και στερημενο. Διοτι ασκω τα δικαωματα που μου εχει δωσει το παιχνιδι.

Δηλαδη εγω διασκεδαζω με αυτη την κατασταση, περναω καλα τον χρονο μου και μου ειναι ευχαριστο να κανω μονομαχιες. Αυτος που δεχεται τις μονομαχιες και χανει, του ειναι δυσαρεστο και ενοχλητικο, σπαστικο και ανηκουστο. Σε σημειο να αναγκαστει να βγει απο την πολη του,ή να παρατησει τον σερβερ που παιζει ή να παρατησει γενικα το παιχνιδι.
Ετσι εχουμε ενα παιχνιδι που δεν μπορει να ικανοποιησει ολα τα γουστα. Και ειναι και λογικο, κατα καποιους.
Δεν ειναι δυνατον να ικανοποιηθουν ολοι. Δεν γινεται ολοι να νικανε και δεν γινεται ολοι να χανουν. Επισης δεν υπαρχει και ισοπαλια ε. Μην ξεχναμε οτι υπαρχει το πνευμα του ανταγωνισμου. Που ειτε θα σε παει μπροστα ειτε πισω.

Οι κανονες επισης λενε οτι μπορεις να κανεις επιθεση σε οποια και σε οσα οχυρα θες, αρκει να εχουνε περασει 24 ωρες απο την τελευταια επιθεση στο ιδιο οχυρο. Εγω την βρισκω να κανω καθε μερα επιθεση στο ιδιο οχυρο. Μου ειναι ευχαριστο να παιζω σε μαχες οχυρων. Γιατι θα μου ειναι επισης ευχαριστο, το οχυρο στο οποιο εκανα επιθεση, να περασει στην κατοχη μου. Γιατι μου αρεσει, γιατι μου αρεσει η τοποθεσια, γιατι θελω και αλλους ποντους, γιατι ετσι για πλακα γιατι ΠΑΟΚ, και γιατια αλλα πολλα γιατι. Ενω το παιχνιδι μου το επιτρεπει αυτο, με αποκαλουν κομπλεξικο, ηλιθιο, καθυστερημο και στερημενο. Προφανως, ενω η κατασταση αυτη, ειναι ευχαριστη για μενα, παραμενει δυσαρεστο και ενοχλητικο, σπαστικο και ανηκουστο γεγονος για καποιον αλλο. Σε σημειο να αναγκαστει να παρατησει το οχυρο του, ή να σηκωθει να βγει απο την πολη του ή να παρατησει γενικα τον σερβερ ή ακομα και το παιχνιδι.
Ετσι εχουμε ενα παιχνιδι που δεν μπορει να ικανοποιησει ολα τα γουστα. Και ειναι και λογικο, κατα καποιους.
Δεν ειναι δυνατον να ικανοποιηθουν ολοι. Δεν γινεται ολοι να νικανε και δεν γινεται ολοι να χανουν. Επισης δεν υπαρχει και ισοπαλια ε. Μην ξεχναμε οτι υπαρχει το πνευμα του ανταγωνισμου. Που ειτε θα σε παει μπροστα ειτε πισω.
Κατι που ειναι ευχαριστο για μενα, μπορει να ειναι δυσαρεστο για τον αλλο. Αυτο σημαινει οτι δεν τον αφηνω να χαρει το παιχνιδι του, παραλληλα σημαινει οτι αν κανω εγω πισω, δεν θα χαρω εγω το παιχνιδι μου.

Η χρυση τομη βρισκεται οντως σε μια ενδιαμεση κατασταση? Δηλαδη να χαιρομαστε εναλλαξ ή λιγο ο ενας και λιγο ο αλλος το παιχνιδι, αναλογα με τις πραξεις μας?
Ή βρισκεσται στην αλλαγη της αντιμετωπισης μας πανω σε αυτο το θεμα;

Τελος, μαλλον θα ηθελα να αναφερθω σε κατι ακομα.
Καποιος για να ευχαριστηθει το παιχνιδι, κανει συμφωνια μαζι με εναν αλλον παικτη, ωστε να φτιαξουν μια πολη, με αποτελεσμα να απολαυσουν τα αγαθα που μπορει να τους προσφερει η πολη.
Η πολη μεγαλωνει και υστερα κανουν μια συμφωνια μαζι με αλλες πολεις ωστε να φτιαξουν μια οικογενεια απο πολεις, απολαμβανοντας την δυναμικη που μπορει να τους προσφερει αυτη η συμφωνια (σε στρατιωτικο δυναμικο, σε προιοντα κτλ).
Η οικογενεια μεγαλωνει και επικοινωνει μαζι με αλλες οικογενειες και φτιαχνουν μια συμμαχια.
Αυτη η συμμαχια για να γινει μεγαλη και τρανη, αντιμετωπιζει αλλες συμμαχιες με σκοπο την επικράτηση και την υπεροχή.
Αυτες οι συμμαχιες, φτιαχνουν μεταξυ τους κανονες και συμφωνα.
Η ερωτηση μου ειναι η εξης:

Ποιος/οι ειναι ο καταλληλος/oi για να βγαλει/ουν κανονες και συμφωνα που θα πρεπει να τα σεβαστει καποιος αλλος?


Καποιος μονομαχος γουσταρει μονομαχιες. Γιατι να τον λενε ανηθικο αμα παει να χτυπησει καποιον πριν παει να κανει μαχη οχυρου;
Αμα δεν τον χτυπησει, θα κανει χαρουμενος την μαχη του ο αλλος,
αμα τον χτυπησει, θα ευχαριστηθει το παιχνιδι του ο ιδιος.

Μπορει καποιος να κρινει, ποιανου ευχαριστηση θα περασει;
Ή το ποτε θα πρεπει καποιος να ευχαριστηθει το παιχνιδι του;

Καποιος θελει να κανει 3 μαχες οχυρων ταυτοχρονα.
Μπορει καποιος να του το απαγορευσει;
Μπορει καποιος να του πει οτι ειναι ανηθικο;

Καποια πολη θελει να εχει συμμαχιες, με αυτους που θελει να εχει συμμαχιες.
Ειναι αναγκασμενη να πει με ποιους και γιατι θελει να κανει συμμαχιες σε καποιον τριτο, ή ποσο μαλλον στον αντιπαλο της;

Ποιος κρινει τι ειναι fair game? Ή ποσο μαλλον, το τι ειναι το fair game.


Μηπως καποιοι εχουν παρεξηγησει το πως παιζεται το παιχνιδι;

Και φυσικα θα ηθελα να ακουσω πως νομιζετε οτι παιζεται το παιχνιδι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Guest
αψογοοοο βρε σκοτεινη αλεπου
συμφωνω υπερτατα
 

DeletedUser

Guest
βαριεμαι να το διαβάσω όλο, όσο διάβασα καλό ειναι! χαρά στο κουράγιο σου Dark.
 

jimperix7

Νέο Μέλος
Τα συλλογικα συμφεροντα μιας υπερσυμμαχιας, μιας συμμαχιας, μιας οικογενειας πολεων ή μιας πολης, ειναι οντως υπερ ολων των παικτων που τις αποτελουν;

Φυσικα και οχι γιατι αναφερεσαι σε συλλογικα συμφεροντα και οχι ατομικα,απο την στιγμη που καποιος ομως εχει διαλεξει να ειναι μελος σε μια τετοια συμμαχια ειναι υποχρεωμενος να ακολουθει τους οποιους κανονες της.
Παντα υπαρχει η επιλογη αποχωρησης αν δει οτι δεν εξυπηρετει η συμμαχια τα δικα του συμφεροντα.


Μπορει καποιος να επιβαλει σε καποιον αλλον να μην ειναι ανταγωνιστικος; Μπορει να του επιβαλει να μην ευχαριστηθει το παιχνιδι οπως εκεινος νομιζει καλυτερα;

Κανεις δεν μπορει να επιβαλει σε κανεναν κατι αν ο ιδιος δεν ειναι διατιθέμενος
να το δεχτει.

Αναφερεσαι σε μονομαχιες και μαχες οχυρων,ο οποιοσδηποτε μπορει να ειναι ανταγωνιστικος σε σε ενα απο τα 2 γιατι δυστυχως και τα 2 δεν γινονται και δεν νομιζω ποτε καποιος να επεβαλε σε συμπαικτη του να μην ειναι ανταγωνιστικος,αν εχεις καποιο παραδειγμα μπορεις να το αναφερεις αλλα και παλι θα σε παω στην αρχη της προτασης μου.

Η χρυση τομη βρισκεται οντως σε μια ενδιαμεση κατασταση? Δηλαδη να χαιρομαστε εναλλαξ ή λιγο ο ενας και λιγο ο αλλος το παιχνιδι, αναλογα με τις πραξεις μας?
Ή βρισκεσται στην αλλαγη της αντιμετωπισης μας πανω σε αυτο το θεμα;


Η λυση για μενα βρισκεται στη αλλαγη αντιμετωπισης που εχουμε πανω σε αυτο το θεμα,ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει και να παιζει οπως θελει αν παντα ειναι εκτος συμφωνιων(παντα υπαρχει η επιλογη αποχωρησης αν δεν θελεις να παιξεις με τους κανονες της συμμαχιας),αλλα να μην σκουζει μετα αν δει οτι δεν μπορει να ανταπεξελθει σε αυτο που αρχιζει γιατι το εχουμε δει και αυτο(δεν αναφερομαι στα χθεσινα).
Το μεγαλο προβλημα ειναι οτι πολλοι που υποστηριζουν τον ελευθερο τροπο παιχνιδιου δεν το κανουν για να διασκεδασουν αυτοι αλλα για να χαλασουν το παιχνιδι των αλλων,θα μου πεις δεν ειναι παρανομο,σωστα αλλα μην χαλιεσαι μετα αν τα ακουσεις ή δεις οτι δεν μπορεις να τα βγαλεις περα.....


Ποιος/οι ειναι ο καταλληλος/oi για να βγαλει/ουν κανονες και συμφωνα που θα πρεπει να τα σεβαστει καποιος αλλος?

Δεν νομιζω να υπαρχει καποιος καταλληλος να βγαλει κανονες ή συμφωνα και σε αυτο το κομματι νομιζω οτι εχεις λαθος γιατι δεν επιβαλλει κανεις κατι σε κανεναν,μπορει να την πω σε καποιον για κατι που θεωρω λαθος αλλα δεν ειμαστε ουτε ναζι ουτε οτιδηποτε αλλο να επιβαλλουμε την γνωμη μας.
Αν δεν μου αρεσει ο τροπος που παιζει εχω το δικαιωμα μεσα απο το παιχνιδι να προσπαθησω να τον κανω να αλλαξει τροπο παιχνιδιου,πιεζοντας τον με την δυναμη που εχω σαν συμμαχια ή με οποιο αλλο τροπο μπορω παντα νομιμα και ποτε επιβάλλοντας το(το δικαιωμα που εχει καποιος εκτος συμμαχιων να παιξει οπως νομιζει το εχω και εγω που ειμαι σε συμμαχια οταν τον εχω απεναντι μου).

Μηπως καποιοι εχουν παρεξηγησει το πως παιζεται το παιχνιδι;
Και φυσικα θα ηθελα να ακουσω πως νομιζετε οτι παιζεται το παιχνιδι.


Αυτο το ακουω πολυ καιρο τωρα οτι και καλα κανουμε κουμαντο 5-6 συμμαχιες στον κ1 και δεν αφηνουμε αλλους να ευχαριστηθουν.
ΠΟΤΕ ακομα και τοτε που ειπα στα κοαλα οτι θα χανεται 2-2 τα οχυρα δεν προσπαθησα απο την μερια μου να επιβαλλω κατι,απειλησα με ορους του παιχνιδιου?ΝΑΙ!...ειναι παρανομο ?ΟΧΙ!
Μπορει καποιος να μου πει οτι τον απειλησαμε σαν συμμαχια εκτος ορων παιχνιδιου?
Προσπαθουμε να παιξουμε για να γουσταρουν τα μελη μας και να γινομαστε καλυτεροι παικτες μεσα στο παιχνιδι με τα καλα μας και τα ασχημα μας και με τα λαθη μας.
Το παιχνιδι οσων αφορα τις μονομαχιες δεν νομιζω οτι εχει επηρεαστει απο τις συμμαχιες οσων αφορα ομως τα οχυρα σιγουρα η συμφωνια που εχουμε εχει αφησει καποιους εκτος παιχνιδιου.
Εχουν ομως και οι ιδιοι ευθυνη γι αυτο γιατι ενω ειναι εκτος συμμαχιων τις περισσοτερες φορες γινονται δεκτοι στις μαχες και παιρνουν μερος(υπαρχουν απειρες αναφορες)την αλλη μερα μπορει να βγαλουν επιθεση σε αυτους που τους ειχαν αμυνα με αποτελεσμα πολλαπλα ξενερωματα.
Εχω δεχτει πολλες επιθεσεις ενω ειχα αμυνα απο τα κοαλα που ειναι εκτος συμμαχιων και εκτος μιας φορας δεν ξεφυγα-με αλλα τα καταπιαμε ολα και το παλεψαμε για να τους δωσουμε να καταλαβουν οτι δεν ειμαστε ουτε φασιστες ουτε κουμανταδοροι του παιχνιδιου και μπορει να μην μας αρεσει ο τροπος που παιζουν αλλα εχουν καθε δικαιωμα να το κανουν οπως και εμεις να κανουμε οτι καλυτερο για την συμμαχια μας απεναντι τους.
Τελειωνοντας γιατι ο Ακης θα γραψει παλι καλα τα λες αλλα δεν τα διαβασα ολα,οτι ο κ1 ειναι ο καλυτερος Ελληνικος σερβερ και απο τους καλυτερους παγκοσμιως για την ποιοτητα των παικτων που εχει.
Το οτι εχει αυτους τους παικτες ο κ1 και εχουν μεινει κοντα 2 χρονια τωρα μεγαλο ρολο επαιξε το γεγονος οτι δεν ξενερωσαν με 5 μαχες οχυρων καθε μερα και προκαλω τον οποιονδηποτε να πει το αντιθετο,το να παιζεις τοσο καιρο ενα παιχνιδι σε βελτιωνει πολυ σαν παικτη και καλο ειναι ολοι οσοι εχουμε κανει λαθη(πρωτος εγω) να μιλησουμε ετσι ωστε να γινει ακομα καλυτερος ο κ1.
Οσοι νομιζουν οτι δεν μπορουν να παιξουν οπως εμεις που ανηκουμε σε συμμαχιες μπορουν χωρις κανενα εμποδιο απο μενα τουλαχιστον να παιξουν οπως νομιζουν καλυτερα για να διασκεδασουν αλλα να ξερουν οτι θα προσπαθησω να διασκεδασω χαλωντας την διασκεδαση τους.
Αυτα σαν Δημητρης και συγνωμη αν σας κουρασα.
 

DeletedUser735

Guest
Fox ευστοχες οι ερωτησεις που διατυπωσες αλλα ολες εχουν μια ρεαλιστικη απαντηση.Ο Δημητρης με καλυψε αρκετα με το ποστ του.
Αυτο που εχω να πω εγω για την δηλωση μιας και μονο μαχης καθε μερα...

1.Ο ''κανονας'' αυτος θεσπιστηκε οταν οι τοτε ηγεσιες αφουγραστηκαν τα θελω των παιχτων!Ρεαλιστικα να το δουμε ενας ανθρωπος δεν μπορει να ειναι ολη μερα πανω απο τον υπολογιστη και να τρεχει απο μαχη σε μαχη,οπως επισης δεν μπορει ενας αλλος ανθρωπος να ψαχνει σαν τρελος που ειναι οι αντιπαλοι για να μην χασει το οχυρο του.Για μενα τα ''θελω'' αυτα δεν εχουν αλλαξει.
Ακομα βλεπουμε ποσο εχει ανεβει το επιπεδο των μαχων,που δεν κρινονται πλεον απο την τυχη αλλα απο την ικανοτητα,την συνεργασια και την προσπαθεια των παιχτων.

2.Δοθηκε η ευκαιρια σε ολες τις πολεις/συμμαχιες του κ1 να ενταχθουν ειτε με την μια ειτε με την αλλη πλευρα αρκει να συμφωνησουν με αυτους τους κανονες.
Οι ηγεσιες τους ζυγησαν τα πραγματα και πηραν την αποφαση που θεωρουσαν οτι ειναι η καλητερη για την πολη/συμμαχια τους.



Για μενα το μεγαλητερο ερωτημα ειναι:
''Ειναι πρεπων να <<χαλαμε>> το παιχνιδι των αλλων οταν δεν μπορουμε να εναρμονιστουμε με αυτο?''
Και ξεκαθαριζω οτι εφοσον οι κανονες δεν αναφερουν τιποτα για μη δηλωση πολλαπλων μαχων το ιδιο βραδυ αυτο που εγινε χθες ηταν μεσα στους κανονες.
Ειναι ομως και ηθικο?(οσο ηθικο μπορει να ειναι τελοσπαντων ενα παιχνιδι)




**το μηνυμα μου δεν αποτελει ενα ''κατηγορω'' σε καποιους αλλους.ειναι απλως η προσωπικη μου και μονο αποψη για το θεμα.Καλες μαχες!
 

DeletedUser

Guest
πριν καν πουμε πως παιζεται το παιχνιδι,να υπενθυμισουμε το πιο βασικο. ειναι ενα παιχνιδι. το γεγονος οτι ειναι ενα παιχνιδι μας υπενθυμιζει πως οτι καταρχας το πρωτο πραγμα στην λιστα μας ειναι η διασκεδαση.υπαρχουν ομως και καποιοι κανονες,οπως σε καθε παιχνιδι φυσικα.και εννοειται καποιοι ηττημενοι και νικητες.

τωρα το εαν θα κανω τριπλη επιθεση σε μαχη οχυρου δεν ειναι απαγορευμενο,αλλα ειναι στην συνειδηση μου εαν θα κανω η οχι. οπως δεν υπαρχει νομος για να αναψω την ψησταρια μου στο δασος,τωρα εαν την αφησω αναμενη κατω απο δεντρα αλλο θεμα,ετσι και εδω. μου αρεσει να κανω μονομαχιες. μου αρεσει να νικαω τους αλλους, αλλα τωρα εαν τους κανω μονομαχιες καθε μια ωρα ειναι αλλο θεμα.
 

DeletedUser3409

Guest
θα συμφωνήσω με το ποστ του Φοξ που σε όσα έθεσε έχει δίκιο και έκανε εξαίρετη δουλειά... Από εκεί και πέρα φαντάζομαι και αυτά που λέτε και οι άλλοι είναι σωστά... και σίγουρα θα έχουμε τους καλύτερους παίκτες όλων των σέρβερ... εδώ και 2 χρόνια και φαντάζομαι θα είναι σίγουρα από τους 200-300 παίκτες που συμμετέχουν στην 1-1 μάχη εδώ και 2 χρόνια.... και σίγουρα οι μεμονωμένοι θα δουν πως δεν μπορούν να τα καταφέρουν... και σίγουρα η ιννο μετά από αυτά... θα σκέφτεται να εφαρμόσει αυτούς τους κανόνες για να καλυτερέψει και τους άλλους σέρβερς σε όλες τις χώρες...του κόσμου και VENCEREMOS
 

DeletedUser

Guest
Εγώ θα μιλήσω μόνο για τα οχυρά μιας και με αυτά ασχολούμαι. Για τις μονομαχίες ας τα πουν άλλοι που ξέρουν καλύτερα.

Εγώ τρέχω σε οχυρά από τότε που βγήκαν και είχα σταματήσει για ένα χρονικό διάστημα λόγω αηδίας στα οχυρά που ο καθένας έπαιζε ατομικά.

Με αυτό θέλω να πω ότι, έχω περάσει από χέρι και το "τρέξιμο" με τις πολλαπλές τότε και το "περπάτημα" με την 1 μάχη την ημέρα.

Μπορώ να πω με σιγουριά αν συγκρίνω τα 2 παραπάνω προτιμώ το περπάτημα και όχι να τρέχω παίζοντας τζόκερ/ κάνοντας κανένα τάμα, μπας και βρεθώ σε καμιά σωστή μάχη οχυρού και όχι σε ένα άδειο.

Όντως δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να απαγορεύει τις πολλαπλές μάχες οχυρών, μόνο οι κανόνες που έθεσαν μεταξύ τους οι παίχτες ελπίζοντας να γίνει καλύτερο το παιχνίδι.

Και τώρα έχουμε αυτούς που υποστηρίζουν τις πολλαπλές μάχες.

Εγώ από αυτά που έχω δει και από τα λεγόμενα τους, κατάλαβα ότι τις υποστηρίζουν επειδή

1)Πολύ απλά δεν τους νοιάζει για τις μάχες οχυρού.

2)Δεν τους νοιάζει αν θα χάσουν τα 2-3 οχυρά που έχουν αυτοί
(Σημείωση:Ούτε εμένα με νοιάζει ιδιαίτερα αν θα χαθεί το οχυρό της πόλης μας, μιας και δεν προσφέρει και τίποτα ιδιαίτερα.ΑΛΛΑαφού κάναμε τόσο κόπο να το χτίσουμε, αν είναι να χαθεί τουλάχιστον να χαθεί επειδή ο αντίπαλος είχε τα κότσια να έρθει 1 vs 1 και να το πάρει επειδή ήταν καλύτερος)

3)Δεν έχουν μάλλον αρκετά άτομα για να γεμίσουν οχυρό και έτσι καταφεύγουν στις πολλαπλές

4)Θέλουν να σπάσουν τα νεύρα των άλλων και να χαλάσουν το παιχνίδι.


Παραμύθια όπως πχ:

Να πάρουν μέρος τα μικρά να ευχαριστηθούν και αυτά το παιχνίδι

Άποψή μου: Τα μικρά έχουν να κάνουν ΠΑΡΑ πολλά πράγματα μέχρι να φτάσουν σε σημείο που να μην έχουν τίποτα άλλο παρά μόνο τις μάχες οχυρών.Εγώ στα επίπεδα τους δεν ήξερα τι να προλάβω. ΠΡΟΣΟΧΗ:δεν λέω ότι δεν έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος σε μάχη, απλά ότι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα και δεν έχουν τι να κάνουν.

Λύση; Δηλώστε επίθεση και να παίξουν μόνο οι μικροί. Τώρα για το αν οι αντίπαλοι σας θα κάνουν το ίδιο είναι δικό τους θέμα.

Λέτε είναι διασκεδαστικές οι διπλές και πάει λέγοντας, δεν μπορώ να το πιστέψω προσωπικά αφού δεν έχει νόημα να παίζεις μάχες οχυρού με τον αέρα.

Αλλά μάλλον είναι διασκεδαστικό να γκρεμίζεις τον κόπο του άλλου να κρατήσει/αναπτύξει το οχυρό.

Οπότε αφού δεν έχετε να χάσετε τίποτα και δεν σας νοιάζει κιόλας λογικό είναι να παίξετε με πολλαπλές.

Χαλάστε το παιχνίδι των άλλων ελεύθερα να δούμε τι θα καταλάβετε.
 

DeletedUser3409

Guest
φίλε Χωκ χωρίς να θέλω να διαφωνήσω σε αυτά που λές να σου κάνω 3 ερωτήσεις και αν θες απαντάς... αφού είναι τόσο ονειρικά τα πράγματα με τους κανόνες σας... γιατί δεν κρατάτε 6 κομητείες... μία η CCP, μία η GU, μία οι 300, μία η Dead Man, μία η HD και μία οι Τζαμπατζήδες για να κάνετε τις ωραίες μάχες σας χωρίς να σας χαλάμε το παιχνίδι και αντί για αυτό κοιτάτε να κατακτήσετε όλα τα οχυρά των κομητειών... του παιχνιδιού... {και φαντάζομαι όλοι που μπήκαν στο παιχνίδι και πήραν οχυρά θα τα χτίσανε ειδικά αυτοί που πήρανε οχυρά μόλις μπήκανε στο παιχνίδι... } και τι πιθανότητες είχαν τα μπικίνια να κρατήσουν οχυρό (όπως και εμείς) αν δεν συντασσόταν με κάποια υπερσυμμαχία... και επίσης αν δεν συντασσόταν με κάποια υπερσυμμαχία τι πιθανότητες είχαν η πόλη τους να είναι στις πρώτες θέσεις της κατάταξης?
 

DeletedUser

Guest
πειτε οχι στον δικοματισμο οχι πια αλλο ccp και dead ,
 

DeletedUser

Guest
φίλε Χωκ χωρίς να θέλω να διαφωνήσω σε αυτά που λές να σου κάνω 3 ερωτήσεις και αν θες απαντάς... αφού είναι τόσο ονειρικά τα πράγματα με τους κανόνες σας... γιατί δεν κρατάτε 6 κομητείες... μία η CCP, μία η GU, μία οι 300, μία η Dead Man, μία η HD και μία οι Τζαμπατζήδες για να κάνετε τις ωραίες μάχες σας χωρίς να σας χαλάμε το παιχνίδι και αντί για αυτό κοιτάτε να κατακτήσετε όλα τα οχυρά των κομητειών... του παιχνιδιού... {και φαντάζομαι όλοι που μπήκαν στο παιχνίδι και πήραν οχυρά θα τα χτίσανε ειδικά αυτοί που πήρανε οχυρά μόλις μπήκανε στο παιχνίδι... } και τι πιθανότητες είχαν τα μπικίνια να κρατήσουν οχυρό (όπως και εμείς) αν δεν συντασσόταν με κάποια υπερσυμμαχία... και επίσης αν δεν συντασσόταν με κάποια υπερσυμμαχία τι πιθανότητες είχαν η πόλη τους να είναι στις πρώτες θέσεις της κατάταξης?

1)Μα άμα η μάχη είναι 1 την φορά δεν βλέπω το πρόβλημα. Δεν βαράνε όλες τις κομητείες ταυτόχρονα.

2)Στην αρχή οι μάχες ήταν ο καθένας έστελνε μήνυμα στις τότε συμμαχίες που είχε με πόλεις.Η GU δημιουργήθηκε όταν εμείς σαν μπικίνια είδαμε ότι οι συμμαχικές πόλεις είχαν τον κοινό εχθρό THE wanted ή κάτι τέτοιο και μια άλλη, οπότε έγινε πρόταση για υπερσυμμαχία. Έτσι ξεκίνησαν οι συμμαχίες στην περιοχή μας. Με τους ccp και dmu απλά ο πόλεμος πέρασε και στα οχυρά.(από όσο ξέρω)

3)Δεν γίνεται να τα έχουμε όλα. Και να είμαστε μόνοι αλλά και να βγούμε εύκολα πρώτοι στην κατάταξη με οχυρά.
 

DeletedUser

Guest
ρε φιλε χωκ , να μη σου πω που τα γραφουμε τα οχυρα , σημασια εχει ο τζερτζελος και ο χαβαλες , εμεις ετσι γουσταρουμε το παιχνιδι και ετσι παιζουμε , ουτε που μας νοιαζει αν θα γινει καλη μαχη αν θα παρουμε η θα χασουμε οχυρο και ποσοι θα μαζευτουμε , αρκει να χει χαβαλε , εσας σας αρεσει ετσι εμας κοκορετσι , παιζεται εσεις τις μαχες σας μια μια να παιζουμε εμεις τις δικες μας δεκα δεκα , μη μας δινετε σημασια , καντε σαν να μην υπαρχουμε , εχει χωρο για ολους ο κοσμος αρκει να μην εισαστε μοναχοφαηδες
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κορυφή