Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ

  • Δημιουργός θέματος DeletedUser6632
  • Ημερομηνία έναρξης
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

DeletedUser6632

Guest
Καλησπέρα,
ανοίγω αυτό το θέμα γιατί πιστεύω ότι αφορά όλους τους συμπαίχτες μου. Ολοι έχουμε ζήσει στο παιχνίδι το φαινόμενο να μην παίρνουμε προϊόντα από τις δουλείες ανάλογα με το ποσοστό εύρεσης που αναφέρετε σε κάθε μία. Κορυφαίο σήμερα μεταφορά πυρομαχικών με 53% πιθανότητα εύρεσης την έκανα τρεις φορές και δεν έδωσε απολύτως τίποτα. Αν τώρα λάβουμε υπ΄όψιν μας και το περίφημο μπόνους ( το οποίο και πληρώσαμε με σβόλους) και το οποίο μας δίνει διπλάσιες πιθανότητες να βρούμε κάποιο αντικείμενο στις δουλείες τότε έχουμε την απόλυτη κατάρρευση των μαθηματικών, της θεωρίας των πιθανοτήτων και της στατιστικής επιστήμης. Γιατί έτσι είναι σαν να έκανα μιά δουλειά με 106% πιθανότητα να βρω δυναμίτη 3 φορές και δεν βρήκα καμία. και μη βιαστεί κάποιος υπεύθυνος να μου πει περί τυχαίου γεγονότος γιατί θα τον κάνω ρεζίλι ποστάροντας εκατοντάδες παρόμοιες περιπτώσεις. Το ζήτημα είναι αν οι εδώ υπεύθυνοι θα κάνουν κάτι ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός. Θέλετε κι άλλο παράδειγμα? 14 φορές προστασία αποίκων με 18% επί 2 λόγω πρέμιουμ 36% πιθανότητες εύρεσης κατσαρόλας πάλι 0%. Μεταβιβάστε λοιπόν την ανησυχία μας γι αυτήν την κατάσταση και απαιτήστε την αλήθεια στο παιχνίδι.
 

DeletedUser6632

Guest
Συγνώμη για το σπαμ επανέρχομαι να διορθώσω και να ρωτήσω. αν σε μια δουλεία η πιθανότητα ευρεσης αντικειμένου είναι 5% μου δίνει σε παρένθεση άλλο ένα 3% αυτό είναι λόγω μπόνους από πρέμιουμ? γιατί αν είναι έτσι ναι μεν δεν ισχύει ο παραπάνω διπλασιασμός αλλα όταν αγοράζω πρέμιουμ λέει σαφέστατα ότι η πιθανότητα εύρεσης κάποιου προϊόντος διπλασιάζεται. άρα εκεί λέει ψέματα?
 

DeletedUser

Guest
πιθανοτητες

δεν εισαι ο μοναδικος φιλε μου. εχθες κανοντας την αποστολη αγωνας για την ελευθερια στο 85 επιπεδο ειχε 2 εργασιες με 18χ μεταφορα πυρομαχικων και 18χ διαρρηξη. εχω και εγω πριμιουμ υψηλοτερο εισοδημα. αρχιζω λοιπον μεταφορα πυρομαχικων με τυχη 5125 και παιρνω μετα απο 18χ μονο........2 δυναμιτες. ουτε ντροπ δεν μου εδωσε
συνεχιζω με διαρρηξη και τυχη 4935 και μετα απο 18χ πηρα μονο ...... 2 πινακες και το ιδιο ουτε ενα ντροπ. τι το θελω μετα το πριμιουμ. για να κανω πλουσια την εταιρια?? μου φαινεται οτι μας δουλευουν . η καινουρια εκδοση ειναι για κλωτσιες απο θεμα τυχης και ντροπ. με την παλια ολο και κατι βρισκαμε. παλευω στον τυμβρωρυχο εδω και εναν μηνα για το 3ο κλειδι με σχεδον 900 ποντους εργασιας και τυχη 7555 και δεν εχω παρει εκτος απο 2 δαχτυλιδια και εναν γεμιστηρα τιποτεεεεεεεεεεε. τον αφηνω μεχρι 85% κινητρο οχι πιο κατω. και ξανα απο την αρχη. η υπομονη μου εξανλειται............:grr:grr
 

DeletedUser6645

Guest
Έχεις δίκιο,
είχα και εγώ πρόβλημα και κρατάω αρχείο,
διαπίστωσα πως τα στατιστικά είναι τελείως προσχηματικά,

σε αρκετές εργασίες καταγράφω ποσοστά σημαντικά μεγαλύτερα ενώ σε άλλες σημαντικά μικτότερα από αυτά που θεωρητικά ισχύουν, από την σχετική επικοινωνία με το support για αιτιολόγηση δε τρελάθηκα,


νομίζω ότι καλό είναι να υιοθετηθεί κάποιος πιο ‘καθαρός’ τρόπος εύρεσης
όπως για παράδειγμα στις Α φορές 1 εύρεση. Εάν πάλι αυτό ‘χαλά’ το τυχαίο ας γίνει
στις Α φορές τουλάχιστον 1 εύρεση να τελειώνουμε με την παρωδία.

Και για να μην παρεξηγηθώ από καλοθελητές σημειώνω ότι γνωρίζω προσωπικά τον siras.

Καλή συνέχεια σε όλους
 

DeletedUser

Guest
Καλησπερα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η μεταφορά πυρομαχικών έχει πιθανότητα 35% εύρεσης του προϊόντος της εργασίας. Όχι 53%. Οπότε αν θες λίγο δες το αυτό.

Από εκεί και έπειτα ας φέρουμε ένα παράδειγμα. Έστω σε μια εργασία έχεις πιθανότητα να βρεις ένα προϊόν 35%. Σε περίπτωση που έχεις ενεργοποιημένο το Υψηλότερο εισόδημα έχεις ακόμα 35% να βρεις το προϊόν αυτό. Αν είσαι και τυχοδιώκτης έχεις ακόμα +10%. Σύνολο 35+35+10= 80. Αυτό σημαίνει πως έχεις 80% πιθανότητες κάνοντας την δουλειά να βρεις το αντικείμενο και 20% να μην το βρεις.
Την επόμενη φορά που θα κάνεις την δουλειά οι πιθανότητες σου είναι πάλι το ίδιο. Την επόμενη το ίδιο κλπ κλπ. Δεν σημαίνει πως αν κάνεις την δουλειά συνέχεια το ποσοστό θα αλλάξει. Αρα μπορεί να κάνεις την δουλειά συνέχεια και να πέφτεις συνέχεια σε αυτό το 20% και να μην βρίσκεις κάτι. Ακραίο, ναι αλλά έτσι είναι. Στο λέω αυτό γιατί αναφέρεις το παράδειγμα με την προστασία αποίκων που έκανες 14 φορές και δεν σου έπεσε η κατσαρόλα. Σε κάθε μια από τις 14 αυτές φορές είχες πιθανότητα να την βρεις 36% (πιο κάτω από το μισό άρα όχι και τόσο εύκολο)

 

DeletedUser6632

Guest
Αγαπητή joahna,
πρώτον ρώτησα αν για παραδειγμα λέει ποσοστό εύρεσης 35% και σε παρένθεση (18%) αν αυτό το 18 είναι το ποσοστό που προστίθεται λόγω μπόνους από το πρέμιουμ? Δεύτερον αν δεχτώ τα όσα αναλυτικά μου περιγράφεις τότε συγνώμη αλλά δεν πρέπει να γράφει πιθανότητα εύρεσης αλλά ποσοστό ευρεσης. Πιθανότητα σημαίνει ότι κάνοντας 100 φορές μια δουλεία θα βρω τις ανάλογες το προϊον. Ετσι για να μιλάμε σωστά Ελληνικά. Οπότε ή το διορθώνουν ή μας λένε ψέματα.
 

DeletedUser6645

Guest
Αγαπητή joahna,

Εάν κατάλαβα καλά η εύρεση προϊόντος είναι μια τυχαία μεταβλητή με διωνυμική κατανομή (θα ήθελα μια επίσημη απάντηση σε αυτό ή σε όποιο άλλο μαθηματικό μοντέλο ισχύει και όχι κάποια ερμηνεία).

Έτσι θα δικαιολογούνταν στο παράδειγμα της προστασίας αποίκων ο sira να ανήκει πρακτικά στο 6,2% των παιχτών που θα τους συμβεί να μη βρουν το προϊόν.

Ευχαριστώ και περιμένω με αγωνία την απάντηση σου.
 

DeletedUser

Guest
Καλησπέρα.

Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το εξηγήσω ώστε ούτε να μπερδεύονται όσοι διαβάζουν ούτε να βγαίνουν συμπεράσματα που δεν ισχύουν.

Όταν ένα αντικείμενο έχει μια Χ πιθανότητα να βρεθεί αυτή η πιθανότητα ισχύει για κάθε φορά που κάποιος κάνει την εργασία αυτή. Είτε την κάνει 1 φορά είτε την κάνει 100 η πιθανότητα του δεν αλλαζει. Εκ παραδρομής κάποια στιγμή έγραψα στο πρώτο μου ποστ τη λέξη ποσοστό.

Πως προκύπτει εξαρχής αυτή η πιθανότητα. Δεν ξέρω αν είναι δυο μεταβλητές με διώνυμη κατανομή, δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό ή αν είναι απλά ένα τυχαίο νούμερο που έδωσαν οι κατασκευαστές του παιχνιδιού. Αυτό που ξέρω είναι πως η πιθανότητα που αναφέρεται αυξάνει κατά την τιμή που αναφέρει η παρένθεση που οφείλεται στη χρήση του premium.

 

DeletedUser6645

Guest
Αγαπητή joahna,

από τη απάντηση σου νομίζω ότι καλά κατάλαβα.

Χαίρομαι που η πιθανότητα εύρεσης υπολογίζεται με αυτό τον τρόπο γιατί το παιχνίδι γίνεται περισσότερο ‘αληθινό’.

Η inno ωστόσο πρέπει να αλλάξει τις περιγραφές. Το ‘‘Χ ποσοστό επί τις εκατό εύρεσης’’ που βρίσκουμε στο παράθυρο της εργασίας απέχει ουσιαστικά παρασάγγας από αυτό που ισχύει.

Χωρίς να θέλω να προβοκάρω τις υπολογιστικές ικανότητες κανενός προτείνω σε όσους δεν το ‘έχουν’ ένα τουλ που βρήκα ‘στα γρήγορα’ από το google

http://stattrek.com/online-calculator/binomial.aspx

στο πρώτο tab βάλτε την πιθανότητα όπως την δίνει η inno
στο δεύτερο τις φορές που κάνατε την εργασία
στο τρίτο τις φορές που βρήκατε προϊών

μετά calculate και βλέπεται εκ των υστέρων την τύχη σας*.


Κλίνοντας να ευχαριστήσω την joahna για την αφοπλιστικά ειλικρινή απάντηση της.


* υπάρχει και 2η χρήση, κάνοντας προγνώσεις για πόσο πιθανό είναι να συμβεί κάτι.
 

DeletedUser5612

Guest
Καθε εργασια ειναι ανεξαρτητηαπο τη προηγουμενη και απο την επομενη, καθε εργασια εχει δικο της αποκλειστικο ποσοστο ευρεσης αντικειμενων!
ουτε οι 3 φορες ουτε οι 18 ειναι αξιοπιστο δειγμα! αξιοπιστο δειγμα ειναι απο 100 εργασιες και πανω!
και μη μου πειτε οτι δεν σας εχει τυχει σε 10 εργασιες να βρειτε 4-5 αντικειμενα ενω το ποσοστο ευρεσης ειναι στο 10-15 % γιατι θα λετε ψεμματα! οποιος θελει μπορει να μου στειλει μυνημα σε καποιο κοσμο (κ5,6,7,8) και θα του δειξω απειρες τετοιες αναφορες!
πχ κ8 αυτη τη στιγμη ειμαι σε αποστολη που χρειαζεται 80 φορες κατασκευη σταθμου τρενων....εχω ολοκληρωσει τις 36 φορες και εχω βρει 10 εισιτηρια ! δηλαδη ποσοστο 27,7% ενω το ποσοστο που γραφει στην εργασια ειναι 14+7=21% ΑΡΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙς ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΙΓΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ! οι 3 και 20 εργασιες δε λενε τπτ!

ΚΑΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ ΔΕ ΚΑΤΑΡΕΕΙ! :))
 

DeletedUser6645

Guest
αγαπητέ selakano,


κάπου γράφεις
αξιοπιστο δειγμα ειναι απο 100 εργασιες και πανω!


Εγώ γνωρίζω ότι οποιοδήποτε βιβλίο στατιστικής αναφέρει πως όσον αφορά τη μέση τιμή τυχαίας μεταβλητής (με κανονική κατανομή) ικανοποιητικό θεωρείτε δείγμα με μέγεθος μεγαλύτερο από 30 (ακόμη και 27).


για να κατανοήσεις τι διαφορά δες το παράδειγμα

στην εργασία ‘Εξόρυξη πετρώματος’ βλέποντας το ‘2% πιθανότητα εύρεσης’

γίνεται κατανοητό πως σε 100 φορές θα βρεθούν 2 αξίνες

αυτο όμως δεν ισχύει

με τη διευκρίνιση της joahna προκύπτει ότι εάν κάνω 150 φορές αξίνα χωρίς πρεμ έχω σχεδόν 5% πιθανότητα να μη βρω καμία ή ορθότερα από τους 1000 που θα κάνουν 150 φορές αξίνα χωρίς πρεμιουμ οι 48 δεν θα βρουν καμία.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser5612

Guest
μαλλον τα μπερδευεις φιλε, η μεση τιμη της μεταβλητης, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να βρεις αυτο που ψαχνεις, αλλο το ενα, αλλο το αλλο.
μην ανακατευεις σε παρακαλω τις εννοιες! Υπαρχουν παιδια που δινουν φετος πανελληνιες και θα μπερδευτουν, ψαξε και βρες τον κλασικο ορισμο της πιθανοτητας και θα καταλαβεις απο μονος σου οτι οι εργασιες δεν εχουν καμια σχεση η μια με την αλλη και το ποσες φορες τις κανεις!
 

DeletedUser6645

Guest
καλύτερα να μη ξαναποστάρω

καλό σπαμ σε όσους χωρίς να καταλαβαίνουν επιμένουν να έχουν άποψη.

καλή συνέχεια σε όλους
 

DeletedUser6632

Guest
Παραμένει ωστόσο το πρόβλημα με το ποσοστο από το μπόνους. Ενώ λέει ξεκάθαρα διπλασιάζει την πιθανότητα στην πραγματικότητα είναι 50%. π.χ τσαρλατάνος είναι 18% (+9%) ενώ σύμφωνα με αυτά που περιγράφει στο πρέμιουμ έπρεπε να δίνει ακόμα 18%
 

DeletedUser

Guest
Καλησπέρα,

θα το ελέγξουμε και αν πρόκειται για λάθος στη μετάφραση θα διορθωθεί στο επόμενο update.
 

DeletedUser6632

Guest
Νομίζω μετά τις εξηγήσεις που έδωσε η joahna,ο καθένας έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. (Ευχαριστώ τον Thanosuoa για τις πολύτιμες αναλύσεις του και τον χρόνο που αφιέρωσε για το θέμα). Παρακαλώ να κλειδώσει το θέμα μιας και τίποτε ουσιαστικό δεν μπορούμε πια να προσθέσουμε. Αναμένω πάντως την διόρθωση σε ότι λανθασμένο υπάρχει. Ευχαριστώ
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Κορυφή