Κλήρωση νικητών στους Διαγωνισμούς

knightmaregr

Μέλος προσωπικού
Community Manager
Για το λόγο ότι κάποιοι παίκτες έχουν υποψίες ότι τα αποτελέσματα των νικητών απ' τους διαγωνισμούς είναι μαγειρεμένα είτε λόγω φιλιών είτε λόγω premium είτε απλά επειδή είναι δύσπιστοι, από εδώ και πέρα θα χρησιμοποιείται το παρακάτω, όπου n το πλήθος των υποψηφίων κάθε φορά και r το πλήθος των νικητών που πρέπει να βγουν.

Το παρακάτω είναι σε γλώσσα Python (θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας πως το παρακάτω απλά εξάγει αριθμούς φορ γκοντ σέικ)


from random import sample
from datetime import datetime

winners = sample(range(1,
n), r)

now = datetime.now()
d1 = now.strftime("%d/%m/%Y, %H:%M:%S")

print("ΚΛηρώνονται οι αριθμοί "+ str(winners) + " στις " + d1)

Δηλαδή εάν έχουμε 50 υποψήφιους παίκτες και πρέπει να βγουν 3 νικητές τότε έχουμε sample(range(1, 50), 3)

Μπορεί να το τρέξει ο οποιοσδήποτε, αρκεί να έχει εγκατεστημένη κάποια έκδοση της python. Έχει γίνει και επισύναψη του αρχείου όποιος θέλει να το κατεβάσει, καθώς επίσης μπορεί να το τρέξει και σε κονσόλα (command prompt) ή terminal για χρήστες linux με τη παρακάτω μορφή.


>>>from random import sample
>>>sample(range(1, n), r)


Δεν σημαίνει ότι εάν το τρέξετε θα σας εμφανίσει τους ίδιους αριθμούς με τα αποτελέσματα των διαγωνισμών. Εξασφαλίζει απλά έναν τυχαίο αριθμό κάθε φορά και πάντα θα είναι μοναδικός. Δηλαδή, δεν μπορεί να εξάγει 2 ή περισσότερους ίδιους αριθμούς. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και live αλλά δεν υποσχόμαστε ακόμη τίποτα.
 

Συνημμένα

  • theWestRandomWinnersContests.zip
    385 bytes · Προβολές: 104
Κορυφή